- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Androidos tablet topic
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- Házimozi belépő szinten
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- IFA 2024: Erős, bár drága NAS-ok a Ugreentől
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
oreg0503
tag
válasz
Lalikiraly #35839 üzenetére
Nagyon szívesen.
-
oreg0503
tag
válasz
Lalikiraly #35837 üzenetére
Szia.
Adott egy ingxenes (van fizetős is) alkalmazás ami kezeli az összes jelszavadat, böngésző, oldalak, stb belépési jelszavát. Ehez a jelszó kezelőhöz kell egy MESTER jelszó amit Te adsz meg és fejből tudod, érted kisbetű, nagybetű, szám, írásjel stb. Az enyém 18 karakter. Ez az alkalmazás amikor jelszavas oldaladat nyitod meg, vagy belépsz valahová fel ajálja hogy kitölti a felhasználó név és jelszó mezőt. Mellesleg lehet automatikus beillesztést is választani. Így nem kell minden bejelentkezési jelszót, felh. nevet tudnod, leírnod papírra. A telefonomon, laptopomon, és míg volt asztali gépemen is ott van. Szinkronizál, tehát ha a lapin elmentek valahová egy felhasználó jelszó párost azt a Bitwarden megkérdezi hogy mentse-e. Ha igen akkor mindhárom eszközömön tudom alkalmazni.
https://hu.safetydetectives.com/blog/the-best-free-password-managers-hu/#Keeper -
oreg0503
tag
válasz
teptep #35832 üzenetére
Szia.
Írtam a forgalmazónak, Ők azt mondták a gyártónak vagy a hivatalos márka szervíznek írjak. A márkaszervíz (magyar) a mai napig nem válaszolt. Viszont az elmúlt éjszaka megálmodtam a jelszót és be tudok lépni. Ezt azonnal elmentettem a Bitwarden jelszókezelőbe. Köszönöm még egyszer a segítségedet, arról nem tehetsz hogy így állnak hozzá a vevőhöz. -
oreg0503
tag
válasz
Lalikiraly #35831 üzenetére
Azért kellett jelszó, mert bizonyos opciókhoz csak így férsz hozzá, így tudod ki-be kapcsolni őket. Pl: secure boot. Van Linux amelyik nem szereti.
-
oreg0503
tag
válasz
Lalikiraly #35829 üzenetére
Kösz, bár szerintem nem ilyen egyszerű. Talán jön aki konkrét dolgot mond.
-
oreg0503
tag
Sziasztok.
A laptopom : Acer Aspire 5 - A515-57-564T
Kérdésem hogy elfelejtett BIOS jelszó esetén mit lehet tenni? -
oreg0503
tag
Sziasztok.
Megjött az ajánlott laptop.
Acer Aspire 5 - A515-57-564T
A LinuxMint simán felment, jól működik. De szeretnék feltenni egy Win11-et a gyerekek miatt. A telepítő viszont nem látja az NVMe SSD-t ami egy 512GB-os, sőt az ADATOK SSD-t sem látja ami szintén NVMe, 2TB-os . Látja viszont az uSB-s 3 TB-os vinyót, valamint a telepítő pent. Csináltam neki NTFS particiót, majd FAT32-is de semmi.
Mi lehet a gond?
Teszek pár képet hátha?[kép]
-
oreg0503
tag
válasz
szaboi6512 #35796 üzenetére
Oké, bocsánatot kérek, lehet kicsit érzékenyen érintettek a szavaid. Még egyszer elnézést kérek.
Amint telepítem a LM rendszert írok egy bejegyzést. Hétvégén rendelem.
Köszi. -
oreg0503
tag
válasz
szaboi6512 #35794 üzenetére
Mert esetleg vannak olyan lapik amik nem támogatják a linux oprendszer telepítését.
Persze nincs rajta OP, mert nem kell Windows, mással meg úgysem létezik.
Egyébként, igen LM 22 Cinnamont telepítek rá. Bár az sem lenne akadály ha lenne rajta gyári Win, tudok dual boot telepítést. De jobb így.
Csak egy kérdés? Mi ez a lekezelő stílus? Egy egyszerű, érthető, kezdő kérdést tettem fel. Mi ez hogy "már a kérdést sem értem"? Értetted, válaszoltál! Akkor miért nézel le?
De mindenképp köszönöm a válaszod és a segítségedet. -
oreg0503
tag
Sziasztok.
Mivel sem a LinuxMint, sem az Acershop honlapján nem kaptam választ itt próbálom meg. Ezt a laptopot rendelem meg szombaton. De azért a kisördög bennem van hogy vajon fel tudok telepíteni egy Linux Mint 22 Cinnamont? Vagy bármi linuxot? Windows nem kell. A lapi :
https://www.acershop.hu/acer-laptop-termekek/acer-laptop/acer-aspire-5-a515-57-564t-szurke-matt-kijelzo-mar-3-ev-garanciaval-nxkn4eu009/19825/
Miért nem link? Elnézést kérek. -
oreg0503
tag
Sziasztok.
Mi a különbség a kettő laptop kijelző közt? Csak az hogy egyik IPS a másik meg nem?
Acer Comfyview™, LED háttérvilágítású matt
Acer ComfyView™ IPS LED-háttérvilágítású matt
Ha külső monitorral használnám (még nincs meg a lapi) ezzel Samsung S27E500C megéri a többletet az IPS kijelzős laptop?
Illetve ez a dedikált kártya megéri a + költséget ha csak netezek és filmezek a fent leírt monitorral? Vagy elég a Ryzenben levő is? Ebben:
AMD Ryzen™ 5 3500U Quad Core + SMT (4MB Cache, 2.1GHz - 3.7GHz)
Köszi ha valaki felvilágosít.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Nők, nőügyek (18+)
- Ukrajnai háború
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen autót vegyek?
- Linksys WRT54G/GL/GS router
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Thinkpad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i7-1355U 16GB DDR5 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Remek áron dobozos új Hp Envy x360 garanciával /2in1/i7-1355U 16GB 1 TB SSD FHD IPS Touch 15.6"
- Notebook alaplap: Dell Latitude 5310 2in1 i5-10310u 25k, HP 820 G1 9k, Lenovo T450 9k
- Gyári notebook akkumulátor: Fujitsu E736 E746 E756 HP 820 G1 G2 Lenovo T400S T410S
- 17-es Asus rog laptop eladó Ryzen 5 1600 Radeon RX 580 4GB, Csere is!
- Nagy kijelzős Gamer Dell laptop eladó! 2,2 - 4,1 GHz, 6 mag, 12 szál
- Acer Nitro 5 I7 9750H-GTX1650
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB NZXT H7 Elite GIGABYTE AORUS 850W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- SzoftverPremium.hu
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest