Hirdetés
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- LG LCD és LED TV-k
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen videókártyát?
- SSD kibeszélő
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Nyugdíjas
nagyúr
Előre is bocsánat a kérdésért,de azthiszem nem sokra jutnék,ha rákeresnék a topicban a "halk", vagy "leghalkabb" szóra, hiszen elképzelésem szerint elég gyakoriak lehetnek a kifejezések errefelé
Szóval abszolút mi a leghalkabb HDD manapság?
Van egy 320-as AAKS WD-m,de szerintem rossz széria lehet,mert ismerősömnek is ilyen van, neki hangtalan, az enyém meg ilyen szélzaj szerű surrogó hangot ad elég hangosan(nagyon más mozgó alketrész nincsen a gépben,mert vizzel "főzök", igy elég zavaró számomra)...
Megaztn mr kezdem is kinőni, szóval nagyobb kapacitás felé is tapogatóznék,de elsősorban mérettől függetlenül a leghalkabb HDD érdekel... -
Zollee
tag
Hy All!
Tudnátok mondani típusszámot 320 GB-os 1 tányéros Samura? F1-es kéne, mert azt mondják az a jó.
Többféle 320 GB-os is van elvileg, de nem tudom melyik az 1 tányéros..Pedig nekem is csend kéne
Scythe Quiet Drive-ba tenném még plusszban, de azért előny az 1 tányér..
-
karyo
senior tag
Csendesgép építőknek ajánlanám figyelmébe a már nem is annyira új, de mindenképp slágergyanús, a valaha volt legjobb teljesítmény/fogyasztás mutatójú procit.
Intel E7200 a neve, fogyasztás EIST-vel:
1,6/20,8 W ( idle / load ).
Mit fog ez művelni kellően alulfeszelve! A cél simán lehet ~ 15W.
Számomra ez hihetetlen, de azt hiszem, lesz még ennél is jobb!
-
Cuco
tag
Ez 28dBA, ami egy lehalkított gépnél már bőven sok lehet. [link] Szerintem
a gugli biztos kidob néhány hangossággal kapcsolatos példa táblázatot.Én még a notivinyóhoz is azonnal megrendeltem a Quiet Drive-ot, miután
leteszteltem egy 12 -es ventit, ami 12V-on 24dBA-val iszonyat hangos volt.
Talán hasznát veszed: [link] -
Hukkle
tag
Sziasztok!
Engem az érdekelne, hogy a 2.80 bel érték mihez hasonlítható a gyakorlatban. A Samsung F1. széria 320Gb-os változatánál van megadva az érték, és igazából nincs elképzelésem, hogy milyen lehet ez de facto, ténylegesen.
-
Jofi81
őstag
Hétvégén beszereltem a Cooltek Disk Silencert. Hát nem volt egyszerű.Háromszor álltam neki, mire sikerült. Nem egyértelmű az összeszerelési útmutató. Az ember először azt hiszi, hogy az a nyolc kis alumínium tartó egyforma, pedig nem. Aztán miután összerakja, arra is rá kell jönnie, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy melyik fele hova kerül. Van kislyuk, nagylyuk, meg menetes lyuk. Persze ez így visszagondolva logikusnak tűnik, csak az útmutató elfelejti megemlíteni. Na de ha sikerült végre összerakni, akkor jól működik. Szóval megérte megvenni, azóta nem rezonál a házam, igaz a HDD-t is kicseréltem.
-
Cuco
tag
válasz
don Vamp #1288 üzenetére
Én pedig úgy ébredtem, hogy megpróbálom visszacserélni a 120-asom 160-asra,
nem igazán örültek neki, de végülis jövőhét szerdára megígérték hogy hoznak.
Úgy néz ki ketten leszünk.Nekem sem volt még soha 2,5"-om asztaliba, de a notimban lévő elég volt a
dzsojszikhoz is. Ha pedig mégis kevés, lehet venni még egyet és mehet a RAID 0... -
don Vamp
csendes tag
Ma úgy ébredtem, hogy erősen gondolkozom a kicsi 160-ason.
Lehet, hogy hétfőn megrendelem.
[link]
Ez a hivatalos samsung pdf szerintem hihető és logikus is.
Olvasható, hogy 160-as lemezekből áll ez az M széria és a 60, 80, 120, 160-as kapacitású HDD mind 2.2 Bel Idle-ben, míg a 250-es 2.4 Bel, mivel oda már 2 tányér kell.
Szerintem logikus és egyértelmű.
Én azt hiszem bevállalok egy HM160HI-t. Mondjuk én időként játékra is használni fogom... nem tudom milyen sebességgel megy majd, de muszáj lesz neki. -
Cuco
tag
válasz
don Vamp #1286 üzenetére
Sajnos, lehet hogy igazad van és a 160-as a tuti. Ez régebben már nekem is
szemet szúrt, de mintha valahol olvastam volna, hogy kb. 125Gb-t tud tányéronként,
úgyhogy beijedtem mi van, ha egy 2 lemezes 3 fejes klón.
Bizonytalanságomra a topikban tapasztalható HM121HI-es tapasztalatok is
ráerősítettek, ezért vettem végül én is ezt. De a netről most is azt olvastam ki,
hogy van 160-as, tehát igaza-d van/-m volt.Szerintem a 4W -a notivinyóhoz képest- viszonylag jelentős, ráadásul ez szinte tisztán hővé alakul, némi hang kíséretében... Én úgy tudom, hogy az emberi fül a hangot 3 DB-enként kétszer olyan hangosnak hallja, úgyhogy az a 0.25 a valóságban jóval többnek tűnhet.
-
don Vamp
csendes tag
Sziasztok!
Számomra a samsung oldaláról egyértelműen az derül ki, hogy a HM160HI is 1 lemezes 2.5-ös vinyó. A Bel ugyan úgy 2.2 és 2.4 mint a 121-esnek... fogyasztása is =.... így szerintem a 121-es helyett ezt lehetne ajánlgatni annak akinek a zajtalanság a legfontosabb. Az a +40GB ennél a méretnél nagyon sokat jelent.
Én is extrém csendes gép párti vagyok, de nekem a 160GB pont annyi lenne, mint a mostani vinyóm, amin alig férek el. Minimum 320ast szeretnék az épülő új energiatakarékos gépembe.
A HD322HJ érdekelne nagyon... ha valakinek van tapasztalata, örülnék ha írna.
Papíron csak kicsit hangosabb és csak 4W-al fogyaszt többet mint a HM160HI.
Valyon a gyakorlatban mennyi az a 0.25 Bel ami a készenléti állapot zajkülönbsége?Ami a HDD tokokat illeti... én drágállom őket ezért nem fogok venni.
Arra gondoltam, hogy az új gépemnél kihasználom majd a SATA 1méteres max. kábelhosszát, úgy hogy hátul kivezetem a vinyót a ház külső oldala mellé (SATA tápcsati hosszabítással). Legyártok neki egy zajszigetelő, rövid, alul és felül szellőző labirintus házat hungarocelből vagy vastag szivacsból, úgy, hogy felfele el tudjon távozni a hő... aztán ahonnan most is gépelek, kb másfél méterről, hallgatom :-) már ha lesz mit.
Egyébként a távolság növelése és a közbeiktatott vastag pléd (asztalról lóg lefele) is nagyon hasznos zajcsillapító. -
Cuco
tag
Nekem is voltak nagy (Tb-os) terveim, aztán le kellett nyelnem a békát,
nevezetesen: vagy nagy/gyors, vagy halk és döntöttem az utóbbi mellett.
Ami pillanatnyilag a legésszerűbb kompromisszumnak tűnt, az egy SSD rendszer + 640Gb-1Tb-s rackvinyó kombó lett volna, de látva a Mo.-i SSD kínálatot, inkább
megvettem a kis 2,5"-os samut.Nem tudok nagyobbat ajánlani, mert sose vennék 1-nél több lemezest
rendszervinyónak, és ez ma 320 Gb.
Rackvinyónak is valszeg csak a 640-es (2 lemezes) WD RE-t veszek,
ami ugyan hangos (a rack ventiknél sokkal halkabb), de 5 év a garija. -
Cuco
tag
Hát, válaszommal biztos nem leszek népszerű, de:
Tapasztalataim alapján a hő kevésbé veszélyes, mint a gyakori kapcsolgatás.
Az én vinyóim egy apró desktop házban, íróaszal fiók alá préselve (abszolút negatív példaként) ennél cifrább értékeket is produkálnak, mégis 100%-osak.
7200rpm/IBM és 5400rpm/Quantum, a korukat sejthetitek...
Régen a gar miatt nem érdekelt, most meg már tudom, hogy halhatatlanokSzerintem 50 fok alatt felesleges ventizni, felette pedig elég két vastagabb alulemez
darabot rácsavarozni (esetleg pasztázva) és már 45 se lesz soha. -
mobbo
senior tag
500 koruli meretben nincs semmi ami relativ csendes?
-
Ical
csendes tag
Sziasztok!
Köszönöm a segítséget!
Nem ragaszkodom az 500GB-hoz csak csend legyen végre.Üdv. Ical.
-
canniball
nagyúr
Rosszul rémlik
: a legutóbbi infóm 320Gb-ról szólt (de lehet azóta már van nagyobb is). Persze ez sem 500Gb.
-
Hukkle
tag
Sziasztok!
Samsung HD160JJ merevlemezem van és alapból 36 celsius fokos, de terhelés után felmeny 48 fokra is a hőmérséklete. A kérdésem, hogy megéri fáradozni a hűtésével (költeni Scythe Himuro-ra, meg ventiállátort eszkábálni elé) vagy inkább egy új beruházással éri meg foglalkozni.
-
Ical
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném mert hasonló cipőben járok. Építettem egy HTPC-t és ott tartok, hogy az 500-as samsung vinyom a leghangosabb, pedig a TTS-nél kapható dupla izoláló dobozba raktam, de úgy vibrál, hogy szétesik a ház, ez fel sem tűnt, míg a tápot és a proci ventit el nem némítottam. A vinyok visítását én is hallom, sőt egy idő után már a fülem is cseng tőle, de ezt az izoláló doboz jól megfogja. A kérdésem: A 2,5”-os vinyok felé kacsingatok de több szaküzletben is azt az infót kaptam, hogy nem tudom csatlakoztatni egy normál alaplaphoz. Szóval lehetséges, laptop HDD-t SATA portára csatlakoztatni van ilyen? Mivel nem vagyok, jártas e területen megköszönném a segítségeteket, és bocs ha már valahol volt szó erről.
Üdv. Ical.
-
Cuco
tag
Szerintem hang/megbízhatóság szempontjából az 1 lemezes kivitel alapkövetelmény
(valaki szerint még az "egyfejűség" is) és ez tudtommal kb. a 320-asok világa.
Én Samsung F1-et szerettem volna [link] , konkrétan a HD322HJ-est, csak itthon még nem volt kapható, és mire kapható lett, rátaláltam erre a topikra és vettem egy 2,5"-os HM121HI-t, amíg nem lesz normális SSD... -
mobbo
senior tag
3.5-esben mit vegyek? melyiket? 400-500gigas kene
minel csendesebb
koszi a valaszt -
Khaal
őstag
Jelen pillanatban melyek a kapható leghalkabb hdd-k sataval 2.5 ill 3.5 méretben?
120 giga vagy afelettiek érdekelnének.
2.5"-ben Samsung HM121HI az abszolút csúcs?
3.5"-ösök között van kiemelkedően halk típus? -
Cuco
tag
Amíg számoltam ezzel a kategóriával, nekem a Samu F1 / WD "zöldjei" tűntek a legjobbnak az olvasottak alapján. De a gari miatt -rackvinyónak- a WD RE-re hajlok, csak jönne már a duplaméretű egylemezes.
SSD-je van valakinek?
Mivel jó lassan készül a gépem, volt időm meggyőzni magam, csak kissé gyanús a magyar kínálat egysíkúsága (Transcend), remélem ez nem egy "keletre jó lesz ez is" kategória... -
sz.j
nagyúr
Arra azért én is kiváncsi lennék, hogy a 3,5", 7200rpm, 120-160 GB-os satás vinyok közül melyik a leghalkabb, még ha nem is annyira mint a 2,5"-os kis samu.
-
mobbo
senior tag
bocs hogy nem olvasom vegig a topikot
annyit mondjatok meg milyen HDD-t vegyek aminek nincs hangja es megbizhato, kb. 320-500gigasmost egy 160as sata SAMSUNG SP1614C van
koszi a valaszt
-
karyo
senior tag
válasz
gina100 #1252 üzenetére
Ott egy lehetséges gondra hívják fel a figyelmet, de a scenario sata2-es hdd CSAK sata1-et ismerő lapban való használatára vonatkozik, mivel a szóbanforgó HDD sata1-es, azért ez rá nem vonatkozik. ( A jumperrel sata2-es vinyó sata1-esnek hirdeti magát, kompatibilitási gondok elkerülése végett... )
Üdv.
-
gina100
tag
Szépeket olvastam a Samsung HM121HI merevlemezről, és ezzel kapcsolatban lenne egy-két láma kérdésem.
1. Ez sata1 vagy sata2-es vinyó?
2. Kell ennél a vinyónál jumperezni, mert a manual-jában írnak valamit a 150Gb/s, ill. 300Gb/s sebességről (de mivel nem tudok angolul, nem egyértelmű a dolog)?!?
Manual -
codec
senior tag
Tudnátok abban segíteni, hogy itthon hol, vagy kinél lehet ilyen: [link]
Cooltek Disk Silencer-t kapni? -
sz.j
nagyúr
válasz
Veriakilis #1243 üzenetére
Láttam ...
-
sz.j
nagyúr
-
canniball
nagyúr
Akkor kell csinálni, amikor nincs otthon a család.
Ha komolyan gondolod keresd meg Enszuke kollégát, ő megvalósította a dolgot így tud konkrét tapasztalatokkal szolgálni."Jól tudom, hogy a 2,5"-os Quiet Drive-ja pont befér egy 3,5-ös helyre?"
Jól tudod, de (mint írtam) javasolnám, hogy először hallgasd meg QD nélkül."Dupla dobozolás..."
Erre gondolsz? -
canniball
nagyúr
válasz
Veriakilis #1234 üzenetére
Ne az eladókat kérdezd, ezért van a fórum!
És tud az a rack működés közben is csendes lenni, egy jó csípőfogó kérdése az egész... -
Cuco
tag
válasz
Veriakilis #1234 üzenetére
Hát ezekkel a boltos „Nincs hangja” szövegekkel tőlem is kicsaltak nem kevés pénzt az évek hosszú során. Úgyhogy ezeket a „hangtalan” csodákat általában el is ajándékozom nagylelkűen a haveroknak, akik felteszik a padlásukra…
Szerintem a Zennel úgy járok, mint te (még nem raktam össze a gépet), pedig házon belül is talán célszerűbb lenne fordítva betennem, de ilyenkor már lehet nem elég az oldal nélküli ház, és kell egy minimális ventizés.
-
Cuco
tag
RAID 0 nem segítene?
Kösz a ventis infót! Szerintem nekem (most PIII-al netezek) is elég lesz az a bizonyos noti vinyó., a venti(k) hangját pedig majd leszabályozom a dobozolt vinyó maradék hangjához.
Jól tudom, hogy a 2,5"-os Quiet Drive-ja pont befér egy 3,5-ös helyre?
Dupla dobozolás, miliomos denevéreknek... -
Cuco
tag
válasz
canniball #1230 üzenetére
Pont ma nézegettem a Metroban a különféle toldó kábeleket.
Hát, kissé költséghatékonyabb megoldás lenne, mint a mostani...
Más kérdés, hogy a hosszú kábeleket mennyire szeretik a perifériák?
Mondjuk én már egy falfúrásos külső légszívós (+ légszűrő) megoldáson is fantáziáltam.
Csak abból botrány lenne itthon... -
Veriakilis
senior tag
'A Zenemet én is így gondoltam elhelyezni, csak én az aljával felfelé, és 1-2cm hézagot hagyva a háztól, így talán kialakul egy enyhe kémény hatás.'
Én is úgy akartam,- aljával felfelé - ahogy írtad, de a kábelek akkor pont rövidek lennének az alaplaphoz...
Így is éppen odaérnek.De ha Neked hosszabb a kábel, akkor a hőleadás szempontjából jobb ha a hűtőbordák felfele 'néznek'.
-
Veriakilis
senior tag
válasz
canniball #1233 üzenetére
karyo tényleg sok mindent kipróbált a HDD-kel, a gyakorlati tapasztalat sokkal többet ér,- és mond - mint bármiféle száraz gyári dBA, vagy egyéb adat.
Ráadásul amire Ő azt mondja, hogy halk, az tényleg halk!
Le a kalappal karyo előtt!SATA-s HDD keret vásárláskor egyik boltban kérdeztem az eladót, hogy ugye csnedes a ventilátora? Mire az eladó: persze, nagyon csendes...
Azóta amióta egyszer kipróbáltam, és meghallgattam, azóta tényleg abszolút csendes, mert csendben pihen a padláson... -
sz.j
nagyúr
Amióta be van szerelve a samu HM121HI 2,5"-os vinyo a gépembe, egyfolytábancsak álmélkodom.
Mert hogy lehet az, hogy egy ilyen kis "vacak" (mindenféle csendesítés nélkül!) szinte teljesen hangtalan legyen?!?A 3,5"-os Seagate 7200.10 (250GB) vinyomhoz, plusz samukhoz, készített vinyo csendesítési megoldás közel nulla közelire csökkentette a rezonancia keltette zajt, de a HM121HI mindenféle zajcsökkentési megoldás nélkül, alapból csendesebb!
Minimális rezonanciája ugyan van, de ez semmilyen zajt nem okoz.És az 5400-as mivoltja ellenére egyáltalán nem tűnik lassabbnak a 7200-hez képest.
Most már nagyon örülök annak, hogy nem elégedtem meg a 7200.10-es vinyó zajának megszüntetésével, és megvettem ezt a kis remeket!
Köszi mindenkinek a HM121HI-vel kapcsolatos sok-sok infót!
-
S.Y.S.
aktív tag
Nekem annó, volt egy WD 400-as sata vinyóm a Quiet Drive-ba téve, nem volt hangos, de hallható és elnyomta a 2db S-Flex ventit. A jelenlegi felállás, Fujitsu laptop hdd QD-ba és 2db S-Flex 600-650-es fordulaton járatva. A ventik a 'hangosabbak'
Észrevehető a lassulás, de nem annyival, hogy ne tudnék vele együtt élni/dolgozni, nekem is a csend mindent megér.
-
canniball
nagyúr
Konkrétan ezt a Noctuat nem ismerem, de én a leszabályozott Noiseblocker SX2Pro és Scythe S-Flex ventijeimet ugyanúgy nem hallom, mint a HDD-t. A korábbi 3,5" Samu HDD simán túlszárnyalta a légkavaróimat (is).
De ha tutira akarsz menni javasolnám Enszuke kolléga megoldását: kidobta a gépet a fal túloldalára, így a monitor előtt ülve a hangja tényleg 0. -
Cuco
tag
válasz
Veriakilis #1227 üzenetére
Sajna az én passzív(?) megoldásom közel sem olyan profi, mint a tiéd, ezért lehet (a tesztüzem után) bekerül min.1 lefolytott noctua. Szerinted ilyenkor még indokolt a Quiet Drive-noti vinyó combó, vagy már mindegy, hisz nem a vinyó hang dominál.
A Zenemet én is így gondoltam elhelyezni, csak én az aljával felfelé, és 1-2cm hézagot hagyva a háztól, így talán kialakul egy enyhe kémény hatás.
-
Cuco
tag
válasz
canniball #1223 üzenetére
Kösz a linket, a visszaolvasás folyamatban.
Az a baj, hogy a hang megítélése nagyon szubjektív, ezért próbálok minél több infót felhalmozni az üggyel kapcsolatban. Most veszek új gépet és nem szeretnék sokat beruházni egy olyanba, ami megint hangos lett.Igen valszeg ez lesz a megoldás. Kicsit árnyalja a helyzetet, hogy a gép lehet hogy fog kapni 1(3?) 5V-on hajtott Noctuát (800rm-es verzió). Ez már alapból fog okozni egy csekély szélzajt, viszont ha ez olyan erős, hogy elnyomja a vinyó hangot, akkor már értelmetlenné vált a laptop vinyóval szenvedni, hisz egy komolyabb 3,5-öst is bedobozolhattam volna és ugyanott lennék. Tehát a kérdés tömören: Mi hangosabb: egy (vagy 2-3) 5V-on hajtott 800-as Noctua kb. 4-500rpm-énél? Egy 3,5”-os (lehetőleg halk típus) bedobozolva, vagy egy samu noti vinyó , esetleg az utóbbi bedobozolva?
330.000 üzemórát írt a gyár, ráadásul nekem régebbi olvasmányaimból úgy rémlik, a ki/be ciklusok számában is elmaradnak a 2,5”-osok a 3.5”-osokhoz képest.
-
Veriakilis
senior tag
Köszönöm!
Nézd meg ezt az oldalt.
Én, és eddig még egyetlen egy megkérdezett ember sem hallotta a gép hangját.Maximum az FSP-ZEN-nek lehetne elektronikus zaja, de szerencsére nincs.
A heatpipe-oknak szintén nincs hangjuk.
Marad a HDD.
karyo által ajánlott Samsung laptop HDD-t,- Samsung HM121HI Sata 120 GB 2,5" 8MB 5400 RPM - beletettem egy Scythe Quiet Drive (desktop méretű) -ba.Azóta még senki sem tudta hang alapján megmondani, hogy most akkor megy-e a gépem, vagy sem...
Szerintem ez önmagáért beszél!
Induláskor hallani csak a CD, DVD meghajtókat, amikor a fejeket (?) mozgatják.
De aztán csak a csend marad.Veriakilis
-
canniball
nagyúr
válasz
cowboy_bebop #1224 üzenetére
Itt írt róla.
-
canniball
nagyúr
"...Scyte dobozba milyen eredménnyel járna?"
Itt olvashatsz a tapasztalatokról...nem maradéktalanul pozitívak. De azt hiszem erről már volt ebben a topikban is szó."...noti vinyókban gondolkodjam? És ha jó a hallásom, esetleg még ezeket is csomagoljam a scyte dobozba?"
Nekem ugyan nincs ilyen dobozom, de enélkül is elégedett vagyok vele. (Bár lehet csak a szünetmentesem búgásától nem hallom?) Ha nagyon teker és fülelsz akkor hallani, illetve néha csattan egyet, de szvsz ennyi belefér. De ha gondolod először teszteld, aztán ha nem tetszik vehetsz Scythe dobozt is."...az alacsonyabb élettartam+ lasabb működés nem túl nagy ár a halkításért?"
Ez az alacsonyabb élettartam nekem új, hol olvastál róla? A lassabb működés pedig nem minden esetben tűnik fel, attól függ mire használod a gépet, "office PC" esetén nem fogod észrevenni. -
Nem, nem halk HDD-re van szükségem. Csak közelítse meg a WD3200KS szintjét. Ez a mostani kettő közül a leghalkabb vinyóm, bőven jó a zajszintje. Viszont a Seagate-em olyan kerregésekre képes (97%-os szegény, csak tudnám, hogy mitől
)... Őrjítő.
Tehát csak azért kérdeztem, mert a kettő közül kellett volna eldönteni, hogy melyik a halkabb.
Olvastam, hogy a Hitachi magasabb frekvenciás hangokat hallatt, míg a Samsungnál a mélyebb rezgések lehetnek zavaróak.Pár tesztet végignéztem (valami orosz oldalaon volt összehasonlító teszt), sebességre a Samsung veri a Hitachi-t, úgyhogy ez alapján döntöttem (sajnos zajszintmérés ebben a tesztben nem volt).
Ha meglesz a kis Samsung, majd írok róla pár szót.
-
karyo
senior tag
Tényleg ne sértődj meg azon, amit mondok, de jelenleg _nincs_ és szerintem nem is lesz halk 3.5"-os hdd. Szvsz felejtős az a kategória.
Ár/érték - ben a legjobb: 2.5" bizonyos modellek. ( Ma erősen ajánlott. )
Ár/érték-ben rosszabb és lassabb, de halkabb is: 1.8". ( Én nem ajánlom. )
Leghalkabb: SSD ( A jövő ) -
karyo
senior tag
Ne ezen számok alapján dönts! Ha silent gépbe veszel vinyót, nagyon körül kell nézni, akár itt a fórumon, mert egyáltalán nem mindegy, hogy pl melyik tartományba van hangolva a seek, milyen a motorhang, mekkora a rezonancia. Azokat a méréseket kiszerelt állapotban végzik egy asztalon, én nem igazán tartom ezeket relevánsnak, persze kiindulópontnak nem rossz.
Ha azt mondod, hogy a vibrálás kizárva, akkor mindenképp 2.5" és még azt is fügeszd fel, így csend lesz. Írtunk itt néhány modellről, illetve van egy jelenlegi "bajnok", azzal azt hiszem kellemes eredményt érhetsz el.
-
Cuco
tag
Sziasztok!
Passzív (remélem sikerül) gépbe gondolkozom vinyón.
A leghalkabb 3,5"-os becsomagolása Scyte dobozba milyen eredménnyel járna? Elnyomna egy 500 rpm-es Noctuát? WD 160Gb RE, vagy Sam. 320Gb F1 között hezitálok.
Vagy felejtsem el szépen és csak noti vinyókban gondolkodjam? És ha jó a hallásom, esetleg még ezeket is csomagoljam a scyte dobozba?
Az eddigi beírások szerint nekem a Samsung HM121HI tűnt a legjobbnak, de a leírása ( [link] 20. old.) alapján sajna nem 100%, hogy ez-e a legnagyobb 1 lemezes, vagy a 160-as?
Végezetül még egy kérdés: az alacsonyabb élettartam+ lasabb működés nem túl nagy ár a halkításért?Veriakilis: Gratulálok a munkádhoz, van benne anyag...
-
Veriakilis
senior tag
Sziasztok!
Elkészült a gépem oldala.
Kíváncsi vagyok a véleményetekre.
A kis Samsungnak a Scythe Quiet Drive-ban (a desktop méretűben) tényleg nincs már semmi hangja sem.
Csak ha 10 cm-re közel hajol hozzá az ember.
Az éjszakai csendben sem hallani normális távolságból a gépet, csak a falióra másodperc mutatójának a hangját lehet hallani...Nem lehet megmondani hang alapján, hogy megy-e, vagy sem.
Veriakili
-
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek melyik a halkabb (tapasztalatok alapján, minden szempontból):
- Hitachi Deskstar 80GB SATA (Model: HDS728080PLA380)
- Samsung SpinPoint HD080HJ 80GB SATAA Hitachi hűvösebb, mindkettő 100%-os kondíciójú, a mostani tulaj szerint alapzajban a Hitachi a nyerő, seekeléskor pedig a Samsung.
Egy Seagate Barracuda 7200.7 80GB-hoz hasonlítva melyik lenne a jobb választás (hang szempontjából)?
-
Ferdzsoo
addikt
Az ilyen ütődés/rázkódást jobban bírják a notivinyók különben mint a desktopok?
-
sz.j
nagyúr
A 2,5"-os Samsung 250JI hangjáról/zajáról van valakinek infója?
-
Ferdzsoo
addikt
Igazából iszonyat meglepődtem mikor megláttam mekkorka ez a cucc.
Hihetetlen minek csinálnak 3,5-es vinyókat iszonyat zajjal meg hőgutával mikor ezek a kis virgoncok is hozzák a szintet...
Hd tune-al tesztelgettem itt kicsit őket, hát a régebbi WD 3200KS-es 16MB cache-s vinyommal van egy sebességi szinten a picike. Os alatt észre sem veszed hogy lassabb lenne, lehet azért mert nem is az.
Ellenben 32 fok fölé nem megy hőben és zajban meg inkább nem is nyilatkozok hogy mennyivel halkabb...
Én ezentúl csak notivinyót fogok venni, majd utána meg SSD-t.
Számomra a desktopvinyók meghaltak... -
Ferdzsoo
addikt
Vinyó megjött, hangja nincs, rezegni rezeg, de himuróban van szóval ebből mitsem hallok/érzek.
Emberek ez tényleg brutál. Nincsen hangja.
Néma a gépem!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan - SEAGATE 2TB ST2000DM008 3.5" 7200rpm 256MB SATA merevlemez
- 1 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron
- WD Black SN850X 2TB - garancia 2028-ig
- Western Digital Ultrastar DC HC550 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- Western Digital Elements 750GB HDD alig használt!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest