Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• janos666

nagyúr

válasz ->Raizen<- #4436 üzenetére

Egy EK blokkal van hűtve a kártya.
    Az imént szétszedtem, és gyönyörűen látható volt, ahogy minden thermalpad, amit a nyákon helyeztem el felszerelés előtt, most a blokkra volt ragadva, és ott volt rajtuk a chipek tetejének a lenyomata, a RAM-koén még a Samsung felirat tükörképét is el tudtam olvasni, de a FET-ek élei is határozottak voltak, egy sem volt elfordulva/félrecsúszva hozzájuk képest. A GPU alól is szépen kinyomódott a felesleg, épp csak "füstrétegnyi" maradt. [link]
    Minden esetre, ha már ott voltam, összekapartam a GPU mellől kinyomódott MX2 pasztát, és szétkenegettem a FET-ekre. Újra rájuk igazgattam a blokk aljáról leszedett hővezető padokat, és ismét felcsavaroztam, aztán beküldtem a gépbe.

Most tök ugyan az a helyzet. Idleben 38 körüli a három VDDC hőmérséklet, viszont Furmark alatt terhelve már 70 fokig is felmegy. Pusztán feszemelés hatására még nem nő drasztikusan (70-ről 80-ra), de ha az órajelet is megemelem (725-ről 1000-re), akkor hirtelen felfut 100 fok fölé, akár 115-120-ig.
    Pedig ettől nem tudom jobban hűteni, most míg szerelgettem lehűlt a víz/radiátor kb szobahőre (ami pillanatnyilag kb. 33 fok, mert apám mindig túlzásba viszi a fűtést hétvégén :DDD), de ez szerintem nem is számít neki sokat. Mondjuk a FET-ek a blokk legvége alatt ülnek, ami felett a víz már nem is folyik közvetlenül, csak centikkel arrébb, de hát a gyári hűtő sem viszi azért túlzásba az alsó lemezen keresztüli hűtést, ez meg szép kis réztömb ahhoz képest. De van már MX2 paszta is a gappad alatt, ami bizonyosan hozzáér a blokk aljához. Egyszerűen ennyit bír, vagy félremér (ami nem valószínű).
    Azért érdekes, hogy még a tuningtól is nagyobb mértékben ugrik meg a hőmérséklete (de az is, hogy idleben ilyen gyorsan visszahűlik, miközben valami mégsem frankó neki).

Új hozzászólás Aktív témák