-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Off a kérdés, bocs itt teszem fel, mert nem tudom hogy hol kellene.
Ha PC-t VGA HDMI-n keresztül kötöm össze az 5.1 receiver-el, és az „erősítőből” a TV-be megy minden HDMI, akkor a hangot a VGA driver (pl. legutóbbi adrelanin) állítja elő és nem az alaplapi akármilyen hangkártya driver, tehát tök mindegy milyen hangártya milyen driverrel van a PC-ben? Vagy hogy működik ez? -
VGYke
addikt
Sziasztok! Adrenalin 2019 Edition telepítése után ki vett észre olyan jelenséget, hogy pl. internetezés alatt, amikor szinte 0 a GPU használat, felpörög a VGA venti 3-4 másodpercre?
Adrenalin 2019 Edition alapbeállításon van, wattman, stb. nincs piszkálva.
Mi lehet az ok -
VGYke
addikt
válasz
Cyberboy42 #28790 üzenetére
Kilépve a programból, azonnal visszaáll, nem kell megvárni a a gép újraindítását.
Telepítve van az Asus GPU Tweak II. De gép indításkor nem fut. -
VGYke
addikt
Köszönöm azoknak akik beleírtak ebbe a táblázatba, gyűlnek a hasznos infók! Kérem azokat, akik nem írkáltak még, tegyék meg, hát ha valami mindenki számára hasznos információ is kijön ebből...
-
VGYke
addikt
válasz
MasterMark #28289 üzenetére
Szia!
Basszus, inkább javítsd, védve van ugyan, de nem jelszóval! -
VGYke
addikt
Sziasztok! Készítettem egy online kitölthető Excel táblát, csak úgy a magam kedvére, csak hogy lássuk kinek milyen platformon (alaplap-cpu-monitor) milyen VGA üzemel. Ez elsősorban az AMD RX4-580 vs. Vega 56-64 összehasonlításra lenne hasznos számomra, mivel nem tudom érdemes-e kicserélni a jelenlegi VGA-t.
Aki önkéntes alapon név nélkül ki akarja tölteni, az Excel itt található, megnyitás után kitölthető, viszont menteni kell!
Bocs az admintól ha ez a privát, de talán közcélt szolgáló felmérés nem fér bele a fórumba, akkor töröljétek!
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Szerintetek előre lépés lenne-e X79 alaplap + Intel® Core™ i7-4820K Processor mellet üzemelő Asus ROG Strix Radeon RX 580 TOP Edition 8 GB kártyát kicserélnem egy Asus ROG-STRIX-RXVEGA64-O8G-GAMING kártyára?
Gondolok itt a VGA-Intel CPU limit problémára!
Monitorom: ASUS MG279Q 2K WQHD (2560 x 1440), 144 Hz, ezt kell "kihalytani" normális fps mellett.
Tudtok tanácsot adni? -
VGYke
addikt
-
VGYke
addikt
Sziasztok! már egy ideje van egy Asus ROG-STRIX-RX580-T8G-GAMING kártyám, melynek specifikáció szerint a GPU órajele alapértelmezetten 1411, OC módban 1431 Mhz.
Első kérdésem hogy az OC módot (1431Ghz) tesztek alatt:
1. automatikusan, mindenféle segédprogram nélkül hoznia kellene a kártyának, vagy
2. a driverben, "Globális wattman" alatt kellene kézzel beállítanom, vagy
3. külső segédprogrammal (pl. Asus GPU TweakII) kellene beállítani ???Már nem emlékszem arra hogyan, de régebben a kártya 1431Mhz-en járt.
Nem olyan rég történt egy win10 gebaszom az Asus GPU Tweak II-vel kapcsolatban, amiről itt írtam.
Revo Uninstaller Pro trial programmal látszólag sikerült kilépni a csapdából, újratelepíteni az Asus GPU Tweak II programot.
Ez óta GPU Tweak II nélkül 1411Mhz az órajel. Ha GPU Tweak II-t OC módra állítom látszólag minden ok, 1431Mhz az órajel, a következő bekapcsolásig, ahol közli velem az Adrenalin Edition hogy valami baja van és a Wattman visszaáll az alapértékekre (1411Mhz).Tudtok tanácsot adni?
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Asus ROG-STRIX-RX580-T8G-GAMING kártyám van. A kártya tetején lévő (jelenleg piros) fények ütem szerűen (kb. 2 sec) kigyulladnak, majd elalszanak. Ezt onnan látom, hogy CM HAF 922 házam van, aminek a tetején van egy nagy b*szatt ventilátor, minek szellőző rácsain kivilágít a VGA pulzáló piros fénye.
Ok tudom, "Aura" diszkófények, stb, ez a trendi, meg a kártya is tudja, viszont ez engem qrvára nem érdekel.
Kérdésem: hogyan tudom kikapcsolni a kártyán azt, hogy a felső részén jelenleg pirosan villogó fényeg egyáltalán ne villogjanak?
Semmi más nincs telepítve, mint az aktuális Radeon Software Crimson Edition ReLive Graphics Driver. -
VGYke
addikt
válasz
Dr.FantastiK #24351 üzenetére
Köszönöm! Ha Anizotrop be, akkor
mi legyen, maradhat 2x?
Na meg a Morfológia szűrés? Vele mi a helyzet? Évekkel ezelőtt rossz tapasztalatom volt vele talán bekavart a win 2d (játékoktól független) megjelenítés alatt is.
És az OpenGl tripla pufferelés?
8GB kártyán is maradjon "Ki" állapotban? -
VGYke
addikt
Sziasztok! Jó régen, szerintem 2011(12?) AMD kártyám van, talán GIGABYTE Radeon HD6970 OC 2GB típussal kezdtem.
Szégyen ide-oda egészen a jelenlegi RX580 kártyámig, soha nem foglalkoztam a driver (most: Amd Radeon Settings) beállításokkal.
Itt:
Ti mit hova állítotok, ha az alapértelmezett nem megfelelő (hogy szebb vagy gyorsabb legyen egy játék)?
Tudom hogy általánosságban hülyeséget kérdezek, de mégis!
Ki mire állítja, mire esküszik a beállításokban? -
VGYke
addikt
válasz
Lacccca87 #24324 üzenetére
Hogy csendesebb -e azt nem állítanám! 50 fokig igen. Egyenlőre a szőrös fánkkal (FurMark) tesztelve, 54 fok felett megjön a hangja, 60 fok körül van olyan hangos (vagy hangosabb!!!) mint a régi RX290X kártya, igaz ő már ezen teszten ilyenkor 80 fok körül járt!
Sajnos nem mentettem el a régi kártyáról pl. szőrös fánk alatti GPU-Z szenzor adatokat így nem tudom összehasonlítani.Más: GPU-Z: régebben nem mutatott ez a program több VGA hely hőfok adatokat, vagy ezen adatok VGA (sensor) függőek?
-
VGYke
addikt
Tisztelettel csatlakoznék a csoporthoz, egy Asus ROG Strix Radeon RX 580 TOP Edition 8 GB kártyával.
Szerintem nagy hülyeséget csináltam, mert egy Asus R9290X-DC2OC-4GD5 4GB-os kártyát áldoztam be és 60eFt ráfizetéssel meg is lett az RX 580, 8GB. Képernyőm: 2560x1440.
Szerintetek is kár volt a csere?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Gigabyte GeForce RTX 3060 Ti VISION OC 8G - újrapadozva és pasztázva
- Asus TUF RTX 4090 24GB GDDR6X Gaming Videokártya! BeszámítOK!
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 (L13899-001)
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest