Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• frescho

addikt

válasz Pikari #119833 üzenetére

Az én szívem is örömmel tölti el, hogy az általános Lösungot pontos információkkal egészíthettem ki.

Az ehhez hasonló gépek a testvéri Szovjetunióban a 80-as évek második felében jelentek meg. A kép idejét tippeltem, de a cikket megnézve ott a felirat, hogy 1983-as. Ezért 99,9% nem lehetett ruszki gép.

A homemade cucc ezen a képen a ház alapján nem áll meg, műanyagból lehúzott, de ránézésre is tejfölösdoboz minőségű. A házilag készült lemez ház vagy fából faragott valami volt, vagy valami más tákolás. A házi gyártmányokból a kedvencem a Homelab ami egy aktatáskába lett beépítve. A készítője Fushiba 80-nak nevezte el. Fémipari alapképzés keretében nekünk tanították, hogy miként lehet hasonlót összehozni megfelelően, szálhúzott aluból vagy festett lemezből, letraset felirattal.

A HL amúgy nagyon érdekes, mert az egy keveréke volt az "undeground 2-3 fős" és az államilag támogatott (eleinte tűrt) működésnek. Az elején iskolás korú testvérek fejlesztették, majd ebből lett egy homemade kit. A házilag sütőben készült billentyűzetes szintről gyorsan kinőtte magát az egész. A Neumann társaság támogatásának köszönhetően párhuzamosan készült a jobb minőségű negyed/fél/egész kit a HCC vonalnak és elindult a Boscooppal a hivatalos gyártás is.

Új hozzászólás Aktív témák