- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elképesztő lemaradásban van az aktuális Loongson CPU-család
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- A Sony szerint a PlayStation 5 konzolokat még nem érinti a memóriahiány
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
dre_am
csendes tag
Sziasztok!
Nemrégen én is beújítottam egy ilyen lapot, gondoltam leírom én is a tapasztalatomat az XP telepítéssel kapcsolatban. Későbbiekben hátha segítségére szolgál még valakinek.
Amiért ezt a lapot választottam az föleg a 2 db rajta található IDE vezérlő miatt történt, mivel az összes meghajtóm IDE csatolófelületű. Ezek 3 db optikai meghajtó (cd-iró, dvd olvasó valamint egy dvd író) és egy HDD.
Alapból mindent csak az IDE vezérlőkre tettem ahogy azt kell. Xp telepítés-> kis idő elteltével kék halál. Ekkor a cd írót felszereltem az alaplahoz adott SATA bridge-el, ez felkerült a SATA1re (a leírásnak megfelelöen masternek jumpereltem). Így már eljutottam az XP telepítés azon pontjáig mikor HDD-t keresne ahová települne, igenám csakhogy az XP egyetlen csatlakoztatott winchestert sem talált. Tisztán látszott hogy ezt nem fogom megúszni az IDE vezerlőt tartalmazó floppy használata nélkül. Szerencsére a jó öreg Abit NF7-S alaplapom idejéből megmaradt a floppy meghajtóm (ott is hasonló játékot játszottam a SATA vezérlőjével) így az itteni fórumon korábban belinkelt ite_sata_v120.zip tartalmát kimásoltam egy floppyra.
Végeredményben a SATA bridge a cd meghajtón+floppy (F6 nyomkodása még időben XP telepítéskor) combóval sikerült XP-t telepítenem akadálymentesen.
Miután az op.rdsz. felkerült én lehúztam a SATA bridge-et a cdről és visszatettem mint ha mi sem történt volna az IDE vezérlőre, mert saját tapasztalatom az volt hasonló átalakítóval hogy nem húzza soká (kb. 1 évet bírt az NF7-S laphoz kapott Serillel).
Így az alaplap most pompásan működik, eddig semmi probléma nem volt vele kicsit sem bántam meg hogy ebbe fektettem. Pontosan azt kaptam amit szerettem volna.
Remélem segítségére lehettem néhány jövőbeni tulajdonosnak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Star Wars : Jedi Academy
- iPhone topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Arc Raiders
- Elképesztő lemaradásban van az aktuális Loongson CPU-család
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- PlayStation 5
- Synology NAS
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Újszerű - KINGSTON HyperX Predator 16GB (2x8GB) 3200MHz DDR4 CL16 memória kit
- Kingston FURY Beast 16GB (1x16GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- G.SKILL Ripjaws V 2x4GB 3000MHz DDR4 kit
- Corsair XMS3 8GB (2x4GB) DDR3-1333 CMX8GX3M2A1333C9 kit
- Újszerű - ASUS TUF B360-PRO Gaming WiFi LGA1151v2 alaplap
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4258
- Sandisk Portable SSD 2TB!
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest