- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- TCL LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Popeye8
csendes tag
Üdvözlet Mindenkinek!
egykis segítség kellene ehhez az alaplaphoz.
A hivatalos oldalrol és más oldalakrol már leszedtem ,
de azokkal el se indul vagy Bios hiba üzenetek vannak.
Abit BX6-os bios-al beindul de csak a memoria leszámolásig jut el, tovább már nem.
egy ugyan ilyen alaplap müködö bios másolata kellene nekem,
ha valakinek lenne rá lehetösége,
nagyon jól esne ha elüldené mail-ben vagy elérhetővé tenné számomra.
előre is köszönöm.
Acorp 6BX81 Slot1 intel BX chipset-es
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Johnny
senior tag
Egyébként én vagyok a hibás, beírhattam volna ide, hogy hívj fel holnap. Csak reggel már siettem, elfelejtettem
-
sky77
aktív tag
...és ne haragudj, hogy feleslegesen cipelted azt a lapot! Tényleg bocs!
[Szerkesztve] -
Johnny
senior tag
Nem írtam ugyan, de az adataimnál látható: vidéki vagyok. Ma voltam fenn, most jöttem meg. Ha rám csörögsz (adatoknál a telefon), akkor a lapot oda tudtam volna adni/vinni, így viszont hazahoztam. Csak kb. 2 hét múlva megyek megint, de az se biztos.
-
sky77
aktív tag
-
sky77
aktív tag
Az imént azt elfelejtettem írni, hogy Bp.-en vagyok, tehát ha vidéki vagy, nem fog menni a találka
-
sky77
aktív tag
Köszi!
zx85? Nem tudom mennyire azonnos a 86-os szériával, de érdekel. Valaki mondjuk már ajánlott egy zx86-ost, de az zárlatos valszeg, úgyhogy elképzelhető, hogy tényleg csak informatív jellegű lesz a dolog. Nem valószínű, hogy ne ugyanaz az alkatrész ment volna tönkre. Ezért csütörtökön megyek. Ha ma tényleg tudnánk találkozni, azt beszéljük meg mailben, vagy dobj egy telefonszámot.
Köszi! 3 igen sz*r lapból már csak összefűrészelek egy jót -
Johnny
senior tag
Van egy Acorp 6VIA/ZX85 alaplapom feleslegbe. Nem esküszöm meg rá, hogy mükszik, de egy próbát megér. Ha holnap tudunk valahol találkozni, akkor oda tudom adni.
-
sky77
aktív tag
Szóval? Cserére valami ötlet? Olyan lap kéne, amibe a régi vackaimat bele tudom tuszmákolni (mondjuk a cerka 500-hoz nem ragaszkodom, felőlem cserélhető valami AMD-re is), nem túl drága, és apránként tudom kicsit korszerűsíteni újabb alaplapcsere nélkül is.
-
sky77
aktív tag
Én spec. 3x telepítettem rá winfos 98-at, egyszer 2000-ret mire rájöttem (hála a prohardvernek), hogy az első lépés az ACPI letiltása... f*sza kis funkció...
Szóval pontosan tudom milyen szar, de még szarabb gép nélkül. Most átmenetileg egy PI188MHz-s gépet izzítottam be, de az aztán tényleg vicc -
Goose-T
veterán
Hehe, nekem is volt 6Via86 alaplapom. Akkora szutykot még nem hordott a hátán a Föld. Windows-t is csak úgy lehetett telepíteni rá, hogy minden vackot leszabályoztam, lebutítottam a BIOS-ban, enélkül mindig fagyott install közben. Ez volt a legolcsóbb Pentium II-es alaplap, amit lehetett kapni. Meg a lexarabb. De útáltam azt a vackot! Hál' istennek sikerült még idejében túladnom rajta. Szerintem nem érdemes vele foglalkozni.
-
sky77
aktív tag
Köszi! Momentán nem sok reményem van még egy 6rugós alaplapra sem, de ha nincs más...
Azért mégiscsak jó lenne bele életet lehelni, ha már egyszer van, és tényleg csak ennyi a baja (a kedvesem legalább tudná min írni a szakdolgozatát). Amúgy sztem hónapokon belül tényleg dobom a sunyiba, csak azt nem tudom mire cseréljem... ami kezel sdramot, és proccal együtt megvan 20-ból.
Ja, és DM forever!(bakker, nincs hedbengelős szmájli!
)
[Szerkesztve] -
DM-Fan
nagyúr
Üdv!
Volt ilyen lapom (Acorp 6ZX intel chipsettel, slot 1-es), de kb. egy hónapja vettem tőle könnyes búcsút, és kemény két sörrel fizetett érte a srácAmúgy kb. 6000 ungarische forint körül már FCPGA-s alaplapot használtan, meg mellé egy párszáz megaherzes procit! Meg én nem is erőlködnék ezzel a lappal, mert még egy geforce2-est sem eszik meg, ugyanis nem ad elég feszt a kártyának és amint 3d-s applikációt indítasz rögtön meg is fagy! Bár sztem ezt már te is tapasztaltad! Szóval szerintem quka!
-
sky77
aktív tag
Egész jó ötlet volt hogy kérdezzem meg az Acorp mo.-i képviseletét, de sajna nem oldották meg így nagyhirtelen a problémám. A szervíz adott egy címet és egy árajánlatot (3200,- Ft+ Áfa), de ennyiért megveszem az alaplapot mégegyszer (persze használtan, de legalább működni fog). Sejtésem szerint a forrasztóón közel sem kerül ennyibe, úgyhogy nagyon élvezném, ha rá tudnám szerkeszteni ezt az elveszett diódát...
De milyen dióda az? Nincs a közelben egy 6via86 tulajdonos? Help Plíííííz! Csak egy pillantást kéne vetni a saját lapodra. Naaaa, légyszi! (k*rvára nem akarok a semmiért ennyit fizetni).
Köszi! -
sky77
aktív tag
Üdvözlet mindenkinek!
A szóbanforgó alaplappal van egy kis gondom, akinek szintén ilyen van otthon, az talán tud nekem segíteni. A következőről lenne szó:
Túlmelegedésnek vagy alapvetően gyenge forrasztásnak köszönhetően a processzor mellől egész egyszerűen leesett egy dióda (kis fekete bizbasz), úgyhogy ha bekapcsolom a gépet, 10-20 percet kell várnom, majd reset, és már el is indult. Jobb szeretném ha nem így lenne, úgyhogy pótolni kéne a hiányzó alatrészt, csak apró baki, hogy fogalmam simcs milyen típusú dióda volt a drága... Rajzokat már kerestem a neten, eddig nem túl nagy sikerrel, ezért kérném, hogy ha van valakinek ilyen alaplapja (Acorp 6bx/zx/via86) megnézné? Ott van a slot1 foglalat mellett a tápcsatlakozó felöli oldalon. Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ és használt GAMER PC készletről 1-3 év garancia, számla - legjobbat a legjobbaktól!
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest