- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- OLED monitor topik
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anakin007
aktív tag
Sziasztok!
Az érdekelne, van-e tapasztalata crossover-ben vkinek? Letöltöttem a pro-t, szépen megy is a photoshop9cs2, de olyan lassú, mint az állat. Egy egyszerű raszterizálás is 1 percig tart, homokórázik, pedig a proci nem dolgozza hülyére magát a top szerint, vinyó nem swap-el. Vmi 5let?
-
Anakin007
aktív tag
Sziasztok!
Valaki eltudná magyarázni nagy vonalakban, hogy történik a nyomtatás egy cups+samba kiszolgálón xp-s kliensekről? Nagyon összezavarodtam, annyi féle megoldást meg leírást találtam, amik néha homlokegyenest ellentmondásosak. Arról már nem is beszélve, hogy nagynehezen sikerült összehoznom végre, de úgy, hogy elvileg nem is működhetne.
Konkrétan az az egyik gondom most, hogy miért sikerül nyomtatnom, amikor pl. nem hoztam létre külön nyomtató usert sem linuxon. Egyenlőre a cups-samba kapcsolat érdekelne ill. hogy hogyan is kerül ki egy nyomtatási utasítás a printerre ill. hogy miért is kell a cups-ot úgy konfigurálni, hogy lan-ról is fogadjon, amikor samba-n keresztül érem el. Ennyi erővel miért nem elég, ha csak a samba-t lehet lan-ról elérni, mert gondolom a samba localhoston keresztül ad át utasítást a cups-nak. V. nem? v. mi van?kössz előre is!
-
Anakin007
aktív tag
webmin-t próbáltál már? samba-hoz meg van swat, mint webes felületű samba-buherátor. samba quota support-ot még nem használtam sosem, de ha nem akarsz (samba) userenként más-más kvótát beállítani, akkor nem is kell még a samba-féle qutoa rendszerben elmélyedni. Sima fs szintű userkvótában tudok segíteni, de én csak a jó öreg parancssoros megoldásokat ismerem
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest