- Melyik tápegységet vegyem?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Emelkedik a korábbi generációs Intel CPU-k ára
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen egeret válasszak?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz
->Raizen<- #4436 üzenetére
Egy EK blokkal van hűtve a kártya.
Az imént szétszedtem, és gyönyörűen látható volt, ahogy minden thermalpad, amit a nyákon helyeztem el felszerelés előtt, most a blokkra volt ragadva, és ott volt rajtuk a chipek tetejének a lenyomata, a RAM-koén még a Samsung felirat tükörképét is el tudtam olvasni, de a FET-ek élei is határozottak voltak, egy sem volt elfordulva/félrecsúszva hozzájuk képest. A GPU alól is szépen kinyomódott a felesleg, épp csak "füstrétegnyi" maradt. [link]
Minden esetre, ha már ott voltam, összekapartam a GPU mellől kinyomódott MX2 pasztát, és szétkenegettem a FET-ekre. Újra rájuk igazgattam a blokk aljáról leszedett hővezető padokat, és ismét felcsavaroztam, aztán beküldtem a gépbe.Most tök ugyan az a helyzet. Idleben 38 körüli a három VDDC hőmérséklet, viszont Furmark alatt terhelve már 70 fokig is felmegy. Pusztán feszemelés hatására még nem nő drasztikusan (70-ről 80-ra), de ha az órajelet is megemelem (725-ről 1000-re), akkor hirtelen felfut 100 fok fölé, akár 115-120-ig.
Pedig ettől nem tudom jobban hűteni, most míg szerelgettem lehűlt a víz/radiátor kb szobahőre (ami pillanatnyilag kb. 33 fok, mert apám mindig túlzásba viszi a fűtést hétvégén), de ez szerintem nem is számít neki sokat. Mondjuk a FET-ek a blokk legvége alatt ülnek, ami felett a víz már nem is folyik közvetlenül, csak centikkel arrébb, de hát a gyári hűtő sem viszi azért túlzásba az alsó lemezen keresztüli hűtést, ez meg szép kis réztömb ahhoz képest. De van már MX2 paszta is a gappad alatt, ami bizonyosan hozzáér a blokk aljához. Egyszerűen ennyit bír, vagy félremér (ami nem valószínű).
Azért érdekes, hogy még a tuningtól is nagyobb mértékben ugrik meg a hőmérséklete (de az is, hogy idleben ilyen gyorsan visszahűlik, miközben valami mégsem frankó neki).
Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- Okos Otthon / Smart Home
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Renault, Dacia topik
- Elektromos autók - motorok
- Apple iPhone Air - almacsutka
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Emelkedik a korábbi generációs Intel CPU-k ára
- Call of Duty: Black Ops 7
- További aktív témák...
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AF Dock (DisplayLink)
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- 10magos! Fémvázas! HP EliteBook 860 G9 i7-1255U 16GB 512GB 16" FHD+
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3340
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB ZALMAN Z1 Plus A-DATA 750W
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest