- Milyen házat vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen széket vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
Egyre több bankkártya méretű, egy kártyás számítógép kapható a piacokon, tipikusan nem Intel platformon. A topic ezen számítógépek hardveréről, linuxos operációs rendszeréről, szól. A kis gépek zöme otthoni hardverfejlesztésre, barkácsolásra is alkalmas, így ehhez kapcsolódó elektronikai kérdések is témába vágnak.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Den
veterán
A raspi nem vezérli a motorokat, hanem a pc-t helyettesíti, de sokkal több értelme van mint az sd modulnak, és még olcsóbb is. Az sd modul a kijelző meretéből adódóan nagyon primitív kezelőfelületet biztosít, nagyon kevés visszajelzéssel. Ráadasúl csak a nyomtató mellett álva tudod követni a folyamatot, és sd kártyával kell vacakolni. Ezzel szemben a raspi az octopi-al hálózaton elerhető bármiről amin van böngésző. Ugyanúgy készre generált gcode-ot kell rá feltölteni, mint amit sd kártyán a kártya modullal kell etetni. Csak sokkal kényelmesebb, nem sd kártyára mented a kodot, hogy aztán a kártyát átdugd a nyomiba, hanem egyből a raspira töltöm fel. Én úgy szoktam csinálni, hogy pc-n megszerkesztem a tárgyat valami 3d szerkesztőben, aztán a .stl-t megnyitom repetier host-tal, beállítgatom a nyomtatási paramétereket (rétegvastagság, flow rate, kitöltés, falvastagság, sebességek, stb...), aztán elindítom a kód generálást, és a szoftver megcsinálja azt a kódsort amit utána a nyomtató végrehajt. Ezt elmentem gcode-ként és hálózaton keresztül feltöltöm a raspi-ra, általában egyszerre többet is. Ha azonnal akarok nyomtatni, akkor mielőtt elkezdek a repetierrel ügyködni, az octopi-al bekapcsolom az asztalfűtést, mert az elég lassú.
Mikor elindítottam a nyomtatást, szintén neten keresztül tudom figyelni a folyamatot, nem kell órákig a nyomtató mellett ülni, dolgozok a notin, néha rákukkantok a böngésző ablakban hogy áll a munka, látom a raspicam képét, hogy nem vált-e fel a munkadarab, látom a hátralévő időt és egyébb infókat. De van hogy egy nyomtatást este tudok elindítani, mikor már nem dolgozok a notin, tablettről megnyitom az octopi-t, kiválasztom a feltöltött fileok közül amelyikre szükségem van és elindítom a nyomtatást. Utána ugyanúgy tudom figyelni a folyamatot, mint notiról, látom a hőmérsékleteket, a sebességeket, a video streamet, stb...
És az egész hihetetlenül stabil. Mondjuk "lagot" pc-n sem tapasztaltam, de volt olyan hogy ha feljött a képernyővédő, vagy valami program nagyon leterhelte a gépet, akkor egy pillanatra megakadt a nyomtató, de raspin semmi gond, rendíthetetlenül nyomtat órákon át, akár 40-50 ezer parancsból álló kódot is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Path of Exile 2
- Milyen házat vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One mobilszolgáltatások
- World of Tanks - MMO
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Gigabyte X299 UD4 Pro LGA 2066 alaplap, i7-7820X proci, 64 GB DDR4-3200 MHz RAM
- AMD AM5 Gamer PC (Ryzen 7500F, 32GB DDR5, RX 7700 XT 12GB, 1TB SSD)
- MINI PC HP PRODESK 600 G2 G3 G4 G5 i3 és i5 6-9. gen gar. Budapest MPL Foxpost
- Battlefield 6 - Digitális játékkulcs
- Lenovo P510 - 1650-2680 v4 akár 14 mag/28 szál, 32GB DDR4 RAM, akár M4000 8GB VGA, számla, 6 hó gar
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Lenovo 14 Ideapad 5 FHD IPS i5-1235U 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- iKing.Hu - Motorola Razr 40 Ultra Glacier Blue 8 GB RAM / 256 GB tárhely Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest