Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz hokuszpk #8389 üzenetére

A mostani 15W-os 8-magos U-procik is éppen így működnek. Egy szálon terheled? Kifutja a BOOST-ot. Legyen 5Ghz. Kap egy durvább terhelést, lecsökkenti, hogy beleférjen a keretbe, legyen 3Ghz. Nem kell ehhez új mikrokód. :DDD

Egyébként bizonyos feladatokra nyilván sokkal hatékonyabb lehet, ha külön van energiatakarékosságra optimalizált mag, főleg mobil felhasználásra gondolok, a gond ugyanaz lehet, mint a kékek megoldásánál, miszerint egyáltalán nem biztos, hogy a szoftver/OS megfelelően képes lesz ideális, a felhasználó elképzeléseivel is összevágó magot választani a feladathoz.

Én személy szerint szívesebben játszom magam a laptopomon az energiatakarékossági beállításokkal (pl. max engedélyezett órajel, vagy a különböző TDP limitek), hiszen én tudom, hogy sietek vagy éppen ráérek, én nem örülnék, ha ezt egy szerintük "okos" megoldás önhatalmúlag konfigurálná aszerint, mit tart fontosnak és mit ráérősnek.

• Petykemano

veterán

válasz hokuszpk #8389 üzenetére

Ezzel valóban megoldanád az energiahatékonyságot.
    De PPA-ra (Power-Performance-Area) optimalizálnak. Egyrészt annak a magnak, amelyik csak max 4Ghz-ig megy el nem is kell olyan nagynak lenni, lehet sűrűbb. Azon kívül lecsippentenek az egyébként legtöbb helyet elnyelő L3$-ből is. Ezzel szerintem a helyigényt közel megfelezhetik.

LEgalábbis az eddig ismert infók alapján a Zen4c nagyjából ez.
    (Ami egyébként fura, merthogy nagyjából ezt a mobil lapkáknál eddig is megtették és nem illették külön processzormag névvel. Tehát biztos van valami más is még a kalapban)

Új hozzászólás Aktív témák