Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Brenor

aktív tag

válasz b1sti #30361 üzenetére

Olvastam a tápos csoportban a bejegyzésedet és van egy olyan érzésem, hogy az a 400w-os tápod gyenge hozzá. Viszont nekem is voltak vagy vannak ilyen problémáim, mivel állítólag a régebbi tápommal volt a gond. Amikor elromlott a régi hd6850-es kártyám vettem egy radeon r9 380-as kártyát és utána lekellet cserélnem a tápomat egy másikra, mert nem adott képet. Rámsóztak egy gagyi cooler master elite power 600w tápot, ami egy gyenge tápnak számít, de úgy voltam vele, hogy cooler master jó hűtőket gyárt, híres márka és biztos jó tápot csinálnak.
    Az volt a problémám, hogy játékok közben teljesen radnom lefagyott úgy, hogy tálcára tette a játékot és nem tudtam visszalépni csak ctrl alt delel tudtam bezárni. Drivert többször próbáltam újrarakni, de ugyanúgy fenállt ez a probléma. Majd elvittem a gépet szervízbe és nem találtak semmilyen hibát és képesek voltak kifizetetni velem 6000 forintot.
    Majd csapágyas lett a videókártya ventilátorom, vissza vittem és 3 hét után nem tudták megjavítani ezért letudtam vásárolni egy asus rx470 videókártyát. Pár hét múlva lecseréltem a többi alkatrészemet, mert már régiek voltak a monitorral együtt. Utána 1 hónapra rá előjött az a problémám, mint neked, hogy játékok közben kikapcsolat a monitor és teljesen random csinálta. Nem tudom neked is random előjön vagy fixen fél óra és egy egy óra után? Reagált a reset gombra? Én hiába nyomta nem jött vissza a kép csak rendes kikapcsolás tudtam visszahozni a képet.
    Nekem volt amikor folyamatosan ment 2 órán keresztül, volt mikor 5 perc után csinálta ezt. Egyik srác azt mondta nekem, hogy szerinte az alaplapommal van a gond mivel egy olcsó h110m-es alaplapot vettem és neki az lapjával volt a gond, amikor vett egy jobbat elmúlt nála a hibajelenség. Hardveraprón vettem egy asus z170pro gamer lapot és kiderült, hogy nem a lappal volt a gond. Nagyon ideges voltam.
    Aztán visszaemlékeztem arra, hogy az instabilitási problémák akkor kezdődtek el amikor új videókártyát és tápot vettem. Csak az r9 380-nál ott szimplán lefagyott tálcára tette, míg az rx470-nél meg elsötétült a monitorom. Mivel sokat olvastam erről a cooler master elite force 600w-ról, hogy egy hulladék táp úgy gondoltam, hogy lekéne cserélni és tegnap vettem egy be quiet pure power 11 500w tápot, ami egy minőségi tápnak számít.
    Nem tudom, hogy ez táp probléma volt e vagy kifogtam 2 instabil videókártyát vagy lehet a cpu-val vagy memóriával van gond. Amúgy lefutottam videókártya, memória és cpu teszteket és semmi baj nem volt. Mikor bevittem egy másik szervízbe a gépet ott se találtak semmilyen problémát egésznap megállás nélkül, ment a furmark semmi gond nem volt vele. A cpu tesztnél felment 100 fokra a hőmérséklet, de nem nem történt semmi instabilitás. Ha most is gond lesz én befejeztem a pcvel való foglalkozást, mert már a tököm tele van az egésszel.
    Viszont a tápod az minőségi, de 400w szerintem kevés lesz ahoz a rendszerhez. Ha tudsz kérj kölcsön tápot valakitől és próbáld meg vele.

• Orbb

aktív tag

drukkolok!
    remélem más nem jár így, mint én. :DDD :(((
    a 33fok meglátásom szerint teljesen elfogadott érték. ;)
    ettől függetlenül sztem nem normálisak azok az anomáliák, amiket produkál.

• Speed®

titán

33°C..megfagy szerencsétlen :DDD Nyilván idle tökmindegy mennyi kb.
    Terhelve lenne a lényeg, Superposition 1080P Extreme bench után pl.

TGCvel óvatosan, ha garis..megdolgozza a réz felületeket is többnyire.
    Első körben inkább normál paszta javasolt (Hydronaut), ha melegszik..

Új hozzászólás Aktív témák