Új hozzászólás Aktív témák
-
tusi_
addikt
válasz
joysefke #21299 üzenetére
Ez idezet volt DroiDMestertol, ne engem szapulj
Amellett meg sok futo process, rossz chipset driver, VGA driver ... is okozhat microlaggot.
Pelda erre, egyszer nem amd oldalrol, hanem asus tol szedtem le a chipset drivvert es a lag mellett a hangkartyam is recsegett es megnot a cpu load.
-
joysefke
veterán
"de ugye tudjuk hogy az összes AMD kártya elég érzékeny a mikro laggokra"
Ez pont butaság a 6000-es széria kapcsán.
A mikro laggok egyik fő oka a gyenge processzor és a magas VGA driver overhead kombinációja. Az RTX 3000-es szériánál a driver overhead pont magasabb mint az RX 6000-nél. Egy alsó középkat processzor mellé szerintem jobb választás egy alsóbb kategóriás RX 6000 mint egy alsóbb kategóriás RTX.@tusi_ tudom
-
tusi_
addikt
válasz
DroiDMester #21296 üzenetére
Microlaggot barmi is okozhat.
Volt 1050 TI-m, 1070, 2070S, 6800 es legutobb egy 4080 ez vissza lett kuldve. (ez csak az elmult 4 evben)
Utobbi kettovel nem volt microlaggom, az elozo 2 vell igen. (1050TI egy hetet volt nalam, az is vissza lett kuldve, arrol nem tudok nyilatkozni)Nem UE4 jatekokban gondolkodom, de azoknal volt nagyon eszreveheto!
Kiszurom a microlaggot es bosszant is, de nalam nincs ilyen gond AMD-vel, ergo nincs mit eszrevenni. -
Mclovin
senior tag
válasz
DroiDMester #21294 üzenetére
és tényleg kacat a 6600XT, hiába régi az összes játékban jobb a 2070Super, aki meg pl csak egy PCIe 3.0 lapban használja annak meg még jobban felejtős a 8X végett - hatalmas különbségek vannak a pci-e 3.0 és a 4.0 között
erős torzítás ez így.
és tényleg kacat a 6600XT, hiába régi az összes játékban jobb a 2070Super. Az általad idézett techpowerup tesztből relatív teljesítmény részen 6600 xt az akkori driverekkel hozza 2070 supert.
Erősen kacat továbbra is a te meglehetősen szubjektív véleményed. Nálam a Red devil hot spot 80c korul mozog, 110c-től messze van még ez is.
Nyilván akinek van 130k forintja, vegyen 6700 xt-t, de el kéne fogadni azt, hogy valakinek alcsonyabban van a kerete vagy a lélektani határa. Értelmes ajanlashoz amugy is tudni kene a felbontast, kepfrissitest, milyen jatekok porognek, milyen gepbe menne.
-
-
tusi_
addikt
válasz
DroiDMester #21294 üzenetére
"de ugye tudjuk hogy az összes AMD kártya elég érzékeny a mikro laggokra"
Tenyleg?? Forrasod is van ehhez, ha mar ennyire hivatalos? Nekem pl 1070, 2070S-el voltak microlaggjaim, leginkabb UE4 jatekokban. AMD-vel nincs
-
válasz
Mclovin #21293 üzenetére
osszerakos ajanloban nem fognak neked használt VGA-t ajánlani
és mivel jelenleg boltban is a 6600XT a legolcsóbb olyan VGA amivel lehet játszani így értelem szerűen ezt prezentálják, és nem azért mert abban az árban a leg jobb!
és tényleg kacat a 6600XT, hiába régi az összes játékban jobb a 2070Super, aki meg pl csak egy PCIe 3.0 lapban használja annak meg még jobban felejtős a 8X végett.
De kár is ezen vitázni, mint mondtam ha valaki használt VGA-t akar ahogyan a kolléga is, ott 20-25.e el többért kap egy sokkalta jobb 6700XT-t, amit lehet nem kell 1.év múlva kukázni mert az új(abb) játékok képregény módba futnak csak rajta, mondjuk van akinek elég a 40-50FPS, de ugye tudjuk hogy az összes AMD kártya elég érzékeny a mikro laggokra, és ha ez még társul a 40FPS-el az lesz az igazi
volt 2070Super-em és 2080.asom is 1éve adtam el őket, nálam egyik sem volt hangos és meleg sem, 70.fok felett nem láttam egyiknek sem a hotspot hőfokát, ellenben a 6600XT-k 90-100.fokosak akkor melyik is melegszik jobban?
-
Mclovin
senior tag
válasz
DroiDMester #21289 üzenetére
Én meg előbb vettem egy 6600 xt-t mint egy 2070 supert, ami régebbi, többet fogyaszt, melegebb és hangosabb is sanszosan. RTX teljesitemenye annak is szar...de kacatnak hivni egy 6600 xt-t erosen szubjektiv velemeny mikor mostanaban az osszes osszerakos ajanloban ez szerepel ha valaki fullHD-ra rakna ossze gepet.
-
-
jimpo
senior tag
válasz
Mclovin #21288 üzenetére
Az igaz. De egy sima 6600-at akkor sem arra illik cserélni.
Én várok picit és RX 5600 XT -ről ugrok rá egy új RX 6700 XT -re. Na az már váltás lesz a javából...
Radeon RX 5600 XT 1080p Ultra 58.1fps, 1080p Medium 100.6fps
Radeon RX 6700 XT 1080p Ultra 99.8fps, 1080p Medium 162.1fpsMég lehet elcsábulok és RX 6800 lesz belőle, 1080p Ultra 117.7fps, 1080p Medium 177.1fps. Oké ágyúval verébre, plusz lehet a Seasonic Focus PX 550 táp karcsú lesz.
-
válasz
DroiDMester #21289 üzenetére
Te akkor az ellentábor vagy mert van akinek a gari mindent is megér.
-
válasz
Mclovin #21288 üzenetére
az lehet hogy a legjobb Ár/értékű AMD kártya.
de egyben a legszarabb/leg gyengébb is, ami játékra alkalmas!
A 6700XT alig drágább és nem egy alsó kategóriás butított kacat mint a 6600XTha már használtba gondolkodik valaki, én biztos előbb vennék egy RTX2070(Super-t) Mint kb ugyan annyiért egy használt 6600XT-t még akkor is ha a 6600XT re van még gari a másikra meg nincs!
-
Mclovin
senior tag
válasz
DroiDMester #21286 üzenetére
A hulladék 6600 xt az egyik legjobb teljesítmény/pénz tekintetében, szörnyen rossz kártya full HD felbontáson.
-
-
5leteseN
senior tag
válasz
DroiDMester #21282 üzenetére
Mennyibe is kerül az az 6-10% +teljesítmény (6700XT) ???
Használt 6600XT a terv. Egy"százas" elég lesz?
bobalazs: +12%-tól jó (lenne)!
BIOS-ba lehet még módosítás??? -
-
-
5leteseN
senior tag
Sziasztok.
Felmerült egy 6600XT vásárlás, de csak akkor ha az üzembiztos túlhúzás/tuning lehetséges.
Mivel/mennyi/hogyan lehetséges az eredeti léghűtéssel kb.
Előre is
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Czimby #21278 üzenetére
Szerintem pont mozgásban a legrosszabb, mert keni a képet. CP2077 is, rondán, pedig az 2.1.
RDR2 tegnapról friss élmény, hogy nyerjek egy kis géperőt; de rögvest ki is kapcsoltam újra és inkább levettem pár opciót alacsonyabbra. 1080p mindez. CP 4k-ban (maxon, RT-vel) elég rendesen megeszi a cuccot. Cserébe valami egészen állat, ahogy kinéz. -
Czimby
addikt
válasz
RetepNyaraB #21277 üzenetére
Nagyon kell nézni, hoyg meglásd.
Persze belenagyítva a tesztekben könnyű észre venni, de mozgásban nem hinném.
Kipróbálom majd a 4k-tv re kicuccolom a gépet a nappaliba.
És indítok egy cyberpunkot 1080p-n meg 4K-n, kíváncsi leszek a látványra/FPS-re. -
Czimby
addikt
Nem nézek filmet, sorozatot gépen.
Az egyértelmű, hogy kb 30%-al kevesebb lesz az FPS néztem teszteket róla.(Linkeltem is)
De ahogy látom ami már támogatja az FSR 2.1-t ott ez a teljesítményvesztés vissza is jön.
Az FSR 3.0 pedig elhozza a megváltást ha lehet hinni AMD-nek. -
-
-
Czimby
addikt
Szerintetek 6650XT-mellett érdemes 27" 1440p-re váltani, a mostani 24" 1080p monitorról?
Vagy legyen 27" 1080p?
Nekem elég a stabil 60-80FPS játékokban.
Amit jelenleg kb tud is a kártya minden esetben, de a jövőre nézve már kérdéses.
FSR-el mi várható elég lesz 1440p-hez a kártya? -
-
válasz
bobalazs #21269 üzenetére
Igazan fullosra akartam megcsinalni, szoval az van, h:
- van a gepben ket 1 TB-os NVMe SSD, az integralt GPU (7950X-ben) meg a 6900XT
- NVMe1-en fut egy Linux
- qemu alatt csinaltam egy virtualis gepet, amire telepitettem egy Windows 11-et
- a Win11-es virtualis gepnek atpasszoltam NVMe2-t (az egesz PCIe eszkozt), es tovabbi 6 PCIe eszkozt (RX6900XT 3 eszkoz, a videokartya USB hub-ja meg 1, a videokartya HDMI/Displayport audio eszkoze meg 1, es meg van valami)Ezeket a mai modern platformok egy-az-egyben oda tudjak adni a virtualis gepnek, es full sebesseggel mennek. A CPU, halozat, egyebek meg vannak osztva a Linux meg a Windows kozott.
Ezek utan raraktam egy monitort az RX6900 USB-C kimenetere, a monitorra radugtam egy extra billentyut es egy egeret. Igy ugy nez ki, mintha ket fuggetlen gep lenne az asztalomon, az egyik egy 16 CPU magos, RX6900-as Windows 11, a masik meg egy 32 magos, iGPU-s Linux. Mindkettobol ki lehet facsarni kb. a full teljesitmenyt, mikozben valojaban egy gepen megy a ketto
Ja, es extra vicc: mivel a Windows is egy fizikai SSD-n van, ezert siman at lehet bootolni Windowsba virtualizalas nelkul is, ha valami miatt az kene
-
-
Ha valakit erdekel: sikerult osszehoznom, hogy a gepben levo 6900XT-t atpasszolom egy virtualis gepnek. A host Linux, a guest WIndows, a Windowson az AMD Adrenalin driver siman latja a 6900XT-t, lehet rajta mindent allitani
, es 95%-os sebesseggel megy.
-
apollo12
veterán
válasz
RetepNyaraB #21266 üzenetére
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
ScomComputer #21265 üzenetére
Naf@szom 🤦
Két hete vettem meg... Igaz, a rendezőit, nem az alapot.
De jó chilles kis játék, szeretem. :) -
ScomComputer
veterán
Akinek még nincs meg!
Holnap délután 5-ig Free!
DEATH STRANDING -
ThodEE
őstag
válasz
bazccka #21262 üzenetére
5600+6900XT betöltött winnel ~120W ebből kb 30 a monitor, a másik gép 48W
Valami nem indul el azon a kártyán, próbáltam , még BIOSt is frissítettem, 4403 volt rajt.
CSökkentett módban a régi VGAval, DDU rendben lement, hálózat nélkül, de a Devil még BIOS szinten sem hajlandó képet adniMásfél évből 2 hónapot legalább pihent, meg a fene tudja biztosra hogy mennyit bányászott, remélem Aqua-val jó lesz a garanciás ügyintézés tapasztalatom
-
ThodEE
őstag
válasz
bazccka #21259 üzenetére
Nem talál ilyen bejegyzést
DDUval kapcsoltam ki először mikor betettem az újat de semmi kép nem fogadott, BIOS reset is volt elem kivétellel, BIOS kép sem jön be az új kártyával, vissza teszem a 1070et és azonnal megy minden. DPIvel és HDMIvel is próbáltam két monitorral
Win11
Asus X570-p prime
R5 3600
Ballistix sport 16Gb
BQ Pure power 11 600W -
bazccka
tag
válasz
ThodEE #21258 üzenetére
Nem kell rögtön kétségbe esni:
1. open regedit.
2. open Edit->Find.search for "EnableUlps".
3. for each "EnableUlps" match found, change its value from "1" to "0".
There will be multiple match found. In case regedit prevents from updating the value then retry it by re-opening the regedit.
4. Restart the PC if necessary. -
ThodEE
őstag
válasz
gistvan92 #21257 üzenetére
Power color red devil 6800XT, be jön a Windows, reagál a gép, pl Alt+F4 Enterrel ki kapcsol, de a Vga egyik portján sincs kép, ha vissza rakom az előző vgat akkor minden ok, 2 hónapja ez a kártya ment ezzel a géppel aztán máig pihent, ma meg nincs kép, garanciás és ha nem lesz más javaslat akkor vissza küldöm
Bárkinek valami tanácsa?
Kellemes ünnepeket
-
gistvan92
csendes tag
válasz
looser #21256 üzenetére
Helló, az előző hsz-em ellenében én még mindig ajánlom a powercolort, hellhound vagy red devil teljesen jó, de fontold meg a 6650 xt-t is. Pár gyorslink:
https://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/rx-6600-xt/?orderby=1
https://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/rx-6650-xt/?orderby=1Köszönöm a válaszokat a hotspotos kérdésemre, megnézek egy alulfeszelést előbb 0.025 majd 0.05 volttal.
-
looser
addikt
Sziasztok!
6600XT-ből melyik gyártó mely darabja ajánlott? Jelenleg egy Sapphire NITRO+ RX 580 8G G5 SE kártyát használok, ez szuper, csak gyorsítanék némiképp. Ugyanebben a szériában megbízok; más gyártóknál melyek az ajánlott sorozatok?
Üdv
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
gistvan92 #21253 üzenetére
A Powercolorok gyárilag nagyon puha ventiprofillal jönnek, csekkold le. Szerintem kb. alapon forognak benne a kavarók, terheléstől függetlenül. Én egy kicsit agresszívabbra vettem a görbét, így a hotspot is jóval hűvösebb. Más kérdés, hogy amíg megvan a teljesítmény (nem kezd visszavenni az órajelből), addig nagyjából mindegy, ahogy írták feljebb.
Illetve simán adrenalinban lejjebb húzva a feszt 1.1V-ra szintén hűvösebb lesz és szinte biztosan bírja. -
gistvan92
csendes tag
Sziasztok!
Közeleg az egy év gari lejárta a PowerColor Red Devil rx 6600 xt-mnek, és érdekelne a véleményetek.
Mindenhol azt olvasom, hogy top-of-the-line szilíciumról és build qualityről van szó, bőven túlméretezett hűtéssel, ami valahol igaz is, HWMonitor szerint is, ha nem vesszük figyelembe azt a képen 96, egyébként van hogy 100 fokos hotspotot.
A házam szellőzik mint állat, elől 2 arctic f14 50%-on, hátul egy f12 50%-on, a procin pedig egy combosabb torony ID Cooling figyel. (smartfan mindegyik, csak kb semmi nem melegszik annyira, hogy jobban pörögjenek)A kérdésem igazából az, hogy ez a hotspot hőmérséklet mennyire van rendben, illetve élettartamot mennyire befolyásol, valamint gariban visszafizettetni a vételárát (ha ez valós probléma) mennyire lehetséges? (igen, tudom hogy maxra lehet húzni amd szoftverben a ventiket, de ugye valahol pont a manuál mókolás mellőzése volt a lényeg, mikor a red devil mellett döntöttem..)
Köszönöm picivel bővebb válaszotokat előre is, kellemes ünnepeket!
(1 óra pubg után) -
gaben88
őstag
Mennyire hangos, meleg a ref 6800 XT?
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- LED világítás a lakásban
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Hardcore café
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Nyaralás topik
- Milyen notebookot vegyek?
- ASUS ROG Ally
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- BMW topik
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! ASROCK Radeon RX 9070 16GB GDDR6 Steel Legend OC Videokártya
- DOBOZOS!! ASUS GTX 1660S Phoenix (6GB GDDR6 192bit) -- tesztelt :: BESZÁMÍTÁS!
- ASUS GeForce RTX 4070 12GB Dual White OC Edition
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- GAINWARD GeForce RTX 5070 Python III 12G - 36 hó garancia
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest