-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cadeyrn
aktív tag
Tudja azt valaki, hogy mi pörgeti fel azt a disket, amin van egy csatolt ext2 bootnak és egy nem csatolt ext4 ubuntu 12.04 alatt?
hdparm -y /dev/sda ( sdb a minipci-e ssd, az a root ), majd ~1 perc múlva ubi felpörgeti, és lövésem sincs, miért. -
cadeyrn
aktív tag
apt-get install thinkfan
vim /etc/thinkfan.confvalamint mindent thinkpad kérdés előtt erősen ajánlott a keresés a "Lenovo ThinkPad " topicban
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
McSzaby #19318 üzenetére
Tudom, hogy nem akarsz scriptelgetni, megírtam neked
#!/bin/bash
# ma
DATE=`date +%Y-%m-%d`
# honnan
SYNCFROM="/home"
# hova
SYNCTO="/mnt/backup/home"
if [ ! -d ${SYNCTO} ]; then
mkdir ${SYNCTO}
fi
# a törölt cuccoknak
SYNCBACKUP="/mnt/backup/home-torolt-${DATE}"
if [ ! -d ${SYNCBACKUP} ]; then
mkdir ${SYNCBACKUP}
fi
# másold át, archive-ként, minden joggal, másold a törléseket is, de a törlés helyett
# mozgasd a syncbackup mappába a törölnivalókat
rsync -av --delete --backup --backup-dir=${SYNCBACKUP} ${SYNCFROM}/ ${SYNCTO}/
exit 0chmod 0755
és tedd a /etc/cron.daily-beNem teszteltem, de majdnem ugyanezt használtam évekig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook
- Hobby rádiós topik
- Megújult a PROHARDVER!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- ASUS routerek
- Milyen videókártyát?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kompakt vízhűtés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest