Hirdetés
- Alaposan felpumpálta AI gyorsítójának izmait a Google
- Kisebb "atomreaktort" avatott a Minisforum
- A Microsoft bedurvult, így a jövőben keményen odacsapnak a veszélyes drivereknek
- Scalperektől félti RAM moduljait a Framework
- Drasztikusan lassíthatja a játékokat egyes VGA-kon a Windows 11 új frissítése
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autóhifi
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Drasztikusan lassíthatja a játékokat egyes VGA-kon a Windows 11 új frissítése
- Pánik a memóriapiacon
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- E-book olvasók
- Némi kompromisszummal a megfizethető árért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
S_x96x_S
üzenetére
Igen.
Csak nekem volt itt 2022 júniusban egy írásom, amiben amellett tettem le a voksom, hogy a Zen4 késett. Akkor persze még a szóbeszéd a covidot emlegette, Norrod döntése később derült ki. A lényeg, hogy jó megérzés volt, hogy a Zen4 megjelenési dátumáig eltelt idő az általa elhozott fejlődéshez képest aránytalanul nagy volt.Ezzel együtt azért szerintem hozzá kell tenni, hogy nekem nem tűnt úgy, hogy az Am5 platform már nyár elején készen várta volna. Tehát valószínűleg olyan csúsztatás lehetett, amiről a partnereket is időben értesítették.
Augusztusban volt egy erre alapozott tippem a Zen5 megjelenési dátumára is. (=> 2024-03)
Viszont ha a Zen4 későbbi megjelenése úgy történt, hogy a feature lock - esetleg a CXL kivételével - rendes időben történt, tehát nem volt Zen5-től lehozott fejlesztés, mint a Zen2 esetében, akkor azt azt is jelentheti, hogy Zen5 ~18 hónapját nem biztos, hogy a Zen4 tényleges megjelenési dátumához kell viszonyítani, hanem ahhoz, hogy akár 2022Q2-höz képest, amikor akár meg is jelenhetett volna. Erre alapozódhattak azok a pletykák - MLID - amelyek nagyon hamar, 2023Q4-re tették a Zen5 rajtját.Legalábbis a tudatos és szándékos halasztás egy strigula abba az irányba, hogy akár lehetséges lehet. Persze nyilván vannak más szempontok is. Többek között hogy lesz-e akkor már elérhető gyártósor, amin a Zen5 készülne, valamint hogy az AMD-t a versenyhelyzet rákényszeri-e arra, hogy kiadja (Intel, Meteor Lake, Intel4, stb) vagy inkább pihenteti a fiókban, ha megteheti.
Új hozzászólás Aktív témák
- A robotaxik bizony karamboloznak, nincs itt semmi látnivaló!
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- Linux kezdőknek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Bestbuy játékok
- EA Sports WRC '23
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Pixel 7 pro 128/8
- 174 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Google Pixel 10 Pro XL Moonstone Super Actua 120 Hz, Pro kamera 5 zoom 256 GB Használt,Gari
- Dell Precision 7560 - Intel Core i9-11950H RTX A4000 32GB 1TB SSD FHD
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest