Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
embe
nagyúr
válasz
atis1224 #3503 üzenetére
Mint írtam én a legkülönfélébb variációkban állítottam be. 1-2, 1-3, 1-4, 2-4....stb. Több alkalommal írta ki, hogy új procit észlelt. Végül ez a megoldás maradt, a következő magok maradtak aktívak: 0-2-3. Cpu fesz, 1,400-re állítva. CPU szorzó 18-ra. Megy eddig stabilan.
-
embe
nagyúr
Üdv!
Na sikerült összehozni egy 3 magos procit az 555BE-ből. Az a fránya magonkénti "enable" ott volt a szemem előtt mind végig... A lényeg, hogy alapból ugye ment a 0 1 -es mag, a 3 4-es volt letiltva. Különböző variációkkal próbálgattam, persze fesz. emeléssel, de csak 3 magosat hoztam ki belőle... eddig.
Közben a különböző variációk próbálgatása közben, több alkalommal bejelentkezett az eszköz kezelő, elkezdett egy "új" procit telepíteni. Most jelenleg a 0-2-3-as mag megy, az eredetileg működő 1-es mag nem akar negyedikként bekapcsolni. Mivel, mint korábban írtam, hogy különböző linuxos boot lemezekkel simán ment mind a 4 mag, gondoltam egyet és csökkentett módban is megpróbáltam indítani, hátha így feltelepíti az "új négymagos" procit, ami a normál indításnál már rendben működni fog. Ez sajnos nem jött eddig össze.
Megkaptam, hogy „szóljatok nekem ne a gyári hűtőt használjam”. Első perctől kezdve ez az Alpenföhn Sella van rajta. A gyári még csak kisem volt próbálva. Alapból megy a venti rajta csendben 900-as fordulaton. A biosban be van állítva, hogyha eléri a 45 fokot, akkor kezd el emelkedni a fordulatszáma 2200-ra. Ekkor kb. 46-47 fokon van. Ja azt nem írtam, hogy 3500MHz-re van húzva a proci, így megy X3-ként. A házba 2 db. 12 cm.-es venti fújja be a levegőt, halkan, közepes fordulattal. Egy 3. 12 cm.-es venti meg hátul szívja ki a meleg levegőt a proci mögül.Működés közben:
A házikó belső, a lakótársakkal:
-
embe
nagyúr
Üdv Mindenkinek!
Egy hete lecseréltem a konfigom lelkét. Vettem egy ASROCK 870Extreme3-at, egy Phenom II X2 555BE procit, illetve 2x2 gb KINGSTONE HyperX 1600-as kittet.
Nagy izgalommal raktam össze......és nem sikerült plusz magokat feloldani.Sem az automata tuning opcióval, sem a biosban az UCC bekapcsolásával.
Odáig jut a dolog, hogy elkezd bebotolni a gép, de a Windows Starting feliratig jut csak. Ott a szokásos módon elkezd "lüktetni" a Microsoft logo, és ezután újraindul a gép.
Próbaképpen egy BlueEyes-Rescue_LiveXP cd-vel bebotoltam, akkor működött rendesen 4 magosként. Csak a Win7-el nem akar betölteni.
Esetleg valami ötlet? -
embe
nagyúr
hali! valakinek van tapasztalata az ASROCK 870EXTREME3 lappal, és az ADATA 4GB/1600MHz DDR-3 PC3-12800 Gaming Series (Kit! 2db 2GB) (AX3U1600GB2G9-2G) memóriával? Kompatibilisek egymással vajon?
-
embe
nagyúr
Üdv Mindenkinek!
Teljes platform váltás előtt állok. A terv:
ASROCK 870EXTREME3 és egy PHENOM 555. Remélem ezekből kihozok egy kis pluszt majd. Csak azért írtam be...hogy visszataláljak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Ingatlanos topic!
- Milyen autót vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Óra topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Bomba ár! Dell Latitude 5520 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32 RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Turbózd fel a gaming élményt most! Rèszletre is! 0% THM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest