- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple MacBook
- Steam Deck
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
regener
veterán
Mit értesz a más alatt? Protokollt?
FZ helyett pedig WinSCP-vel valamivel gyorsabb, de nem az igazi. Egy magyarban lévő szerverre ezerszer gyorsabban tölt szinte még a FZ-val is.
#31129 lionhearted
Ma pl. a játékban szereplő hangokat próbálta szedni amelyek pár megásak és tetőzött 300kb/s-en / fájl (egyszerre 3-at szed a beállítások alapján).
A poén hogy eközben egy másik személynek meg ugyanazt a fájl pár kb/s sebességgel szedte, pedig ő rootként volt belépve én meg egy kissebb loginnal.
Optimal connection puffer ki lett kapcsolva a WinSCP-ben (mint netes ajánlás), de nem vitt előrébb.
Elvileg a biztonsága miatt állította be ezt anno aki feltelepítette, viszont ő már nincs a látómezőben.#31130 bambano
Na ezért írtam, hogy a kezdő linuxosba akartam írni, mert amiket írsz magasak nekem -
regener
veterán
válasz
lionhearted #31126 üzenetére
Elsőnek is a kezdőbe terveztem írni, ide csak beolvastam és úgy tünik mellément.
Távolság az 1000km környékén van. Optikai gigabites netem van aminél a pingek a délutáni csúcsidőben 80, este 11 után viszont csak 20 körül tetőznek.
-
regener
veterán
Sziasztok, adott egy OVH-tól bérelt fizikai vas ami Strasburgban van. Debian10, docker és pterodactyl daemon fut rajta amiről tudok egy R5 3600X, 32GB ram és gigabites kapcsolattal felvértezve, de az SFTP kapcsolat olyan dög lassú hogy a mappák közti lépkedés is másodpercekbe telik. A le és feltöltés is iszonyat lassú és most minden 2. fájlra sikertelent ír a FileZilla amit tekintve hogy 5 fájlt (12MB kb) mozgatott 40(!) Perc alatt igencsak siralmasnak találok. Tegnap majd 600MB-ot feltöltött ennyi idő alatt.
Csak egy felhasználó vagyok az egész történetben, a szervert üzemeltetők sem értenek hozzá hogy mitől lehet ilyen lassú. Tegnap volt egy gép újraindítás, de azzal os szenvedtünk hogy a pterodactyl moduljai elavultak voltak és nem akart elindulni a daemonja.
Jómagam is linux noob vagyok.Van bármi ötletetek mit kellene keresni vagy átállítani?
Új hozzászólás Aktív témák
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Gitáros topic
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Stellar Blade
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Formula-1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest