Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 / 4090 / Ti (AD103 / 102)
- Olcsó gamer monitorral támad a Xiaomi
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake" (LGA1700)
- Házi hangfal építés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Apple notebookok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Szintet lép a Kioxia új UFS memóriája
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Feriboy2
aktív tag
válasz
tomaszka88 #12449 üzenetére
vrm hőfokon ne stresszelj, kb. 125 fok amit bírnak maximum (bár ez függ a gyártótól/minőségtől is is). 90 fok körül bőven jó vagy
[ Szerkesztve ]
-
tomaszka88
aktív tag
-
Törzsúr
senior tag
-
csakany2001
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.
ASrock B350m Pro4 alaplap lett végül, de nem tudom hogy biztosan támogatja-e a CMK8GX4M2B3000C15R RAM-t, a támogatási listán nem találtam de mivel viszonylag olcsó volt úgy gondoltam egy próbát megér és mégsem egy noname RAM-ról van szó.
Ha esetleg mégse támogatná egy BIOS frissítés megoldaná a dolgot?(természetesen azt másik RAM-al végezném. illetve jó lenne ha nem fix 2133MHZ-n működne csak amit a legtöbb helyen olvastam hanem 1,35V-n 2933 MHZ-n)
Előre is köszönöm!Az informatika a problémamegoldásnál kezdődik. iPhone SE2020, O+N100
-
salaud
aktív tag
válasz
csakany2001 #12455 üzenetére
A nem támogatja annyit jelent, hogy 2133 MHz-en fog menni, de 90% valószínűséggel menni fog szvsz.
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
-
válasz
csakany2001 #12455 üzenetére
-
wsanyi
aktív tag
válasz
tomaszka88 #12454 üzenetére
Szia!
Elvileg az automata turbónak úgy kéne mennie, hogy 4 magot húz 4,0 Ghz-ig, 2-t pedig 4,1-ig. Ez a játékoknál lehet érdekes.
3,8-at 6 magra tud valószínűleg. De ha valami csak 2-t, vagy 4-et használ, akkor másként megy a proci.
[ Szerkesztve ]
Az éltető nap mindig süt, még akkor is, ha néha nem látjuk, mert eltakarják a felhők, vagy mert éppen éjszaka van.
-
-
Törzsúr
senior tag
válasz
tomaszka88 #12460 üzenetére
Be tudod állítani, hogy hány mag és milyen kiosztásban működjön. Pl. 2C+0HT, 2+2, 4+0 és így tovább úgy tudom.
| Origin, Battlenet: Szedi90
-
Törzsúr
senior tag
válasz
tomaszka88 #12462 üzenetére
Annak látom értelmét, ha esetleg VGA limit van mint nálam akkor felesleges fullon járatni. A GTX-950 csak 47-55%-on hajtja meg a CPU-t. Egy 4+4-es fellállást lehet kihajtana.
A fogyasztás optimalizálása és tuning miatt lehet érdekes.| Origin, Battlenet: Szedi90
-
csakany2001
aktív tag
válasz
tomaszka88 #12464 üzenetére
MSI Afterburner + Rivatuner.
100%-on biztosan nem fog menni az 1600X a 1050Ti mellett, esetleg magasabb felbontáson egy erősebb VGA társaságában.Az informatika a problémamegoldásnál kezdődik. iPhone SE2020, O+N100
-
tomaszka88
aktív tag
válasz
csakany2001 #12465 üzenetére
Köszi.Este neki állok a méréseknek. Mekkora felbontásra gondolsz? Fhd-én szoktam játszani. Egy Gtx 1060 6gb màr kihajtaná?
[ Szerkesztve ]
-
Szinyák
őstag
válasz
ScomComputer #12412 üzenetére
Láttam már , de ebben pont nincs ami érdekelne Pstate OC ...
Szinyák
-
csakany2001
aktív tag
válasz
tomaszka88 #12466 üzenetére
Az a helyzet hogy jelenleg kevés olyan játék van ahol mind a 6 magot(12 szállt)ki lehet használni.Így valóban célszerű kikapcsolni pár szállt.GTX 1060-al annyival jobb a helyzet hogy ami nem megy szépen 1050Ti-al az már jobban fog futni, CPU használat szerintem nem nagyon fog nőni.
QHD-ra gondoltam, de néhány tesztet átfutottam ahol még GTX 1080 mellett is csak 70%-n megy FHD-n de persze ez függ attól hogy az adott játék CPU vagy GPU igényes.[ Szerkesztve ]
Az informatika a problémamegoldásnál kezdődik. iPhone SE2020, O+N100
-
tomaszka88
aktív tag
válasz
csakany2001 #12468 üzenetére
Megosztanád kérlek majd a teszteket. Én nem is tudom melyik jàtéknàl volt az, hogy fx8350-s proci volt az ajànlott, és èn is úgy gondoltam elég a 4-6 mag bőven.Nemhogy 8..:-D
-
Omli85
őstag
válasz
csakany2001 #12465 üzenetére
Magasabb felbontással pont a vga van jobban terhelve és ezzel csökkentve van a cpu limit. Kisebb felbontás kisebb részletesség mellet nő az fps szám ezáltal a cpu "teherlés" is. Összeségében viszont felős kategóriás vga-k esetében lesz ebből mérhető különbség ha a cél a csilliárt fps. Normál esetben nagy részletesség és felbontás mellet előbb lesz vga limit még felső kategóriás vga-val is.
tomaszka88 : használhatnád esetleg a keresőt is itt a fórumon mert szerintem kb a legtöbb kérdésedre találsz választ
.
[ Szerkesztve ]
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
wsanyi
aktív tag
válasz
tomaszka88 #12466 üzenetére
Én úgy láttam, hogy még a 1080-as kártyánál is van növekedés a 1070-hez képest ennél a procinál, sőt, bizonyos esetekben a 1080 Ti-nél is lehet további növekedés, főleg 4K-n, és magasabb részletességnél. De ennek utána tudsz járni a neten. Sajnos most nem jut eszembe kapásból, melyik youtube csatornákat érdemes nézni, de olyat nézz, ahol nem 2400-as RAM-ot raknak AMD mellé, mert azt mindenki tudja, hogy gyrsabb RAM-mal sokkal gyorsabb lesz a ryzen, mint lassabbal. Pl. sok esetben tuning helyett érdemesebb gyorsabb RAM-ra költeni.
A CPU beállítási lehetőségekről sajnos nincs részletes infóm. Ha elküldöd, milyen lap, és küldesz vmi leíráshoz linket, megnézem, hogy mi mit jelent. Az angol nem akadály, sem a szakmai rész.
Az éltető nap mindig süt, még akkor is, ha néha nem látjuk, mert eltakarják a felhők, vagy mert éppen éjszaka van.
-
TheProb
veterán
Újabb események, a már kicserélt Strix B350-F-el...
Ugye kaptam egy zsír újat, mert az előző defektes volt. (előzmény, az első 2 hsz a lényeg: [link]) Direkt mondtam AQUA-nak, hogy az újat tesztelkék le és csak akkor küldjek vissza hozzám, ha az hibamentes. Most megint furcsaságokat produkál a gép.
Az egeret még mindig van, hogy nem látja. Ez akkor mindig előfordul, ha valamiért BSOD-ot kapok. Ekkor az újraindulást követően "nincs" egerem, újra kell csatlakoztatni. Érdekessége, hogy ha kihúzom, akkor beadja az eszköz eltávolítás hangját a win, szóval valamilyen szintén még is csak"tud" az egérről...
A másik jelenség, hogy szintén a BSOD után a baromi halk leszek "mikrofonban". Nem csak discord-ban csökken drasztikusan a hangom, de win-ben is ha nézem a mikrofont a rögzítőeszközöknél, akkor kb csak akkor mozdul meg a függőleg "hangoszlop" ha már ordítok. Ugyen ez a helyzet az alaplapi és a gépház előlapi csatlakozóján keresztül is. Valamint másik mikrofonnal szintén.Eléggé kiakaszt ez a gép, hogy 0km-es kora óta mindig van vele valami. Valamint a full új, cserélt alaplappal se százas a rendszer.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | IT-Systems Engineer
-
csakany2001
aktív tag
válasz
tomaszka88 #12469 üzenetére
Ez a sima 1600-al van végezve, de sok különbség nincs a 2 között.(1080P)
Omli85
Köszönöm szépen a kijavítást, teljes mértékben igazad van.[ Szerkesztve ]
Az informatika a problémamegoldásnál kezdődik. iPhone SE2020, O+N100
-
Leon77
őstag
válasz
csakany2001 #12468 üzenetére
Nálam 1700 3,8ghz 1070 es kártyát full kihajtja 1080p ven. Bf4 64 es szerver 140-170 fps 98% feletti gpu load mellett. Bf1 64 es szerver 110 feletti fps. Természetesen minden ultrara állítva. A kis fx em nem tudta kitekerni a 1070 et 4,9 GHz en sem, pedig nagyon igyekezett (szerettem is)
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
atenza
senior tag
válasz
TheProb #12472 üzenetére
Nem lehet h csak visszaállította a mikrofon erejét a szoftverben? Mic boost van rajta?
Melyik BIOS-al használod?
Nekem az alap BIOS amivel érkezett a lan kábelt nem látta, hiába tettem fel minden lan drivert meg chipset drivert, csak egy BIOS frissítés után tudtam netet csiholni. -
Krisz0418
őstag
Sziasztok! Gépfejlesztés előtt állok, és nem tudok dönteni. Tudnátok segíteni melyiket érdemes?
Jelenlegi konfigom amit váltanék:
FX 6300
ASUS M5A78L
2X4GB HYPERX FURY 1866MHZ
Gigabyte gtx 1060 3gbMax keret olyan 85 max 90k!
Nem kell nekem hiperszuper ryzen stb.
Amit elvárok tőle hogy 60+fps-t birja, jelenlegi fx már nem bírja. Magas-ultra beállításon használnám!Amit kinéztem:
r3 1300x
asus prime b350m-k
neo forza 2666mhz 1x8gb (még idén vennék hozzá még egy ugyan ilyet! )ez mennyire célszerű? Komolyabb mint a jelenlegi fx konfigom? Gta nem fut highon se kb..onlineba 45-50fpsem van. Offlineba is városba 50-55. Öcsém gépét tudom alapként venni neki 1060 3gb, 16gb 2133 ddr4, i5 6600al very highon megy a gta5, bf1, stb
1300x-el jól járnék?
Vagy 1400? Csak akkor meg épphogy kijövök pénzel :/AMD RYZEN 5900X || GIGABYTE AORUS LIQUID 280MM || MSI TOMAHAWK B550 || CRUCIAL BALLISTIX 2x16GB 3600cl15 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
GFerr56
aktív tag
válasz
TheProb #12472 üzenetére
Hay!
Szerintem nem lehet véletlen, hogy az új is hibákat produkál (már ezekből is vacakabbat adnak a kelet-európaiaknak ?!). Szóval, lehet, hogy valamelyik eszközöd kavar be, sőt, fiam mondta, hogy nála (Crosshair Hero) pl AiSuite össze-vissza működött, ha úgy telepítette, hogy pl. közben ment a Corsair-Link...szóval az USB-n keresztül működő egyéb alkalmazások (annak segítségével monitoroz) is bekavarhatnak. Esetleg próbáltad másik egérrel, stb.?
Üdv
.Minden eshetőségre gondoltam...hmmm, lehet, hogy én vagyok a gyilkos? - Frank Drebin...........és a farkam benne volt a Guinness Rekordok Könyvében....ki is tiltottak a könyvtárból....
-
kriszpontaz
veterán
-
Krisz0418
őstag
válasz
kriszpontaz #12484 üzenetére
Ahogy nézem 1200 kilőve, nem sok javulást látod. 5-10fps..1300x azért remélem komolyabb teljesítményt nyujt
AMD RYZEN 5900X || GIGABYTE AORUS LIQUID 280MM || MSI TOMAHAWK B550 || CRUCIAL BALLISTIX 2x16GB 3600cl15 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
Krisz0418
őstag
Van valakinek r3 1300x esetleg r5 1400-a? Tudna véleményt írni?
AMD RYZEN 5900X || GIGABYTE AORUS LIQUID 280MM || MSI TOMAHAWK B550 || CRUCIAL BALLISTIX 2x16GB 3600cl15 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
TheProb
veterán
válasz
atenza #12478 üzenetére
Nem, azt megnéztem és minden maxon volt/van.
A latest (0809), amúgy ez hozott elvileg LAN stabilitást. Egyébként az elsőnél nekem is volt LAN gond, ugyan úgy, mint az egérnél, win indítással nem volt hálózat. Pontosabban az adaptert sem látta. Szerencsére ez a csere deszkánál már nincs.
(#12479) olle: Mondom én, hogy elszabott egy modell ez...
(#12481) RVR400: Nincs semmim, miért?
(#12483) GFerr56:Ai Suite-tal én is szoptam az előző lapnál. Ott pl akkor is összeomlott a rendszer, ha case fan calibration-t indítottam. Most is fent van, de most direktben nem produkál hibát. Aztán lehet letörlöm majd a francba, mert nem sok hasznát veszem. Igazából csak az EZ Update miatt tettem fel, de az is mutat mindent, csak azt nem, amire kíváncsi lennék...
-
TheProb
veterán
Engem csak a ROG, mondom ASUS laposom volt évek óta, azok is faszák voltak, stb. Én magát a Ryzen-re váltást bánom még kicsit. Mint ha kevesebb lenne az fps-em, mint intel-es architekten. Aztán ezért most ne kövezzetek itt meg...
[ Szerkesztve ]
-
apa111
aktív tag
válasz
Krisz0418 #12487 üzenetére
Szia!
Van 1400-as bőven ki hajt egy gtx 1060-at .Most gtx 960 mellett használja a kicsi gyerek ,a kártya alapon a proci 3,85ghz megy ,ha vissza áll a hűvösebb idő ,akkor vissza rakom 4ghz a procit ,vagy megy rá arra is egy vizes hűtés. Rakok fel két képet ennyi maradt meg videó kártya részről ,a kártyák alap beállításon voltak ,a proci 4ghz-en akkor még nem tombolt a nyár,mikor csináltam a tesztet..Mind kettőnél 2933 ram futott 2x8 giga.
-
pitiless
senior tag
válasz
Krisz0418 #12489 üzenetére
HyperX Fury Black 2400 MHz-es 16 GB-os kit
Típusa: HX424C15FB2K2/16
Ebből rendeltem az alaplappal egyet, majd egy vagy két héttel később egyet. Pontosan ugyanaz a típusa, de a revíziószám más lett. Ahogyan a chipek is. Az egyik 2017/4 heti, a másik 2017/22 gyártás, az egyik Kínában készült, a másik Taiwanon. Az egyiken SK Hynix chipek vannak, a másikon Micron.
Amíg az egyik kit volt bent, addig ment 2400 MHz-en. A második kit érkezése után jöttek a fagyások meg a kék halálok. Akkor 2400 MHz-ről le 2133-ra. Stabilabb volt, de itt is volt BSOD. 1866 MHz-en stabilnak mondható volt. Most 2133 MHz-en 1.35v mellett sikerült stabilizálni a gépet (10 körös IBT, Maximum, proci max. 62 fok).
Ráadásul az sem volt tiszta, hogy akkor ez single vagy dual rankes. A HX424C15FBK2/16 a dual rankes (ebből 4 dimm csak 1866 MHz-en menne hivatalosan), a HX424C15FB2K2/16 pedig single rank, itt a hivatalos maximum 2133 MHz, de emelt fesz nélkül nem tudja. Szóval csak ennyi baja van. A mostani ram árak mellett meg nem szívesen kísérletezek többet. -
GFerr56
aktív tag
válasz
TheProb #12491 üzenetére
Hay!
Egyébként nem csak ASUS-nál vannak ilyenek. Én az MSI X370 GPC lapomnál (amúgy teljesen meg vagyok vele elégedve) a Command Centerrel jártam hasonlóan. Valószínűleg egy másik monitorozó-vezérlő szoftver kavart be, egyszer csak elkezdte minimumon járatni a CPU ventit. Ezt fiamnál is megcsinálta AiSuite, sőt, az teljesen le is kapcsolta! Ezért a Corsair-Link-el vezérli inkább őket (ASUS-nál a CPU OPT egyébként sem működik normálisan, még azonos ventilátorok esetén sem). Azért ki lehet tapasztalni, és elég sokat javult a rendszer.
Üdv
.Minden eshetőségre gondoltam...hmmm, lehet, hogy én vagyok a gyilkos? - Frank Drebin...........és a farkam benne volt a Guinness Rekordok Könyvében....ki is tiltottak a könyvtárból....
-
linuxuser666
tag
Sziasztok!
Amd a10 5800k-ról váltanék AMD Ryzen 5 1600-ra.
Ilyenkor mindig hetekig olvasok, de most sajnos nagy az időhiány.
Este melózni fogok, és reggel rendelek pcx-ről.
Tudnátok írni nekem 1-2 lapot amivel biztosan jól megy, és több embernek bevált már?30-40 ezer körül szeretnék kiadni rá, nyilván ha 45 ezerért valami + jár ami nekem megéri akkor belefér az is
Nem szokott gondom lenni alaplapokkal, volt már asrock, asus, az msi-ről is jókat hallottam.sharkoon vaya ii value házba megy, sirtec belsős thermaltake hamburg 530w-os tápom van mellé, és később talán egy hűtőt is veszek, és lehet hogy pici tuning is lesz. 2x4 gb ramot szeretnék hozzá, most ennyi fér bele a keretbe, de eddig soha nem volt kevés, ha egyszer az lesz cserélem 2x8-ra.
Ramot esetleg írnátok ami biztosan beválik majd, és rendesen megy magas órajelen?
Ha megjön, és összeraktam rakok fel képeket, esetleg lefuttatok 1-2 tesztet ha valaki kíváncsi
Előre is köszönök mindent
-
wsanyi
aktív tag
válasz
TheProb #12476 üzenetére
A vezérlőpultban, és a windows hangbeállításokban lehet keresgélni, amit a tálca jobb alsó sarkában találsz, és az adott programban is. Ezzel én win 7 alatt is szoktam szívni a notin. Főleg, ha kapunk egy frissítést a cégnél.
Az egér meg a windows-nak mindig gondot okoz, ha USB-s. Ilyenkor kihúzod, és visszadugod, és mennie kell. Külső USB-s meghajtónál is volt olyan egy munkahelyemen, hogy szóltak, hoyg nem megy. Kihúztam, visszadugtam ugyanabba a portba, és ment. Inteles gép volt. Fujitsu Siemens mini gép mobil "i5-tel". Tudjátok, az a turbó órajeles i3
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4080 / 4090 / Ti (AD103 / 102)
- Olcsó gamer monitorral támad a Xiaomi
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- PlayStation 4
- Motorola Edge 30 Fusion - fúziós kínai konyha
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake" (LGA1700)
- Politika
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700KF 8 magos 8 szálas processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700 8 magos 8 szálas processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5-3470 LGA 1155 processzor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16 magos 24 szálas processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 7700 4 magos 8 szálas processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest
Cég: Contrall Ipari Informatikai Kft.
Város: Pécs