Hirdetés
Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
olle
senior tag
Nem értem hogy miért baj ha nem szimplán processzorral foglalkozunk itt. Ennél nagyobb Rizsa + lap gyűjtőhely nincs + nem lehet minden egyes laphoz külön topic. Vagy van olyan ami összefoglal mert én ilyet még nem láttam.
ASUS ROG Strix B650E-F Gaming. AMD Ryzen 9 7900X (OC) 5.5 Ghz. AMD Radeon™ RX 6950 XT Phantom Gaming 16GB OC
-
용 Bob
senior tag
válasz
Leon77 #12931 üzenetére
Köszönet a válaszért, SECTORnooB-nak nem különben
Szintén kicsit off, de akinek Zen procija van és szereti a Total war sorozatot, annak érdekes lehet.
TW Shogun 2 Warscape engine sajnos 1 magra optimalizált. Rögtön a játék alatt a 0-ás procit nézi ki magának, amit a win is használ háttér folyamatok futtatásához. Ha direktben megadjátok, hogy csak az egytől, vagy még inkább a 2-es magtól felfelé használja a magokat, láss csodát megugrik az FPS(mindezt persze a feladatkezelőben, affinitás beállítása alatt)
[ Szerkesztve ]
MSI B350M mortar; R5 3600X; AC Liquid Freezer 240; MSI Gtx 1660ti ventus xs OC 6g ; Corsair LPX 16GB 3200@3200 / CL16; Phanteks enthoo pro m; Logitech G203 // Beyer Dynamic DT 770 Pro; Korg DS-DAC-100m
-
용 Bob
senior tag
Biztos vannak itt olyan fórumtársak, akik életük első gépét rakják össze.16 évesen én is teljesen vakon voltam (sok dologban még most is) és kérdeztem folyamatosan, mint egy gyerek.
Amíg nem kezdi el ismételgetni a kérdéseket, addig szerintem rendben van, hogy érdeklődik a részletek iránt (pl.: BIOS beállítások).[ Szerkesztve ]
MSI B350M mortar; R5 3600X; AC Liquid Freezer 240; MSI Gtx 1660ti ventus xs OC 6g ; Corsair LPX 16GB 3200@3200 / CL16; Phanteks enthoo pro m; Logitech G203 // Beyer Dynamic DT 770 Pro; Korg DS-DAC-100m
-
Simi37
őstag
Felraktam a 1501es biost a crosshair6ra. Végre nem ragad lent a szorzó fix feszen, nem kell az offset-tel szórakozni.
De az xmpt kézzel beállítva még nem bootol (lehet a CR miatt volt mindjárt kiderül de azt már nem tudom ide szerkeszteni). A cél túlszárnyalni a stabil 3050et. Majd valamikor jelentkezem, hogy sikerült-e haladni.[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X • Asus Crosshair VI Hero • ASRock RX 6900 XT OC Formula
-
chopin42
őstag
Na most már tényleg nem tudom, mire gondoljak.
Nemrég írtam, hogy a gép stabil 6/6 3.7@1.25-ön, kivéve prime95, az 40 percig bírja, de cinebench 4x is lefut, doom vígan szalad, hs meg se kottyan. Javaslat: rakjak új biost (0805 volt fent) llc3, +130%, extreme phase, és úgy próbáljam...A fent taglalt javaslatok után ment 6/12 3.7 1.2625-ön 40 perc prime-ot, majd kifagyott, de azóta közelében sem járok...Elcsesztem volna a gépet? Összesen 4-5x fagyott stressz alatt (1x aida is, legutóbb).
Azóta eljutottam a 0810-el oda, hogy 3.4-en is fagyott a rendszer facebook(!) alatt. Mondjuk itt csak 0.0625-öt kapott, de azt is azért, hogy ne melegedjen kegyetlenül (pillanatok alatt 45-50 közelében). Megpróbáltam alulfeszelni, de ennek eredménye az lett, hogy cinebenchben -200 pont 6/6 3.4-en. Memtest futott 6 órát, 0 error 4 teszt alatt 2933 cl16-on.
Elcsesztem volna a gépet? Épp hsz írás közben fagyott, chrome állította vissza...
ami fontos: mindenhol futott a hw info, illetve hd sentinel. Ai suite-el egszer megcsináltma az 5way optimalizációt, itt csesztem el?
Jelendleg default minden, kivéve ram, de ezzel meg az a gond, hogy ugrál a magfeszültség 0.9 és 1.4 között, folyamatosan...ezzel mi a rákot tudok kezdeni?
Zanzásítva: 0805-3.7@1.25 6/6-tól eljutottam a 0810 defaultig, mert minden más fagyasztott...
Mitévő legyek? Bocs a hosszú hsz-ért, de az érdekel, mit csesztem el ennyir,e hogy már a 3.4-et sem bírja windowsban. 3.3-mat se...
Nem egy tuningos procim van sajna, 1.35@4.0 már a win se indul, betöltés közben lefagy.Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
Leon77
őstag
-
Leon77
őstag
válasz
chopin42 #12965 üzenetére
Szerintem az oc hoz kevés volt a fesz. Vagy emeled picit, vagy lepj vissza egy freki lépcsőt és teszteld úgy
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
Simi37
őstag
válasz
Simi37 #12964 üzenetére
Hát legalább a ram a szűk időzítést jól bírja ha mást nem is...
Ide valami rendes B-die kéne:/ A skylakebe sem ment sokkal többet az XMPnél de itt még azt sem éri el... de ilyen ram árak mellett tuti nem most lesz 2x8gb B-die kitem
[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X • Asus Crosshair VI Hero • ASRock RX 6900 XT OC Formula
-
chopin42
őstag
válasz
Leon77 #12967 üzenetére
Nos az lehet, hogy kevés volt, de ha elolvasod, látszik (remélem), hogy eljutottam a "3.7@1.25 windows/játék/cinebench alatt stabil"-ból a "3.4@1.243 windows/netezés/semmi alatt is fagyok"-ig, mellé melegszik, jobban, mint előtte...
Ezért írtam, hogy elcsesztem a gépet? Tönkrement valami? Vagy mi ez?Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
Leon77
őstag
válasz
chopin42 #12969 üzenetére
Szerintem kezdd elölről az oc beállítást. Fx nel en is jártam úgy, hogy beneztem egy beállítást és egy hónapig szívtam, mire rajottem, hogy "user error"
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
zzola
félisten
Mindenkinek!
Egyébként nem a kötekedő és nem is a gyökér szólt belőlem, de valóban ez egy all-in-one topic. Szakmai kérdéseket keveset találni, a "milyen gépet", "milyen alaplapot", "milyen memóriát", "milyen processzort", "milyen VGA-t", "milyen tápegységet", "milyen processzor hűtőt" vásároljak kérdésben sokkal több a kérdés, nos ezeknek mind-mind van topicja...
[ Szerkesztve ]
-
용 Bob
senior tag
Egy kis olajat még locsolok rá:
fél óra és kezdődik a McGregor - Mayweather meccsMSI B350M mortar; R5 3600X; AC Liquid Freezer 240; MSI Gtx 1660ti ventus xs OC 6g ; Corsair LPX 16GB 3200@3200 / CL16; Phanteks enthoo pro m; Logitech G203 // Beyer Dynamic DT 770 Pro; Korg DS-DAC-100m
-
IstvánLászló
senior tag
válasz
Leon77 #12966 üzenetére
+1,
Kicsit off és bocs hogy hozzá is szólok a témához.A lénnegeez- az eggyetlen rizsa oldal és a legjobb oldal és mindenki - itt ossza is meg a tapasztalatait és ez bizony hozzá is tartozik a procinak a témájához......
A lényeges - itt - mindenki kérdezhet, ez biztos - mert ujj a platform és válaszolnak a tulajok korekten egymásnak és szerintem a kérdezöknek és érdeklödöknek és ez így jó és ezzel nincs gond, ezért szeretem ezt a topikot, mert itt mindenki saját szabadidejének a róvására válaszól és ezuton köszönöm a segítséget.
A rizsa témát követem napra is készen és remélem hogy én is rizsa tulajként is majd - itt lehetek köztetek, de közben beteg is lettem és késöbb lehetek egy rizsa tulaja.
(#12961) olle
+1 ,
(#12973) 용 Bob
+1,
A régebbi és mostani - ujj rizsa tulajokak és teszteőknek is grat a kitartó munkájukhoz és sok sok síkert is kivánok.[ Szerkesztve ]
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
toto111
tag
Sziasztok!
Én már arra is gondoltam hogy vagy a Win- nem kész a Ryzenekhez , vagy a proci szar.
Mert ennyit még soha egy procival se kellett szarakodni. Memória támogatás ,megy -nem megy ,egyszer igen gondol eggyet akkor meg a Win. akad ki . Hogy is van ez?MSI B550 Tomahawk , Ryzen 7 5700x, Corsair Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3600Hz C16 ,RX 6700XT
-
juliensorel
senior tag
Héllo!
Milyen ATX lapot ajanlotok ryzen 5 1600x, 16gb hyperx fury 2666mhz alá? 30-40 e ft kozott.
Asrockot vagy asust szeretnek.
Koszi! -
SECTORnooB
addikt
válasz
juliensorel #12976 üzenetére
Asus B350 Prim Plus 31 ezer forint körül mozog, vagy még a Strix az 38-40 ezer között mozog felszereltségben az utóbbi azért jobb.
[ Szerkesztve ]
-
juliensorel
senior tag
válasz
SECTORnooB #12977 üzenetére
Aha, a strixet neztem ki en is, akkor az jo valasztas? 2666mhzet vinni fogja?
-
SECTORnooB
addikt
válasz
juliensorel #12978 üzenetére
Biztos vinni fogja, de én a helyedben 3000-3200-as ramokban gondolkoznék hidd el jobban jársz velük
-
tomaszka88
aktív tag
Hello!
Giga AB350 Gaming 3 - F8 Bios frissítés elérhető.
New Bios from gigabyte's web:
*Fix P2-state hanged issue while changing CPU Vcore of Ryzen 3
*Improve DDR compatibility
Ez az Opcache control ez mire való ?
-
GFerr56
aktív tag
válasz
chopin42 #12965 üzenetére
Hay!
Nem biztos, hogy ez a probléma, de AiSuite elég kavarós. Pl. fiamnál, ha fut CorsairLink, a fan optimalizálást nem hajlandó normálisan megcsinálni, még akkor sem, ha leállítja CL-et, csak restart után, CL nem autostart-al. Szóval nem kell mindent egyszerre felpakolni, ezek keresztbe megkavarják egymást. Win-t alapbeállításokkal (load opt defaults...clear Cmos) telepítetted? Egyébként memóriára gyanakszom (órajel - időzítés).Kérdés, hogy fagyáson mit értesz, program megfagy...win újraindítja magát...fekete képernyő? Debug LED, beep?
Üdv
+ AiSuite átállítja esetleg az energiaprofilt teljesítmény centrikusra? RyzenBalanced...ezek beállításai (min. - max. ...stb)
[ Szerkesztve ]
.Minden eshetőségre gondoltam...hmmm, lehet, hogy én vagyok a gyilkos? - Frank Drebin...........és a farkam benne volt a Guinness Rekordok Könyvében....ki is tiltottak a könyvtárból....
-
chopin42
őstag
válasz
GFerr56 #12984 üzenetére
Elmegy a kép, monitoron nincs jel, kikapcsra sokszor nem reagál, csak ha lenyomom a tápot. Wint, mivel zsír új gép, defaulttal telepítettem. Memtest 6 órát futott, egy hiba sem volt. 0805-el ezek nem jelentkeztek. Ahhoz képest, hogy a doomot kijátszottam 6/6 3.7-en, és csak prime alatt fagyott, most ott tartok, hogy ugrál a vcore, és felmegy 1.4 fölé is picivel...Defaulton. Ryzen masterben is a magok össze-vissza ugrálnak. Egyszer lefuttattam az 5 way optimalizationt, még a 0805el. Az kúrta volna szét az egészet? Ha igen, mivel tudom visszacsinálni? Félek, hogy a default beállítás szétcseszi a procit a túl nagy fesszel.
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
Lukitomi
aktív tag
Hali!
Szerintetek 100 kör very high ibt után a 70 fokos maximum hőfok nem sok?
Gondolom a 70 fokot 24/7-ben is elviseli nem?
Vcore 1.25 volt -
Leon77
őstag
válasz
chopin42 #12985 üzenetére
Ne aggódj, nálam 0/24 ben 1,4 volt van az összes magon. Ha a hofokok jók, akkor ezzel szvsz nincs baj, nem lesz baja a procinak
-
chopin42
őstag
válasz
Leon77 #12988 üzenetére
Meguntam, visszaraktam a 0805öt, 3.7@1.25-el. Smt off. Cinebench 4x lefutott, ezalatt a maghő nem ment 61 fölé, alapon 40 körül van. Először véletlenül alulfeszeltem (negatív offset
), ekkor szánalmasan lassú volt, de nem fagyott! Most a fent írt cuccon hagyom, így használtam régóta,. Ha nem fagy, nem bántom. Annyit észrevettem, hogy hwinfóban cpu core terhelés alatt leesik 1.219-re, ezt majd lehet, hogy bekalibrálom llc-vel. Windows 10 proban energiagazdálkodás számít?
Közben ismét lefagytam (egy hétig ment a fenti cuccal, érthetetlen...). 3.6@1.275nél járok, remélem ez már stabil lesz...Nem egy izomprocim van.
Hogy lehet amúgy alulfeszelni? Ha negatív offsetet adok, mindne más default, ugyanúgy ugrál a vcore 1.38-1.4 közé.[ Szerkesztve ]
-
Tengo
aktív tag
Ne rakjátok fel az új F7 BIOS-t az aorus gaming 5-re. +0.1375 offset 1.7V+-ra csapja a procit, overclocknál.
-
Leon77
őstag
válasz
chopin42 #12989 üzenetére
Manualisan allitsal feszultseget es kapcsold ki az cpb (core performance boost) alias xfr-t. Én soha nem feszelem alul, nálam winben teljesítménycentrikus az energiagazdalkodas az összes mag maxon megy mindig (de csak load alatt melegszik)
-
GFerr56
aktív tag
válasz
chopin42 #12985 üzenetére
Hay!
Szerintem elég nehéz szétk&rni a procit, csak szándékosan lehetne, esetleg egy clear cmos? AiSuite előtte esetleg uninstall (én valami telepítés felügyelővel tenném, ami teljesen leszed mindent). Táp - csatlakozások? Ne futtas minden felügyelő-monitorozó programot egyszerre.
Üdv
.Minden eshetőségre gondoltam...hmmm, lehet, hogy én vagyok a gyilkos? - Frank Drebin...........és a farkam benne volt a Guinness Rekordok Könyvében....ki is tiltottak a könyvtárból....
-
chopin42
őstag
válasz
GFerr56 #12995 üzenetére
0805-el újrarakom, felteszem ami nagyon szükséges, és tesztelek...Nem tudok jobbat. Ha már defaulton fagy, akkor valami összeakad. Egy heti doomozás alatt egyszer sem produkált ilyet, 2 napja kezdte, biosfrissítés környékén. aiSuite-t nem rakom fel egyelőre
-
GFerr56
aktív tag
válasz
atenza #12791 üzenetére
Hay!
Nos megnézte, de szerinte ez színtiszta processzor teszter, akármit állított (Cpu-memória) ugyan az jött ki 1-2 másodperces eltérésekkel 1:20 körül.
Azért csinált pár tesztet összehasonlítás végett órajel-memória órajel-időzítés tekintetében, azért alkalmazásfüggő, hogy éppen mit szeret...Üdv
,
-
chopin42
őstag
Lenne még néhány kérdésem!
Chipset driverből mit rakjak fel? Letöltöm az asus oldaláról a legfrissebb pakkot (1.29 gb)vagy az amd oldaláról a legfrissebbet (170mb). Melyiket rakjam fel? Vagy kell mind a kettő? Utóbbi tartalmazza a ryzen power plant. Prime x370 pro, bios 0805. Nem frissítek a 0810-re, azóta lett gond, visszaálltam.
Másik: mi a különbség a load defaults és a cmos clear között? KöszönömSzakmai kérdések csak a fórumban...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: Morgan Stanley
Város: Budapest