- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mini-ITX
- Milyen processzort vegyek?
Aktív témák
-
redsultan
tag
usb data-link kábel...
-
Gergeli
tag
Ha van USB, akkor talán a pendrive a leg1xűbb
-
almus
csendes tag
Az Xp élből tudja a két gép közti közvetlen kábel kapcsolatot.
Ezt a help-ből másoltam.
Közvetlen hálózati kapcsolat létrehozása DirectParallel kábel segítségével
Nyissa meg a Hálózati kapcsolatok ablakot.
A Hálózati műveletek területen kattintson az Új kapcsolat létrehozása parancsra, majd a Tovább gombra.
Kattintson a Speciális kapcsolat létrehozása választógombra, majd a Tovább gombra.
Jelölje be a Kapcsolódás közvetlenül másik számítógéphez választógombot, kattintson a Tovább gombra, majd hajtsa végre a következő műveletek egyikét.
Ha állomásként kívánja beállítani a számítógépet (ez a számítógép tartalmazza a használni kívánt adatokat), akkor kattintson az Állomás választógombra.
Ha vendégként kívánja beállítani a számítógépet (ez a számítógép használja a másik számítógépen található adatokat), akkor kattintson a Vendég választógombra, majd a Tovább gombra.
A Válasszon eszközt listában válassza a Közvetlen párhuzamos (LPT1) elemet, majd kattintson a Tovább gombra.
Kövesse az Új kapcsolat varázsló további utasításait.
Tud párhuzamos, soros portokat keresztkábellel, vagy infra portot is. -
Bash
őstag
válasz
Papa-Georgo #17 üzenetére
Egyáltalán nem. Bármily furcsa, de az enyémen sincs. De nem is kell.
-
biker
nagyúr
válasz
Papa-Georgo #17 üzenetére
nem.
nekem is volt sok olyan, amin nincs -
Papa-Georgo
senior tag
Miaz hoigy nincs infra rajtuk???
Tudtommal minden laptopon van infra, nem? -
biker
nagyúr
-
karib
addikt
Esetleg lehet venni USB link kábelt, és azzal összekötni. Figyelem! Nem egy egyszerű USB összekötő kábelről van szó, hanem kimondottan fájltranszfer linkre készítettről!
-
peteraxx
csendes tag
most a dolog ott hibadzik, hogy halokartya egyiken sincs, mivel sohasem voltak halozaton. Mellesleg infra sincs a regin.
ami van mindketton: -usb, -sorosport.
Jol gondolom, hogy sima sorosportos kabellel nem lehet a kettot osszekotni?
koszonom az eddigi javaslatokat, egyebkent!
peteraxx -
biker
nagyúr
kábel, összeköt, fájlok és beállítások átvitele varázsló, és kész :)
és működik jól... -
Lunatic
aktív tag
Ha van hálózati kártya a két gépben akkor könnyű dolgod van!
Szerezz be egy crosslink kábelt, network setup wizard mindkét gépen és látni fogják egymást. A könyvtárak tartalmát így már szép át tudod mozgatni.
Az outlookban minden fontos dolgot exportálj (valamilyen formában archiváld is a biztonság kedvéért). Címlista, levelek, kapcsolatok stb.
Létezik még a Files & Settings Transfer wizard, de őszintén bevallom, hogy én még nem próbáltam ki, mindent kézzel szoktam áttenni. :)
Hátha valaki majd arra bíztat, lehet hogy egyszerűbb!
Sok szerencsét! -
kamikaze boci
őstag
Van bennük hálózati kártya? Esetleg infraportosak?
-
Ace
tag
Ez igazán nem olyan bonyolult dolog venni kell egy crosslink kábelt (remélem jól írom) és ezzel össze kell dugni a kép gépet (feltételezem mind a kettőben van hálókártya) utána pedig egyszerű megosztással...
-
peteraxx
csendes tag
Sziasztok,
vettem egy új notebookot, és a héten már teljesértékű gépként szeretném használni. Ehhez azonban az kellene, hogy a régi notebookomról a cuccaimat átvigyem az újra.
-bizonyos mappák teljes tartalma
-outlook teljes tartalma (levelek, feljegyzések, naptár)
Gondolom hálózatot kellene csinálnom a kettő között, de erről nem igazán tudok semmit. Mindkét gép XP-s, és a régiben természetesen nincs CD-író.
Kérem valaki részletesen magyarázza el mi a teendő, milyen kábelt kéne vennem, hogyan kössem össze a két gépet. És hogy mik a veszélyek.
Köszönettel:
peteraxx
Aktív témák
- HP Zbook Studio G7 i7 10850H / 32GB / 512GB / 3840x2160 felbontás!!!
- 2022 MacBook Air 13" / M2 / 8GB RAM / 256GB SSD ezüst magyar bill.
- Makulátlan Állapotú Acer Predator Helios Neo 16 Gamer Laptop 34hó garanciával
- Eladó egy kifogástalan állapotú MacBook Pro (Retina, 13 hüvelykes, 2015 eleje)
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i5-10400H I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest