- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple notebookok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
paprobert
senior tag
válasz thorex #45974 üzenetére
1. A szoftvert 100%-ban ki tudod zárni, ha linux, pl. ubuntu alatt kipróbálsz 1-2 gépigényes játékot. A Steam elérhető, ha ott is crash van pár óra alatt, akkor szinte biztos hogy hardveres a gond.
2. Valamilyen rejtett túlhevülést (pl VRM, amiben nincs hődióda) feljebb tekert ventilátorral, gépházról levett oldallapokkal tudod tesztelni.
3. Ha használtan vetted a kártyát, meglehet hogy mókolt BIOS fut rajta. A jelenleginek lementése, Techpowerup-ról a hozzá tartozó eredeti BIOS felflashelése segíthet. Ha gyári, bolti a kártya, akkor ez a tanács tárgytalan.
4. Véletlenszerű crash-ek elsőszámú gyanúsítottja mindig a RAM, aztán az SSD, aztán az alaplap, aztán a CPU. Hiába márkás a RAM-od, nincs ECC, vagyis elég néhány bitflip a furcsaságokhoz. XMP kikapcsolásával tesztelnék.
[ Szerkesztve ]
640 KB mindenre elég. - Steve Jobs
-
bobalazs
nagyúr
válasz thorex #45974 üzenetére
Ez jó hosszú írás. Látom már második éve írod ilyentájt. Rage 2 bugos, textúra villogásra lehet számolni ezeknél a kártyáknál. Subnautica kiváló táptalaj grafikus kártya tesztelésre, ha nem kóser, stabil valami ott egyből kibukik. Én azzal teszteltem overclockot.
Mindenképpen próbálkoznék órajel variációkkal, esetleg ha az se segít és ilyen vállalkozó kedvű vagy, gyári bioson átírni az időzítéseket a memórián, ám ami még egyszerűbb, bányász biost ráflesselni, a nitrohoz valót. atikmdagpatchel fog csak így menni a driver. Így csak a gpu órajeleket kell átirnod elfogadható értékre (ezeket rendszerint alacsonyabb órajelen járatják stabilitás miatt, így azt átírva, gyári vagy aközeli, kicsit alacsonyabb értékre állítani. Alulfeszelést nem tudom hogy akarod e, én nem írnám bele a biosba, inkább azt overdriventool lal állítanám, megfelelő tesztelés mellett.)
Mindemellett találkoztam már olyan Polaris kártyával is, ami nulla módosítást engedélyezett mert csonttá fagyott.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest