Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mini-ITX
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen egeret válasszak?
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaZso
senior tag
Huhh, való igaz...
Lehet,hogy késő van már?Köszönöm és működik szépen a routeren is, már csak meg kell írnom a feltételvizsgálat többi részét, hogy pl. ne csak idén számoljon megfelelően... habár... de ez már menni fog, csak az előbb voltam ennyire értetlen.
Esetleg, ha valaki tud egy igazán jó és egyszerű leírást erről a script nyelv(ek)ről, annak örülnék. Bár az aktuális feladathoz nincs töblettudásra szükségem, de érdekes dolgokra lehet használni, ezért érdekelne bővebben is.
Mégegyszer köszönöm a segítséged.
-
VaZso
senior tag
% 3 nélkül kiírja az eredményt.
...viszont hogy tudnám ezt számként felhasználni? ...vagy így nem jó?
Bocs, ha hülye kérdés... -
VaZso
senior tag
Köszi.
Beírtam neki, de sajnos a válasza "0", idézőjel nélkül...
Esetleg más megoldás lehet rá?
...vagy inkább kéne írni egy programot és lefordítani rá?Ezzel az a baj, hogy C-t annyira nem ismerem, Pascal fordítót pedig nem találtam hozzá, elvileg C-t le lehet rá fordítani... Van valami toolchain hozzá és valami mipsel paraméterről beszélnek... amúgy WL-500GD.
-
VaZso
senior tag
Sajnos nem ismerem a shell scripteket, ezért bocsi, hogy beleszólok, de... az if szerkezetet általában lehet használni if... then... else formában. Ha itt is van erre lehetőség, akkor talán megoldott a probléma.
Esetleg case struktúra?
-------------------------------------------
Van egy kis problémám a routeremen lévő BusyBox-on (bin/sh)...
Megoldottam rajt, hogy a Wshaper script az aktuális napszaktól függően más beállításokkal üzemeljen.
Mivel hetente máshoz kell igazodni, ezért 3x1 heti különböző beállításom váltja egymást.Ez így működik, de a router újraindításakor meg szeretném állapítani, melyik az aktuális hét a háromból... A date +%W megadja nekem, az év hányadik hete van. Hogy tudnám ezt nem sztringként, hanem számként kezelni ill. ezzel műveletet végezni (modulo alapján történő feltételvizsgálat)?
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom mobilszolgáltatások
- Formula-1
- Futás, futópályák
- Kuponkunyeráló
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre mini pc i5/16/512
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 1st : i5-3GEN I 8GB I 240SSD I 14" FHD I mDP I Cam I W10 I Gari!
- Surface Laptop 5 Touch 13.5 Retina i7-1265U 10mag 4.8Ghz 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Fractal Design Core 2500 ADATA 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3126, 98% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest