- Megjött az Arrow Lake platformra épülő ASUS NUC 15 Pro mini PC
- Megfizethető Sharkoon házak, akár kábelezést rejtő alaplapokhoz is
- Vizsgálja a driver frissítés után leálló GeForce-okat az NVIDIA
- A 16 nm-es node alatt korlátozza a kínai rendeléseket a TSMC
- Még mindig rengetek Socket AM4-es CPU-t ad el az AMD
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Még mindig rengetek Socket AM4-es CPU-t ad el az AMD
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
stellaz
veterán
Nem tudom, hogy itt mennyire népszerű,.de a BeamNG Drive is elég szórakoztató szimulátor. Érzésre rendben van fizikája és van FFB is. Versenypálya sajnos nem igazán van, de ahogy törnek a verdák az zseniális. Egészen más értelmet kap a benézett kanyar
-
stellaz
veterán
Köszi
-
stellaz
veterán
Sziasztok!
Project Cart érdemes beszerezni? Ami hasonló megvan AC, RR, Automobilsta, Rfactor, (ez utóbbi már nem fut annyira jól a gépen, ahogy az ACC sem)
I3 10105, 1050ti, 24GB single chanelKöszi
[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
A dual drive meghajtás élmény szinten mekkora előnyt jelent? Illetve az csendesebb is ha, jól sejtem?
-
stellaz
veterán
válasz
Bandit21 #62091 üzenetére
Az MX5-tel mentem most vagy 60-70 kört Vallengula Club (remélem így írják) pályán. 56.xx-ig gyorsultam fokozatosan, de egy videó szerint 53.xx idő is lehetséges. Ez azért még messze van.
Viszont utána mentem a Nordschleifen egy karikát és sokkal szebben, biztosabb kézzel mentem, egy 6 másodpercet hoztam is rögtön.
-
stellaz
veterán
válasz
PapírVilla #62066 üzenetére
Kormány-pedál használtan 40 ezer, használt VGA 20 ezer, használt RAM 7 ezer, játékok 15 ezer.
Fejesre(élre) nem emiatt költöttem idén, de amit erre használok az használtan 65, fejes erősítő és dac használtan 40.[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
válasz
Bandit21 #62057 üzenetére
Most próbálgattam a technikát egy MX5 cuppal a Nordschleifen, egyelőre elég nehéz belőni a féktávokat, illetve a fékerőt is nehéz eltalálni, mert elég könnyű a fékpedál. Pár másodpercet gyorsultam, de sokat bénázok. Illetve a technikával remek jókat kezdem el csúszkálni a kanyarokban, ami ha nem is gyorsabb, de remek szórakozás
Lehet, hogy valami egyszerűbb pályán kéne begyakorolni a technikát, mert egy kör itt baromi hosszú és nagyon könnyű belehibázni. Nem tudom, szektor időket lehet mérni benne valahogy? Az azért sokat segítene.
[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
válasz
RobbyJr #62052 üzenetére
köszi, gondolom a trailbrakinget segítené egy komolyabb pedálsor, de azért majd igyekszem ezeket gyakorolni
az biztos, hogy már kevésbé megyek darabosan, mint korábban, meg van egy-két olyan kanyar kombó, amit korábban kettőnek vettem, most meg inkább egy kanyarként fordulok el rajta -
stellaz
veterán
Tudtok valami jól bevált oktató videót vagy leírást, vagy oktató játék módot, hogy hogyan lehet általában gyorsnak lenni?
AC-ben is bármennyit megyek a GT3 kategóriával a Nordsleifen beragadtam egy 6:38-6:42 közötti időbe és fogalmam sincsen, hogyan tudnék gyorsulni, mert érzésre határon megyek mindenhol. Miközben vannak, aki 20-25 másodperccel jobbat mennek.
Raceroom ugyanez, van ahol már tényleg mindent kipróbáltam, de rövid pályán így is kapok 2-3 másodpercet és egyszerűen nem tudom, hogy mit csinálok rosszul.Néztem gameplay videókat, de ez mérsékelt eredményt hozott. Az ideális íveket hiába kapcsoltam be, azzal nem lettem gyorsabb. Vagy ez utóbbit kéne még forszirozni?
Az eddigi gyakorlást ott érzem nagy előrelépésnek, hogy előzni pl sokkal jobban tudok anélkül, hogy szimplán összemennénk.
-
stellaz
veterán
Automobilista 2 mennyire gépigényes? I3, 1050ti, 24 GB ram mellett élvezhető lesz a dolog? Nálam ez ügyben a referencia az Assetto Corsa. A competizione az 8 Giga mellett még akadt, 24 Gb-al nem próbáltam.
-
stellaz
veterán
válasz
JulesTS #61946 üzenetére
Most állítottam a kalkulátor alapján az assetto corsában és.... basszus, egy teljesen másik játékot kaptam. Egyeneseben kicsit lassabb lett, de a kanyarok nagyon durvák, meg lett hirtelen a pályának emelkedése, lejtése, lett rázkódás, sokkal jobban érzem az egész irányítást....
[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
Sziasztok!
Tudtok jó rally szimulátor ajánlani?
A Dirt 2 megvan, de valahogy nem jó, nincsen sebesség érzet.
I3, 1050ti, 24Gb RAMSebesség érzetre az én gépemen az Assetto Corsa és az Automobilsta kiváló, a Raceroom is ok, de pl a Rfactor 2 nagyon gyenge, ez utóbbinak a FFB élménye is elég furcsa, hiányos.
-
stellaz
veterán
Köszönöm, meg is vettem az automobilistát, 462 forint volt.
Majd a raceroomot is megnézem. -
stellaz
veterán
Sziasztok! Kormány mellé autós szimulátort tudnátok ajánlani? Lehet régebbi is, sőt.
Ami megvan: Asetto Corsa nagyon jó, Dirt II, ez határeset, az én gépemen elmegy közepes beállítással, de valahogy elég fura az ffb érzés és bármelyik nézetből sincs meg a sebesség élmény, ami az Assettonál megvan. Az Assetto Competizione tök jó, csak már kevés a gépem hozzá, low beállítással nem szaggat, de úgy meg már csúnya.
Számítógép: 8 GB, Geforce 1050ti, I3Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
Köszi a tanácsokat, tegnap megérkezett egy Thrustmuster TMX használtan, korrekt állapotban. Szerintem teljesen ok, nem is hangos, az ereje elég komoly és 50%-ra le is vette, a gain-t, hogy kevésbé legyen birkózós és a gyerek is elbánjon vele. Kicsit melegedett, de inkább csak langyos volt 2-3 óra használat után. Pedál műanyag, de az is ok, csak valahogyan a padlóhoz kéne rögzíteni, most egy kics csúszásgátlót tettem alá, így egész jó. A használatiját még nem olvastam el, de frissítettem a fiemware-t.
Ezzel kapcsolatban lenne kérdésem. Most hirtelen nem is tudom vissza idézni, de a kormány magától való visszapörgése a kanyarokban le van ezekben programozva?
Illettve asetto corsához van valami bevált beállítás?
[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
Használt kormányt hogy a leggyorsabb és legegyszerűbb tesztelni?
Lapotop mutatja az eszközkezelőben a kormány és a pedálok működését? -
stellaz
veterán
válasz
JulesTS #53806 üzenetére
Köszi, én is elengedtem a kontrollert és a TMX-eket nézegetem, hátha feldob egy jó vételt az apró.
Tegnap beüzemeltem a gtx 1050ti videókarit és most a Assetto Corsa - a jobb kinézet mellett - azért jobban irányítható, gondolom a folyamatosabb kép miatt, már billzettel is egész értelmesen tudtam így menni, de azért hiányzik a kormány. Lehet, hogy csak karácsony környékén lesznek jó vételek az apróban, annyira nem sürgős a dolog.
-
stellaz
veterán
válasz
RobbyJr #53789 üzenetére
hmm hmmm na jó, akkor még nézelődök, hátha ki tudok fogni egy jó vételt, esetleg valahonnan szerzek kölcsön egy kontrollert, hogy úgy milyen
Otthon van még a burn out is, de az játszható gombokkal is, bár láthatóan kontrollerre van tervezve.
Esetleg van olyan autós játék, ami kontrollerrel is jól játszható, de azért közelebb van a szimulátorokhoz és pc-én is elmegy?
Kormánnyal utoljára a TOCA Touring Car-t játszottam, az szimulátoros volt, de érdekes módon gombokkal sem volt lassabb a haverom, amikor osztott képernyőn játszottunk.
[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
Nézem a kormány kerekeket, az ajánlásotokra majdnem vettem is Thrusmaster TMX-et, de kettőt is elvittek végül az orrom elől, más budapesti pedig nincsen, Logitechből is olyanok vannak, amik lehetnek akár tízen évesek is, vidékről, stb, tegnap két csalóba is belefutottam, szóval most az amúgy nem szimulátor rajongó gyereknek (+kicsit magamnak) egy minimálisan elvárható szintet megütő kormány projektem kicsit befulladni látszik. Plusz helyet is foglal, stb.
A kérdésem az lenne, hogy bár soha nem volt kontrollerem, nem is kedvelem őket, de egyébként ilyen koca játékra az jó lehet kormány helyett? Azt azért csak kapnék minőségit olcsóbban vadi újat is és ahogy olvasom még profi szimulátorosok között is van, aki ezzel megy. Plusz helyet sem foglalna annyit. Ez járható út lehet?
-
stellaz
veterán
Jófogáson van másik G29, ez is új és 35 ezer! Azt írja a fazon, hogy VIII. kerületi, de csak postázni tud előre utalás után.
Írok neki, hogy ne szorakozzon, atugrok érte. Azt mondja, legfeljebb hétvégén, mert sokáig dolgozik, éjfélre ér haza, de akkor utaljak előre és félreteszi.
Mondom neki, akkor semmi gond, reggel odamegyek, öt perc alatt végzek, itt vagyok a közelben. Azt írja rendben, de akkor utaljak előre és reggelig (!) félreteszi.
Mondom hogy tutira nem fogok utalni és nem értem miért kéne, reggelig nem adja postára én pedig ropogós készpénzzel érkezem, vagy ha ragaszkodik az utazáshoz, akkor hagyjuk. Azt mondja, akkor hagyjuk.Szóval óvatosan, ma két, esélyesen jókora átverésbe futottam bele egy-egy G29 kapcsán. A másik a friss céges regisztrációs eladó, akiről a nevezett cégnél soha nem hallottak még.
-
stellaz
veterán
válasz
stellaz #53721 üzenetére
Ma mindenki keményen nyomja, akarok venni egy kormányt, megbeszéljük, hogy holnap átveszem, erre ír a faszi, hogy inkább másnak adja el, írok egy videókártya miatt, hogy megvenném, 1 napig nincs válasz, majd ma látom, hogy jegelte, írok egy másiknak, hogy megvenném,a megyek érte, ok, mehetek, 1 óra múlva ír, hogy jön más is, majd ír, hogy végül elvitte-e, kinezek egy másik kormányt, ott utaljak azonnal, mert a kolléga már elindult a postára, közben a céget másik számon felhívva ők ilyennel nem foglalkoznak, pedig a cím, név stimmel..
Nem tudom mi az Isten van ma , ennyit az elmúlt években összesen nem szívtam.....[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
válasz
GalaHU #53719 üzenetére
le is mondtam, nem tetszett az egész
egyébként tavaly rendes boltból vettem két 50 ezres billentyűzetet 12000/db áron, rendesen számlával, garival, mindennel, de amikor a megadott cég telefonszámán azt mondják, hogy soha nem is foglalkoztak ilyesmivel, az azért már kellemetlen
-
stellaz
veterán
válasz
GalaHU #53714 üzenetére
Felhívtam az ott megadott céget netről kikeresett számmal, ott fogalmuk sincs miről van szó, csak apple termékekkel foglalkoznak....
De nem tudom mi van, mert jófogásn van még, az vadi új, 35 ezerért, de csak posta, pedig pesti.... szóval inkább felejtős a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
Sziasztok!
Jófogáson árulnak egy G29-et, elvileg 2 hetes, 45 ezerért. friss regisztrációval, de céges, van telefonszám is, beszéltem is az emberrel. Mondta, hogy személyesen is átvehetem, de postához előre utalás kell.
Kicsit gyanús, lehet hamis a kormány vagy átverés?
Köszi
-
stellaz
veterán
Logitech momo kormányt még meg szabad venni pc-hez? Ezek egész jó áron vannak, 20 ezer alatt.
Nagy igény nincs, gyerek tudjon kicsit játszani, korábban kaptam itt tippeket, de ha olcsóbban meg lehet oldani, akkor az nem lenne baj. -
stellaz
veterán
Sziasztok!
9 éves kisfiam szeretne kormányt, de nekem 20 éve volt utoljára ilyesmi eszközöm. Nem autószimulátor rajongó amúgy, csak szeretné így is kipróbálni.
Szóval nem profi cucc kell, csak olyan, ami bóvlinak sem nevezhető és azért már élvezetesebb játszani, mint gombokkal. Van valami best buy esetleg? Használt esetén mire kell figyelni?
Árat nem írok, mert nem tudom, hogy milyen ársávban érdemes mozogni.
Ha adnátok konkrét típusokat, azt megköszönném.Platform: Win11
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- A TLS, mint OSINT (nyílt hírszerző) eszköz
- Asszociációs játék. :)
- Milyen notebookot vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- E-roller topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest