Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
karyo
senior tag
válasz
Veriakilis #1099 üzenetére
A HM konstans, a számok után álló kódok jelzik valszeg a tányér-fej kombinációt.
Kár, hogy a Samsungnak nincs olyan jó dokumentációja, mint a WD/Hitachinak...
-
Dracula
őstag
Ja és amúgy 1 tányéros 250-est akartam, de nem volt, picit féltem ettől mert ez 2 tányéros, de meg vagyok elégedve vele eddig!
Üdv!
-
Dracula
őstag
válasz
Veriakilis #1081 üzenetére
Hát a vinyót nem hallom, nagyon ritkán pici seek, de télleg az 1000-ren járó (még halkítok rajta) 12cm-es Nexus ventim elnyom minden zajt.
Antec Solo házban, 5-700 közti proci és vinyóhűtő ventivel.
Acc. m. fullon van gyárilag, és így ilyen! A régi Samsung HD120IJ minimumra volt levéve és úgy is hangosabb volt.
Megbízhatók a H vinyók és halkak is, ezért vettem ezt - így hallottam mindenhol. Sokáig WD RE-t akartam, de lebeszéltek végül.
Üdv!
-
karyo
senior tag
válasz
canniball #1093 üzenetére
Én nem, de mások igen. Nem érik el a 3,5"-os társaik teljesítményét, de annyira messze azért nem is állnak tőlük. Őszintén szólva szerintem az 5400 RPM az igazi kompromisszum a csend és a teljesítmény között, úgyhogy én nem tervezek a jövőben 7200-es 2,5" HDD-t.
Már rég az SSD lesz a király, amikor felmerülhetne mindez...
-
karyo
senior tag
válasz
Veriakilis #1091 üzenetére
Akkor nincs más hátra, mint előre
-
canniball
nagyúr
válasz
Veriakilis #1088 üzenetére
Itt kiírják a pontos típust (amit keresel).
Várom a beszámolót. -
Veriakilis
senior tag
Köszönöm!
Hang tekintetében inkább Neked hiszek, mint a számtech. boltosoknak általában.
Régebben vettem 2 db SATA-s mobil rack-et (ventillátorosat), előtte persze megkérdeztem az eladót, hogy halkak ezek,- mire az eladó, persze elég csendesek...
Beszereltem az egyiket, aztán gyorsan kiszereltem.Veriakilis
-
karyo
senior tag
válasz
Szerintem amúgy ez a vinyó nagyon jó választás. Nekem valószínűleg az utolsó HDD-m
.
2010-ben már szinte biztos, hogy SSD-n fogunk csücsülni, legalábbis mi, silentPc mániákusok -
karyo
senior tag
válasz
Szerintem hívd fel a PCLand-ot... jó bolt, ugyan a listájukban a pontos típus nincs kiírva, de szerintem telefonon megmondják. Én amúgy offline boltban vettem a vinyót
-
Veriakilis
senior tag
Tudsz esetleg valami olcsó, és megbizható online boltot, ahol olcsón meg lehet rendelni a Samsung HM121HI Sata 120 GB 2,5" 8MB 5400 RPM-et?
Fellelkesítettél a vásárlásra...A Gépboltban van 120-as, de nem írják ki pontosan a típusát:
HDDHa jól látom a nagyított képen, akkor ez nem HI-s, hanem JI-s...
-
Veriakilis
senior tag
-
karyo
senior tag
válasz
Veriakilis #1077 üzenetére
Stripe-ban a 2 db 5400-es hdd biztos ütős lesz, véleményem szerint gyorsabb lesz, mint egy 3.5" akármilyen hdd. De szerintem először próbálj ki egy 5400-es 2,5"-t, mert annyival azért nem lassabb, hogy nagyon aggódni kéne. Amit nyersz vele, az sokkal többet ér szvsz, mint némi performancia. -10W fogyasztásban, óriási különbség hangban, szóval szerintem ha csendet akarsz, akkor 2,5", 1,8" vagy SSD a járható út.
-
törölt tag
nekem quietdrive-ban van a vinya köszöni szépen tetszik neki, nekem meg annál is jobban mert tényleg nem sok hangja van és ez nem romlik meg, ha vinyót cserélek akkor is ebben lesz. teszten volt samu 160-as sata azon tényleg hasra vágtam magam, semmi hangja nem volt. asztalra kitéve rezonált nagyon, de ha alátettem egy szivacsot akkor még a seek sem volt hallható... a jelenlegi seagate szintén ekkora egytányéros, vékonyabb kivitel, annak azért kellett a doboz mert másképp nem bírtam mellette.
hőfok nem nőtt, nekem a scythe ezen terméke volt a megoldás -
karyo
senior tag
válasz
Veriakilis #1081 üzenetére
tapasztalataim alapján többet érsz az ilyen kütyük helyett azzal, ha felfüggeszted gumin a vinyót, és a ház belső falát minden oldalról leszigeteled szivaccsal, az nyeli el legjobban a zörejeket. Én is így tettem, és az eredmény kielégítő.
( ... amíg nem lesz SSD elérhető áron, ui. az lesz az igazi silent paradicsom
)
-
karyo
senior tag
Ami a leglényegesebb, ha hdd-t veszel:
1 tányér 1 fej - az adott sorozat leghalkabb darabja. Ilyet ma 60GB-os modellekből lehet kifogni.
1 tányér két fej - egy nagyon picivel hangosabb lehet a seek*, a whoosh** ugyanolyan, mint #1 esetén.( M5-nél 120 GB -os modellek ilyenek ).
2 tányér 3 fej - érezhetően hangosabb mind a whoosh mind a seek, mint #2 esetén
2 tányér 4 fej - csúcsmodellek, egyben a leghangosabbak is. ( ma 250/320GB-os modellek 2,5" esetén )Amit én ajánlok: 1 tányér 2 fej, a legjobb kompromisszum a csend és a méret között.
Ha meg + kapacitás kell: még egy SATA 2,5" vinyó egy zárt alu. 2,5" sata keretbe, és akkor dugod be USB-n , amikor kell.
He nem, unplug, és enjoy the silenceMj:
*- whoosh = motor által keltett whooooosh ( hush ) hang, gyakorlatilag a vinyó alapzaja
**- seek = fejpozicionlásból keletkező kerregő hang. -
karyo
senior tag
válasz
Hello,
Akkor leírom újabb tapasztalataimat, amit az elmúlt másfél évben szereztem:
Még mindig 2.5 collon vagyok, a desktop gépem jelenleg a köv. darabokból áll:
GB 690G alaplap, Be-2350 X2 proci@1,175V@1.8GHZ, rajta egy rézmagos CM Borda 8 centis ventivel 3,5V-ról hajtva. A tápban ( 450W-os Enermax ) szintén moddolt 8 centis venti, 3,5V-on. A gép hangja 1m-es távolságról szinte csak nagyon ráfigyelve hallható. A Cpu 2h full orthos terhelés után is csak 43 fokos, alaplap ( SB ) 39 C. A gépben a kábelek rendezve, összekötözve, hogy minél kevésbé blokkolják azt a minimális légáramlatot, amit a ventik keltenek. A vga egy GB passzív x1650 pro. Ez érintésre 50-60 C között lehet, de nem féltem, ezek a mai VGA kártyák simán bírják ezt. A vinyó, és itt a lényeg: váltottam, az utóbbi 3 vinyó járt nálam, mindegyik gumin felfüggesztve, ahol volt, ott az AAM-t quietest-re állítva:1, Hitachi Travelstar ( pontos típus később ) 80GB SATA 2,5" 8 MB 5400 RPM.
Sajna az alap "whoosh" hangot egy magas frekvenciás felhang csúfítja, és amikor már igazán halk a gép akkor hallható csak, de engem az utóbbi időben ez a hang már nagyon idegesített. A seek sajnos erősen hallható, még felfüggesztve ( gumin ) is. A vibráció nem érezhető.
A magasfrekvenciás hang miatt váltottam le, igaz 2 évet így is lehúzott a gépemben gond nélkül.2, WD 1200VE ( A BEVS pata megfelelője ) 120 GB P-ATA 2,5" 8 MB 5400 RPM.
Ez egy nagyon csendes hdd. Van egy alap "whoosh" hangja, de ezen felül semmilyen magasfrekvenciás zörej nem szűrődik ki, illetve maga a whoosh is halkabb, mint az #1-es esetén. A seek AAM-el is hallható, de kb fele olyan hangos, mint #1-nél. A 3 év gari jó pont, viszont a seek nekem egy picit csalódás.3, Samsung HM121HI Sata 120 GB 2,5" 8MB 5400 RPM
Az első samsung drive, amire azt mondom, hogy ... cool!
A "whoosh" halk, bár ebben talán egy csipetnyivel jobb az előző WD, viszont bekapcsolt AAM-el már fél méterről(!) nem hallani a seek-et. Ez nagyon nagy dolog. Olyan, mintha SSD-vel dolgoznál, 1m-ről szinte teljes a csend. Ezzel a HDD-vel jutottam el arra a szintra, hogy hallom az LCD monitorom ultrahalk zizegését. Szóval a jelenlegi választásom ez.
Nincs magasfrekvenciás zörej, nincs seek, csak whoosh. Ezért gratuláció illeti a samsungot, a vibráció viszont egy picivel nagyobb, mint a WD esetén, gumival azonban eliminálható. -
Dracula
őstag
Vettem egy Hitachi P7K szériás 320-as vinyót, atom halk!
Üdv!
-
canniball
nagyúr
válasz
"UI.: milyen a mérete a 2.5 collosnál kisebb HDD-nek? 1.5 collos?"
1.8 -
Veriakilis
senior tag
Ezt régebben írtad egy hasonló kérdésemre, mint az előbbi:
'Ha az SATA-s Maxtorod 3,5 collos példány, akkor sikerült egy olyan kritériumot felállítanod, aminek egyetlen egy 2,5 collos hdd sem fog megfelelni.
Jó lenne, ha végre elfogadnátok: a csendnek ára van. A 7200--es 2,5-esek is jóval elmaradnak teljesítményben bármely 3,5 mellett, viszont kárpótolnak a hangjukkal.
Döntsd el mit akarsz, csendet, vagy hogy lobogjon a hajad. A kettő együtt ( ma még ) nem megy. '
A Maxtorom 3,5 collos.
De mi a helyzet akkor, ha 2db laptop HDD-t veszek, és abból is a halkabb fajtát, és ezeket hardveres RAID-0-ba kötöm,- ilyenkor ugye közel kétszeres lesz a sebesség ahhoz képest, ha csak egy laptop HDD-t használnék?
Szóval a kérdés: RAID-0-ba kötve is lassubb a két laptop HDD, mint a jelenlegi 80 GB-s Maxtor DiamondMax HDD-m, vagy lehet, hogy így már azért gyorsabb?
Veriakilis
UI.: milyen a mérete a 2.5 collosnál kisebb HDD-nek? 1.5 collos?
Nem kötekedésből idéztem tőled, csak kíványcsi vagyok a véleményedre, mert laptop HDD-k (2 db) vásárlását tervezem
-
Veriakilis
senior tag
Szia!
Vettem egy Scythe Quiet Drive-ot.
Ha nem is teljesen szünteti meg a motorzajt, de a zaj kb. 70-90 %-át megszünteti.
A seek hangot 50-60 %-al csökkenti...Persze ha a SysTool-ban leveszm az Accoustic Managment-ben a csúszkát "minimum noise"-ra, akkor semmiféle seek hangot nem hallani.
Szóval a 0 dBA zaj azért nem igaz, bár egy halkabb HDD-vel ki tudja mit produkálna a Scythe Quiet Drive...
Én azt tervezem, hogy egy gyorsabb laptop HDD-t veszek, és azt teszem bele.
Esetleg 2 db laptop HDD-t a legkisebb fajtából, gondolom abból belefér 2.
Akkor gondolom tényleg nem lenne már semmi hangja.Mondjuk az én teljesen passzív heatpipe-os hűtésemmel, az FSP-ZEN táppal tényleg nehéz lehalkítani úgy a HDD-t, hogy ne legyen semmi hangja sem.
0 darab ventillátor van a gépemben...***********************************************************************
Milyen laptop HDD-t ajánlasz olyan célra, hogy 2 db-ot RAID-0-ba kötök, és bele kéne férnie a Scythe Quiet Drive-ba,- tehát 2db belefér egy normál HDD helyébe?
Vagy van olyan laptop HDD, ami azért nem sokkal, vagy nem lassabb, mint a jelenlegi Maxtor DiamondMax 9-es 80 GB-s HDD-m, ami azért már elég régi darab (pár éves...)
Veriakilis
-
karyo
senior tag
válasz
kkalman #1072 üzenetére
szerintem gumibak helyett gumis felfüggesztéssel próbálkozz. sokkal hatékonyabb, és akár olcsóbb is lehet, ugyanis akár kommersz ( vastag ) befőttesgumival is felfüggesztheted a vinyót. A rezonancia miatt keletkező zaj szinte teljesen el fog tűnni, marad a seek és a hush.
-
kkalman
csendes tag
Egy gumibakos vinyóbeszerelésen gondolkozom. Nem tudtok ajánlani valami boltot Pesten, ahol nem túl merev tömör gumit lehetne beszerezni?
-
Dracula
őstag
válasz
Tuco Ramirez #1070 üzenetére
Nekem elég kisebb vinyó is, a 250GBos RE-t terveztem, de ha mostanában ilyen hangosak...
Hogy néz ki a te vinyód? Fekete vagy ezüst borítású?
Üdv!
-
karmatt
csendes tag
Sziasztok!
Volt már seagate meg samsung hdd-m is, de a legújabb WD 320GB RE2 SATA (wd3200ys) nagyon nem jön be. Rezonál egyszerűen, asztalon, parkettán, házban, mindenhol rezonál.
A kérdésem az, hogy a WD re2 400GB-os hdd-k is ilyenek?! Van valakinek tapasztalata? Senki ne jöjjön please a ph-s tesztel, hogy a wd 400 re2 halk, mert engem a rezonancia érdekel! Köszönöm előre is a segítséget.
Mate
-
tomcsi23
veterán
válasz
pdoki64 #1065 üzenetére
Azért silent pc-be mindenképp szükséges a halkítása. Ilyenkor egyébként - minimális seek hang mellett - ezt produkálja [link].
Az oldallap feltételével (megjelent a huzat), már csak 37 fokos, formázás közben 41-re ment fel.
Lassan összeáll a gép és akkor napi 10-14 órát fog menni, remélhetőleg teljesen rendben és hosszú távon. -
tomcsi23
veterán
válasz
pdoki64 #1063 üzenetére
No,
némi bénázás után (driver és egyebek) csak sikerült beüzemelnem.
Először azt tapasztaltam, hogy csak a sata-s táppal hajlandó elindulni, később rájöttem, hogy, ha a molex mellé kap sata-s adat tyúkbelet is, akkor már megy.
Hang:
- idle hangot még odahajolva is alig hallani, nincs semmi remegés, berezgés - bár ez lenne a ''norma''. Halkan hallani, ahogy felpörög, de aztán csend.
- a seek már némileg hangosabb, nyitott olallappal, csendes szobában lehet hallani rendesen, ez még a halkított módban is hallható, de most a másik vinyó túlordibálja
UBCD-n rajta vigyorog a Hitahoz a Feature Tool progi, be lehet állítgatni a halkságot, Sata mód, miegymás. Érdekes (számomra), hogy 3.0Gb/s módban is megy a sata1-es lappal - lehet, hogy auton érzékeli?
Ja, kérdezném, hogy itt van egy beállítás is: Spread Spectrum Clocking (Disable/Enable) ez mit állít, mi a jó neki?
HD Sentinel 80% körüli kondícióval nyitott, egy következő indulásnál ez már 100% lett (szerver módban).
Melegedés: nyitott oldallappal, 2 vinyó között 1-1 helyre betolva, sem extra venti sem a légáramlat nem hűtötte, így 40 fok lett alapban, ami 43-ig felment pár perces tesztelgetés alatt.
...és itt van egy elsődleges benchmark is (default módban, halkítást mellőzve) [link].
Nekem nagyon tetszik egyelőre, de még komolyabban nem dolgoztam meg, ami persze nem fog elmaradni - természetesen jelzem itt is az eredményt.
Ennyit hirtelen. -
pdoki64
csendes tag
Üdv!
320-as SATA-s winchestert szeretnék venni. A fórumban leírt tapasztalatok alapján ezt a kettőt néztem ki: WD Caviar SE16 (WD3200AAKS) vagy a Hitachi Deskstar T7K500. Ha a csendesség majd a melegedés a fontossági sorrend, akkor melyiket válasszam? Köszi. -
lazydog
addikt
válasz
canniball #1054 üzenetére
Attól hogy vidéki tahó vagyok, ismerem a pesti belvárost, a zajszintet illetően is.
Vendégségben aludtam már néhány alkalommal, nagykörúti lakásban is. A környezet állandó alapzaja, melyhez gyorsan alkalmazkodik az emberi érzékszerv, elnyomja az ehhez képest kis zajforrásokat. Éppen ezért egy zajos gép kevésbé zavaró, mint mondjuk a Kecskemét környéki tanyavilágban. -
canniball
nagyúr
válasz
lazydog #1053 üzenetére
''A Seagate Momentus, és a Hitachi is bekerül itt a látókörbe.''
Megint lesz mit átbogarásznom.
''...ha elkezded a zajmentesítést, egyre inkább zavaróak lesznek az eddig nem is észlelt zajforrások.''
Sajnos észrevettem. De ha már belekezdtem csak nem hagyom abba!
''Szerintem minden más esetben álprobléma ez a csendmánia.''
Mondom hogy gyári hibás vagyok.De költözz fel pár évre Budapestre, a belvárosba és lehet Te is megtanulod értékelni a csendet!
-
lazydog
addikt
válasz
canniball #1052 üzenetére
A Seagate Momentus, és a Hitachi is bekerül itt a látókörbe. [link]
A WD-k általában a legkevésbé zajongó desktop vinyók.
Egyébként meg, ha elkezded a zajmentesítést, egyre inkább zavaróak lesznek az eddig nem is észlelt zajforrások.
Nagyon szubjektív dolog ez a zajérzékenység. Engem például nem zavar, ha kicsit zajosabb egy gép. Nem is igazán értem azokat, akik túllihegik ezt a problémát.Tulajdonképpen csak azt a kényszerű helyzetet tudom megérteni, amikor valamilyen okból a hálószobában kell egy gépet éjjel is üzemeltetni. Itt nyilvánvaló, hogy nincs az a gép, amelyik eléggé csendben működik.
Szerintem minden más esetben álprobléma ez a csendmánia. -
canniball
nagyúr
válasz
lazydog #1051 üzenetére
Hogy ez eddig nem jutott eszembe!
Meghallgattam barátnőm notiját (illetve a benne lévő Toshiba vinyót), nem mondom, hogy nincs hangja, de a gépemben lévőkkel szemben nagy fölénnyel nyert. Az általad adott linken is a Toshibát dícsérik. És ahogy látom gorlin kolléga is emellett teszi le a voksát [link]. Summa summarum Toshiba lesz.
Közben végeztem egy gyors tesztet a gépen és kiderült, hogy:
1. a WD-m nem is olyan vészes (csak be- és kikapcsolásnál hangoskodik), a Samsungnak van ''szép'' motorhangja és sípolása. Persze az oprendszer pont ezen van...
2. cserére szorul a videokártya és a táp is (legalább is a hűtésük mindenképpen).Relatíve nem hangosak, de nekem ez már sok.
Úgy látszik gyárilag rosszul van beállítva az ingerküszöböm, lehet, hogy ezen kéne állíttatnom valahol. -
-
canniball
nagyúr
-
lazydog
addikt
válasz
canniball #1048 üzenetére
Nézd a képeket! Nem kell ehhez beszélni a nyelvet, én is inkább csak olvasom.
Itt például éppen a zajt mérték, illetve hasonlították össze néhány típusnál. A legjobbnak találták ezt a Toshiba-t.
In this mix of drives, the Toshiba MK4025GAS emerges as the best silent choice. With the 30% boost of its 8 MB cache, performance is at least at the level of standard 5400 RPM drives, and the level of noise and vibration are both exceedingly low, lower than most any noise source you are likely to have in your PC. My guess is that most similarly equipped 4200 RPM will be close in both noise and performance, but testing of other drives is needed to verfy this.
''Ebben a meghajtó választékban, a Toshiba MK4025GAS kiemelkedően a legjobb, ami a csendet illeti. A 8 MB-os cache 30%-os gyorsításának köszönhetően, teljesítménye eléri legalább a normál 5400 RPM-es meghajtókét, és mind a zajszint, mind a rezgés kiemelkedően alacsony szintű, alacsonyabb, mint bármely más zajforrás, ami előfordulhat a PC-dben. Azt hiszem, a legtöbb hasonlóan kialakított 4200 RPM-es is közel ezt nyújtaná, mind zaj, mind teljesítmény szempontból, bár ezt még vizsgálni kellene más meghajtókkal.''
Egyébként azt is taglalja a cikk, hogy zajcsökkentő doboz alkalmazása még így is szükséges, a Seagate Momentus magas frekvenciájú hangja miatt. Smart Drive, vagy Silent Drive ajánlott, amivel 5-6 dB zajcsökkentés érhető el. -
canniball
nagyúr
válasz
lazydog #1047 üzenetére
''A cache mérete a kis méretű fájlok kezelésénél számít, tehát az op.rendszer betöltésénél is.''
Akkor ez megint elgondolkodtató. Csak a Toshiba készít 16MB cache-val ''szerelt'' vinyót? (Egy árlistát végiugfutva csak tőlük találtam ilyet, a többi mind 8MB-s volt.)
''Itt érdemes nézelődni.''
Ha én ilyen szintén beszélém a nyelvet... -
canniball
nagyúr
válasz
lazydog #1045 üzenetére
''Létezik 4200, sőt 3600 RPM-es noti HDD is...''
Ennyire azért nem vagyok kompromisszumkész.
''Arra tippelek, itt többet számít a gyártó, illetve a konkrét típus, és a fordulatszám. ''
Akkor tudsz ajánlani gyártót, esetleg (boltban még kapható) konkrét típust? Ami kéne: zajtalan működés, 100-120GB, 5400 fordulat, SATA csatoló (ha nem sokkal drágább) előny.
Mod.: Cache mérete mennyit számít?
[Szerkesztve] -
canniball
nagyúr
válasz
lazydog #1043 üzenetére
Hát akkor ha nem kell az átalakítókkal szenvedni erősen megfontolandó a SATA csatis.
''...egy nagy notebook gépet csinálsz, a valaha fürge masinádból.''
Nincs mit tenni, a HDD-k a leghangosabbak a gépben (a Samu ráadásul sípol is). Nem azért költöttem a halk hűtésre, hogy most meg ezek zavarjanak.
A sebesség amúgy nálam nem sokat számít, nem játszom, nem foglalkozom grafikával, többnyire netezésre használom csak a gépet. Amikor jól jön a gyorsaság: DVD-írás (de ettől ebben a formájában is belassul
), néha filmvágás, progik betöltése, boot. Előző két esetben tudok picivel többet várni, utóbbiaknál meg valahogy túlteszem magam rajta...csak legyen csend.
Ha pedig mégis lassúnak ítélném majd veszek még egyet és RAID-be rakom őket.
''2. És az egy és kéttányérosak közt van-e hallható különbség? (Ha már rászántam magam akkor aztán tényleg ne legyen hangja.)'' - erre? -
canniball
nagyúr
válasz
lazydog #1041 üzenetére
1. És mi a helyzet a tápcsatival? Ahhoz sem kell átalakító?
2. És az egy és kéttányérosak közt van-e hallható különbség? (Ha már rászántam magam akkor aztán tényleg ne legyen hangja.)
3. Szóval akkor csak az 5400-esek jöhetnek szóba. A boot lassúlását szomorúan hallom...de nincs mit tenni, azt hiszem megkockáztatom. -
lazydog
addikt
válasz
canniball #1040 üzenetére
1. A SATA csatlakozó teljesen azonos a desktop és noti vinyóknál.
2. Itt nincs sok variáció, mert a noti vinyók maximum két tányérosak.
3. Itt is működik a fizika, tehát a pörgősek hangosabbak, melegebbek, de gyorsabbak is. Másrészt aránytalanul drága, és nehezen beszerezhető a 7200 RPM-es noti vinyó.
Nyilván a butulás is észrevehetően lassúbb.
[Szerkesztve] -
canniball
nagyúr
A topikot nagyjából végigfutva azt hiszem nekem is noti HDD-re lenne szükségem. Amit még nem tudok:
1. A sata illesztésűekhez is kell átalakító?
2. Ezeknél (zaj szempontjából) számít-e, hogy hány tányérosak?
3. Jól vettem le, hogy a 7200-esek hangosabbak, az 5400-esek pedig lassabbak? Ha igen ez a lassúság butulás közben feltűnő-e? (A többi nem érdekel ha lassabb.) -
Hawk1979
őstag
-
Márton
nagyúr
A T7K250 csak idle-ben halk?
Ph! teszt szerint terhelés közben 58db, és
''az 58-60 decibelesek tábora komoly kerregő hangot ad ki használat közben''
Ajjaj. -
Márton
nagyúr
Mi az, hogy az új Hitachik sípolnak?
Idle-ben is? Csak bizonyos időközönként? Zavaró?
Meg tudja ezt erősíteni valaki?
Épp most néztem ki egy 250-es Sata2-est. -
PDoki
tag
Sziasztok!
Nem tudjátok, hogy lehet-e kapni még valahol fekete tetejű 250Gb-os WD2500KS-t? Egy ''zajra érzékeny'' ismerősömnek kellene. Ajánlhatom ezt a típust neki? Köszi! -
Hawk1979
őstag
Mégsem az igazi ez a Samsung,még így szivacson is brummog kicsit
Gyorsan eladtam,és vettem egy Hitachi T7K250-et.
Alapzaj nulla
Hallottam hogy az ujjabb gyártásuak néha picit sípolnak,így nyakamba kaptam a várost,és az összes boltost kikészítve,végülis találtam 2006 szeptemberit
Na nem mintha samu ellenes lennék,mert eggyel régebbi sp1213n-m nagyon is halk volt de a nagytesója valami borzalom ahhoz képest.
Egy szó mint száz, király a Hitachi
Semmi brummogás,ház rezgés,és a seek sem ''báncsa'' a fülemet.... -
kircipeti
senior tag
válasz
Devid_81 #1021 üzenetére
Nalam 29fokos szobaban a WD2500YS jelenleg 34fok, a WD3200YS 39fok, ugy hogy kozvetlenul elottuk van egy Noctua S12-800. Ha megterhelem oket, akkor max 2-3fokot melegszenek meg. Telen persze sokkal huvosebbek.
A 67fok elegge soknak tunik, applikalj be a rendszerbe valami hutest neki.
[Szerkesztve] -
Devid_81
félisten
válasz
Devid_81 #1017 üzenetére
megvettem WD 250JS / 8mb
50 gb másolás után az everest egy szerény 67c fokkal jellemezte......
Óvatosan megfogtam kézzel és nem tünt melegebbnek mint a 160 as lecserélésben levő Maxtor....ami 44 c fokon megy jelen pillanatban.....
Ha megfő akkor 3 napon belül úgy is cserélik....de ez azért rettenetes meleg,hacsak nem a hőszenzorral van baj mert 67c fok már eléggé sütné az ujjamat.....
[Szerkesztve] -
daveed
tag
felraktam a nexus-t, ennek hatasara 4 fokkal melegebb a hdd
-
daveed
tag
válasz
Dracula #1007 üzenetére
Abszolute nem pletyka, mint tulaj kijelentem!
Az AAKS szeriabol lehet, hogy van halk&hus, de az enyem 40C korul van, es a seagate 7200.7 is halkabb, kicsit kavedaralo benyomasat kelti.(bar meg remenykedem, hogy a haz rezonal be, mert ha kiveszem akkor halk, rateszek 1 Nexus DiskTwin-t es meglatom mi lesz.)
Szal vagy eleve elbaszt*k ezt a tipust, vagy tenyleg nagy a szoras.
Viszont legalabb tenyleg gyors
Vki?: az everestben be akarnam allitani az acoustic ot akarmire, akkor azt irja hogy nem lehet allitani.
[Szerkesztve] -
Dracula
őstag
válasz
Devid_81 #1013 üzenetére
[link]
Itt a WD összes vinyója, régen volt egy nagy mátrix ebből, de itt több az infó.
Érdekes módon a 16MB-os SE16-nál már nem írják oda, hogy ''Cool and Quiet'', míg a sima SE-nél ott van...
Én is Hitachi-n gondolkodom inkább, mert sajna a WD-k közt is nagy a szórás, még az RE sem mindig halk...
Üdv! -
Dracula
őstag
válasz
Anubis_9 #1012 üzenetére
Úgy tudom, a HUTIL az összes Samsung vinyóval megy, hisz saját fejlesztés a saját vinyóhoz. A magasabb verzió csak újabb sw-t jelöl szerintem, nem pedig mint egy ''BIOS'', hogy már ''ismeri'' a nagyobb-újabb vinyókat.
HW szinten olvassa ki az infót vagy ilyesmi, szóval a legújabb HUTIL-nak kezelnie kell mind2 Samsung vinyód.
Asszem még a nem Samsung vinyókon is tud pár dolgot, pl. SMART report.
Az univerzális, ami meg az IBM-é és most már Hitachi-é az az FTOOL, ezzel is lehet
állítani az accoustics management-et.
Üdv! -
Devid_81
félisten
Én 250 WD gondolkodom mert a 160 maxtor sata egy pöttyet hangosan kattog éjszaka amikor már csak letöltésre megy a gép.
És mivel halk a pc alapjába véve egyre inkább vincsó csere mellett vagyok.....
De ahol venném ott ennyi az infó a wd-kről :
250GB/7200/SATA300/8MB
Caviar SE
250GB/7200/SATA300/16MB
Caviar SE16
Ez csak nekem kevés?
Ebben NCQ támogatás van-e?
De ahogy itt olvasgatok egyre inkább azt veszem észre hogy még ha ritkán is esik róla szó de a Hitachi jön szóba mint ''halk megbízható'' vincsi.... -
Dracula
őstag
Oké, acél sorry.
Hát én is engedtem a pletykának, mert állítólag ezekből elég sok zajos, nem jól centírozott, stb. A fekák jobbak voltak sokak (pl. tothbe) szerint... de mástól is olvastam.
Sajna egy vinyót nem tudok kipróbálni a boltban. Úgyhogy acéltető = zsákbamacska. Inkább akkor Hitachi.
Üdv! -
mhif
senior tag
válasz
Anubis_9 #1000 üzenetére
Ami tény-már amennyire a ph-s vincsi teszteket olvasgattam- a samuknál ez süvítő hang jelen van. Általában mind1ik tesztben őket hozzák ki a leghangosabbnak (no meg persze az alkalmazás tesztekben a leggyorsabbnak
). Vmi gumibakos megoldás kellne neked szerintem, mert az ilyen hangszigetelt vinyódobozok r*hadt drágák.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- Samsung, WD, Micron 2TB Gen4 NVMe SSD!
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD20PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B760M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H510 WHITE BeQuiet! 650W
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest