Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomate
veterán
-
psykie
aktív tag
Sziasztok!
A következő kérdéssel fordulnék hozzátok. Szerintetek rá merjek rakni az 5000+ Black Edition procira egy sima X2 5600+ -os gyári procihűtőjét, ideiglenesen? A gond az lenne, hogy a Hyper TX2 ventillátora 2 hét alatt megadta magát, letört a ventiből egy darab fogalmam sincs, hogy hogyan csak egyszer el kezdett zörögni, levettem az oldalát és csodálkozva néztem hogy ott ficereg egy nem kis darab a ventiből. Félek, hogy nem cserélik ki gariban, szerintetek...!?
üdv
-
Tomate
veterán
válasz
benedekco #14994 üzenetére
Ezek vannak! Dual Core Optimizert tedd föl ha még nincs feltéve.
-
Hali!
Én is x2-ben utazom. Jelenleg az AMD által kiadott legújabb x2 driver-t használom, de hallottam, hogy van valami módosított holmi, ami picivel "jobb" (sajna nemtudok konkrétumokot, mivel jobb és mivel másabb a cucc). Esetleg nem tudjátok hol lehet ezt fellelni?
Előre is köszi!
-
sas1980
tag
válasz
killer1203 #14992 üzenetére
Vagy az is lehet, hogy a router lesz a gond. (ha van)
-
killer1203
senior tag
akkor nemértem lehet a kábel a szar mert a másik gépen meg gyors a net
-
bucilali
aktív tag
válasz
killer1203 #14982 üzenetére
hát, mivel a net-hez elég bőven egy P I-es rendszer sebessége is, nem hiszem, hogy a húzás miatt van..
vagy a neted szar, vagy valami progi teljesen felemészti a procidat magas priorítással.. -
Zso Ro
senior tag
válasz
Akkor ezert lassult be nalam is az internet,mert te huztad a procit.Valamit globalisan csesztel el
-
Tomate
veterán
válasz
killer1203 #14986 üzenetére
NEmhinném...
-
Tomate
veterán
válasz
a-a, ilyen nincs
-
-
killer1203
senior tag
sziasztok
valaki tudna segiteni hogy miértvan az hogyha huzom a procit akkor belassul az internet
-
Blacki
tag
Hello.
Nos azután szeretnék érdeklődni hogy az itt feltünt Amd 6000+ tulajoknak mennyit sikerült kicsikarni a prociból és milyen feszen.
Mert láttam egy két jó kis tuning eredményt 3300 MHz , meg egy 3420-ast is.
Ez nem rossz de milyen feszen.
Meg lenne egy olyan kérdésem is , hogy ha a vwindows a bootnál kékhalált kap akkor a ram kifeküdt ?
Mert én erre gyanakodom, de nem vagyok benne biztos lehet hogy alaplapom rakoncátlankodik. -
vary
csendes tag
válasz
Tomate #14979 üzenetére
Már csak az a nagy kérdés, nagykerben vajon mikor lesz ? Lehet beneveznék erre, szebbre meg jobbra úgysem lesz pénzem...Pár tesztet először azért elolvasnék róla, ha lenne vhol. Meddig lehet vajon húzni kb ? Brisbane magos, G2 steppinges,65 W. Meg hogy ez vajon jobban megérné-e, mint egy 5000+-os BE?
Bár azt meg nem sok helyen lehet már kapni... röviden ennyi -
Cadal
őstag
válasz
BlackDragon1 #14977 üzenetére
Nem semmi információs hátrányt fogsz lefaragni, ha minden topikban válaszolnak a kérdéseidre, ahová írtál!
De legalább a kérdéseidnek van értelme.
-
Tomate
veterán
válasz
BlackDragon1 #14975 üzenetére
A procid AM2-es, az AM2+ a Phenom X3 ; X4
-
BlackDragon1
csendes tag
Sziasztok kellene a segítésgetek!
Honnan tudom eldönteni, hogy a proszim am2+os vagy csak am2-es ? nekem: ( amd athlon x2 am2/am2+ 6400+ ) om van... -
vary
csendes tag
[link]
most ezt a kettőt találtam így hirtelenjében -
vary
csendes tag
válasz
Csiborbogár #14971 üzenetére
-
vary
csendes tag
Bár az is lehet, hogy csak egy nagyszerű marketingfogással állunk szemben.Kiveszi a hűtőt a boxból, azt eladja BE-nek
-
vary
csendes tag
-
vary
csendes tag
Hali!
5400+ black edition prociról tud valaki valamit ? semmi tesztet nem találtam, amd honlap szerint nincs is ilyen proci... -
-
Cadal
őstag
válasz
Televan74 #14950 üzenetére
Hi!
AMD Athlon 64 X2 5600+ EE Socket AM2 BOX 2.90 GHz,2x 512KB L2,Brisbane (65nm),65W 1 év garancia
#14952 Debilon Olvasgass itt! Hátha találsz megoldást.
-
Debilon
addikt
hali!
tudja valaki, hogy a prociról/hűtőről mivel lehet frankón letakarítani a hűtőpasztát?
ugyanis procit ápgrédeltem, és a régit lekéne takaírtanom -
Televan74
nagyúr
Hali!
2900 MHz 5600+ procit lehet kapni magyar országon?
Mindenhol csak a 2800 MHz változattal lehet találkozni. -
törölt tag
válasz
K4jusz #14943 üzenetére
Gondolom a szabvány AVC cooler van hozzá, szóval 58mm.
Vladi: "Lényege, hogy terheléstől függően állítja a processzor sebességét (mhz) és áramfelvételét (volt)"
Ennek a második fele baromság, a Volt a feszültség mértékegysége, nem az áramé. Utóbbit Amper-ben mérjük.
-
Lajkó
őstag
Valaki még ezekre (esetleg)?
Mi az a G1 stepping . g3, f3 ? -
K4jusz
tag
Sziasztok!
Megtudná nekem mondani valaki, hogy milyen magas egy 4050e procinak a gyári hűtője, vagy ha nem pont ennek egy hasonló procinak?
Köszi
-
Vladi
nagyúr
Na a CnQ-t speciel tudom. Ez egy technológia. Cool and quite. Ezt jelenti.
Lényege, hogy terheléstől függően állítja a processzor sebességét (mhz) és áramfelvételét (volt)
Tehát, ha csak böngészel és nem csinál semmi extrát, leveszi a teljesítményt mondjuk 1000 mhz-re. Ha beindul, akkor meg feltekeri.
így kevesebbet fogyaszt és kevésbé melegszik. De ha kell leadja a szükséges teljesítményt.
fixme majd valami szaki. -
Lajkó
őstag
Van itt egy pár ködös rész. Mi az a G1 stepping . g3, f3, CnQ ?
-
Vladi
nagyúr
Köszi a válaszokat!
Ezt a stepping dolgot sosem értettem.
Lehet majd utánanézek.
A proci vagy gép húzásról p1 után leszoktam. Az nálam nem szempont.
Szempont viszont az alacsony fogyasztás. Ebben az esetben ez elég jól hangzik.
Laza netezés közben az még alacsonyabb is lehet.
Úgyhogy CnQ marad, sőt feltétel.De ez még csak a jövő zenéje.
-
Tomate
veterán
-
Vladi
nagyúr
Sziasztok!
Viszonylag láma kérdés:
Az amd oldalán azt írják, hogy a AMD Athlon™ X2 Dual-Core 5600+ fogyasztása 67 watt. Ez magonként, vagy összesen értendő?
Meg gondolom ez maximális terhelésen ennyi. Hogy van ez?Csak érdeklődöm, hogy állnak most a procik. Amúgy nevezett példányról milyenek a tapasztalatok?
-
Tomate
veterán
-
Raypapa
tag
Ez offtopic, de kérhetek a BIOS frissítéshez egy kis "support"-ot?
http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us
A fenti címen van az alaplapom bios letöltései.
Mostani verzióm: 0402, 09/25/2006
A honlapon a legújabb: 1401, 24/04/2008
- A kettő között már számtalan verzió volt. Lehet e rögtön a legfrissebbet feltennem, vagy egyenként mindet végig kell töltögetnem?
- Hogyan kell frissíteni?
Köszi -
Raypapa
tag
Sziasztok!
Egy megerősítést szeretnék tapasztalt klubtagoktól:
A fórumosok javaslatára gyorsítottam a tempón az ATI 4850 kártya miatt 6000+ procira.
Ha model unknown van kiírva, akkor az alaplapot frissíteni kell ugye?
Köszi! -
lsc
nagyúr
válasz
LordAndrew #14926 üzenetére
Itt Bandit bazár próbáltad ? Itt árul a ph-n , legalább a kérdés ingyen van .
-
fagy53
nagyúr
válasz
LordAndrew #14926 üzenetére
Hát a hitelkártyáddal még csak besétálhatsz egy számtech boltba, de készpénznél alább nem adják! Szinte mindenhol ki van írva, a kártyás fizetés szünetel.
-
Calibos
addikt
válasz
Gerisz #14816 üzenetére
Úgy mondom akkor hogy legalább 3Ghz kell de inkább több.
Előtte felbontásról nem volt szó ennek függvényében magasabb felbontások is figyelembe vettem.
Egyik fórumtag pont ilyen teszteket csinált, de 3870 kártyával. F.e.a.r, ami egy magra lett optimalizálva, a 4 magos Phenom@2600 alatt megtáltosodott. Szóval születnek érdekes benchmark eredmények. -
-
lsc
nagyúr
válasz
LordAndrew #14924 üzenetére
Ennyi helyen írják , telefon vagy mail .
-
LordAndrew
tag
Sziasztok, AMD 4850e-t keresek, sajna nem nagyon látok olyan helyet, ahol ténylegesen kapható is. (Árlistában sok helyen ott van, de ténylegesen nem kapható). Tudnátok olyan boltot ajánlani, ahol ezt a procit meg is tudnám venni?
-
Hali!
Kéne egy kis segítség, hogy mi a gebasz nálam! Memtest86+ 2.01 proggal akartam memtestelni a ramom, ami 800MHz-en megy kereken. Elinditom memtestet, de az valamiért 940MHz-et ír...
A proci egy 4400+ G1 brisbane. Igy használom: 244x11,5=2806MHz Ezt ugye el kell osztanom 7-el, mert 667re állitottam a biosban a mem kezelést. Tehát 2806/11,5=400 Tehát 400x2=800MHz-es órajel. Ezt CPU-Z és minden egyéb windowsos progi jól írja. Ám memtest ha törik, ha szakad ösze visza irkál!
Másik példa:
Alap esetben a proci 2300MHz. Ha 800as beállítást használok a ramokhoz kapnom kéne 766MHz-et! (2300/6=383, 383x2=766) Ám nekem valamiért ekkor is 940 jön ki! Windows ismét jól ismeri fel! De a lényeg, hogy minden osztóval mást ír!Gondoltam ide írom, hátha ide tartozik az A64 memkezelése!
Szerintetek? Most akkor csak rosszul ismeri fel és tesztelhetem teljes nyugodtsággal, abban a hitben, hogy az valójában nem annyin megy? Gépem adatai az adatlapomon ki van írva, ha szükséges!
-
HERR Z
veterán
-
borsi
tag
válasz
Májsztró #14919 üzenetére
Akkor nekem jó, hogy legalább a gyári órajelet "viszi". Nem akarom lecserélni, jól fut, de amit írsz, az alapján a hűtő csere se biztos hogy segítene... Ráadásul mindkettőnknek ABit lapja van?! Egyre erősebb a gyanúm, hogy valójában nem is melegszik túl a proci, hanem valami szoftveres gondunk van.
1., a passzív videokártyám nem melegszik 65 fok fölé, pedig a procihűtő is fújja rá a meleget(elvileg)
2., 0% terheléssel is 50C-os(1,175V-al, 1,25GHz-en 39!), szobahő 25C
3., alig fogyaszt a proci szerintem, ergo miért melegedne. Ezt arra alapozom, hogy a P4-em ha terhelést kapott, nemsokára a táp is rendesen felpörgött. Ez most elmarad, a videókártya hasonló fogyasztású(X800XT-2600XT), minden más ugyanaz a konfigban.
4., ketten nem járhatunk ugyanúgyArra gondoltam még, hogy görbe a procikupak, és nem fekszik fel a hűtő?
-
Májsztró
addikt
ugyan ezzel szopok , 4000+ , G1 stepping .... 2625-t megy az enyém gyári fesszel , de alap órajelen is túlmelegszik , legalábbis a dióda szerint .... nforce590ultra lapban 2625 mhz-en 54-55 fok volt a teteje. nálam 2100-on lekapcsol ha terhelést kap , ezért szeretnék majd g2 steppinges 5200+-t venni HERR Z-től , sztem neked is be kéne fektetni egy másik prociba , beszámolja a régit !
-
borsi
tag
válasz
Tomate #14917 üzenetére
Lehet hogy kevés, de elvileg bírnia kéne....
A paszta 4 éves Zalman, ezt találtam otthon. És próbáltam vékonyan vastagon mindenhogy.
Abban reménykedtem, hogy azt mondjátok kapcsoljam ki nyugodtan a hővédelmet
Az normális hogy a maghőfok sokkal alacsonyabb?(max 50C a 85-el szemben) Valamelyik hülyeség -
borsi
tag
Hali!
Én is klubtag lettem végre
Lecseréltem a 3,6GHz-en futó P4-emet egy X2 4000+ -ra. A proci G1-es. Igazándiből a hűtéssel van problémám, és nem tudom hogy a hűtő gyenge vagy én vagyok béna.
CM Susurro procihűtőt kaptam hozzá. Alapórajelen Orthos-al és ATT 3D renderrel egyszerre terhelve 70C alatt tud maradni, üresben 50C. Viszont ha egy kis tuningal feszemelés nélkül 2625MHz-re húzom, terhelve 10perc után túlmelegszik a proci, lekapcsol az alaplap (85C+).
Egy gyári hűtőhöz képest is gagyi a hűtőm?(2625MHz nem olyan sok szerintem 1,3V-on)
Nem tudom rendesen felrakni?(többször nekiálltam)
Hülyeséget mér az alaplap, kapcsoljam ki a hővédelmet?(Abit AX78) -
HERR Z
veterán
válasz
Májsztró #14908 üzenetére
pontosan, ezek szépen feles szorzós vadállatok
amit nézz az a ram osztó:
legkisebb be-2400-nál cpu/6, 4800+-5200+-nál cpu/7
ergo....míg 4400+ 3000@1000-ret szépen meg lehet csinálni, 4800+/5200+-nál 3500MHz kell hogy 1ghz-en köhögjön a ram...végül is lehet jó, mert csótányabb ram se korlát tuningban -
Májsztró
addikt
válasz
sas1980 #14906 üzenetére
hát figyu , HERR Z közreműködéssel találtam meg a jut is marad is kategóriát. mert a mostani professzort becserélné nekem egy újba ... egyébként csak az én lapomba mért hülyén a proci , nforce590 ultrába volt ma délután , húzva nem ment benne 54 fok fölé .... szóval
Egyébként az 5200-ba hogy van az órajel ? 2700 mhz az hogy jön ki ? 200*13,5 ? vagy mi ?
-
HERR Z
veterán
válasz
sas1980 #14906 üzenetére
igazából nekem 3870-nel ment annyit kb crájzisz mint amiket te leírtál ezért érdekes....(logikusan a 2500mhz-es értékre gondolok)
mondjuk nekem 1600*1200-on indul az élet ottmegmár nincs cpu limit annyiramellékesen meg legtöbb számgépbótos nem fogja mondani hogy édeskisfiam jóhogy veszel végéát, de a procid csótány hozzá, tuningojjá má, mondjuk elvész a gari -de ez mellékes
-
sas1980
tag
válasz
Májsztró #14901 üzenetére
Na mégis proci csere??
HERR Z:Nincsen semmi gond, csak ne írd azt, hogy a "ratyi" 1280x1024 ben mindegy, hogy 2500 Mhz vagy 3000 Mhz, mert pont itt nem igaz az állítás.
Ja és amiatt kialakult ez a rövid eszmecsere, ott nem 2600 ról volt szó, hanem 4850-ről!!!
Szegény gyerek meg megveszi a procit aztán meg les, hogy szaggat a játék!!!! -
Tomate
veterán
válasz
B4l!nt #14902 üzenetére
2 ram volt bent és tök különböző volt a 2? Akkor ne csodálkozz, hogy nem ment
Vegyél még egy ugyanolyan 1066-osat ami benne van és az már jó lesz!
Szerintem még próbálkozhatsz, feljebb vinni a szorzót a 11x-esre, ahol újraindulgat, azt már nem bírja. Ha kék halált kapsz akkor pedig a ram nem bírja már valószínűleg!Májsztró: G1 nem húzható annyira.
-
B4l!nt
aktív tag
válasz
Tomate #14900 üzenetére
Na sikerült megoldani végre
A ramot próbáltam visszavenni de még azt se engedte...
Kivettem az 1ik modult (1.5gb van jelenleg) és most frankón megy mindenBe is nevezek a közeljövőben valami normális ram-ra
Ez így működhet?
10*250 / 5 azaz a ram 1000. (1066-os modul)
Ezek a procik átlagban meddig mennek fesz emelés nélkül? (persze egy hűtőt még szerzek hozzá)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen Threadripper 1920X processzor 12x3.5GHz TR4
- Intel i7 6850k 2011v3 processzor tökèletes működéssel
- Intel Core i5-4590 Processzor 4/4 MAG, 6M Cache, max 4X 3.70 GHz, Intel HD Graphics 4600, vPro
- Intel Core i5-4570 Processzor 4/4 MAG, 6M Cache, max 4X 3.60 GHz, Intel HD Graphics 4600, vPro
- Intel Core i5-10400F + ajándék Cooler Master hűtő
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest