- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányos topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Autóhifi
- Milyen asztali médialejátszót?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
leviske
veterán
válasz
F.B.I. #30587 üzenetére
Én sem vagyok szakértője a témának, de logikusan az arra az 1 hiányzó fázisra jutó terhelés a maradék 3-on oszlik el. Szóval ennyivel közelebb vannak már alap használat mellett is a maximális terhelhetőségükhöz, ergo ennyivel melegebbek.
Ha a "Live Update" Windows 10 alóli frissítést jelent, azt szvsz mindegyik gyártónál célszerű kerülni.
-
pzske
aktív tag
Sziasztok!
A fiam gépében egy ryzen 1600 mellet egy CMK8GX4M2B3000C15 corsair szett van. Az alaplap egy ASUS PRIME B350M-A. A támogatott listán rajta van a ram, de AIDA stressz teszt nem fut le. Mem teszt lefut rendesen és nem talál hibát. Próbáltam, hogy ne a XMP profit használom, és visszaveszem 2133 mhz -re de úgy sem lesz jó. A játékok random lefagynak én memóriára gyanakszom. Valakinek valami ötlet, hogy mit tudok csinálni, hogy stabil legyen a gép?
Az élet 1 szar játék , de a grafikája nagyon ott van...
-
Aljasvip
senior tag
Ugyanezen típusból nemrég futottam bele egy hibás darabba. A kit kb másfél óra játék után futott BSOD-ra, pedig minden teszt lefutott hiba nélkül.
Nézzétek meg csak egy RAM-al. Ha rossz a modul, akkor 1 órán belül látványos kékhalálozások lesznek.
A korábban írt tanácsok is megfogadandóak, a verziószám elég zsákbamacska ennél a típusnál. -
Pro!Petya
addikt
válasz
NdrewSunix #30571 üzenetére
Lassan másfél éve használom 1,4V felett 4,1GHz-en 24/7 , de benchekre kapott már durvábbakat is
Majd jelzek ha kipurcantNeten keringő avulást "saccoló" írások alapján ilyen terhelések mellett már rég kukáznom kellett volna akárcsak a többi usernek OC.net-en (sőt ott jópáran megjelenés óta így kergetik nem csak másfél éve.)
Hűteni kell oszt jó napot!
LG 65" C2 * Samsung Q935B * Nv Shield Pro * Edifier S360DB *
-
Mit javasoltok ramban ryzen 1600x mellé?
Corsair Vengeance LPX 3200mhz +4000Huf
Vagy g-skill aegis 3000mhz
Nem tudom melyiket válasszam.The Last of Us Part I/Star wars JS/Saints row/The Callisto Protocol/Dead Island 2 is van :)
-
Lendova
senior tag
válasz
Pro!Petya #30612 üzenetére
Nem kevered véletlenül a 2xxx szériával? 1.425V a hivatalos 24/7 jó hűtés mellett.
Mondjuk olvastam én is olyan teóriát, hogy kb 1.3V felett már degradálódik.Nekem is kb 1.5 éve megy ugyan annyi fesszel. Terhelve 1.4V majdnem mindig, ritkán 1.425 és 1-1 pillanatra 1.44V. (+0.2125V offset, LLC 4)
Keep calm. Defend the objective. | Communicating with RaceNet... | FreeSync | When in doubt, flat out
-
Vartanus
őstag
Mi az a hőmérséklet a SR prociknál amit nem érdemes átlépni?
< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >
-
Feriboy2
aktív tag
válasz
Vartanus #30616 üzenetére
Én 80 fok fölé csak stressztesztel (prime 95) engedem, midennapi használatban a max kb. 72-73 fokot tartom.
Az idle hőmérséklet viszont nem érdekel egyáltalán, most 45 fokos a proci komment írás közben. Valakinek ez magas lenne de engem nem zavar.
A procik 95 foknál throttlingolnak (szép magyar szó) azaz akkor veszik vissza a teljesítményt hogy ne melegedjenek tovább.
-
NdrewSunix
senior tag
válasz
Pro!Petya #30612 üzenetére
OK, akkor visszaállítom a korábbi értéket( 1,3V ,4GHz), amin stabil volt hosszú távon is.
Fura, de az új biossal nem akar menni az Aegis 3000-es ram 3000-en, csak 2933-on Auto fesszel. Pedig úgy emlékszem a korábbi Biosnál sem állítottam mást, csak simán átállítottam 3000 MHz-re.
Automtaikusan itt a RAM frekvencia is 1,344. -
pzske
aktív tag
Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a segítséget. Sajnos a verzió 5.20-as és bármint csinálok akkor is instabil, szóval csere lesz. Egy ilyet gondoltam helyette. Ez is rajta van a támogatott memóriák listáján. Ha esetleg ezzel is van valakinek negatív tapasztalata kérem jelezze felém, illetve ki mit ajánl.
Az élet 1 szar játék , de a grafikája nagyon ott van...
-
hello!
a támogatott listáján nem tüntetik fel a verzió számokat.
ha maradsz a Corsairnál akkor arra figyelj,hogy 5.30 felettiek legyenek a számok.
Predatorra nem panaszkodtak még,nekem is az van majdnem 2x áron vettem és abból a 3600Mhz,de nem ér meg annyit a mostani felhozatalhoz képest.
majdnem fele annyiért a 3333Mhz jobban megéri
a 3400Mhz ha az van az mennyit kóstálna?[ Szerkesztve ]
-
Feriboy2
aktív tag
ha a ramod 2133 mhz-en se megy akkor azt gariztasd! annyit mindnek tudnia kell!!!
nekem úgy rémlik hyperx-ekre tavaly sok volt a panasz, mert sok volt köztüka a hibás pl. egyik modul simán ment 3200-on a másik meg az istennek se ment 2666mhz fölé.
veheted a nagy kedvenc 3000mhz-es aegist az mindenkinek megy legalább 2933mhz-en. -
Lacpac
őstag
Sziasztok,
Platformcsere előtt állok, a keret nem nagy, házfelújítás van.
Az előzmények:
[link]
[link]A kérdést pedig ide is beteszem,mert nem meglepő módon a sandy topikban nem kaptam választ.
Ryzen 3 1200 teljesítményben hogy van a 4,5-ön járatott 2500k-hoz?
Vagy a A12-9800 apu? Így egyelőre vga-t sem kellene vennem, majd ráérnék vele.
Asus PRIME B350-PLUS-al, vagy Gigabyte GA-AB350-GAMING-al jó páros lehet? OC, stb...
DDR4-es ramok mennyire húzhatóak átlagosan? -
hokuszpk
veterán
válasz
Lacpac #30625 üzenetére
hm. az asrock nagykonyve sajnos sokat nem mond errol az error 10 -rol. ugy 01-54 kozott unblock aszondja, hogy reinstall cpu and memory.
az 1200 vs 2500K@4.5Ghz -rol tapasztalat hianyaban nemtudok nyilatkozni, de szerintem ha a Ryzent allcore megtolod 3.8 - 3.9 magassagaba, nem lesz hianyerzeted.
ramnak elsogennel 2666 a hivatalos teteje, de ha megfelelo tipust veszel, akkor 2933 biztosan bennevan.
mivel irtad, hogy nem valami nagy a keret, neked is az aegis 3000 kitet tudom ajanlani, 27 eft korul van 2x8 GB. ha eleg a 8 GB, akkor mivel ebbol perpill nemlatok kisebb kitet, Patriot Viper[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Dragon3000
veterán
-
enemi
senior tag
válasz
Dragon3000 #30631 üzenetére
most inteles...cpu-t is akar venni ,akkor már inkább egy újabb generációst vegyen,nem?
[̲̅̅P̲̅][̲̅̅s][̲̅̅y][̲̅̅T̲̅][̲̅̅r][̲̅̅a][̲̅̅n][̲̅̅C̲̲̅̅][̲̅̅e]
-
válasz
Lacpac #30625 üzenetére
Ryzen 1200 vs 2500K @4.5: durván 30%-kal gyorsabb így a Sandy. Viszont az 1200-at is lehet húzni, nekem 3.8-on nagyon békésen viselkedett. Nem árt hozzá gyors memória sem (azoknak az out-of-spec húzásáról nincs semmi infom).
Az A12-9800-at kerüld el messzire. Ha budget integrált GPU-s cuccot akarsz, akkor Ryzen 2200G - valamivel gyorsabb, mint az 1200.
Jótanács: Epic Games Store-on ne vásárolj UbiSoft játékot...
-
Dragon3000
veterán
Nem szoktam beleszólni, abba, hogy ki mit akar venni én csak leírtam meglátásom a választásánál. Így elkerülhető minden olyan, hogy ez így szar és Te ajánlottad, miközben csak a vásárló nem képes sokszor közölni az igényeit. Nem a jelenlegi helyzetre értem, de annyi ilyen emberrel találkoztam másoknál.
[ Szerkesztve ]
-
enemi
senior tag
válasz
Dragon3000 #30634 üzenetére
értem én,nem is erre gondoltam,hanem inkább ERRE
[̲̅̅P̲̅][̲̅̅s][̲̅̅y][̲̅̅T̲̅][̲̅̅r][̲̅̅a][̲̅̅n][̲̅̅C̲̲̅̅][̲̅̅e]
-
Lacpac
őstag
Köszi szépen a válaszokat!
Összeveszni nem kell, én sem örülök neki hogy csak ezekből tudok válogatni (a keret nagy úr).
Sajnos az elmúlt egy évben legalább 3 misi nem tervezett kiadásom volt. Így a 10k is számít, ha időtállóbb ha nem, egyelőre 350-es lap lesz.
Ja, nem akarok intelt venni. Nem éri meg a ryzenhez képesti felár.
[ Szerkesztve ]
-
Feriboy2
aktív tag
válasz
Lacpac #30636 üzenetére
ami b350 lapokat írtál azok kb 30 ezerbe kerülnek, kb ennyiért már van msi b450m mortar ami ajánlott lap.
én azt venném, illetve bele használtan egy ryzen 3 1200 és szintén használtan kb 2 ezerért valami videókártyát hogy legyen kép. (vagy körbekérdezni a ahaverokat nincs-e vkinek a fiók mélyén valami)
így lenne egy jó alapod amit később lehet fejleszteni -
Feriboy2
aktív tag
válasz
Lacpac #30640 üzenetére
Ha nagyon spórolni akarsz akkor az is egy opció, hogy a320-as alaplapot veszel használtan mégolcsóbban (ezekbe nem lehet tuningolni) aztán amikor több pénzed lesz fejleszteni akkor eladod az alapapot meg a procit is. (tegnap volt fennt aprón a320-as lap ryzen 1200-al együtt 20-ért az neked pont jó lett volna
)
-
NdrewSunix
senior tag
SZiasztok!
Ez lehet most hülye kérdés lesz, de valakinek csak fel kell tennem, nagy bennem a késztetés.
Van értelme húzkodnom az 1600X-et kizárólag játék miatt, ha anélkül is játszva kihajtja maxon az RX580 4GB VGA-t? Tehát, ha GPU a szűk keresztmetszet, akkor számít, hogy a CPU 3,6 GHZ-en megy XFR bekapocslása mellett vagy 4 GHZ-en OC-val? Mondjuk FPS tekintetében.
-
válasz
NdrewSunix #30642 üzenetére
Én tuningoltam 3.8-ról 4-re és lemértem mennyivel jobb az fps.
Superposition Benchmark alatt a maximális fps-em max 1et nőt. 55-ről 56-ra kb.
A minimim meg kb 0.3-at.Bár nekem jobb kártyám van.De javaslok neked is valami hasonló kis tesztelést.
Én maradok 3.8 ghz-enThe Last of Us Part I/Star wars JS/Saints row/The Callisto Protocol/Dead Island 2 is van :)
-
SECTORnooB
addikt
válasz
NdrewSunix #30645 üzenetére
What?
1.3 az kábé semmi... ne GPU bencsmárkal állapítsd meg,hogy kell e a processzoron húzni -
NdrewSunix
senior tag
válasz
SECTORnooB #30646 üzenetére
Igen, szerencsém volt az 1600X-szel, hogy stabilan megy 1.3V@4GHz. Prime 95 és 6 hónap használati teszt alapján is stabil.
Azért akartam játék benchmarkot nézni, mert engem csak az érdekelne, hogy játék közben van-e látható fps növekedés. Ezen kívűl csak netezek és filmet nézek, ahhoz biztos elég a stock 3,6 GHz is XFR-rel.Akkor játszak simán és úgy naplózzam az fps-t inkább?
[ Szerkesztve ]
-
SECTORnooB
addikt
válasz
NdrewSunix #30647 üzenetére
Igen, gondolom nem azért vetted a gépet,hogy 24/7 a bencsmárk fusson...
-
NdrewSunix
senior tag
válasz
SECTORnooB #30648 üzenetére
Mondasz valamit!
-
venom8888
őstag
Mikor jon mar az uj Ryzen, mar nem birok varni
Csepegtethetnenek par infot rola, marmint a procikrol,ha valoban nyaron akarjak ki adni. Mindjart itt van.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Fluffy Stone Media GmbH
Város: Budapest
Cég: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Város: Budapest