Hirdetés
Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jim74
nagyúr
Köszönöm a válaszokat
. A RAM-ok szerencsére mennek XMP profillal 3,2 GHz-en mindenféle trükközés nélkül. Viszket ugyan a tenyerem, de a józan ész azt diktálja, hogy azt 30-40k felárat nem biztos, hogy megéri a csere.
-
Jim74
nagyúr
Kizártnak tartom, hogy egy Asrock B350M Pro4 lapot 15k-nál többért el lehet adni. Hiába garis még, ez az a sorozat, amiből nagyon sok hibás volt. Az enyém hibátlan, de ezt a típust csak nyomott áron lehet szerintem eladni a "piaci bizonytalanság miatt". Egy új mATX-es normális B450-es lap 29-31k, tehát már itt van kb. 15k bukó.
1600X-et itt az aprón már 47k-ért lehet kapni garanciával, tehát használtan jó esetben 40k-ért elmegy. 2600X 65k körül van újonnan. Itt van 25k bukó (minimum).
Szóval a 30-40k ráfizetés szerintem reális. -
korren
aktív tag
válasz
FoLey-v #27972 üzenetére
Szia!
Ha a 1st gen. Ryzen-nél biztosra akarsz menni:
A memória magassága után neked kell sajnos utána járni ezen belül. Személy szerint tudom javasolni a G.Skill márkát.
Hátránya, hogy valamivel drágábban mérik őket talán...[ Szerkesztve ]
-I like the misery. -I like this world!
-
FoLey-v
addikt
válasz
korren #28007 üzenetére
Szia!
Nézelődök van olyan hogy Corsairt is támogatja csak kitben így elhatároltam kitben fogom elsőnek megvenni,de ezeket is néztem. A hűtő magassága 40mm.
G.SKILL 16GB Sniper X DDR4 3200MHz (44m)
Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz CMK16GX4M2B3000C15(low profile ami számomra tökéletes lenne)
G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz F4-3000C16D-16GISB(olcsó de ezen nincs borda így nemtudom mennyire ideális tuning és hőleadásban. Igaz ram topikban mondták már,de tőletek is szeretném megtudni)[ Szerkesztve ]
• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • Xiaomi Redmi 5 Plus 4/64GB Black Global Version • Xiaomi Redmi Note 8 Pro 6/64 Mineral Grey Global Version •
-
sevi90
csendes tag
Sziasztok!
Asrock b450 itx-es alaplapba keresek ryzen 1600x-hez RAM-ot (2x8gb-ot). Milyen RAM-ot célszerű venni sebességben?
Tudtok ajánlani jó ár/érték arányú RAM-ot, ami jó lenne ebbe a gépbe?
Köszi!
Sevi
[ Szerkesztve ]
-
fabri07
aktív tag
válasz
SECTORnooB #28011 üzenetére
1600x nem jobb mint a 2600?
-
Beretvás
addikt
válasz
SECTORnooB #28010 üzenetére
Ez egy jó kérdés...
-
MaxxDamage
félisten
válasz
fabri07 #28012 üzenetére
Neked kell tudni mire kell.
Gamekra vagy egyéb másra (akkor nagyon picivel erősebb a 2600 ~ 1-2% max.)MD
L◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►LG® V50 ThinQ 5G Dual Screen 6/128GB "Black"◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
fabri07
aktív tag
válasz
SECTORnooB #28015 üzenetére
-
fabri07
aktív tag
válasz
SECTORnooB #28017 üzenetére
Bocsi, de laikus vagyok, ezek pasztázva vannak vagy venni kell hozzá +-ba?
-
varmi2
nagyúr
válasz
SECTORnooB #28020 üzenetére
Normál tuninghoz elég a gyári hűtés is. Felesleges venni másikat. Csak eztrém tüningnál 3.9től felfelé kell jobb hűtő.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Pro!Petya
addikt
válasz
varmi2 #28021 üzenetére
Egy jó (jobb) hűtő sosem árt! Késöbbi configokba is átlehet majd vinni és ha a usert elkapja a hév a tuningolosdiba akkor meg aranyat ér. Az adott komponens is meghálálja (ezáltall a többi is) ha minnél alacsonyabb hőmérsékleten van használva hoszabb távon.. Tudom sokan csak azt nézik hogy a max operation temp alatt maradjanak, de nem mindegy ez mennyivel sikerül.
LG 65" C2 * Samsung Q935B * Nv Shield Pro * Edifier S360DB *
-
varmi2
nagyúr
válasz
RVR400 #28023 üzenetére
A ryzenekhez adott gyári hűtő bőségesen elég, még egy kis tuning is bele fér. Nekem ryzen 1600 van a gépemben, a szobámba 28C van, közben a cpu bányászik, így 50C a cpu, 1550rpm mellett, és nem hallom. Cpu 3700Mhz-n megy, 1,264V melett.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
-
Feriboy2
aktív tag
Sziasztok!
Van egy ryzen 1700-am a gyári wraith spire led hűtővel. Használtan vettem és nincs meg hozzá az rgb vezérlő kábele. Hol lehet ilyet venni? Ez vmi egyedi kábel vagy vehetek bármelyik számtekboltban párszáz forintért? Hogy keressem?
-
turistakolbi
aktív tag
Sziasztok!
MSI B350 Tomahawk hoz új bios jött..!!!
7A34v1I
Valakinek van tapasztalata ezzel ? megéri felrakni?https://www.twitch.tv/muerte188
-
Lendova
őstag
válasz
Pro!Petya #27991 üzenetére
Köszönöm szépen!
Kicsit még gyüjtőm az erőt, hogy folytassam a ram OC-t. 3400 az kő keményen stabil, szenvedtem is vele egy jó drabaig.Mondjuk elégedett lehetnék már azzal is, de na...
Keep calm. Defend the objective. | Communicating with RaceNet... | FreeSync | When in doubt, flat out
-
hokuszpk
veterán
válasz
turistakolbi #28028 üzenetére
tegnap reggel néztem, akkor még nem volt kint.
de figyelj oda, mert az uj Intel vasadhoz nem lesz jó !Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
turistakolbi
aktív tag
-
hokuszpk
veterán
válasz
turistakolbi #28032 üzenetére
feldobtam. a memoriat most tesztelhetem ujra, mert termeszetesen a belott beallitasokkal nem megy.
de hat igy jar, aki 2x4GB Kingstont kever 2x8GB Corsairral)
mondjuk lehet elzorgok 2133 -on, mert ugyis 32GB -re akarom boviteni ket-harom heten belul.
ami erdekes lehet, hogy megjelent egy allitolag B350-ben nemmukodo opcio.
ezzel lehet radumalnak a sima 2700 -ra...Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
turistakolbi
aktív tag
válasz
hokuszpk #28033 üzenetére
WOOOW!
De zsír újítás lenne, ha menne a PBOD a 1xxx szériákonNagy respect lenne az amd től. a Visszafelé support és behoznák a NonX esekre is
<3
Látom neked is sima 700 ad van
Ha működik a Precis... akkor írd már megkiváncsiságból feldobnám
[ Szerkesztve ]
https://www.twitch.tv/muerte188
-
hokuszpk
veterán
válasz
turistakolbi #28034 üzenetére
1xxx cpuval szerintem nem fog menni, anno aszontak, hogy ez csak a 2xxx + 4xx paros kivaltsaga.
ellenben most viszket a tenyerem, hogy kiprobaljam 2xxx + 3xx komboval[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
hokuszpk
veterán
válasz
turistakolbi #28036 üzenetére
200W alatti fogyasztas !
atkattintottam enabledre azt a kapcsolot, es azota a cpuid 3716-3738Mhz kozott ugral, mikozben xfr off. Eddig ezt nem csinalta.
ugyanakkor az aida es a hwinfo64 is a "szokasos" 3698 -ra hozza ki.[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Picco
addikt
-
MaxxDamage
félisten
Alakul, alakul. Jó lesz az!
Aztán csapasd ám neki.MD
L◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►LG® V50 ThinQ 5G Dual Screen 6/128GB "Black"◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Picco
addikt
válasz
MaxxDamage #28040 üzenetére
1700-am 3800-on 1.1875-on +0.05 offsettel, gyari hutovel...tobbet meg nem probaltam, majd ha kap valami normalisabb hutest.
It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
Picco
addikt
válasz
SECTORnooB #28042 üzenetére
Egyelőre igen, jön mellé majd a második 16os modul, jól kiszurta kend
-
MaxxDamage
félisten
Teljesen jó az!
Mi lesz a cél OC terén?MD
-
Picco
addikt
válasz
MaxxDamage #28045 üzenetére
franc tudja, igazabol VR jatekra hasznalom a gepemet legtobbet, arra meg orajel kellene, ez a zen2/9700k kivaros konfigom...aztan lehet hogy megmarad...foleg hogy eleg minimalista budgetbol lett osszevasarolva...kb 5 honap alatt.
lap £60
proci £117
memo (2800gskill Bdie 16g) £115
HX750i £73
s340 elite £75(ez volt az egyetlen nem akcios kb)Vega64 pont ma lett egy eves, SSD+vinyok is a regibol lettek boncolva...meg egy akcios M.2-t lehet beleteszek mert SSD-vel konnyebb eladni az elozo konfigomat.
Eddig egy dupla xeonos dinnyet hasznaltam, de marhara nincs ra szuksegem, csak nagyon csipem ezt a modellt es melobol kvazi ingyen volt anno.
-
hokuszpk
veterán
válasz
turistakolbi #28028 üzenetére
az uj agesa miatt vartam ezt a biost, arrol volt szo, hogy ismet javitanak a memoriakezelesen.
de sajnos nemvagyok vele boldog, ami eddig ment, most megint nem. a majusi biossal relative hamarabb talaltam stabil beallitasokat.
16GBvel mostanra kitotoztam az IBT stabil allapotot, de kellene a tobb ram, nincsmese, jovoheten memoriabeszerzokorutramegyek.
ja es ha kikapcsolod a hpet-et ( es kikapcsolom, mert amugy csikoz a tvkartya, de ez mar a phenom II -nel is igyvolt ), akkor a rebootot felejtsuk el, nem jon vissza, csak kikapcs utan.
gondolkodom rajta reggel azzal kezdem, hogy visszatolom az 1H -t, elmentettem az oc beallitasokat, visszatoltom oszt joido.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
turistakolbi
aktív tag
válasz
hokuszpk #28047 üzenetére
Rendben, köszönöm az időd hogy beleáldoztad a tesztelésbe.
Akkor marad a jelenlegi bios. nem piszkálom.
Jutott más tegnapra, az Rx580-am nem megy max mhzn- ( 1360- vagy oc 1400) csak űber ritkán.. van hogy 1200 ig lemegy játék alatt. pedig biztos nincs proci limitem
volt már DDU antimalware... májusi driver... semmi... ma újra rakom a winfost.[ Szerkesztve ]
https://www.twitch.tv/muerte188
-
válasz
turistakolbi #28048 üzenetére
Májusi driver?!?!
Már igen csak van újabb driver is... 🙄"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Morgan Stanley
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest