Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz Motion_Blur #28256 üzenetére

Nem szabad, hogy ártson neki. Ha árt neki, akkor ott elszúrtál valamit, vagy túlhúztad. kell hagyni annyi biztonsági tartalékot a kártyában, amennyi egy játék és egy maxra húzott furmark vagy procinál Linx teszt között van. Tény és való, a nem megfelelően beállított vagy nem megfelelő minőségű alkatrészek ilyenkor elpukkannak, de az normál használat közben is elpatkolt volna, és inkább előbb, mint utóbb.
    Itt van az én példám is. Már 2,5 éves a karim és hibátlan, pedig gyári hűtős, és minden évben kapott 1-2 kör furmarkot, hogy ellenőrizzem a hűtését. A 920-as procim is, ami most ott van az apróban, kb 3 éves, kapott Linx-et orrba szájba 4ghz körül, igaz nem napokat, de mire kiteszteltem stabilra, már lehet a 2-3 órákból jócskán több is kijött. És köszöni szépen, teljesen hibátlan, nem kellett ehhez semmi más, mint kellő körültekintés, megfelelő hűtés és a specifikációk szélső értékeinek ismerete, betartása, némi matek és fizika ismeret. Sokkal károsabb az, amit egyesek főleg a SB procijaikkal csinálnak, adják neki a feszt ész nélkül és húzzák az egekbe az órajelet nem megfelelő hűtéssel, és a megfelelő hőmérsékletek közti különbséget se tudják sokan, nemhogy azt, hogyan is kéne Linx-el tesztelni, úgy értem, módszertanilag. Aztán meg megy a fejvakarás, miért kapcsol le játék alatt, meg miért nem működik a PCIE vezérlő, meg miért pukkan el tesztelés után.

Na, akkor most képzeld el, hogy mit művelhet az 5850-el, amikor kb. a GTX480 szintjét hozza benne, annyira jól sikerült rá optimalizálni! Tényleg bődületesen meghajtotta a karit, a metro2033 nálam nyomába se ért, értsd ezt úgy, hogy metro-n 850/1150-en nem melegedet úgy a kari, mint Alan Wake alatt alapon! :Y Azért ez elég durva... Pedig ez nem is a DLC, hanem az alapjáték volt.

Új hozzászólás Aktív témák