Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• CPT.Pirk

Jómunkásember

Aktívan játszok Linux alatt, van 2 gépem AMD vga-val és mesa-val használom őket, az oprendszer mindkettőn Manjaro KDE.

Az egyiken minden frankó, régebbi RX570 vga van benne.
    A másikban is majdnem minden frankó, 2 generációval modernebb RX5600 XT van benne. Viszont mióta csak megvan ez a kártya, ez már több mint 1 éve, játék közben random előfordul, hogy kimerevedik a kép, aztán átmegy fekete képernyőbe, majd visszajön az utolsó képkocka, de úgy mintha ram hibás lenne a kártya. (nem az, alaposan kiteszteltem)

"ERROR* Waiting for fences timed out!"

Ilyenkor annyit tudok tenni, hogy átlépek konzolra és ott újraindítom a gépet. Aztán jellemzően tudok játszani, mintha mi sem történt volna. Ilyenkor ez zajlik le: dmesg

Szóval valamitől meghal a vga és csinálni próbál egy gpu resetet, de belehal. Ez a gpu reset képesség egy relatíve új dolog a kernelben, de a leírt hiba már akkor is volt, mikor még nem volt a kernelben ez a képesség.
    Ugyanezzel a problémával mások is küzdenek: [link] [link] [link] de h. hová kellene fordulnom ezzel, azt nem tudom.
    Az eltelt kb. másfél év alatt volt olyan kernel - mesa - amd firmware kombináció, amivel nem jött elő a hiba és akkor pár hétig jó volt, talán kétszer is. Játéktól független, mindegyik játékom alatt találkoztam vele a Cyberpunktól az STO-ig.

Új hozzászólás Aktív témák