Hirdetés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gamepad
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Fapados Lexar SSD indul a PCI Express 4.0-s vágányról
- Apple notebookok
- Radeon RX 7600: nyolc giga elég lesz?
- Milyen videókártyát?
- Bemutatta a GeForce RTX 4060-as VGA-kat az NVIDIA
- Asztrofotózás
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
SECTORnooB #14940 üzenetére
Kevés neki a core fesz vagy a soc fesz, milyen értékeket használsz 3,8ghz-hez? Ahhoz általában a legtöbb kocka már kéri az 1,3v feletti core feszt, a soc fesznél meg érdemes 1v-ig elmenni, esetleg 1,1v. Én is mindig cinebenchel tesztelem a beállításaim, az alacsony számok alulfeszelésre utalhatnak, ami nem jelent minden esetben fagyást, bírja az alacsony feszt, csak nincs elég ereje a kockának.
[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
Nos akkor úgy néz ki megy minden. A memória is a névleges 3200MHz-én miután átraktam DOCP-ra az UEFI-t. Az r5 1600 úgy néz ki 3393Mhz-en fut ezáltal. Úgy néz ki így is alig fűt a proci, most tömörítés közben 42 fokot mutat az AIDA. (Ahogy küldtem volna ezt a hsz-t volt egy kékhalál: DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL- Caused By Address: nvlddmkm.sys+ceee8 )
Érdemes valamit finomhangolni, beállítani az UEFI-ben?
Egyelőre feltuningolni nem akarok. Esetleg érdemes valamilyen feszültségeket lejjebb venni?
Esetleg valami mást amire nem gondoltam? (Tuti van sok ilyen mert eddig még UEFI-t sem láttam soha...
)
-
SECTORnooB
addikt
válasz
#95462144 #15001 üzenetére
Cinebench anomàlia ujraindítàs után eltűnt, visszatértem a règi Agesa A BIOS ra Cpu vcore 1,3125 3800mhz mellett, xmp profile 1 el(2933).Ez így atomstabil. Új béta BIOS alatt sem a memória frekikkel volt gond mert 2133 kivètelèvel mindig újraindult.Valami elvan az új verzióba cseszve...
-
edari
őstag
Ez a cnq probléma egyébként mióta van? Elég zavaró, amíg ezt nem csinálják meg, addig nem is tuningolok inkább. Helyette alapórajelre keresem a legkisebb feszt. Jelenleg 3,4ghz-hez offsetre beállítottam -0,131-et, így 1,036v a max amit kap (számomra elég meglepő, csodálom hogy elég neki). Memót beállítottam 3200mhz-re, 16-18-18-36-os időzítés mellett. Ezt még nem teszteltem ki eléggé, hétvégére így marad.
-
Cranium
tag
Hali!
Új gépet tervezek összeállítani, a kérdésem, hogy az ASRock AB350M Pro4 alaplaphoz, G.Skill Aegis 2x4GB 2400MHz DDR4 F4-2400C15D-8GIS memória passzol? Vagy esetleg tudnátok mondani ugyanilyen 2x4GB RAM-ot, ami max 30 ezerbe kerül?
-
martin66
senior tag
Szerintetek melyiken futassam a RAMjaimat?
3066 - 15-17-17-35
2933 - 14-16-16-34
teszt eredményekben nyilbán a különbség az elsővel több MB/s míg a másiknál kicsit kevesebb, de kisebb a késleltetési érték. -
Cathulhu
addikt
válasz
martin66 #15010 üzenetére
Volt feljebb egy teszt, ahol rá is kérdeztem mit takar az LL. Na az alapján az alacsonyabb latency sokkal többet számít mint párszáz megahertz
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
ati3x
senior tag
válasz
martin66 #15010 üzenetére
Nekem corsair van. Gyárilag 15-17-17-35 lenne és 3000-es. Azon meg se nyekkent a rencer. csak 2666-on ment max. Aztán fentebb olvastam, hogy a rizsa nem szereti a páratlan frekiket. Kipróbáltam 14-16-16-35-el elindult 3000-en is. Stabilnak is tűnt, mert először bebootolt. Stresz teszt, cinebech.. De nem mindig akart bebootolni. most 2800 14-16-16-35 el megy. Szerintem jobb mintha 16-18-18-35 vagy 36 lenne 3000-en (esetleg 3200-ön?)
-
OutSider17
senior tag
Srácok nem használ valaki véletlenül DeepCool Neptwin hűtőt??
Légy becsületes. Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak. (Everett W. Lord)
-
Szinyák
őstag
Sziasztok,
Ti Cinebench alatt 1700.-al 3.8.-on mennyi pontot kaptok ? csak hogy össze tudjam hasonlítani ..
Köszi előre is ..
Szinyák
-
válasz
SECTORnooB #14940 üzenetére
Igen, szerintem is az lesz, hogy nem stabil ez a konfig így. Nekem 3,8-on Prime 95-öt futtatva és mellette HWMonitort nézve az látszott, hogy egy idő után egy-egy mag hibázott és leállt.
-
SECTORnooB
addikt
Cinebench anomália újraindítás után helyrejött, többi tesztprogram hiba nélkül és tökéletesen lefutottak ezek után az volt a probléma, hogy a létező összes ram frekvenciával áramtalanítás után ujraindulgatott kivétel a 2133mhz és ez után tettem vissza a régi BIOS-t ahol atomstabil a 3.8Ghz 1.3125Vcore mellett és 2933 ram frekivel.
-
ddt500hu
veterán
Hali! R5 1600X-hez milyen alaplapot ajánlotok? Jó lenne ha a ram-ok stabilan mennének 3000Mhz-en és a proci húzást is elviselné. Nem kell komoly tuningra gondolni csak +2-300Mhz. Kell a X370 vagy elég a 350-es chipset?
Előre is köszi! -
herrkoser
tag
Sziasztok!
Újabb érdekes dolgot kezdett produkálni a gépem tegnap. Bekapcs gomb benyomása után felpörögnek a ventik, majd a gép lekapcsol és egy fél másodperccel később újra bekapcsol automatikusan és szépen rendesen bebootol, minden megy hibátlanul, terhelés alatt sem tapasztalok semmi furcsát.
Mi okozhatja ezt? Memória bootlopot tapasztaltam korábban, de ez most szerintem nem az a jelenség, szépen mennek a ramjaim tovább 2933-on. A konkrét konfig az adatlapomon látható.
Köszi a segítséget előre is!
-
R3laX
addikt
Hali!
Látom megy tovább az "off" ezerrel
. Még modi is lett hívva, kitörölve a hozzászólásainkat. Ennyi erőből a topik 70%-át törölni lehetne
. Nem nem nevezem meg a felbújtót, de kb 1 oldallal később ugyanúgy off hozzászólásokat írt
. Bocsi, ezt nem hagyhattam ki... nyehe
On: egyébként teszteltem a ramom(lsd. Adataim) 3066-on. Ment 14-15-15-15-35- és itt jön a csavar, a korábbi 52-es alap trc(vagy trlc? most nem vagyok gépnél) helyett 68-al ment stabilan. Az olvasásra rádobott +1000-et, írás ugyanannyi volt, másolás viszont kb -1500-2000. Késleltetés talán 78ns helyett lett 74.8ns, de nem érdemleges beállítás, ezért hagytam 2933-on 14-15-15-35-52-őn.
[ Szerkesztve ]
-
Leon77
őstag
-
arnoldito
senior tag
Egy kis segítséget kérnék. Olyant csinál a gépem, hogy minden második indításból F9 hiba kóddal sípol, leáll és újra indul, aztán betölt a gép. Persze mindent vissza ver alapra. Azt nem értem eddig jó volt, most szétkaptam a vízhűtésem, raktam rá egy Wraith Max hűtőt, ami megy vissza gariba mert nem jó az rgb teljesen rajta. Okozhatja ez az anomáliát? Amúgy olyan beton stabil a gép húzva nem is értem... A lap Asus CH6. Még annyi, hogy minden második hideg indításnál csinálja.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
arnoldito #15030 üzenetére
nálam ram beállítások miatt csinál ilyet az asus prime b350 plus lap, szóval ilyen irányba mennék.
az adatlapod elnézve is csak erre gondolnék.
viszont a hűtést visszaküldeni gar-ba furán hangzik. ha a procihoz adták, akkor proci nélkül maradnál, ha egybe kell visszaküldeni. -
törölt tag
válasz
arnoldito #15032 üzenetére
még a bekapcs és hdd ledet sem kötöm be a lapra, az egérből szó szerint kitéptem a ledeket (msi ds b1), szóval ezt a részét nem tudom átérezni
ezen a téren biztosan rutinosabb vagy (asus aura anyámkínja), így még tippem sincs, hogy mi lehet a hiba forrása.
ha van rá külön garancia, akkor természetesen lehet próbálkozni. nekem a wraith spire került 4000+ forintba úgy, hogy a mugent 5000-ért adtam el talán. egy "kis" különbség van köztük, de előbbi legalább részben tol levegőt a vrm-re.[ Szerkesztve ]
-
CSB29
aktív tag
Uraim!
Keresek MSI x370 Sli Plus tulajt, kíváncsi vagyok a véleményére. A konfigom r5 1600, MSI x370 SLI plus, Gskill Aegis (rated 3000, 16-16-16-38, a csupasz fajta, nem bordás). Első alkalommal meglepő módon elhajtotta a ramokat 3200-on, 16-16-16-38 beállításokkal stabilan. SSD-t váltottam hagyományos sata3-asra, újratelepítettem a windows és utána már csak 2933-at bír, fölötte semmit. Bios a legfrisseb. Ez miért lehet?Valaki futott már ilyenbe, hogy újratelepítés után, rosszabb az oc? Procival még nem is próbálkoztam, ha lesz rendes hűtőm majd fogok.
Köszi -
törölt tag
válasz
hokuszpk #15038 üzenetére
Ha alaposan szét turtad a biost, akkor írd fel a stabilnak bizonyult beállításokat egy papírra, reszelted le, úgy hogy az időt is be keljen állítani. Először feszültségeket állítsd be, újraindít, azután órajelek, késleltetések miegymás.. újraindít.
lehet hogy valamilyen limit, ami valahogy beragadt egy nem sikerült OC után, és az szivat.
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
Hát ilyesmit raktam VGA-ra is, ramsüninek hívják, aprón is van olcsón. Nekem nem vált be, a kétoldali ami rajta van, az a hőtől elengedi, nem igazán lehet rászorítani. Nincs ez túllihegve, FX is a VRM melegedésén vérzett el, a tuningot itt is az befolyásolja. Engem mondjuk nem érint, full víz van, rájzenen is az lesz.
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
MaxxDamage
nagyúr
Nekem az 1600X (full gyári beállítások)
3400-as RAM KIT az 3066-on (feljebb nem lehet)
Található leírás valahol a CPU OC-hez az alaplapommal kapcsolatban? (neki kellene állnom 4GHz-re húzni, de fogalmam nincs hol kezdjem...)MD
L◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super MXM 200W+*8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►LG® V50 ThinQ 5G Dual Screen 6/128GB "Black"◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
hokuszpk
veterán
válasz
MaxxDamage #15043 üzenetére
opengl tesztben latszik, mennyit dob a gyorsabb memoria, nalam most 2800 = 104, itt meg cpu = -100Mhz -2 mag, es megis majdnem 10+ fpst sajtolt ki magabol.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Leon77
őstag
válasz
Omli85 #15042 üzenetére
Az igen. Mennyin mennek a ramjaid? Nekem 3,9-en sem jött ilyen acélos eredmény.
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
Omli85
őstag
válasz
Leon77 #15045 üzenetére
Ramok 3200 gyári profillal most ezt csak gyorsba futtattam le. Rámérek majd a single core-ra is csak most épp egy pincepartyra indulok szóval erre max holnap lesz időm energiám
(#15046) OutSider17: Sikerült elcsípnek jó áron megjelenéskor egy rossz szavam nincs rá
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- No Voice in the Galaxy
- E-roller topik
- Anime filmek és sorozatok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xbox tulajok OFF topicja
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- További aktív témák...