- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen notebookot vegyek?
- Autóhifi
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Még több képet generál és shadert is előfordít az új NVIDIA App
- NVIDIA GeForce RTX 3060 (GA106)
Aktív témák
-
norbert0002
csendes tag
Mármint ujrainditás után...
-
norbert0002
csendes tag
Sziasztok következő hibáról mit tudtok mondani? : [link]
Ezt a hibát dobja ki, viszont ujrainditás nélkül müködik rendesen. Arra gyanakszom hogy döglödik a hálókártya. -
ballakornel
csendes tag
hi!
Nekem nem a sávszélességgel van problémám, hanem magával a sávval: externetes 512-es adsl, eddig semmi gond nem volt vele, viszont úgy másfél hónapja kezdett szakadozni a kapcsolat. Azóta ügyélszoli, ők t-comnak megbízás, voltak kint 2x is, de jobb nem lett. Tanácsolták, hogy nézzem meg, tűzfal nélkül hogy megy: ugyanígy. Nagyjából 10-15 perc, amit bír, de a folyamatos kommunikációs dolgok (pl. honfoglaló, messenger) egy-két perc alatt szétszedik. A gép nem veszi észre, hogy nincs kapcsolat, csak az oldal és az msn ad róla hírt. Ilyenkor modem táp ki-be, szinkronizálás (ami vagy sikerül elsőre, vagy nem), újra csatlakozás, és megint jó egy darabig. Most, miközben ezt írom, 4x szakadt meg.
Du. megint beszéltem az ügyfélszolival, kedden újabb vonalellenőrzés és modemcsere.
A modem amit adtak: D-LINK DSL-360R
Új kindóz van fent, hogy ne ezen rágódjanak az ügyfélszolgálaton, vírust kergettem 2x, de semmi nem volt.
Ha valakinek volt már hasonló problémája, mi a fenétől van ez? Ócska ez a modem, tönkrement, vagy mi? Miért megy szét jobban a honfoglalótól/msn-től, mint egy sima oldaltól? -
nRu3
addikt
a sebességmérök nem mindig mérv adok, mert a hátérben valami szintén használhatja a netet miközben nem is tudsz rola. Inkább az lenne a fontosab menyi a letöltési sebesség , keres valami egyszerü oldalt és kezdj el onnan tölteni és menyi a letöltési sebeség ,vagy különbözö oldalakrol tölts külön külön, ha kb 100kb/s alat van jóval akkor lehet a szolgáltatonak telefonálni.
-
ben11
őstag
Sziasztok!
Úgy látom itt sok a hozzáértő,lenne egy problémám/kérdésem..
Tehát az normális hogy ha én egy 1Mbit/s-es adsl-re vagyok előfizetve,akkor csak 570Kbittel húzza le az adatot??
Ez valami korlátozás hogy mellette lehessen böngészni vagy mi??
Na lehet hogy hülyeségeket írok itt össze,de több sebességbérővel is ez jött ki..
Hívjam fel a szolgáltatót?
köszi -
kew
senior tag
Attól még vehetsz egy 2 megás lakossági csomagot, jövőre ugyanannyi sebességet kapsz rá mintha 3 megásat vennél. Ezáltal nem kell az üzleti csomag nyavajáival szarakodni. (Ráadásul ott a mailcímeid is elvesznének, kapnál aldomain-eset.)
Online ugyfélszolgálaton meg szünetel a csomagváltás. Jelenleg sajna csak t-pontban vagy faxon tudod megkérni egy csomagmódosító nyilatkozat kitöltésével ([link]) -
Noxy
veterán
Mér akarod szórni a pénzedet? Bírjál ki még 1-2 hónapot:
1. Ingyenes ADSL sávszélesség-növelés
Nagykereskedelmi partnerünk tájékoztatása szerint az ADSL hozzáférések maximális letöltési sávszélessége az alábbiak
szerint kerül bővítésre:
512 Kbit/s --> 1 Mbit/s
1 Mbit/s --> 4 Mbit/s
2 Mbit/s --> 8 Mbit/s
3 Mbit/s --> 8 Mbit/s
A bővítés január közepén kezdődik, várhatóan néhány hónapot vesz igénybe. További részletekkel a jövő év elején
tudunk szolgálni.
Nem tom de te nem olvasgatsz a neten?
[Szerkesztve] -
Agostino
addikt
Up még mindig érdekel a kérdés. Legalább azt mondjátok már meg, hogy lehet Online Ügyfélközpontban magasabb csomagra váltani....
-
Agostino
addikt
Sziasztok.
T-Online 1Mbites ADSL van itthon, de szeretnénk rajta gyorsítani egy kicsit, legalább fel 3Mbitre. Ez csak az üzleti csomagban van benne, egyéninek a felső határa asszem 2Mbit csak. Namost azt nem tudjuk, hogy át lehet-e csak úgy menni egyéniből üzletibe? Bent Tékomnál azt mondta az ügyfeles arc, hogy ügyfélközpontba be kell jelentkezni, ott át kell írni is kész, de ilyet én sehol sem találok. Csak külön arra lenne mód, hogy itt : [link] azt mondom Megrendelem, de nem tudom ez rendben lenne-e. Bent azt mondták, Ügyfélkptban átállítom, és másnap már új sebesség van. : \ -
kisninja
őstag
válasz
GombócArtúr
üzenetére
Az adsl nél elöjön az a hiba maga a hálókártya nem fog ip cimet kapni dsl kapcsolatnál nekem is mindig kinn volt a jel, hanem ha beálítod a dsl-t akkor külön létrejön egy kis ikon a hálózati beálitásoknál szélessávú kapcsolta alatt.
-
ANT
őstag
válasz
GombócArtúr
üzenetére
Vezérlőpult/Hálózati kapcsolatok alatt van egy Helyi kapcsolatod és egy ADSL? (vagy ahogy elnevezted az utóbbit.) Végig kéne zongorázni a beállításokon. A tálcán mi a hibaüzenet pontosan?
Egyébként azt is megcsinálhattad volna, h a 20 gigás partícióról csinálsz egy imagefájlt pl. a Drive Image segítségével, és azt áttolod az új vinyóra. Csak ott arra kell ügyelni, hogy a célmeghajtó nem lehet kisebb méretű a forrásnál, hiába férne el rajta az image fájl. (Ezzel én is szívtam!
) -
GombócArtúr
senior tag
igen, igen és igen, végignyomtam a varázslót. De jelszó vagy felhasznnév hibával ledob! ILLETVE a hálókártya sem kap ip címet, a jobb alsó sarokban hibát jelez ki rá. Ha más slotba dugom akkoris.
Ha visszarakom a régi vinyót minden megy szépen. Ha a régi vinyóra a működő beállitás mellé létrehezok egy másik újat, akkoris előhozza ezt a hibát.
Ezeket írtam le az előbb. vajon mit csinálok rosszuol. vagy hol kell beállítani hozzá valamit.
azt hogy egy az egybe át lehet- nyomni a 20gigás vinyó tartalmát a 120gigásba, az azért volt kérdés, mert a rajta levő telepitett kártyajátékoknak nem kéne tönkremenniük feltétlen.nincs már meg neki a lemez
na most hogy legyen, mit kezdjek vele? -
kisninja
őstag
válasz
GombócArtúr
üzenetére
Hát egy net kapcsolatnak nem sok köze van a winyóhoz, Win ben végigmentél a dsl konfiguráláson ? startmenü--->Beálításk---->vezérlőpult----internet beálítások---->kapcsolatok fül---->beálitás gomb (felül), majd elindul egy varázsló ott be kell löni poope azt kész is
-
ANT
őstag
válasz
GombócArtúr
üzenetére
Most ez hogy van? Új vinyóra szűz op.rendszer került? És újra konfiguráltad az internetkapcsolatot? (Vezérlőpult/Hálózati kapcsolatok azon belül ''Új kapcsolat létrehozása'' varázslót végigfuttattad? Sztem enélkül nem fog menni. (vagy valamit én értek félre
) -
Romeo23
tag
Sziasztok!
Nekem is lenne egy kis gondom adsl kapcsolódással. A gépem indulása után sokáig nem történik semmi, ha rákattintok a kapcsolódás ikonra, akkor csak egy perc után jön be az ablak. Valamit keres vagy valamit a hálókártyával csinál ilyenkor? Miért ilyen sokáig?
Kösz! -
GombócArtúr
senior tag
Valaki HELP! köszi!
-
GombócArtúr
senior tag
Üdv, kérlek segítsetek, holnap megyek ismerősömhöz, akinek a multkor egy új windowst kellett felrakni. Csak hogy, az új oprendszerrel nem ment a net. Lenn az óra mellett hibát jelzett a hálózatnál, aztán hiába próbáltam csatlakozni érvénytelen felhaszn név vagy jelszó hibára hivatkozva nem engedett (T-online). Megkértük őket, hogy változtassanak jelszót, hát így sem ment. Aztán visszadugtam a régi vinyót, csodák csodája az új jelszóval ment rögtön.
Aztán létrehoztam egy látszólag ugyanolyan beállitást a régi vinyón, mint amivel megy. Hát természetesen úgy sem megy. Gondolom valami apró hiba lehet, választ kérek, kłnos...
Illetve, a régi vinyó oprendszeres particióját, nem lehet valahogy egy az egyben áttolni az új, nagyobb vinyóra? (elvesznek a kártyajátékok) -
Phylaxa
csendes tag
Sziasztok! A helyi hálózat ikonnál azt írja, hogy a hálózati kábel nincs bedugva.....ezáltal nincs net......de be van dugva és több kábelt is kipróbáltunk......a hálózati kártyát látja és a driver is rendben......mi a fene lehet a hiba? xp
-
Egy panteles szakemberrel, végigmentünk a modem internetes menüjén, de meg sem említette, hogy be kéne állítani a jelszó, vagy egyebet....
A modem, tényleg jó, elméletben a pc kikapcsolása után is megjegyzi az IP címet 12 órán keresztűl. Pont ezért érthetetlen, hogy ha kikapcsolom a gépet, akkor az újbóli bekapcsoláskor miért nincs internetem......
[Szerkesztve] -
n3zold3r
csendes tag
válasz
mefistofeles
üzenetére
A Pantelesek ez esetben nem mondanak hülyeséget, ez a modem már rendelkezik olyan tulajdonsággal, hogy folyamatosan fenntartja a kapcsolatot, ha a szgépet ki is kapcsolod, ezért a modem config oldalán (böngészőbe: http://192.168.1.1) kell megadni az ADSL -es felh nevet és jelszót és a windowsban már nem fog jelezni neked külön internetkapcsolatot, hanem csak egy LAN-t amin keresztül működni fog.
Egyébként ez a legjobb modem amivel eddig találkoztam, nem melegszik, nem szakad pedig én elég messze lakok a központtól szinte határon, és a pingem is stabil 20-as online gamekbe. -
Szevasztok skacok! A problémámhoz hasonlóval még nem találkoztam, és itt talán valaki tud segíteni.
A gondom a következő. Új lakásba költöztem, és mivel itt nem volt chello (teljesen meg voltam vele elégedve) ezért új internetes megoldást kerestem. Ár és teljesítmény alapján a Pantel ADSL ajánlatát választottam. A tervek szerint meg is kaptam a modememet, egy szűkszavú útmutatót, és a szükséges kábeleket. Az összeállítás után (szereld magad) vettem észre a gondot. Mikor bekapcsolom a számítógépemet (Windows XP SP2, Realtek hálókártya, D-Link DSL-380T modem) soha nincs Internet kapcsolat. Csak abban az esteben ha a modem hálózati adapterét kihúzom, illetve pár perc múlva visszadugom. Ekkor kapcsolódik, és a PC kikapcsolásáig nincs is vele gond. Legközelebb újra előjön a hiba. Minden létező beállítást leellenőriztem már százszor, de nem tudok rájönni a problémára. A szolgáltató, pedig semmiféle támogatást, vagy szakmai segítséget nem ad, pedig sorozatosan zaklatom őket telefonon. Ha valakinek lenne valami ötlete azt nagyon megköszönném.
Végül még annyit, hogy a Pantel szerint nincs szükség betárcsázásra (bár tudtommal ez szükséges) így telefonszámom sincs amit beállíthatnék. -
steve@prhw
őstag
válasz
Drótszamár
üzenetére
A routernek nyomsz egy factory reset-et (valahol van rajta egy nyílás, ott kihajtott gemkapoccsal, vékony csavarhúzóval adsz a lelkének), és nincs gond a jelszóval...
Mondjuk a beállítások is elmennek, tehát ilyet ne művelj, ha nem tudod a PPPoE-hez a user/pass-t... -
imi69
csendes tag
Nálam ugyan ez a probléma nem jön be minden oldal, szintén Axelero adsl.

-
Drótszamár
őstag
És mi van, he kell a rooter? Én nem tudom leszedni?
Egyébként Axelero. Egy csomó oldal nem jön be. Van ami néha bejön.
[Szerkesztve] -
bigsee
addikt
Router vírus...?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

-
bigsee
addikt
Igen, most éppen router nélkül vagyok, minden elérhető és műxik. Példa: WinUpdate nem ment routeren keresztül, most meg megy. Ebből gondoltam, hogy nálam rossz... de akkor mégse.
-
bigsee
addikt
Sziasztok! Olyan gondom van, hogy a mai napon, délután egyszercsak olyan lett a netem, hogy egyes oldalak bejönnek, egyesek pedig nem. Axelero ADSL van, egy router (DI-514) osztja a netet, DHCP be van kapcsolva. Amit észrevettem, hogy pölö eddig a ***.***.0.101-es IP-t adta a gépnek a router, most meg a 103-as végződésűt.
A router nélkül van ADSL, be tudok csatlakozni, meg még jó is.
A gépen Kerio tűzfal van.
Más nem jut eszembe, ha még valami adat kell, beírom, csak segítsetek légyszi, mert nem tudom, mi van!!!
Köszi
ps.: ping-et próbáltam, jó. -
steve@prhw
őstag
válasz
Apollo17hu
üzenetére
Próbálkozások:
-modem, PPPoE eltávolítása / újra felrakása
-spyware, adware eltávolítása
-vírusirtás
-Win újrahúzás.... -
Apollo17hu
őstag
válasz
Apollo17hu
üzenetére
áp
-
Apollo17hu
őstag
Sziasztok!
Haveromnak ADSL-je van, de nem műxik a nete. Engem kért meg telefonon, h kérdezzem meg, mi lehet a baj:
azt írja, tárcsázáskor hibaüzenetet kap, hogy a tapisrv hibát okozott a wan.tst-ben, és emiatt nem tud csatlakozni.
Hogyan tudná megoldani a problémát? -
steve@prhw
őstag
-
sziszegő
senior tag
válasz
steve@prhw
üzenetére
Másik gépen megy a NET , hálókártya és kábel cserélve.
-
-
sziszegő
senior tag
válasz
steve@prhw
üzenetére
Természetesen ezek megtörténtek
-
steve@prhw
őstag
Spyware, ad-aware eltávolító van a gépen? Adatbázisuk frissítve? Víruskereső? Tűzfal?
Sajna, könnyen be lehet szívni néhány mocsok scriptet, amelyek között olyan is van, ami lelövi a netet.... Szvsz ad-aware SE, Spybot és valami víruskereső fel, adatbázisok frissítése, és irtás! -
sziszegő
senior tag
UP
-
sziszegő
senior tag
Az a poen hogy újraraktam az Xp-t és elősször működött igaz hogy max 2-3 K val de most már úgy sem. Ja és a massanger is működött de ost már az sem.
A ping az megy, megkapja a gép az IP-t bentről látják is meg minden de mégse müxik! Sztem. valami a TCP/IP protokollal lesz de mi???? És hogyan tudnám megoldani XP rakás nélkül? -
Velocity
aktív tag
már ha itt vagyok, megkérdezném, hogy miért van az, h Externet ADSL-nél, egyszer minden király, máskor meg félpercenként bontja a kapcsolatot, aztán mikor kattitok egyet (pl frissités) rögtön csatlakozik újra...???

PLS HLP!!! -
VladimirR
nagyúr
es meg te rohogsz ki masokat a Bővebben: link topicban
-
Jégkokó
veterán
Ilyen probléma már nálam is volt hogy csak töltött az explorer de semmi nem történ pedig a kis monitorok világítottak és volt kapcspolat.Szerintem rakd ujjra az op rendszeredet nekem is az oldotta meg a problémámat

-
VladimirR
nagyúr
illetve annak eldontesere, hogy jo dns-t kap-e:
start menu - futtatas - cmd
ping 194.38.118.50
ping bix.hu
ha utobbira nem jon valasz, viszont az elobbire igen, akkor DNS problema van, vagy a dsl bridge-ben kell beallitani, vagy az adsl halozati kapcsolat tulajdonsagainal, a dns szerver ip-jet pedig megkerdezheto, de rajta kellett lenni az axelerotol kapott levelen is, amin tobbek kozt a jelszot kuldtek -
sziszegő
senior tag
Sziasztok!
Arra a problémára keresem a megoldást, hogy:
axelero ADSL csatlakozik az ügyfélszolgálatról meg is tudják pingelni az IP-t de nem jelenythető meg semilyen oldal ill a messenger sem jeletkezik be ergo nincs net!
Mi lehet a gond és mi a megoldás?
Aktív témák
- Call of Duty: Black Ops 7
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Formula-1
- Spórolós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Gaming notebook topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- 27% - GAMING PC! i5-12400F / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe / B760 / 650w! BeszámítOK
- S. Mario PC! Hogy fusson a Super Mario! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- 27% - ASUS TUF Gaming VG27AQ1A IPS Monitor! 2560x1440 / 170Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- Apple iPad mini 6 A15 (2021) 64GB karcmentes - 100%-os akku
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Na lehet hogy hülyeségeket írok itt össze,de több sebességbérővel is ez jött ki..

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)