Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Socket AM5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- E-book olvasók
- Milyen notebookot vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- HP notebook topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz
Daffni2 #13241 üzenetére
Most nem az E-f@szunkat akarom összemérni, de az nem sok. Az én sima referencia (Sapphire) 5850-em 1200 Mhz felett is menne (alapfeszen úgy 1100 környékéig), ha le tudnám hűteni a VRM-et is.
Direkt rá való, EK féle fullcover blokk, és mindent kipróbáltam vele új korában (többféle vastagságú hővezető lapocska, és paszta+lap együttes alkalmazása...), de forró marad a nyák és 60 C fölött mér a GPUZ mindhárom fesszabályzóra. A GPU fixen 40 fok alatt van, a VRM viszont 100 fölé szalad, ha megkenem neki az 1250 Mhz-et egy kis plusz feszültséggel, úgyhogy alapon jár. (Lehet, hogy csak gyorsabb áramlasi sebesség mellett mozdulna meg a víz a VRM feletti kis vájatban is, illetve hidegebb vízre van tervezve, de azért most nem veszek ~25k-ért egy nagyobb pumpát, és adom fel a passzív radiátort, ha alapórajelen működik, a CPU-t pedig szarrá tudom feszelni, ha akarom...) És a rézblokk oldala is elég meleg a chipek felett, úgyhogy szerintem nem én raktam fel szarul, hanem hülyén tervezték, hogy a szélén leszűkül a vájat, és lassú víznél szerintem kialakul ott egy kis víztömeg, ami nem mozdul (egyszer mikor szerelgettem megállt ott egy boborék is, és nem mozgott, mint ha nem is folyna a víz, de a GPU és CPU az hűlt rendesen...)
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Elektromos autók - motorok
- Star Trek
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Socket AM5
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti Lenovo 135W töltők (sárga téglalap)
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3276
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3427, 100% Akkumulátor
- Nagyakkus, mobilnetes - Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 1000GB 13.3" FHD 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest