Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Raspberry Pi
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- E-book olvasók
- Androidos tablet topic
- Elképesztő lemaradásban van az aktuális Loongson CPU-család
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Dobná a fizikai kezelőszerveket a Sony gamepad koncepciója
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmisi99
addikt
Sziasztok, már kiolvastam az internetet és az AI bicskája is bele tört.
Adott egy linux nasban használt HDD, ahol anno a jogosultságokat össze meg vissza állítottam.
Most az lett az eredmény, hogy nem enged törölni ebből a mappából semmit se tudok törölni samba megosztás alatt,
root@thlt13:~# ls -ld /mnt/4TBHDD1/Film drwxr-x--- 763 root storageusers 73728 Aug 5 2024
Elvileg ez az immutability van rajta
Ez a parancs se távolítja el ezt az törlés
sudo chattr -i /mnt/4TBHDD1/Film"root@thlt13:~# lsattr -d /mnt/4TBHDD1/Film
-----------I--e------- /mnt/4TBHDD1/Film"Annyira jutottam hogy mivel ott nagy I betű van így ezt nem tudom eltávolítani, viszont a mappában több száz GB cucc van ami részben kell részben nem és átmásolni máshova ahol már jók a jogosultságok kissé nehézkes.
Új hozzászólás Aktív témák
- WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS)
- Google Pixel topik
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Napelem
- Megvan a Xiaomi 17 és 17 Ultra európai ára
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Raspberry Pi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Green-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4347
- Intel i5 9500TE // Számla+ Garancia //
- MacBook Air M4 24GB 512GB Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen 1 munkaállomás - i7 10850H 16GB DDR4 256GB SSD Quadro T2000 W11
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest