- Plazma TV topic
- Negyedszer juthatunk a peremvidékre egy új GeForce megvásárlásával
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- Milyen monitort vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen házat vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
inf3rno #30378 üzenetére
Értem, szóval a bitflip még mindig urban legend, mindenki hallott róla, csak még senki nem tapasztalta. Amit a képen mutatsz, olyat én is láttam már, az nem bitflip, hanem okozhatja meghibásodott háttértár, rossz letöltődés. Persze RAM hiba is, de nem bitflip, hanem en bloc kaka RAM. Ezért kell CRC-ről meg redundanciáról gondoskodni, mert nem csak a RAM lehet hibás, meg nem csak bitflip fordulhat elő, önmagában az ECC sem tesz csodát, csak plusz egy védelmi intézkedés a sok közül.
Félre ne értesetek, nem az ECC RAM ellen vagyok, ha a platformja támogatja és valaki tud szerezni olcsón (pl. DDR3-ból még olcsóbb is az ECC, mert sok szerverből kukázott RAM-ot árulnak használtan), akkor miért ne, plusz egy védelmi vonal, senkit nem vitt még el a mentő, mert ECC-set használt. Én arról beszélek, hogy ez a divathájp, meg tömegpánik, hogy ZFS, jajjaisntem, csak-ECC, jajjmerhamivanhabitflipvanezeréventeegyszer hiszti csak ilyen marketingesek által felfújt baromság. Nem szabad neki bedőlni, van élet az ECC-n túl is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Apple Watch Series 9 45mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 100% akku
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest