Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
Használom mióta kijött a meghajtó hozzá. Lehet élni nélküle. Semmi különöset nem veszek észre, mikor Firefox-ot indítom, vagy Edge-ben nézek filmet. Védett tartalomnál alapból nem is működik, szóval a 4K Netflix előfizetést véletlenül sem fogja fenyegetni.
Fontos megjegyezni, hogy egy jobb videónál (1080p 60 fps) már teljes terhelésen dolgozik nálam a 3060.
Vagyis áramot fogyaszt aránytalan minőségi előnyért (?). Elég drága módja ez a tévézésnek.
A sávszélt se spórolja meg igazán, mert egy SD tartalom továbbra is szarul fog kinézni.
írom mindezt úgy, hogy 32-es 4K monitort két kar távolságból szoktam nézni. Ilyen távolságból teljesen mindegy, hogy 4K vagy 1080p. De talán még a 720p se vesz el semmit az élményből. Egy kar távolságból meg nem fogyasztok médiát igazán, az inkább csak munka. -
jaszy91
aktív tag
Csak az használ VLC-t, aki csóró és nincs pénze mozijegyre.
Különben is, mindenkinek RTX 4090-ese van otthon, így gond nélkül fog menni.
-
-
GreatL
őstag
válasz
Mostly Harmless #16 üzenetére
Pont ezt kérdeztem volna. Illetve azt hogy a PotPlayerben van beépített HDR passthrough, vagy kell a MadVR?
-
Lord Myn
senior tag
Nekem nem sikerült működésre bírnom (chrome-ban/edge-ben tökéletesen megy) valamit kell állítani a VLC-ben, hogy menjen? (most minden auto-n van).
-
-
-
válasz
Trailblazer #19 üzenetére
"Nem kívánom ugyanis teleszemetelni a rendszert."
Ezek a jó kis Windows XP berögződések, mikor a Registry méretéért aggódott az ember.
Ha third-party "csomagkezelőt" használsz az OS beépítettet helyett, az is egy csomagkezelő...#22UserX - A Youtube videókat is lehet madVR-al nézni (vagy letöltöd előre az MP4/WebM file-t, vagy használod a plugin-t, amivel az MPC streamel).
#24hoffman_ - Ha SRT felirat file-t töltesz be, annak a mérete, színe, áttetszősége, pozíciója, betűtípusa is állítható az MPC-ben (és a madVR-el is működik). Én már SDR-ban is áttetsző feliratokat használtam rég.
-
Trailblazer
veterán
-
Zotya84
őstag
válasz
Trailblazer #19 üzenetére
Szerintem felületesen olvastad kérdésem.
-
UserX
addikt
Hmmm. Nem is tudtam, hogy ilyen is létezik...
Én is MPL-HC használok MadVR-el Lehet, hogy csinálok egy tesztet, amiben összehasonlítom az 'új' VLC-vel...
-
Trailblazer
veterán
Mert nekem minden, ami lehet, portable. Egy 500-as nvme ssd kétfelé van particionálva, a rendszer van az első részen 128 giga erejéig, a második partíció a portable meg ilyesféle cuccoké. (Plusz még a swapfile is itt foglal helyet.) Nem kívánom ugyanis teleszemetelni a rendszert.
A VLC-t egyébként nem használom, csak a fenti miatt próbáltam volna ki. Egyébként a többi kommentben említett MPC-HC-t kedvelem.
-
NV kártyával hibátlanul működik az auto váltás NVAPI-HDR módra (jó, néha volt egy-két Windows/driver kombó, amivel bug-os volt, de alapvetően megy).
És igen, a madVR féle Jinc is szebb, mint a DLSS-Video-V1 anélkül, hogy rácsalna egy kis "dinmaikus kontraszt" effektet is..., ráadásul szaggatás nélkül (egyszer bekapcsolt ezt 4/4-re, és szaggatni kezdtem a Chrome-ban a YouTube videók RTX3080-al). -
tibaimp
nagyúr
-
Mostly Harmless
tag
gyorsan beletették a PotPlayerbe is.
-
joysefke
veterán
kevés hozzáadott értéke van, különösen böngészőben:
NVIDIA RTX Video Super Resolution Tested: Image Quality Comparison & Performance - YouTubeasztali videolejátszóban én több hasznát látom, de nyilván itt is marginális.
-
-
tibaimp
nagyúr
Nem bánnám ha jönne FF-re és MPC-BE-re is.
-
A MadVR állati jó lenne, ha lenne rendes HDR támogatása, mert a passthrough nem működik (nem vált display mode-ot), a feliratokat meg nem halványítja. Az MPC renderer sokkal jobb, csak ott be kell érni a Lánczos felskálázással. Pedig az MadVR NGU-ja az baromi jó, 720p-ből is csodát varázsol.
-
Zotya84
őstag
válasz
Trailblazer #2 üzenetére
De miért PortableApps-os? Mikor a saját honlapjukról letölthető a portable verzió...
Bár most a 64bites épp nem.Pontosabban de, csak nem publikus a címe. (Át kell írni a win32-ket win64-re, és simán lejön. De a legtöbb ftp-jük visszaadja a mappák tartalomjegyzékét, aminek köszönhetően könnyen megtalálható) -
VLC, pfff, olyat csak a gyengék használnak. Heil, MPC! o/
-
Trailblazer
veterán
Elvileg magától frissülő portable (PortableApps.com) VLC-m van, ami emberemlékezet óta nem frissült - most sem.
-
alratar
addikt
Nekem nincs RTX kártyám - azt hiszem csak azzal megy - , így nem tudom kipróbálni.
Aki kipróbálta, attól kérdeznem, valóban van akkora különbség, vagy megint mesterségesen generálnak egy piaci rést?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A rendszer ugyanúgy fog működni, ahogy az Edge és Chrome böngészőkben.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fujifilm X
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Yettel topik
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Tudományos Pandémia Klub
- Elektromos cigaretta 🔞
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T510 - i5-520M I 8GB I 160GB I 15,6" HD+ I Nvidia I Cam I W10 I Garancia!
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest