- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rayyy
senior tag
Bármit megtehetnek, maffiózó banda... meglátjátok, ha teljes lesz az Affinity csomag, az majd kicsit elkeni a szájukat. Már el is kezdte. Azt nem tudom, hogy az After Effects-et mivel fogom helyettesíteni.
Minden a legnagyobb render!
-
-
BonFire
veterán
Az Ae legfőképp annak köszönhető a szárnyalását, hogy közös összefogással kinyírták a Flast. Tény és való, hogy sebezhető volt rajta keresztül a rendszer, és oka volt, hogy kivonták a forgalomból, de az animáció alapjai már rendkívül jól meg voltak ágyazva, egy kis pixelvarázst hozzácsaptak, átnevezték, és kész.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
BonFire
veterán
Sziasztok!
Árulja már el valaki, hogy egy szükségtelen képet hogy a rákba lehet megparancsolni az Illustratornak, hogy ne keresgélje tovább! Sablonnak használtam, de már a kész munkához nincs rá szükségem, viszont minden megnyitásnál nyavalyog, hogy relinkeljem. Viszont a Links panelen nincs egy olyan opció, hogy felejtese el, kuka, nemköll stb.
Már teljesen agyfaszt kapok tőle.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
kuyarashi
őstag
válasz BonFire #2757 üzenetére
A képhez tartozik egy keret is Illustratorban, ami most nálad üres. (A rétegek panelen is megtalálod "<Linked File>" néven.) Ezt keresd, majd töröld ki! Ha nehézkes a megtalálás, akkor linkelj hozzá egy másik képet!
Egyébként tényleg elhelyezhettek volna egy kuka ikont a Links panelen, vagy legalább működhetne a Delete gomb. Előző verzióban nem tűnt fel, hogy ne tudnám panelről törölni. Lehet ez a legújabb verzió egy bugja? Mit használsz?
[ Szerkesztve ]
iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
BonFire
veterán
Köszi!
Tényleg ott van. A legelső rétegen szokott lenni template-ként.
-
kuyarashi
őstag
válasz BonFire #2759 üzenetére
Az a jó, amikor küldenek egy grafikát, amit gatyába kell rázni. Sokadik kérésre megjön a szerkeszthető formátum (ha megjön) és akkor szembesül vele az ember, hogy pár képet nem ágyaztak be, de külön fájlként sem küldték el. Ilyenkor kezdődik előröl a tortúra, vagy az előnézeti PDF-ből kell felépíteni az egész állományt. Külföldi (főleg arab) cuccoknál a legjellemzőbb ez. Borzalom. A grafikában olyan hibák vannak, amire nem is gondolnék. Olyannal talán még nem is találkoztam, hogy minden rendben lett volna. Talán az amcsiéké jó volt.
iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
kuyarashi
őstag
válasz BonFire #2759 üzenetére
Nemrég kérdezted, hogy mi a 'Photoshopos színcsere lehetőség' Illustrator-béli párja. Most belebotlottam egy hasonlóba. Majd próbáld már ki, hogy működik-e a faleveleken!
Ki kell jelölni az adott objektumokat, majd az Edit >> Edit Colors >> Adjust Color Balance... menüpontból elérhető Adjust Colors ablak csúszkáival lehet keverni az adott elemek színét.[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
válasz kuyarashi #2761 üzenetére
Ez még okés is lenne, csak éppen az ilyen részletes rajzokkal pont az a baj, hogy képtelenség egyesével kijelölni mindent. Sokkal jobb a Recolor Artwork így, most hogy már tudom, hogyan lehet színeket össszecsoportosítani. Főleg az ilyen természeti képeken sokszor határeset, hogy az most sárgás vagy barnás vagy zöldes árnyalatú. Ha ne adj isten még valami kis színtévesztése is van az embernek, akkor sokkal biztosabb, ha a programra bízza a „hasonló” színek összeválogatását.
-
kuyarashi
őstag
válasz BonFire #2762 üzenetére
Ha semmi egyező sincs az objektumok tulajdonságaiban, akkor tényleg szívás az együttes kijelölésük. A CC2019 a "Similar Shapes" gomb viszont elég jól működik. Nekem tetszik.
-
BonFire
veterán
válasz kuyarashi #2763 üzenetére
Tint, shade, opacity, hue, sok-sok változó egy artworkön belül. Igazából csak a szemedre hagyatkozhatsz. Különben szüttyögni lehet a varázspálcával is, csak ebben az esetben nekem nem segített.
-
veron75
újonc
Hogyan lehet Illusztrátorban menteni az adott színt, amit kreaáltam? Szóval nemcsak az adott fájlban szeretném menteni, hanem más fájlok megnyitásakor is fel akarom használni azt a színt, az lehetséges? A hivatalos oktatóprogramban nincs erről szó: (create swatches) https://helpx.adobe.com/illustrator/how-to/color-basics.html
-
BonFire
veterán
válasz pikszel #2769 üzenetére
Én be tudom tölteni. Csak jó lenne, ha meg lehetne határozni, hogy benne legyen az alapértelmezett színek között. Igazság szerint én az alapértelmezett színeket is kidobnám a kukába nagyjából. Színtelen, fekete, fehér, slussz. Úgyis keverget az ember magának szimpatikusat.
-
pikszel
addikt
válasz BonFire #2770 üzenetére
Az is megoldható. Ha meg van nyitva az egyedi színpaletta, akkor be kell pipálni a Persistent opciót, így a program indításakor már ott lesz a palettád anélkül, hogy megnyitottál volna bármilyen dokumentumot.
„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”
-
BonFire
veterán
válasz pikszel #2771 üzenetére
Jobbat tudok. Rászántam egy kis időt, és kreáltam néhány sablont, amelyekkel leggyakrabban dolgozom, és amelyek minden általam kívánt beállítást tartalmaznak. Csak ki kellett lőjem azt a gusztustalan indítóképernyőt.
Ha csak úgy rajzolgatni akarok céltalanul, akkor a _Default profilt használom. De itt legalább be vannak állítva az általam preferált alapszínek (kevertem pár közepesen pasztell színt, plusz pár állandó maradt. Plusz a Layer paletta thumbnailjei is be vannak állítva bizonyos méretre.
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
válasz pikszel #2773 üzenetére
A muszáj nagy úr. Amíg nem kellet ipari méretekben használnom a programot, elpepecseltem vele egyesével, de most már idegesít, ha ezeket a dolgokat mindig be kell állítani. Inkább akkor hatékonyan dolgoznék.
-
BonFire
veterán
Új kérdés. Kíváncsiságból (meg hogy jobban haladjak), kipróbáltam az Export As… menüt, hogy PNG-t mentsek, és legnagyobb szomorúságomra nem csak az Artboardot menti ki, hanem mindent, ami körülötte szét van szórva. Eddig az artboardon kívüli területet afféle kelléktárnak használtam, egyszerűbb belementeni a dokumentumba a gyakran cserélt elemeket, és behúzni, amikor kellenek. De ez a menüpont kimenti azt is, amit nem kéne. Az előnézeti képen látszik a probléma.
Az Export for Screens nem játszik, amikor egyedi képeket csinálok percenként.
Valaki tud megoldást erre? Valami olyasmi kéne, mint a Ps-ben a Quick Export to PNG.
-
-
kuyarashi
őstag
válasz BonFire #2775 üzenetére
A Save, ill. Export ablakokban mindig szokott lenni egy "Use Artboards", vagy más jelölőnégyzet/opció, ami épp arra hivatott, hogy csak a dokumentum határain belüli -jelen esetben- pixeleket exportálja ki.
-
pikszel
addikt
Ha már itt van a köménymag, azt tudjátok, hogy ha vágómaszkban vannak a cuccok, azt sima másol-beilleszt módszerrel miként tudom átvinni photoshopba (vágás/crop nélkül) úgy, hogy ott csak a maszkon belül lévő részeket illessze be. Mert a maszkon kívüli részek is átmennek, még, ha nem is látszanak. Remélem érthetően fogalmaztam. Ha nem, akkor mutatom.
„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”
-
kuyarashi
őstag
válasz pikszel #2778 üzenetére
A kroppolt cucc megy át. Szóval ez csak úgy működik, ha kijelölöm az eredeti objektumot és csak azt másolom... Gondolom sokat kellene átvinned egyszerre, ezért nem menő ez a megoldás.
-
BonFire
veterán
válasz pikszel #2778 üzenetére
A Clip Groupot a Pathfinderen Divide-olod. Ezután ha áthúzod Ps-be, már ott lesznek a határok, ahol az Artboart, illetve a Clipping Mask határolta. Vigyázz, hogy az eredeti AI fájlra ne ments rá, és vont vissza a Divide parancsot.
Ja, és drag and droppal húzd át Ps-be.
-
BonFire
veterán
válasz Polemius #2782 üzenetére
Má öt éve is próbáltam. Xart se ér.
Meg az azért mégiscsak bosszantó, hogy el kell indítsak egy 3dr party programot ahhoz, hogy kivehessem a memóriakártyát. Lehúzom a fenébe. Csak mikor fájlt törölnék és fogva tartja az a program, amelyikből mentettem, az ellen nem véd semmi.
-
zeusz55
senior tag
Sziasztok! Eredeti, windows XPn elfuto adobe illustratort vasarolnek!!! Priviben! Koszonom
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – =FOR SALE=
-
zeusz55
senior tag
Koszi, de legál kene ha lehet kezzelfoghato formaban... ha valakinek porosodik a polcon megvennem! Xpn fusson iratai meglegyenek mas nem erdekel!
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – =FOR SALE=
-
-
törölt tag
válasz zeusz55 #2787 üzenetére
A Windows XP EOL.
Szerintem még azzal is jobban jársz ha Ubuntu+Wine alatt használod, habár a GUI nekem legutóbb már eléggé kezdett szétesni CS2-vel. Én annó CS3 Extended-el sokáig megvoltam, de azt munkahely adta.
Alkalmi használatra elég sok ingyenes, és platform független megoldás van, ha nem kell konkrétan Adobe eszköztárból valami.
-
zeusz55
senior tag
válasz #57018880 #2789 üzenetére
Köszi, de csak technikai okokmiatt kell egy illustrator ami fut XPn, fel van telepitve, el tudom inditani, és fel tudom mutatni az eredeti lemezt! Ezért gondoltam ha valakinél porosodik egy és soha nem fogja használni, én vevő lennék rá!
-
törölt tag
Sziasztok!
Használ-e valaki közűletek az Illustrator-hoz speciális egeret vagy egyéb céleszközt a hatékonyabb munka végzést megkönnyíteni. Ismerős végez egy webdesigner sulit, ott ajánlottak neki eszközöket. Csak nem tud dönteni, hogy melyikbe érdemes pénzt fektetni. Később ebből lenne a megélhetése is. Tehát nem hobbi felhasználás lenne.
Mit ajánlanátok? -
BonFire
veterán
válasz #63718632 #2791 üzenetére
Táblát jónak találtam Photoshopban, de Illustratorban sosem vettem hasznát. Tudom, hogy vannak, akik az illusztrációikat is táblán csinálják, én azonban leginkább geometriai ábrákat szerkesztek precizen, plusz sok tipó, és itt nem veszem hasznát a Wacom táblának.
Tehát elsősorban nem a program, hanem a felhasználás dönti el, hogy megéri-e célhardverbe fektetni a pénzt, vagy sem. Mert különben csak ott fog állni a sarokban és porosodik. Sokszor bele kell jól zoomolni a látványba és apró kiigazításokat végezni egy-egy apró részleten, erre nekem az egér sokkal biztosabb megoldást nyújt.
Ha sokat művészkedsz, akkor jól jöhet egy Wacom tábla, bár a nézetet elforgatni még mindig nem lehet, ami pl. Ps-ben nagyon jó jön szabadkézi rajzolás közben.
-
kuyarashi
őstag
Egyetértek BonFire-el, Illustratorhoz kevésbé fontos a tábla, mert általában az itt végzett munka nem követeli meg. Néha jól jön, de nem feltétel. Egy kézreálló egérre viszont szüksége lesz.
BonFire (#2792):
Táblától függően, simán elforgatható a nézet.[ Szerkesztve ]
-
rum-cajsz
őstag
Ahogy Bonfire is írja, szabadkézi rajznál nagyon hasznos lehet egy rajzpad használata. Mondjuk én nagyon megszerettem, és sokat használom Illustratorban is, és Sketchupban is. Sőt leginkább ebben a kettőben rajzolok vele.
Nekem csak egy viszonylag kicsi, kb. A5-ös méretű Wacom Intuos Pen van (itt írtam anno erről), ami tökéletesen megfelel annak, amire használom ezeket a programokat. De azt gondolom, ha valaki profi szinten dolgozik, akkor megéri a drágább verziót is megvenni.
A Wacom szokott csinálni amúgy kitelepüléseket különböző rendezvényekre, én a Hungarocomixon találkoztam velük legutóbb, decemberben, ott ki is lehet próbálni ezeket. Esetleg ha pesten laksz, vagy jársz erre, akkor az Oázisban szintén van lehetőség kipróbálni a Wacom cuccokat..=Kilroy was here============================ooO=*(_)*=Ooo=======
-
kuyarashi
őstag
válasz BonFire #2795 üzenetére
PTH-850-em van, ami érintős. 2 ujjal simán elforgatom, meg zoomolok, meg még számos funkció. Arról viszont ne beszéljünk, hogy mennyire hibátlan a touch része a táblának. A forgatás például elég jól működik, de nem minden hibátlan.
Egyébként a touch ringre is tudok forgatást beállítani. Vagy a hagyományos módon -bármelyik táblával-, ha megnyomod az "R" betűt, ugyanúgy el tudod forgatni a rajztáblát, mint egérrel.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Köszönöm mindenkinek a segítő válaszát, akkor gyakorlatilag egy jól kézre álló egér elég lesz. Olyan téren, hogy ez milyen technikai adottságokkal rendelkezik, arra esetleg javaslat? Érzékenység, átviteli technológia, egyéb jellemzők? Amit érdemes figyelembe venni az eszköz keresésekor.
-
BonFire
veterán
válasz #63718632 #2797 üzenetére
Én egy vezeték nélküli Logitech Performance MX-et használok már évek óta teljes megelégedettséggel. Ajándékba kaptam, mert magamnak sose vettem volna ilyen úri játékot. Én az 1500 Ft-os teszkós egérrel is elboldogultam, persze azért ennek is vannak előnyei, pl. ergonómia és a kiakasztható, lendkerekes görgő, ami végtelen scrollozáskor igen hasznos bír lenni. De amúgy extra elvárásaim nincsenek egerekkel kapcsolatban.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest