- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- iPad topik
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Léghűtés topik
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sztonos
újonc
Sziasztok!
Kezdő linuxus vagyok. Főiskolán levelező tagozaton kaptam egy feladatot miszerint is:
Írjon bash szkriptet amely kiírja a log.txt-be az első paraméterben megadott könyvtárban levő futtatható fájlok sorainak átlagos számát, a második paraméterben megadott könyvtárban levő olvasható fájlok számát...
A könyvtárban lévő olvasható fájlok darabszámával nem volt gondom. A feladat első részét is sikerült megcsinálnom, csak "find" parancs használatával, amit a tanár visszadobott, mondván, hogy csak "test", "expr", "wc", "ls", "cat", "echo", "for","while", "if" , "exit" segédprogramokat használhatok, ezeken felül parancsátirányításokat, változókat és csővezetéket.
Egyszerűen nem jutok előbbre bárhogy is próbálkozom... Addig már eljutottam, hogy ki tudom listázni a futtatható fájlokat, valamint meg is tudom számolni őket de semmi fajtaféle műveletet nem enged csinálni ezen parancsok használatával. Az biztos hogy egy ciklussal kéne végigszaladni rajta, de find parancs nékül képtelen vagyok értelmesen megírni a scriptet... xD
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Autós topik
- Linux kezdőknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- REpont és hulladékgazdálkodás
- The First Berserker: Khazan
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged