- Mindent kiváltana az UB-Mesh protokollal a Huawei
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- TCL LCD és LED TV-k
- Már az MSI-nek is van 500 Hz-es QD-OLED monitora
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ASUS ROG Ally
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DrojDtroll #27369 üzenetére
Nem teljesen értem ezt az egészet, ha van egy külön fizikai portod a "router" és a "gép" között (direkt idézőjelben, mert ebben a felállásban a gép is egy router), akkor minek tunnel? És végképp miért ssh tunnel ami nem igazán való ilyesmire.
Szerencsésebb lenne inkább a tényleges probléma kifejtése. -
A grub nem tűnik egyszerűnek, de pl. ez elvileg ilyesmit ír le [link]
Mondjuk helyedben én ilyenkor eszkalálnám a problémát, mi a fene az, hogy nincs PXE, nincs semmi. Ha ennyit kell hekkelni egy install-ért ott valami rohadt nagy baj van. Ha gyakran kell akkor meg egy ilyet sokkal nehezebb stabil szintre összehozni, mint egy olyan standard megoldást mint a PXE.
-
válasz
felora:) #27301 üzenetére
Németországból nyomod, vagy Magyarországról? Nekem eddig Budapesten az iptv-s cucc mindig 192.168.0.x-et osztott. Szvsz köze nincs egymáshoz a két hálózatnak.
kezdosql Nyilván a wireshark nem játékszer, kell hozzá előismeret. Ez a haladó topik, no offense de a wireshark használata nem ide való, még nem is linux specifikus.
-
-
Sziasztok!
Egy elég advanced systemd-s kérdésem lenne. Szóval fejlesztek egy rendszert amiben vannak olyan systemd service-ek amik ugyan azt csinálják és nagyon nem kéne egyszerre futniuk. Hogyan lehetne ezt megoldani, valamilyen módon, hogy ha új service hozok létre akkor valami wildcard alapján ne engedje futni egyszerre (pl. a nevében valami flag)? Szóval valami olyasmi kellene mint a Conflicts= mező a service fáljban, csak wildcarddal. Nyilván ha mindig mindegyiket átírom kézzel az működik. -
válasz
Osiris #22473 üzenetére
Ja értem szerveren más a ram kompatibilitás, a 32GB ramból azt hittem desktop. Mondjuk így még nagyobb gányolás
A badram-nak működnie kell rendesen, csak találd meg neki hol hibás és számold ki, egyszer csináltam laptopon, mert valami baja volt a slotnak és elég érdekesen olvasott, ott ment.
-
Hogyan lehet mindig bekapcsoltra rakni a numlockot? Olyanra gondolok mint OS X-en csak még kellene valami jó gomb amire elmappelem mondjuk play/pause
-
Erre rájöttem, hogy nem lehet megoldani csak opengl-es compositor tudja, szóval keresek valamilyen light vm-et ami tud rendes opengl és nem xrender-el megy. Valaki nem tud ilyet? A compiz már túl sok arra a gépre (512MB ram), a kwin meg főleg, az E17 talán tud ilyet, de amikor utoljára próbáltam az nem ment.
-
Lxde (esetleg razor-qt) + openbox + nouveau combó alatt meg lehet oldani, hogy legyen vsync és ne recésedjen az ablakok széle mozgatás közben? (openSUSE 12.3 alatt)
-
válasz
Jester01 #16359 üzenetére
A legnagyobb probléma az, hogy a gtk-s duppla klikkes, a kde-s meg nem, a dolphinhoz szokott embernek kényelmetlen. Nincs átnevezés, legalábbis úgy mint kde-ben. Nem lehet miniatűröket, vagy ikonakat vagy akármilyen más nézetet beállítani kde-ben erre van egy csúszka. A helyet mutató sorra nem lehet ráklikkelni és írni a mappák nevét.
-
Sziasztok!
Valaki tudd megoldást arra, hogy az összes gtk-s fálj dialogot kde-sre cseréljem, mivel a gtk-s egy katasztrófa használhatóság szempontjából? (Rendszer: openSuSE 12.2; kgtk scriptet próbáltam régebben, de nem akart rendesen működni) -
Valaki nem tudja, hogyan kell kdm screen shotot készíteni, mivel módosítottam egy kdm témát de így nem tudom fel tölteni a kde-look.org-ra?
-
Milyen csomagokat kell telepíteni openSuSE-ban a make parancs használatához fenn van már: gcc, g++, make, automake, binutils, kernel-source ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tidal
- Motoros topic
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Mindent kiváltana az UB-Mesh protokollal a Huawei
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB ZALMAN I3 NEO Chieftec 650W
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD+ 2TB HDD
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- 50napot futott! MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest