Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • badxgirl

    aktív tag

    Kicsit amúgy okosítsatok már fel.
    1600x-et oc-zni érdemes? Ha igen, mivel és hogyan? Az xfr mi a fene, az oc mellé vagy ahelyett használatos? Nem egészen vagyok képben, mit lehetne biztonsággal kihozni a prociból. Illetve azt sem tudom érdemes.

    Másik kérdés, a hőfok visszajrlzés mennyire pontos? Tudom hogy a max 95 fok, nyilván nem kéne eddig mennie. De meddig mehet ami még nem baj? Jelenleg rivatuner, aida, ryzen master egyaránt úgy mutatja hogy olyan 58 fok körül van a max, ez is egy játék esetén, amúgy 55 környékén meg szokott állni. Már ha ez pontos szám.

    Jelenleg win profil kiegyensúlyozott, biosban (asrock fatality b450 gaming k4 lappal) oc beállítások, boost stb auton elvileg. Monitorozva terhelés alatt 3700 mhz a max órajel, néha néha 1 1 mag felugrik 4100ra, de erdekes mód pont nem a leginkább terhelt mag, ami pillanatokra száz százalékos kihasználtságot mutat.

    Plusz a ramokkal is szívok, 2x4 giga hyperx predator 3200 mhz van, xmp 3200 és 3000 profillal is hibázik memtest alatt, így nem tudom hova és milyen fesszel, időzítéssel stb lőhetném be, vagy kellene-e még valamit állítanom az xmp profil mellett.

    Egyszóval elég oc analfabéta vagyok, nem is nagy babérokra török csak egy visszafogotabb biztonságos oc szintet szeretnék.

    Ha valaki legalább nagy vonalakban elmondaná mit hogy lenne érdemes, az tök jó lenne, persze tudom hogy látatlanba nincs szentírás, max iránymutatás.

Új hozzászólás Aktív témák