Hirdetés
- A Thermalright kicsit szolidabbá tette a Frozen Horizon szériás vízhűtéseit
- Komolyabb hálózati igényeknek is eleget tehet az OWC Thunderbolt 5-ös dokkolója
- A britek kormánya megnézte, hogy mire jó a Microsoft M365 Copilot
- A firmware okozhatja a Windows 11 augusztusi frissítésével kapcsolatos SSD-hibát
- Prezentálta a Rubin CPX-et az NVIDIA
Aktív témák
-
guest
veterán
A PCI freki túl magas az kizárva tekintettel arra, hogy a 133 az hivatalos órajel.
WIN 98SE ndis.vxd-vel is hibátlan.
A memoria modulon a chip-en a következő felirat található Samsung 226
K4H5608380-TCB3
DBE762AX KOREA
Egyébként Samsung DDR333 512MB-nak vettem -
Nekem is SD7 van 1.6A-val, 150 FSB-vel használom, 2000 ill. ME van rajta, egyiknek sincs baja...
-
The_Tom
senior tag
TP7-ben a CRT unitban van egy hiba amivel gyors procikon Division by 0-t okoz. Megoldas: tp7p5fix.com. ez egy memrezidens prg amivel megy rendesen. van olyan is ami a mar elkeszult .exe-t buheralja meg az is mukodik de nemtom a nevet.
off de pliiz! ird meg legyszives a memoriadon azt az azonositot ami a chipen illetve ami magan a memorian van?? legyszives!
Kösz.
Üdv. -
guest
veterán
Érdekes ez az ndis.vxd hiba nálam is játszik, ráadásul pont ugyan ott ahol neked.Egész pontosan 131mhz még tuti 132mhz véletlenül se(feszemelés,memoria időzítés).Amúgy akár 140-150mhz ig is tudom húzni az FSB-t és atom stabil.XP alatt semmi hiba.Win 98 alatt ndis.vxd és kiakad.Másnak semmi?
-
Agyzuzo
addikt
Tedd fel nyugodtan az XP-t, épp annyira ki lehet herélni mint a 98-at és az összes többi windows-t... :) Kell hozzá pár progi, ill. jól körül kell nézni a beállításoknál...
-
guest
veterán
Egyszer majd kipróbálom az XP-t csak nemtom mikor.
Amúgy sikerült is megoldani a problémát, elég érdekes módon. Találtam egy oldalt, ahonnan különféle windows rendszerfájlokat lehetett egyesével letölten, és leszedtem az ndis.vxd win95-ös (!!!) változatát, és bemásoltam a win98-am system könyvtárába. Azóta a tuning is megy meg az Internet is (Végre egyszerre). :) -
guest
veterán
Nekem 800@1001 Duronnal simán megy az XP és nem veszem észre, hogy zabálná az erőforrást.
Nem tudom mit viszolyogsz az XP-től egy 2.4GHz-es
PIV-el ?
Annyira szarnak hiszed a PIV-et, hogy nem bírkozna meg a WinXP-vel? -
turho
addikt
Akkor hajtsad 2400-on, az sem rossz, nekem 2300-on megy mondjuk 2x177 /ram/ mellett /sd7-533/ de ez lap, biosz és ramfüggő. Ha lemegy egykét 3dmark az még nem garancia. nekem egy ace-val tömörített rip game kitömörítésénél hibázgatott először, úgy vettem észre hogy sok az órajel. Egyéb dolgok menegettek szépen. De a 2300 mhz-ért sem orrolok, jobb mint az 1600 amiért fizettem :))
-
guest
veterán
hasznalj linuxot..:)
bye -
guest
veterán
Konfig: Abit SD7-533
P4 1.6A (dobozos)
256 Mb Samsung DDR 333 (Cl 2.5)
Mezei GeF2
SB Live
Most hogy tovább teszteltem, 2500-on tényleg hibázgat, de 2400-on tökéletes, és így a ram csak 300-on pörög 333 helyett, úgyhogy illik vele megbírkóznia.
A win98-hoz meg azért ragaszkodnék, mert évek tapasztalata után minden fölösleges funkciót sikerült kiirtani belőle, így gyors, alig foglal erőforrást. Az xp-t még nem próbáltam, azt mondják sokat zabál, ezért lehet, hogy jobban járok 2050 Mhz-n 98 alatt, mint 2400-on XP-ben. De javítsatok ki, ha hülyeségeket mondok, tényleg nem próbáltam még az xp-t. Egyszer majd biztos rászánom magam egy próbára. -
turho
addikt
98se tényleg felejtős lassan, ahogy jönnek ki az új cuccok folyamatosan egyre korszerűtlenebb egy mezei 98se-vel hajtani. De szerintem 2500-on már van valami rejtett túlhúzási hibád, a p4 1.6A elég érdekes dolgokat csinál ha határon van /meg persze a ram is./ nekem is jött ki egykét alatomos dolog már 2.4-en is, ritkán de érdekes dolgok történtek. inkább maradtam a 2.3-nál.
Mi a teljes konfig? -
guest
veterán
-
guest
veterán
-
Zeratul
addikt
Rakj fel XP-t. Ha instabil a proci akkor már a bootoláskor hanyat dobja magát a kernel ha bejött probléma mentesen akkor egy 3dmark2000 nyúzópróbával kell megkinálni és ha ezt is viszi akkor valóban bírja az adott frekit.
-
guest
veterán
Most szereztem be a fenti alaplap+procit 256MB Samsung DDR333-al.
A gond a k0vetkező: A proci gyári hűtővel teljesen stabil 2500 MHz-en, egy feltétellel: a windowsból ki kell írtani az ndis.vxd nevű eszközvezérlőt. Igy viszont nem működik az Internet. Ha nem szedem ki, akkor 2080 MHz-ig okés, de ennél feljebb a windows el sem indul, mindig ugyanazzal a hibaüznettel áll le, ami azt mondja, hogy általános védelmi hiba az ndis.vxd nevű modul inicializálása során.
Most mit tegyek, ha ki akarom használni a prociban rejlő tuninglehetőségeket (hisz' ezért vettem ilyet), Internetezni is akarok, és a jól megszokott és kitapasztalt oprendszert se szivesen cserélném le?
Még régen voltak Pascalban írt programok, amik például lefagytak minden 200 MHz-nél nagyobb órajelű procin. Itt is valami hasonló szoftverhibáról lehet szó?
Aktív témák
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Internet és kábel TV hálózatokról kötetlenül
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Napelem
- OLED TV topic
- Sorozatok
- Vége a Swype billentyűzet támogatásának
- Gyúrósok ide!
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- Escape from Tarkov
- További aktív témák...
- Intel Core i9-12900K 16-Core 3.2GHz LGA1700 (30M Cache, up to 5.20 GHz) Processzor!
- Intel Core Ultra 9 285K - Új, Gari 2028.08.05. -ig - Eladó!
- i7 12700k 2026.07.23ig aqua gari
- Intel Core i7-12700KF 12-Core 2.7GHz LGA1700 Box (25M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor
- AMD Ryzen 7 7800X3D - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető Dell GAMER laptop G15 5511
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB NZXT H710I Be Quiet 650W
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3243
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest