- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
haddent
addikt
válasz
Vigneau #12276 üzenetére
Nem bug, és hogyne értintette volna
A VSync (Vertical Syncronization) -nek éppen az a lényege, hogy a kijelző frissítési sebességére (esetedben 60Hz = 60FPS) korlátozza az FPS -t, így megelőzve azt, hogy átlépje azt, mivel olyankor a kép elkezd széthulladozni (ezt hivatott orvosolni a Virtu MVP is például). Ha eddig a VSync nem korlátozta le 60-ra, akkor eddig vagy nagyobb frissítési sebességű monitort használtál, vagy valami komoly gond volt ..
-
haddent
addikt
Csak tippelek, de szerintem ebből így nem lehet semmire következtetni. Szerintem két eshetőség van: vagy iszonyatos rossz a chip és a nyák hatásfoka, ezért borzalom mennyiségű nafta kell belé, vagy pedig a jobb tuning miatt ráhagytak, viszont ekkor látni kéne a VRM és a nyák és a többi szirszar minőségét / felépítését is, hogy tudni lehessen, van - e esélye kihasználni a 2x8 pin nyújtotta korlátot mielőtt szétfolyna konkrétan az egész
-
haddent
addikt
Valaki leírná, hogy hogy kell flashelni egy biost? Vapor-X HD7950, másik Sapphire 7950 -es biost (vmi oc boost) akartam felrakni, és elbaszódott minden egyes alkalommal... már kb. ötödjére állítom vissza .. mindig van vlaami baja
-
haddent
addikt
válasz
wolfman #12075 üzenetére
Nem hinném, hogy azonos színnel mást jelölhetnének.. De egy ötlet: mi lenne, ha a 12V és a 0V egy külön tápot kapna, pl.: molexről, és az rpm érzékelőt meg a pwm -et kötnéd csak a vga -ra, így teljesen kizárva az eshetőséget, hogy túlterheled, és így aztán ipari ventiket is rakhatsz rá, nem számít hány A hány V -on.
-
haddent
addikt
Ok, természetesen nem muszáj egy állásponton lenni velem, és én is értem amit te írsz, de továbbra sem győztél meg, még te sem. Igazából te sem (mintahogy ezekszerint én sem) tudtál semmi olyat írni, ami örök igazság.
Kondik esetén arra gondolok, hogy nem sima szilárd, hanem azon belül is valamivel felsőbb kategóriájú, spec. kondi.
Fetek lehet, hogy van ahol ugyanaz, de azért sok esetben nem. (És ahol ugyanaz, ott is általában több fázist kap, ezáltal kissebb terhelés jut egyre, így kevésbé "rongálva" azt).
Fontos leszögezni, hogy én kifejezetten non-ref. hűtős, non-ref. pcb -s dolgokról beszéltem. Most a PCB átszínezése, meg a szövegek újranyomása nem custom pcb, majd ha szépen áttervezték az egészet, mint ahogy azt sok esetben az Asus, Sapphire, MSI stb.. .teszi is, erősebb, több fázisú VRM, eleve jobb minőségű, többrétegű nyák, stb... (Sokszor látni ref. karikon, hogy lenne hely még ennek-annak, de kihagyták, mivel "felesleges".)Egy ilyen, tényleg, valósan újratervezett pcb -s, megbízható gyártótól kikerült vga nem igaz, hogy nem jobb, mint egy ref.
Valószínű félreérthetően írtam le a dolgokat, és nem kötöttem ki, hogy miről is beszélek (teljesen újratervezett...). Ha így sem értessz/értetek egyet, akkor sajnálom, de akkor hagyjuk is abba, mert nem fogjuk tudni egymást meggyőzni.
A példaként említett ref. karim pedig nem volt gyári hibás, a 2 csere 3 évre lebontva volt, kb. évente lett új kártyám. Gyári hibásan eddig nem húzta volna tökéletes működéssel.
-
haddent
addikt
válasz
ricshard444 #12014 üzenetére
Persze, az enyém egy extrém eset volt, és már régebben is történt. Ettől még szívesen megnézném, hogy egy non-ref. kari meg egy ref. kari mit művel 5 év használat után. Na nem azért, mert bárki eddig használna 1 vgat, csak ha húzod, akkor rövidül az élettartam, és nem mindegy, hogy 1.5 évet vagy 10-et vágdosol magad alatt
-
haddent
addikt
válasz
lineage2 #12000 üzenetére
Na így már lehet gondolkodni (feljebb írtad a dolgokat..). Szerintem jövő ilyenkor, full hd -ban, kimaxolva még minden játék menni fog 30+FPS -el, ez szinte boritékolható. Nálam ez az abszolút alsó küszöb, ez megszokható (pedig nem szar a szemem, simán megmondom neked 10ből 10x, hogy az 100, 200 vagy 500FPS -e ott a kijelzőn..) nekem. Ez azért elég pesszimista jóslat az eddigiek alapján, reméljük a legjobbakat. Más: full hd -ban, normál részletesség körül 2-3 év szerintem megintcsak teljesíthető kéne legyen...
A 7950 természetesen sokkal erősebb a 7870 -nél, így a CF 7950 > CF 7870 is ...Jó tervnek hangzik az, hogy jövőre még egy 7950, bár én sem kedvelem a CF/SLI -t, ezért én inkább el fogom adni, és veszek egy új generációs 1db karit, és még lehet, hogy kevesebbet is költök majd mint te.
-
haddent
addikt
Hát ez elég hülyeség... a non-referncia hűtő (legalább is néhány, pl.: Vapor-X, WindForce, MSI jet valamije) sokkal jobb. A VRM hűtése kicsit problémás, de mivel (és itt a következő pont) a non-referencia NYÁK is jár hozzá, ezért sokkal jobb minőségű alkatrészekkel van szerelve. A Vapor-X VRM -je például 120C -ig mehet simán, míg a referencia valószínűleg ott halna meg helyben 100C -nál. Amire próbálok rávilágítani, hogy a hűtés (referencia) esetleg lehet néhol hatékonyabb, de sokkal hangosabb, sokkal hamarabb bedöglik (1 venti jár de az 20 millió RPM -en), és a fetek, kondik stb... is sokkal szarabbak egy ref. pcb -n, ami gyengébb oc potenciált, rövidebb élettartamot, és sok esetben magasabb hőmérsékletet is jelenthet.
-
haddent
addikt
válasz
ricshard444 #11933 üzenetére
Én még akkor is odafigyelnék, lehetőleg ennyi pénzből 7970 -et vennék, 1db -ot. Én már csak ilyen maradi vagyok, nem szeretem az SLI/CF dolgokat... Soha nem lesz olyna, csak a baj van vele... Elég itt a fórumot átnézni hányan szenvednek vele, és itt már egy hozzáértőbb réteg van, mint a sima felhasználó...
-
haddent
addikt
válasz
DroiDMester #11862 üzenetére
nekem Vapor-X van, kb. ugyanaz, Hynix ramos. Egyébként senki nem fogja tudni neked megmondani, hogy amit veszel az (még csak kb. -ra sem) milyen alapfesszel és tuning potenciállal fog rendelkezni.
-
haddent
addikt
Na, lehet készíteni a pénztárcát aki majd Crysis 3 -ni akar
Saját tapasztalat, egy kis ízelítő:
cpu: i7 3770
gpu: HD7950 Catalyst 12.11 beta 4 (ami +10-20% teljesítményt hozott..)
ram: 16GB Corsair Vengeance 1600MHz
res: 1920 x 1080
----------
very high: ~25FPS
high: ~30-50FPS (50FPS ugye már játszható lenne, csak éppen nem az, mert folyton megesik 40, 30, 35-re, és még ha meg is szokható lenne a 30FPS is, a folyamatos ugrálás nem ..)Nyilván ez majd még javul, meg addig talán még Catalyst is jön új, de szerintem kicsit nevetséges, a Full HD nem is olyan extra ma már, és tulajdonképpen Full HD High -hoz, nem is very high, a legjobb 1GPU -s vga -k kellenek MINIMUM (GTX 680, HD 7970..), és akkor talán... Very High SLI/CF nélkül esélytelen is. És akkor ugye ma már aki HD7970 -et / GTX680 -at birtokol elég szép számban akar FULL HD felett játszani... Szép munka, nagyszerű optimalizáció
-
haddent
addikt
válasz
Motion_Blur #11718 üzenetére
Nekem még olyat is szokott, hogy elkezd csíkozni, mintha valami baja lenne, vidiben zöld csík átmegy stb... Kicsit dühítő, de amíg a brutál vadiúj játékok vajpuhán mennek nem igazán aggodalmaskodom felette..
-
haddent
addikt
Osszatok mar meg velem tuningos kollegak, ti mivel hutitek a VRM -et? Az rendben van, hogy 70C a GPU, de a VRM? Vagy csak lesajnaljatok, mert ay ugysem fontos?
Mert nekem alapon 0.9V-1.05V tud stabilan 1100/1575 MHz- et, de nem merem...
-
haddent
addikt
válasz
ricshard444 #11639 üzenetére
Megtörtént
-
haddent
addikt
válasz
ricshard444 #11634 üzenetére
az mV akart lenni szerintem, vagy ha nem akkor még a géped környékére is csak gumicsizmában merészkedj, nehogy megvágjon a nagyfesz.
-
haddent
addikt
Valakinek sikerült már Lucid Virtu MVP -vel működésre bírni a karit? Ha átdugom alaplapi kimenetre, akkor egyszerűen úgy lelövi a karit, hogy nem is használja, hiába indítok el bármilyen játékot, csak az iGPU pörög
-
haddent
addikt
válasz
Zoli54213 #11619 üzenetére
Hát.. azt mondta más játékkal is ezt csinálja... Nyilván lehetne, ha csak ezzel lenne, de az gyanús, hogy nem. Főleg, hogy másoknak ugyancsak 79xx kártyával (többek közt nekem is) tök jól elvan. De szerintem ezt senki nem tudja így megállapítani, próbálkozni kell aztán kiderül, hogy hol a gond
-
haddent
addikt
válasz
Zoli54213 #11617 üzenetére
Biztos, hogy jó, azaz nem lesz olyan... Ez nem szériahiba, de még csak nem is driver hiba, hiszen sokszor újraraktam, még a windowst is... Mindenképpen hardware, kérdés, hogy csak átmeneti és valami bezavar (ötletem sincs, hogy mivel "akadhat össze"), vagy pedig a vga maga..
-
haddent
addikt
Nah elsődleges tapasztalat: Sapphire Vapor-X HD7950 + Catalyst 12.11 beta4 -el a Medal of Honor Warfighter:
- 1920*1080 + ULTRA + minden a lehető legnagyobb beállításon (mert ULTRA sem a legkimaxoltabb alapból, még 1-2 dolgot kézzel be kell állítani ON -ra, high-ra).
- A lehető legsimább, sehol egy mikrolag, sehol egy akadás, minden tökéletes, finom, puha. Teljesen alap (850/1250MHz) minimum fps: 48. Ha szabadjára engedem és +20% -ot fogyaszthat, képtelenség 60FPS alá küszködnie magát.Holnap vagy a hétvégén meg is veszem, és multiplayert is meglesem, de nem lesz gond.
Gondoltam, hogy ez lesz... Akinek mikrolagos a BF3, annál valami nincs rendben, és egyáltalán nem biztos, hogy a VGA.Hamarosan csinálok egy hosszabb játékmenetet, Fraps és GPU-Z logot pedig töltök ide
-
haddent
addikt
válasz
stranger28 #11575 üzenetére
Szerintem egyáltalán nem mondható, hogy drágák a hardverek... Illetve ez így nem igaz. Drága. Kiba***** drága. De mi nem az? Miért pont a hardver lenne olcsó?
-
haddent
addikt
Most van guru3d -nél jobb, újabb catalyst? kérhetnék linket ha van?
-
haddent
addikt
Felpateroltam én is 12.11 béta drivert, Win7 X64 tökéletesen felment mindenféle hiszti nélkül. Meglátjuk mi változott
-
haddent
addikt
válasz
stranger28 #11445 üzenetére
Ez király... Jöhetne már
TTomax: ha jól látom csak 6GB ramod van. Nekem anno 4GB -al iszonyatos borzalmas micro lagom volt, tettem bele még 4GB -ot és tádááá szuper sima lett. Azt kell mondjam, hogy én éppen nVidia oldalon tapasztaltam microlagot. GTX460 ról jövök, és hát nyilván kb. 10x olyan erős a HD7950, de azért én mégis úgy érzékelem, hogy sokkal simább az egész.
Az tény, hogy a szoftver egy okádék, és az is, hogy vannak olyan problémák, amikbe még életemben (ami eddig csak a zöld oldalon zajlott) nem futottam bele (lásd: sokszor lerakom asztalra, akkor CS:GO elkezd villódzani itt-ott kockákkal, youtube vidi is hajlamos hasonlókra ...), de ha tisztán, egyenes elindítok egy fullscreen játékot, akkor azt úgy gyűrhetem ahogy nem szégyenlem és ez a vörös dög teszi a dolgát. Dehát szíved joga olyan állásponton lenni.. -
haddent
addikt
Azt mondja már meg nekem valaki, hogy CS:GO -ban ha sokszor lerakom asztalra, miért kezd el villogni meg szerencsétlenkedni? Nagyj átékok nem,..
-
haddent
addikt
Mind hármótoknak: tudom, kizárólag a VRM hőfok miatt szoktam, sajnos az nekem eddig reálisnak bizonyult, Ghost Recon Future Soldier alatt is elérte azt amit FurMark alatt.
De ez kicsit olyan dolog, mint procinál a linpacks. Az is olyat dob rá amit az életben nem fog kapni, mégis szeretjük az alatt is a normál tartományon belül tartani
-
haddent
addikt
Borzalom, hogy mit meg nem zabálnak ezek a 79xx kártyák... A szerencsétlen VRM -re a gyári hűtőbordára kb. rászerkesztettem még 1x annyi bordázott rezet, 2x olyan nehéz lett minimum, nagyobb felület, ráadásul még a fő bordázathoz is hozzáér, és furmark alatt még mindig 70-72C, most. Nyáron mi a **** lesz?!
-
haddent
addikt
Az miért lehet, hogy HD7950 -el a YouTube néha elkezd villogni (ilyen fekte csík "beleszaggat", eltűnik majd megint ..)? 12.9 Catalyst van fennt. Néha még a Counter Strike:Global Offensive -vel is van egy kis baj, hasonló villódzás, csak más forma stb...
Nem hinném, hogy hardveres probléma, mert más, nagy vaskos nehéz játékokkal semmi baja soha (Ghost Recon Future Soldier, Sleeping Dogs, Dishonored - na ez nem nagy vaskos, de akkor sincs baja) -
haddent
addikt
válasz
kockaharcos #11348 üzenetére
Nem kell leírni megint, csak belinkelnéd, hogy mi volt a baj a Gigával?
-
haddent
addikt
Vapor-X 7950 -hez van valami bios a gyárin kívül? Hátha kicsit lejjebb kergeti a VRM hőfokokat.
-
haddent
addikt
válasz
kockaharcos #11175 üzenetére
Nekem gyári fesz.en (~1.05V) tud 1100MHz -et a 7950, és ha jól emlékszem te 7970 -re pályázól, tehát szinte biztos, hogy nem lesz a terveddel baj
-
haddent
addikt
válasz
ricshard444 #11167 üzenetére
Kétventis társainál biztos hangosabb, és gyengébb is szerintem, ráadásul ugyanannyiba kerül ha jól emlékszem
-
haddent
addikt
válasz
ricshard444 #11161 üzenetére
Írtam privátot ne szemetljünk itt
-
haddent
addikt
válasz
ricshard444 #11145 üzenetére
Nekem csak CS:GO alatt villan néha :\ Lehet azé me túl gyengus a játék, hogy megizzaassza és ezért ledobja néha kissebbrew?
-
haddent
addikt
válasz
ricshard444 #11081 üzenetére
Ráadásul core2EXTREME -et írtam ami ugye egy igencsak tápos quad
-
haddent
addikt
-
haddent
addikt
Na akkor én is beszállok a tippelésbe, mostmár van 3 féle jöhet a 4. verzió
Én úgy értesültem ugyancsak külföldi oldalakról (és rendes intel és amd terveknek néztek ki a képek), hogy a Haswell és a amd 8k széria gpu is tavasszal jön. -
haddent
addikt
válasz
Varázslóó #11050 üzenetére
Senki nem is mondta, hogy cseréljen, vagy hogy jobb a 7950. Csupán annyit, hogy c2c szinte azonosak. Nem tudom miért ilyen nehéz értelmezni amit mondtam mostmár kb 10x...
A 7950 is lazán megy 1100 / 1575 MHz -et egyébként. De ettől függetlenül nyilván a 7980 jobb c2c is (5-8%-al), és tovább is húzható, még mindig... -
haddent
addikt
Lehet, nyilván nem profi összehasonlítás meg laborkörülmény, de valami viszonyítási alapnak megteszi.
Viszont nálamnál jobban felszerelt profi teszterek is 0-10% közti különbségre jutottak (főleg 4-6%): hexus.net összehasonlításricshard444 5-8. oldalon játékok vannak
Legtöbb helyen még kevesebb, mint 5%.
-
haddent
addikt
Volt szó itt is a 7950 - 7970 közti különbségről, fórumtárs és saját adataim felhasználásval arra jutottam, hogy 4-5% a különbség clock2clock ha érdekel valakit katt ide!
-
-
haddent
addikt
válasz
ricshard444 #11000 üzenetére
Az érdekes, mert valós terhelésnél (játékok..) a 7870 a gtx 680 -al verseng (tesztek alapján, nem tapasztalat sajnos
), a 7850 meg clock2clock 5-10% -al lassabb kb. a 7870-nél (megintcsak tesztek..). De sikerült egy ilyet alkotni, clock2clock akkor nem is húz annyira el a 6-os széria
[link]hitman, ATI-ban új vagyok, majd a nagymesterek súgnak, de nem hinném, hogy driver probléma, ha alapon nem jelentkezik ez, csak OC -val.. A tuningprogram meg nem lehet nem jó szerintem, mind ugyanazt állítja, de akkor csináld CCC -vel, az biztos jó.
Egyébként nem hinném, hogy az a vége neked... Valami gond lesz, én épp azon hitetlenkedek, hogy nem lehet tovább húzni az órajeleket, csontra ki van tolva 1100 / 1525 MHz és még gyári feszen (1.06-7-8V) tökéletesen viszi nem is melegszik (csak az az ótvar VRM ) Tehát nem hinném, hogy ekkora szórás lenne 2 kari közt.. -
haddent
addikt
válasz
ricshard444 #10991 üzenetére
Ha már 3Dmark pontok... kinek mennyi / menniy kéne legyen? 850MHz core 1250MHz ram (alap, gyári..) P7522 (Graphics Score:7161) ez rendben van?
-
haddent
addikt
válasz
SzlobiG #10953 üzenetére
Nekem is hangos a Vapor-X (elvileg hasonló ventik?). Nem zavaró, sőt
, de bizony régi Giga GTX460 -hoz képest a fejem leviszi.
Egyébként egy kis mini teszt ha érdekel vkit: 3DMark11 - P9120 -
haddent
addikt
válasz
BullKoxa #10933 üzenetére
Most full alap (850MHz CORE 1250MHz ram), és +0% Power így nekem is 73C -on megáll... Csakhát ez elég gáz, hogy nem lehet kihasználni a fenevad erejét, és raádásul még nem is a GPU miatt, hanem szaros kis VRM részleg miatt.
És nem bírom felfogni miért nem tudták a nagy főbordára (GPU + ramok azon vannak) "csatlakoztatni" a VRM -et is.
-
haddent
addikt
válasz
haddent #10921 üzenetére
Megoldódott valahogy.. Viszont! Aida64 szerint a GPU VRM (vagy simán VRM) 98C fokos volt játék alatt, pedig csak a gyári Sapphire Boost-a lmegy, azaz 950MHz -en. Azt írták fórumokon, hogy próbáljak kevesebb Voltot pakolni a GPU alá, de hát ígyis 1.087V -on megy, ami szerintem tök korrekt (ezt is keresgéltem, onnan feltételezem), sőt jobb az átlagnál. Érdemes ezzel foglalkozni? mi lehet a probléma forrása?
A vicc az, hogy mivel Vapor-X, a hűtése még az átlag aftermarketnél is jobb elvileg, sőt van a VRM cuccon is egy hűtőborda
Ötlet? Vagy ártalmas ez egyáltalán?
-
haddent
addikt
-
haddent
addikt
üdv
beszálltam a klubba egy Sapphire Vapor-X HD7950 -el. Egy gondom van vele: próbálom huzogatni (a fizikai boost gombbal is és MSI afterburnerrel is), de valahogy mindig ugrál gyári 850MHz és a beállított 950 vagy 1000 vagy 1100MHz között a GPU clock, valamiért nem tud stabilan megmaradni még 950 sem. Mi lehet a gond? Illetve a mekkora feszültrséget kaphat max?Közben rájöttem: full screen kell menjen a furmark hogy stabilan maradjon az órajel..., DE akkor is csak akkor, ha a Power Limit (%) +20 -nak van (max. kirakva). Ez nem veszélyes, kimaxolhatom? Viszont a 950 ekkor is visszaugrál 850 re, csak fölötte marad meg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Le Mans Ultimate
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- DOOM - The Dark Ages
- Milyen autót vegyek?
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
- Proxmox VE
- Milyen videókártyát?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung 840 SSD 120GB újszerű, 100/100
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest