Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
NdrewSunix
senior tag
Lehet már tudni hány százalékkal lesz erősebb a 3600X az 1600X -hez képest?
-
pengwin
addikt
válasz
NdrewSunix #31003 üzenetére
Mégis honnan lehetne?
Most jelentették be, semmi független teszt, publikáció.
Üdv, pengwin
-
Én egy sima 3600-ossal is kibékülnék. Nem nagyon érzem +15ezer Ft-ért azt a +200Mhz-et annyira megérősnek.
Mindörökké 3Dfx!
-
Picco
addikt
válasz
Cingáriusz #31006 üzenetére
de a +15% IPC novekedes miatt fizetsz tobbet, nem a +200mhz miatt.
It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
pengwin
addikt
válasz
NdrewSunix #31005 üzenetére
A hiba nem a te készülékedben található, hanem ilyenkor még hírzárlat van.
(#31006) Cingáriusz
Abban a +200MHz-ben valyon már benne van a magasabb XFR tartomány is?[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Dragon3000 #31009 üzenetére
Az sem biztos h lesz közöttük 200mhz.
Ha manual tuning a cél felesleges az X. -
Picco
addikt
válasz
Dragon3000 #31009 üzenetére
lehetenvagyokabalfasz.com
Ugy mar kiadja, valami nagyon nem volt kerek.It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
sarkadifeca
tag
válasz
South Velen #28494 üzenetére
Sziasztok!
Most szeretnék váltani Ryzen-re intelről! (a váltás alig kerülne valamibe ha eladnám a mostani cuccaimat)
A konfig ez lenne:
MSI B450M Gaming Plus + Ryzen 5 2600 + G.Skill 16GB Aegis 3000MHz F4-3000C16D-16GISBDe mi lenne,ha nem 2600-ot vennék hanem Ryzen 5 1600-ot? Most olcsóbban jönnék ki és később majd raknék az alaplapba egy 3. gen-es cpu-t.
Annyira nagy különbség nincs az 1600 és 2600 között gondolom. Játék, net, film lenne.
más: illetve a ram benne van a qvl-es listában de csak a pinnacle ridge-nél ! Gondolom csak jó lesz az 1600-hoz is ha azt venném?
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
régi rendszer - 5 piros - 0 fekete ; új rendszer - 44 pozitív - 0 negatív; legújabb - 20 pozitív - 0 negatív
-
SECTORnooB
addikt
válasz
sarkadifeca #31019 üzenetére
Ne vegyél 1600-at, 40-45 között már használt 2600X-et kaphatsz.
Nyűgösebb az 1600 érezhetően. -
válasz
SECTORnooB #31020 üzenetére
Nem tudom, hogy a 2600-os milyen, de egy szálon, nem AMD-re optimalizált játékok esetén borzalmasan lassú az 1600X nekem. i3-8100-hez képest van olyan játék, ahol 30-40fps is a különbség.
Mindörökké 3Dfx!
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Cingáriusz #31021 üzenetére
Ezt a 30-40Fps-t nehezen hiszem, mert még anno nekem 1060-al még a BF1 is majdnemhogy GPU limites volt 1080p lowon.(1600 3.8Ghz)
Magasabb grafikai beállítások mellett meg full GPU limit van,főleg a 1060 társaságában.
Mellyek is ezek a játékok? -
válasz
SECTORnooB #31022 üzenetére
World Of Warplanes. Köztudottan pocsékul optimalizált játék. i3-8100-el, RX580-al, 1080p high grafikán 130fps-ról indul és mondjuk beesik játék közben 50-60környékére. Ugyan ezzel a vga-val, ugyan ilyen beállításokkal a Ryzen 1600X 100-110fps-ről indul és 30 alá is beesik, meg úgy egész idő alatt érezhetően simábban fut az i3-al. Tudom, Warplanes nem a a nagyon közkedvelt játék, és igen vacak és öreg már a motorja, még direcX 9-et használ, de speciel pont ezt szeretem és live-olni is szoktam, ahol aztán mégjobban beesik az fps, mert nem képes jól használni a 6mag/12szálat a játék+az OBS.
BF1 nagyon jól van skálázva több szálra. Ősöreg Xeon5660-ason úgy hasít mint az álom, ultra beállításokkal
[ Szerkesztve ]
Mindörökké 3Dfx!
-
sarkadifeca
tag
válasz
SECTORnooB #31020 üzenetére
Értem, akkor lehet marad a sima 2600. Egy darabig biztosan elleszek vele. Úgyse vagyok az a "hardcore gamer".
Az i5-6500-öt úgyis megeszi szerintem. Meg lesz garancia is bőven mindenre.régi rendszer - 5 piros - 0 fekete ; új rendszer - 44 pozitív - 0 negatív; legújabb - 20 pozitív - 0 negatív
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Cingáriusz #31023 üzenetére
Ha tudtad,hogy ez a játék lesz a fő felhasználási területed miért nem egy új Celeront vettél?
Látom 2666Mhz-s kited van, mikor Ryzen felé kacsingattál nem tisztáztad magadban ezeket a pontokat?
Nem látom jogosnak a panaszod, mivel több mint 2 éve folyamatosan azt kommunikáljuk az összes Ryzen topikban,hogy minimum 3000Mhz-s kit, és,hogy a régi engineknél lehet lemaradásra számítani.
A hozzászólásom margójára idetűzve, a 2600-2600X sokat javult ezekben az irányokban 3-4% IPC növekedés, delayek csökkenése, órajelek növekedése, memória gondok orvosolása.Így sokat javult a 2. generáció a régebbi enginel szerelt játékokban is.
sarkadifeca: Várj még 1-2 hetet a vásárlással, mennek még lejjebb az árak, csak figyeld
Én még "időben" szálltam ki a jelenlegi generációból[ Szerkesztve ]
-
válasz
SECTORnooB #31025 üzenetére
Idő közben szereztem egy 3200-as, 16GB-os G.Skill KIT-et, de sajnos ezt a problémát nem orvosolta kellő mértékben. Amikor vettem a Ryzen-t, fogalmam sem volt róla, hogy a Warplanes ennyire nem szereti, mert erről konkrét írást nem találtam sehol.
Nagyon nem esem kétségbe, mert vadászok egy 2600-ost és szerintem azzal már elleszek. A 3600-os új árát jelenleg nem szándékozom erre a célra költeni, hacsak nem lesz 50 alatt az itthoni ára, amit erősen kétlekRáadásul a 3xxx-hez nem ártana lapot is cserélnem, mert bár lehet kiadnak biost a mostani B350-es lapomra, de szerintem az nem lesz az igazi.
[ Szerkesztve ]
Mindörökké 3Dfx!
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Cingáriusz #31026 üzenetére
Ha váltanál 2600-ra, javaslom várj pár hetet.
-
válasz
SECTORnooB #31027 üzenetére
Gondolod fognak akkorát esni a használt 2600-os árak? Az a baj, hogy azokkal együt az 1600X árak is esni fognak, szóval különbözetben nem nagyon jövök ki jobban így se, úgy se, sőt, lehet az 1xxx szériát már a kutya se fogja venni.
Mindörökké 3Dfx!
-
Pakmara
senior tag
válasz
Elvileg működnie kell B350-el is, de igen az elképzelhető, hogy feature-t vesztesz ha nem váltasz X/B5xx szériás lapra. Kicsit elindult nálam is a hangya, ígéretesnek tűnik a Zen2. Viszont Ryzen 1600-->3600 váltást sajnos magamnak se tudom racionális érvekkel megtámogatni, tekintve a használati szokásaimat.
-
sarkadifeca
tag
válasz
SECTORnooB #31030 üzenetére
Igen annyit mindenképpen várok.
Megnézem hogy alakulnak majd az árak. Addig csak a ram-ot fogom megvenni az jó a mostani Asrock lapomba is sztem. Utána meg jöhet a cpu+lap.régi rendszer - 5 piros - 0 fekete ; új rendszer - 44 pozitív - 0 negatív; legújabb - 20 pozitív - 0 negatív
-
Kolbi_30
őstag
válasz
Nekem egy sima 1600 van World of Warships fixen 75 FPS mert erre van lockolva..nem zuhan sehová.
You want some birth control, you can smoke a cigarette.
-
Feriboy2
aktív tag
válasz
Cingáriusz #31021 üzenetére
a windowsod már a legfrissebb 1903 verzió? (itt tudod megnézni: gépház/rendszer/névjegy)
ugyanis javítottak a ryzen támogatáson és rengeteg a pozitív visszajelzés, hogy simábban fut a pubg, valakinek a csgo max fps felment 300 ról 600-ra(bár mások meg semmi plusz teljesítményt nem tapasztalnak)
szóval egy próbát megér frissíteni a windowst
szerk: illetve használd a ryzen energiasémát (agresszívabb mint a windows kiegyensúlyozott hátha segítene)[ Szerkesztve ]
-
-
válasz
Feriboy2 #31033 üzenetére
Igen, minap frissült, azóta meg nem is indul a Warplanes el nálam
Az Amd energiaséma milyen néven van bios-ban és windowsban azt ki kell kapcsolni, hogy ha alaplapon aktiválom?
Újraraktam játékot, frissebb vga drivert raktam, frissítettem directX-et. Nem jó.
Menüig belép, onnantól már ha elindítok egy meccset, akkor fekete képernyő, csak hang van.[ Szerkesztve ]
Mindörökké 3Dfx!
-
Feriboy2
aktív tag
válasz
Cingáriusz #31035 üzenetére
a ryzen energiaséma windowsban van ha feltetted a chipset drivert.
Vezérlőpult\Minden vezérlőpultelem\Energiagazdálkodási lehetőségek[ Szerkesztve ]
-
Feriboy2
aktív tag
válasz
Cingáriusz #31037 üzenetére
az amd oldalán ott van, én is onnan szedtem le: [link]
-
-
Stonerice
őstag
válasz
Cingáriusz #31023 üzenetére
Nekem is ez a gondom. Cities skylines ban 20 fps alá megy. Haver hamarosan meglesi nekem 8genes i3 al. Kiváncsi leszek.
Széttuningolva a ramot és a procit is alig éri el a 23 fpst ugyanazon a beállításon. Szerintem nem kellene költened holmi 2600ra. Alig gyorsabb. Kb mintha húzott első genes ryzent raknál a gépbe.Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
pengwin
addikt
válasz
Stonerice #31040 üzenetére
Ott valami más probléma lesz.
Nálam 1600X+GTX 970 elég sok pluszt hozott C:S-ban a korábbi i7-3770-hez képest.
Pedig az i7 mellett volt RX 480 8GB is, ami érezhetően erősebb a 970-nél.
Mindkét konfigban 16GB RAM volt, na az el tud fogyni. Cities-nek nevében a RAM igénye: határ a csillagos ég.Üdv, pengwin
-
Stonerice
őstag
válasz
pengwin #31041 üzenetére
a 970 gyakran 30-és 50% körül teker, míg a ram kihasználtásg 9-11 GB között van. Ami el szokott fogyni az a 4GB Vram. Havernak gtx 960-a van. Meglátjuk ha megkapom a méréseit 8350Kval.
Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
válasz
Stonerice #31040 üzenetére
Most két gép van nálam. A sajátom Ryzen 1600X, 16GB 3200-as G.Skill ramokkal, Gef 1060 6GB-al, a másik egy i3-8350K, 16GB 2400-as cl19-es value ram, RX580 8GB vga.
Warplanes annyival simábban fut az i3-ason, hogy zongorázni lehet a különbségetKipróbáltam felcserélt vga-kkal, de nem azon múlik. I3 + hulladék ram gyorsabb Warplanes-re, mint a Ryzen1600X a brutális tuning ramokkal. Ez van sajnos.
Mindörökké 3Dfx!
-
NdrewSunix
senior tag
válasz
Cingáriusz #31043 üzenetére
Cseréld le akkor arra a konfigod!
-
-
nuke7
veterán
Új hozzászólás Aktív témák