Hirdetés
- Computex 2023: megreformálta az SFF tápszabványt a Streacom
- Computex 2023: futurisztikus köntösben tér vissza az ASUS Matrix VGA szériája
- Computex 2023: monitorok és mesh rendszer is előkerültek az MSI kalapjából
- Computex 2023: előre és hátra is lép a Kingston
- Computex 2023: az Acernél középpontban a fenntarthatóság
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Computex 2023: megreformálta az SFF tápszabványt a Streacom
- Tripla hűtéssel: MSI GeForce RTX 4060 Ti Gaming X Trio videokártya
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Asztrofotózás
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
GFerr56
aktív tag
válasz
chopin42 #12998 üzenetére
Hay!
A clear cmos teljesen alaphelyzetbe állítja vissza a biost, a load defaults nem. Én múlt héten jártam úgy, hogy 1700x helyett 1600x lett átrakva az enyémbe, azt hittem, elég lesz a default, de csak maradt valami az agyában, mert össze-vissza ugrált a hőfok, ventik pörögtek...szóval a reset cmos segített, azóta teljesen korrekt.
Üdv
.Minden eshetőségre gondoltam...hmmm, lehet, hogy én vagyok a gyilkos? - Frank Drebin...........és a farkam benne volt a Guinness Rekordok Könyvében....ki is tiltottak a könyvtárból....
-
atenza
senior tag
Srácok az alaplapon lévő AIO pump csatlakozóra rá lehet kötni sima ventit? Ugyanaz a csatlakozója mint a ventiknek.
-
Sir81
aktív tag
A Ryzen 1600-as procit meddig lehet és ajánlatos húzni? Nekem 3,4-en stabil.
-
ScomComputer
veterán
Azt be lehet e állítani, hogy ha van OC akkor vissza vegye a cpu frekit(Ryzen 1700+Asus prime x370pro)?
Erre is válaszoljatok légy szíves...
köszi![ Szerkesztve ]
-
Habugi
addikt
Privátban azért nincs értelem ilyesmit kitárgyalni, mert olyankor az adott két félen kívül más nem kamatozik az elhangzottakból/tapasztalatból.
Mivel tisztán szakmai a dolog, lazán kitárgyalható itt is, megadva az esélyt h mások is hasznosíthassanak belőle valamit, esetleg hozzátehessenek.
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
360xbox360
tag
Nálam 3,6on megy 1.2volton (1.1875voltal crashelt), 16orahosszat ment ma a prime95 hiba nelkul (70-73fok)
[ Szerkesztve ]
-
válasz
360xbox360 #13011 üzenetére
Akkor csak én vagyok olyan béna, hogy már defaulton is fagy, ha nem clean boottal használom...
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
bandika0626
senior tag
válasz
chopin42 #13012 üzenetére
Szerintem rakd újra a rendszert.
Nálam is bolondozott a Win10 mikor összeszerelés után elindítottam. Először még eljutott az asztalig utána már nem, majd kétszeri újraindulás után a redszerdiagnosztikai kép fogadott mert nem indult el a win. Ekkor még az inteles gépből visszamaradt oprendszer volt fent. Újratelepítettem és azóta semmi gond. Nem egy tuningos példány az enyém mert 3600-at 1.265V hajlandó csak vinni. 3700-hoz meg 1.32@ kell. 3800-hoz meg 1.4+V. Ennek meg már semmi értelme. Még a 3700-et majd belövöm és annyi.AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
válasz
bandika0626 #13013 üzenetére
Épp tervezem, szerintem egy cmos clart is nyomok, csak a móka kedvéért.
-
toto111
tag
3700 Mhz- 1.21875 V
3800 Mhz- 1.28750 V
3825 Mhz- 1.31875 V
3900 Mhz- 1.39374 VNekem így mennek .
MSI B550 Tomahawk , Ryzen 7 5700x, Corsair Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3600Hz C16 ,RX 6700XT
-
Motion_Blur
félisten
üdv!
Van köztetek olyan aki Corsair H100i-vel hűti a prociját?
5 éves hűtéő, de a Corsair oldala szerint komaptibilis az AM4-el, kíváncsi vagyok hogy egy 1700-at biztonsággal meg tud-e hűteni? Papírforma szerint nem szabadna hogy gondot okozzon.
Gondolkozom a jelenlegi lap+proci+ram kombó lecserélésén, de ha lehet nem vennék új vízhűtést 40k-ért.
egyébként B350 és az X370 között van lényegi különbség?
[ Szerkesztve ]
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
toto111
tag
válasz
Motion_Blur #13016 üzenetére
Szerintem gond nélkül hűti , az 1700-ast ami csak 65W
Nekem hasonló van : Enermax Liqmax 2 240
[ Szerkesztve ]
MSI B550 Tomahawk , Ryzen 7 5700x, Corsair Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3600Hz C16 ,RX 6700XT
-
Sir81
aktív tag
Ti milyen programmal nézitek a proci hőfokát? Mennyi ami még egészséges?
-
olle
senior tag
válasz
Motion_Blur #13016 üzenetére
Venned kell egy ilyet. Corsair Retention Bracket Kit
gondolom ha a H100 hoz jó akkor a H100i hez is jó lesz.Tehát a B350 elég. Marad pénz a memóriára jelenleg úgy gondolom az a sarkalatos pont.
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG B350-F Strix. AMD Ryzen 5 3600x. GTX 1080.
-
kopi72
aktív tag
Szia, en a kezemmel, az a legbiztosabb, 1-2 fokot tévedek csak,
Régen, Győrött a 10 emeletesekben is én néztem a melegvíz hőfokot, melódiáktól, szóval van nem kicsi tapasztalatom is.
Van aki már 30 foknál is sirt, pedig az még éppen jó volt mindenre.[ Szerkesztve ]
Magyarorszag a mosoly orszaga. Akar kiskoruton akar nagykoruton elmenygazdag utazasban lehet resze!
-
olle
senior tag
válasz
Motion_Blur #13022 üzenetére
Szerintem csak a friss ready verzióknál. De gondolom azt a 3000 forintot mindenképp megéri minthogy venni egy full új hűtőt.
-
tomaszka88
aktív tag
Hello! Mit gondoltok, jók a Ryzen processzorok? 🙂
-
brumi1024
veterán
Összeállt az új ház+víz kombináció, így tuningoltam is egy keveset. C6H + 1700X a kombó, első körben 3.9 GHz lett az órajel 1.34 V-on, 3066-os memóriával (gyári XMP időzítések, csak a CL nem 15, hanem 16). Egyelőre stabilnak tűnik, a hőmérsékletek rendben (hosszabb (30p) Prime95 és IBT után 62 fok környékén maximalizálódott, játékok alatt 40), majd még a memórián faragok/megpróbálok feljebb menni. Így hosszabb első blikkre szimpi a platform, X99-ről érkezve is.
[ Szerkesztve ]
-
olle
senior tag
válasz
tomaszka88 #13024 üzenetére
Nem az egyik legrosszabb amit valaha láttam inkább vettem volna abakuszt!
-
margithid
veterán
Sziasztok!
Érdekelne, hogy gyakorlatban, hol van a ryzen 7 egy i7 3770 vagy 4770hez?
Ez utóbbi kettővel rendelkezem, egyszálas teljesítmény érdekelne főleg, mivel virtuális gépeket futtatok.
A 3770en 5 a 4770en 6 virtuális xp megy sok böngészéssel. Nem tudom, hogy a ryzen 1700/0700X bírná-e mondjuk egyben az egészet, tehát 11 virtuális gépet. Elvileg 8 mag 16 szál, igy ha jól sejtem simán menni kéne, persze kérdés ez gyakorlatban mennyire valósulna meg. -
GFerr56
aktív tag
válasz
margithid #13028 üzenetére
Hay!
Szerintem a virtuális gépekhez szerencsés a multitasking. Abban egyértelműen a RYZEN erősebb. Mondjuk sosem használtam virtuális gépet, ez az én feltevésem. Amennyiben így van, futtas le az i-ken pl. CineBench-et többszálas módban,, hasonlíts össze az itt már korábban feltett értékekkel. Egyszálas módban is elvégezheted, gyanítom, hogy a fent említett prociknál szintén jobb eredményt kap az ember RYZEN-el.
Üdv
.Minden eshetőségre gondoltam...hmmm, lehet, hogy én vagyok a gyilkos? - Frank Drebin...........és a farkam benne volt a Guinness Rekordok Könyvében....ki is tiltottak a könyvtárból....
-
Szinyák
őstag
-
margithid
veterán
válasz
GFerr56 #13029 üzenetére
Most egyébként 0-15% prociterhelést csinál ha megy egy virtuális gép, szóval azért kell a kraft, kihasználnám.
A ryzen 10 nm-es frissítéséről van valami hír? Vagy az még odébb van? Lesz vajon még magnövelés, vagy azt felejtsük el?
Nekem a 10 mag 20 szál lenne az igazisolfilo
Az végülis nem rossz, kérdés nem-e sok lenne a 8 magnak a 11 virtualbox...
-
Omli85
őstag
válasz
Motion_Blur #13022 üzenetére
Amik a hagyományos "akasztós" felfogatású AM1/2/3 hűtő felmegy az AM4-re is mivel az akasztó mérete nem változott. Az alaplapi furat távok változtak csak így azok a hűtők amik egyedi felfogatásúak és AM1/2/3-hoz készültek nem mennek fel AM4-re ezekhez kel AM4-es felfogató. Igaz ez kompaktvízre és léghűtőkre egyaránt.
Egyéb:
Feltettem az új biost a hétvégén a C6H-ra valamit tuti finomítottak a jóemberek mert most 1.250-1,260v mellet viszi stabilan a 3.8-at eddig csak 3.7-en volt stabil a kocka ezen a feszültségen.[ Szerkesztve ]
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
MrTwister
őstag
Sziasztok!
Rysen 1700x lesz a szerencsés választottam processzorból, amit természetesen tuningolni szeretnék!A kérdésem az lenne, hogy a tuningot figyelembe véve, milyen ATX-es lappal járnék jobban? Ez a típus jó lenne:[link], esetleg dupla áron: [link], de kell ez a stabil tuninghoz? Memóriát milyet ajánlanátok? Tudom nézzem meg a memória támogatási listát az egyes alaplapokhoz, de én inkább konkrét ajánlásokra lennék kíváncsi, hogy ez az alaplap típus, ezzel a memóriával 3200MHz-en szaladgál atomstabilan... Köszönöm, a konfigot a héten venném, i7 2600k-ról váltanék.
Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966
-
hokuszpk
veterán
válasz
margithid #13032 üzenetére
ugyemlexem aszontak 7 nm -en 2x6 mag / lapka lesz.
mondjuk en nem varnam, hogy a kozeljovoben meglesz a 7nm , a glofo mindig leigeri a csillagot az egrol, ami aztan sose valik valora, szerencsetlen AMD meg pislog mint hal a szatyorban.
anno pl. terveztek gpu -t 20nm -re aztan abbol se lett semmi.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Omli85
őstag
Vitatkozhatsz velem de akkor is jó lesz rá hivatalosan jelezte az AMD, hogy a "akasztós" felfogatós hűtők passzolnak mivel az akasztók ugyanolyan távolságra vannak
.
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
salaud
aktív tag
Nincs messzebb. Simán jók még az AM2-es hűtők is rá, nekem van egy CM Hyper TX-em, első generációs, anno még AMD Athlon x2 5600+ -hoz vettem, simán rámegy. Pedig 9 éves...
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
-
Omli85
őstag
Nem sértésnek szántam
szóval nem megsértődni
.
Van egypár CM hűtő ami tuti akasztós a nagyobb böszme hűtők viszont a súlyukból adódóan egyedi felfogatósak. Jelenleg azért már nincs olyan para AM4 hűtők terén mint induláskor volt szóval van választás szerintem kb mindegy nagyobb gyártótól AM4-re.ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
válasz
margithid #13043 üzenetére
Az intel eddig nem sok mindent csinált, mivel nem volt igazi konkurencia. Évi pár %. A ryzen, mivel jól sikerült, versenyt teremtett. Így intel papa kénytelen fejleszteni: növelni a magszámot, 3 havonta új foglalatot kiadni, vagy chipsetet átnevezni...
Viccen kívül, most van választék.
-
olle
senior tag
válasz
Omli85 #13048 üzenetére
Dehogy sértődök.
Csak épp zónán kívül voltam. Van 1-2 jó hűtő ami majd jön. + ami jó volna ahhoz a gyártótól kell kérni Kit-et. De ugye meg kell venni előbb és akkor igazolni hogy nekem olyanom van + megvárni amíg feldolgozzák illetve elküldik. Ez nehéz ha az embernek jelen pillanatban kell egy hűtő. Meg eddig az volt aqua-n is hogy AM4 hűtők kb 2 darab.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 magos 16 szálas processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 5900X 12 magos 24 szálas processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700KF 8 magos 8 szálas processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5-11400F
- Ryzen 3 2200G
Állásajánlatok
Cég: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Város: Debrecen
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest