Hirdetés
- ASUS notebook topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Androidos tablet topic
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaxxDamage
nagyúr
válasz
kecsawi #27000 üzenetére
Köszi az infót!
(3803 -as van nekem is..ezt fixáltam ahogy tudtam és 24/7 -re tökéletes)
Jól emlékszem, hogy (jóval) régebbi BIOS alatt a CPU szorzó az könnyebben volt állítható és a Voltage is beírható volt?
Most meg kicsit túl van bonyolítva (szerintem) és az OFFSet (+-) a lényege, fix fesz nem állítható be.MD
L[ Szerkesztve ]
◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super MXM 200W+*8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►LG® V50 ThinQ 5G Dual Screen 6/128GB "Black"◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
hokuszpk
veterán
"ahogy néztem többféle kit megy 60k körül... alatta, főleg 50 alatt meg - vajon miért
- általában csak Corsair 3000C15 "
na. vettem Corsair 3000/C15 -ot
a biznisz elott mondjuk rakerdeztem az eladonal, hogy mi a verzioszama.
V5.39 ; most tesztelem, xmp profil2 minden mas beallitas auton, a bios 2933 -ra lotte be, eddig par tesztet mar tulelt, amin a V5.20 siman elhasalt, Ibt very highnel tartunk, illetve amig irtam a hozzaszolast lement. johet a maximum,, utana ejjel prime lesz a musor, de mar most latszik, hogy ez egy masik ram, a hwinfo a very high alatt kb. 7-8 fokkal huvosebbnek mutatta a procit, mint eddig barmikor, mikozben az ibt altal kikopott gflops ertek magasabb, mint amit eddig a high fokozaton mutatott.ugyanitt Corsair 3000/C15 V5.20 8 GB kit elado. Ryzenhez nem ajanlom.
[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
pipo112
senior tag
válasz
MaxxDamage #26999 üzenetére
majd leírom mit tapasztaltam ,de mivel nem nekem lesz hanem egy barátomnak állítottam össze egy rizsa konfigot ,amit a hétvégén össze is szerelünk ott majd kiderül nagyjából mit tud . külföldi fórumon is a 3401 es bios-t tolják a legtöbben de olvastam hogy a a 4xxx se rossz majd kiderül
[ Szerkesztve ]
Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
sb
veterán
válasz
hokuszpk #27002 üzenetére
Érdekes ez. Most néztem meg az egyik Asus B350 lap QVL-jét. Ott egy rakás 3000C15 ram fel van sorolva 2933-as órajel mellett. A v5.30-on kívül 5.20, 3.21, 4.24, 4.31...
@jovás
Rákerestem a mostani ramjaimra. Ryzenhez nyilván nem biztos,hogy jelent bármit, de Intel mellett 3000-es tuning eredmény is volt rá. Szóval remény van. -
sb
veterán
válasz
SECTORnooB #27007 üzenetére
Ez nekem új.
Épp az lenne az lenne az értelme, hogy ott tuti támogatott/bevizsgált modell-freki párosok vannak benne. ajánlásként.
Más különben mi értelme lenne? Mit takarna a qualified szó?[ Szerkesztve ]
-
Én nem tudom mi van ezzel a géppel.
De már a második furcsaság:
Egy 1500x-nek alapon prime alatt nem 3500-on vagy 3700on kéne mennie?Nekem 3600-on ment.
Most raktam bele 1600x-et,annak elvileg 3600-on vagy 4000en,mégis 3700on megy,vagyis 3699-en.
Illetve,3746 volt a max aida szerint.The Last of Us Part I/Saints row/Dead Island 2 is van :)
-
válasz
SECTORnooB #27011 üzenetére
Köszönöm,de én nem ezt kérdeztem.
The Last of Us Part I/Saints row/Dead Island 2 is van :)
-
sb
veterán
válasz
SECTORnooB #27009 üzenetére
Oké.
Akkor maradjunk a 99%-ban mert egyrészt valamit mégiscsak csinálnak hozzá aktívan, nem csak felírják a papírra azt ami eszükbe jut. Másrészt ajánlani merik - nyilván jogászok által is elfogadható szövegezéssel. Ez így "kicsit" többet jelent mint randomra választani.A többi meg a szokásos vis major: atomtámadás ellen se véd gondolom.
-
SECTORnooB
addikt
Persze csinálnak letesztelik ha jó akkor beleteszik a listába na és? PC világában ezer egy tényező határozza meg a teljesítményt az elért és az elérhető órajeleket.... Alaplap processzor stb.....tehát nem kell még hozzá érteni sem, hogy tudjuk, hogy a QLV lista egy szimpla ajánlás semmi több.
-
pipo112
senior tag
mivel hűtöd a kockád ,mert a turbó orajel függ a htűtő teljesítményétől .
pl ha a rendszer érzékeli hogy magas a hőfok akkor nem fog feljebb menni az adott egy szálas turbó órajel mert félő hogy károsodik a cpu-dAzt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
válasz
pipo112 #27017 üzenetére
Köszönöm mindenkinek én csak az amd oldalán néztem a procinak a leírását.
Még az 1500x gyári hűtője van rajta,1-2 nap kell mire meglesz az új hűtő.
De most lehet megvan a többi hibára vagy 1 részére legalábbis a probléma oka talán.The Last of Us Part I/Saints row/Dead Island 2 is van :)
-
Whysperer
addikt
Sziasztok bocsi a kerdesert, de valaki elmodana mi a kul. sima es az X-es Ryzen kjozott nem ertem. latom ,hogy valaki azt irta masik topicban ,hogz sima 1600 OC-val. de nem csak a X-es az amit lehet tunningolni?
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 3700x/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / GTX 1080/Regnum RG6V TG
-
vaakuum
addikt
válasz
Whysperer #27019 üzenetére
Az x-es a gyári tuninggal (illetve a manuál beállítással is) kicsit magasabbra tud menni. Amúgy mindkét változat tuningképes, a különbség csupán a végértékben olyan 150-200 Mhz maximum.
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
válasz
Whysperer #27019 üzenetére
Nem, minden Ryzen proci tuningolható.
1600X: emelt alap órajel, nagyobb TDP, és gyári hűtő nem jár hozzá.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
-
Whysperer
addikt
Koszonom es miutan megertetem. Meg egy laiukus kerdes. tudom ez az 1***-es topic de kb ugyan . megeri az a + penz a 2600x-t vagy eleg a 2600?
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 3700x/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / GTX 1080/Regnum RG6V TG
-
válasz
Whysperer #27023 üzenetére
Szubjektív, hogy kinek mi éri meg.
Ha belefér a keretbe, akkor vedd a 2600(X)-at!Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Whysperer
addikt
válasz
palfitom #27024 üzenetére
Okes. Ahany test annyival masabb. Mar tiszta agylagyulast kaptam annyi testet meg videot neztem es egyik sem egyforma. Gondoltam Normalis magyar userek sajat velemenyet kerdezem meg. Mert itt meg kint Londonban mindne ismerosom Inteles. Gondoltam ahogy jol is sejtettem . magayrok par mondatban ertelemsebben elmagyarazzatok. koszonom szepen a valaszokat.
Nem akarok OC-t ,de akkor alenyeg,hogy a 2600 manualisan betudom allitani a 2600 orajeleire es ennyi. Elvileg ocslobban van egy 2600x-em.
Koszonom
-
válasz
Whysperer #27025 üzenetére
A 2600 / 2600X pároshoz már jár gyári hűtő is (az 1600X-el ellentétben).
[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
-
Jól látom,hogy ryzen procikban nincs cpu-z szerint monitorozott mhz-csökkenés?Energiatakarékosság?
Csak auto értéken csökkenti a feszt terhelés nélkül.Hogy tudom életre hívni ezt(Cool in Q Bekapcsolva)?The Last of Us Part I/Saints row/Dead Island 2 is van :)
-
Cathulhu
addikt
Nincs ra szukseg, merd ki merovel, az orajel marad, latszolag a feszultseg is, a fogyasztas megis a toredekere esik idle modban. Maskepp dolgoznak mar a ryzenek, belul lerendezik ezeket a dolgokat.
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
sb
veterán
válasz
SECTORnooB #27016 üzenetére
Attól még itt és most, egy ennyire ram-érzékeny architektúránál:
1. jobb nincs kiindulási alapnak
2. és ez a jobb nem azt jelenti, hogy kicsit jobb a semminél, hanem nagyságrendekkel - hiába csak "ajánlás"Nem véletlen, hogy itt a topicban is nézi mindenki a ramokat és nem a hasára ütve veszi. Utóbbival jóval kevesebb siker volt.
Mindegy, felesleges vitatkozni ezen csak kicsit fura volt a reakció. Vannak tapasztalatok, ajánlások, qvl alapján választások majd a qvl-re legyintés.
-
Az normális dolog,hogy prime alatt kegyetlenül belassul a gép?
Értem én,h terhelődik,de 1 film is akad közben,illetve képi hibákat is dob néha.
Intellel nem volt ilyen,és nem volt ennyire lassú.The Last of Us Part I/Saints row/Dead Island 2 is van :)
-
hokuszpk
veterán
normalis. az a teszt tobbek kozott azert van, hogy megfingassa rendesen.
gondolom friss optimalizalt primeval ilyen, de ha eloveszed a megelozo intel procidhoz hasznalt korabeli primet, azzal tippre nem fog lassulni.
mondjuk ha kepi hibakat is dob, akkor ott valami nem stabil ; vagy a memoria hibazgat vagy a videokartya, esetleg instabil az oc.[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
válasz
hokuszpk #27037 üzenetére
Köszi.
De pont ezzel teszteltem a régi konfigom is,mielőtt váltottam ryzenre.
Hát max memória lehet,de memteszten átment.
Videókártya 3dmarkon is átment hiba nélkül,illetve mostani alaplappal,voltak gondok utolsó előtti driver miatt.
De azelőtt,és azóta(este óta) nem.
Kicsit idegesít,mert az egész rendszer lomhábbnak tűnik.
Bár fps értékeim magasabbak,és stabilabbak úgy érzem.The Last of Us Part I/Saints row/Dead Island 2 is van :)
-
fagy53
nagyúr
Üdv!
Ugyanaz a procink és hasonlóan látom én is, kicsit lomhának tűnik. Nem javítottam ki az adatlapom és a Sandy, ami hasonló árban volt hét éve, igazából csak a többszálas üzemben marad el, alig gyengébb egyszálasan és jobb az energiatakarékosságban. Konfigváltás előtt készítettem pár tesztet és erre az eredményre jutottam.
Hét év óta nőtt a szerepe a többszálas feldolgozásnak, a játékokban is, így a Ryzen időtállóbb, de valahogy nem jobb mint az elődje. Marad szerencsére az Intel, egy lerobbant S775-ös konfigot vált le, ott feltehetően sokkal nagyobb változást észlelek. -
give3
tag
Sziasztok,
Most készülök lecserélni a 2500K@4,0GHz-t egy R5 1600-ra.
Egy húzott 2500K után vajon érezhető lenne a gyorsulás?
Mi történik ha a RAM választás nem jól sikerül? Nem indul a gép, vagy nem lehet tuningolni? Esetleg instabil lesz a rendszer?köszi.
-
give3
tag
válasz
SECTORnooB #27042 üzenetére
és a memória kérdés? Miben nyilvánul meg a rossz választás?
-
Pakmara
senior tag
Az extrém intoleraciát leszámítva (nem bootol) max 2133-on fog menni.
-
NdrewSunix
senior tag
A topik összefoglalóban találsz egy szép kis táblázatot amiiket a fórumtársak írogattak össze, megtalálod melyik RAMmal nem lesz biztosan gondod milyen lap mellett.
Vagy megmondod milyen lapot szeretnél vagy milyen RAM-ot és itt is megmondják neked. Elég nehéz már ezek után mellélőni szerintem. Ha csak nem szándékosan. -
give3
tag
válasz
NdrewSunix #27045 üzenetére
Ma délután megvettem... Holnap összerakom, és bízom benne hogy működni fog.
Msi b350 gaming pro carbon alaplap + Kingston hyperx predator 3200 2×4gb ram.
Köszi. -
yoghurt13
újonc
Sziasztok,
Problémám akadt a következő két memória kittel, CMK8GX4M2B3000C15 és CMK8GX4M2B3000C15R, egyedül színkülönbség van, de minden megegyezik rajtuk, a verziószáma VER 5.20.
Ezeket egy ASUS Strix B350-f lapkában használom/használnám, és a Memória QVL ben szerepel mint 2 modulos kompatibilis.Szóval a probléma a következő, ha csak 2 modult használok akkor sima ügy a boot 2933mhz en, ha keverem a két szín moduljait akkor egy kis csipogás után szintén elindul és stabil, viszont ha mind a 4 modult egyszerre használom, akkor 2933mhz egyántalán nem bootol, és mikor visszaáll alap 2133mhz akkor instabil az egész rendszer, kékhalál, driver hibák, minden egyéb.
Amiket eddig kipróbáltam azok a következők:
- BIOS frissítés | BIOS Rollback | Modded bios és mindent amit ezalatt leírtam mindegyik biossal amit próbáltam
- Kézi timing beállítás erre 15-17-17-17-35
- Kézi DRAM Voltage 1.350
- VPP_MEM Voltage állítgatás
- VTDDR Voltage növelés
- SoC voltage 1.1v
- ProcODT 60ohm
- CMD 2T
- CLDO_VDDP 965 és 975
- Memory interleaving mode channel
- Lazább timing 16-18-18-18-40
- DRAM Voltage 1.380v tól 1.400v ig
- Többi timing kézi beállítása amit a D.O.C.P. nem állít be de az SPD-ből kiolvasható
- CPU LLC és SOC LLC regular tól extreme ig
- 2800mhz - 2133mhz ig instabil random BSOD-kkel, vagy driver hibákkal (Ismétlem 2 modullal stabil és nincs ilyen hiba még 2933mhz en sem)
- Memtest mindegyik modullal külön és együtt, nincs hibaValakinek van még egyéb ötlete hogy mit tehetek még ezeken kívül?
Esetleg valami konkrétabb érték amiket állíthatnék? -
hokuszpk
veterán
válasz
yoghurt13 #27049 üzenetére
vegre !
akkor most jon ez.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
Új hozzászólás Aktív témák
- FinTech - Financial Technology - digitális pénzügyi szolgáltatások, szoftverek, rendszerek megbeszélése.
- Milyen routert?
- ASUS notebook topic
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- WWDC, iOS 17: Látványos újítások iPaden, hasznosak az iPhone-on
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Amatőr csillagászat
- BestBuy topik
- bacsis: Készülődés a BRSZK-ra
- MIUI topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Test Innovation Technology Zrt.