Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házimozi belépő szinten
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- HP ProLiant MicroServer Gen8
- Négy P-maggal jön a Panther Lake generáció
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bronzos ATX 3.1 tápok a be quiet! névjegyével
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomate
veterán
-
B4l!nt
aktív tag
válasz
Tomate #14894 üzenetére
Kösz mindenkinek aki próbál segíteni de még mindig nem akar menni
A HT-t visszavettem 4-re és így 800on megy. Próbáltam nagyobb fsb-t (10.5*230) és most kiírja, hogy f1 folytatás vagy del és visszaállítás. Ha f1-et nyomok akkor bejön a win és az fsb visszamegy 200-ra a szorzó meg marad azon amire beállítottam.
Ez teljesen reménytelen vagy valahogy feljebb lehet vinni azt a szaros fsb-t? -
HERR Z
veterán
válasz
Gerisz #14893 üzenetére
HD2600-nak lényegében tényleg mind1, most 3Ghz 1.25V-tal döcög a rendszer, és a ram is takarékosabb 1Ghz-en megy 2.05V-tal
nekem azért kell kraft mert sokat tömörítgetek(hd és tsai) és ott számít(4 magra majd akkor ápgrédelek ha legalább ennyi lesz bennük tunigban), ha játszanék akkor nagyon nem hd2600 döcögne a gépben
meg mellékesen kicsit csótányul nézne ki hogy terítem a faszábbnál faszábbul húzható g2-es procikat és én meg döcögök 3ghz alatt...presztízs bámmeg
-
Gerisz
addikt
válasz
sas1980 #14891 üzenetére
Jaj Maki!
Ne már! Ez nem lehet!
Ez azért van mert nem 48"-on tolod! Fullon AF AD AZ GD GH ITE SDF -et is rá kell kapcsolni! Akkor lesz jó! Ott nem számít! Komolyan, ezt se lehet rádbízni!
Már lassan úgy vagyok, hogy nem is kérdezek, inkább kipróbálom magam, mert itt a hozzászólások és a valóság sokszor eltér!
Jah HERR Z-nek is azért van felhúzva mer mindegy -
sas1980
tag
válasz
aphra2 #14881 üzenetére
Na megvan a mérés!!!
1280x1024 ben veryhigh minden (crysis: paradise lost) a következő az erdemény:
3000Mhz: átlag fps: 32,379
2600 Mhz: átlag fps: 17,483
Ha jól számítom megközelítőleg fele annyit tud 2600 Mhz-en.
Na itt végül is ez az 1-2 fps-es különbség annyit jelent, hogy az első esetben játszható a game, a második esetben meg nem!!!
Ennyit számít ennél a felbontásnál a proci!!!
Májsztró: Akkor már jó lesz sztem., gratu!!!!
-
B4l!nt
aktív tag
Hello!
Van egy gigabyte m61pm-s2 lapom. Ebben 4400-as (11.5*200)-as proci.
Elkezdtem tuningolgatni de valamiért nem akarja az FSB-t 217 fölé vinni. Hiába veszem vissza a szorzót de ha 217 fölé teszem nem akar bebootoloni.Lehet ezzel valamit tenni?
A BIOSban még feszültség állítási lehetőséget sem találtam
Talán azért mert S2-es a lap? -
Májsztró
addikt
válasz
sas1980 #14877 üzenetére
hát egészen ma dél óta kb ....
egyébként a PWM hőfok az mit jelöl ? a proci melletti kis fekete mosfeteket igaz ? ( lehet hogy hülyeséget mondok
) mert az 60 fok, a bordája forró , és sztem ezért akadt meg a GRID , és teljesen lefagyott a gép
másik kérdés : 4000+ mennyit mehet max ? alapórajellel ? meg emelt fesszel ? Átlagba kérdem , tudom ,hogy minden proci mást bír
-
sas1980
tag
válasz
aphra2 #14881 üzenetére
Ok!
Még egyenlőre csak azért érzésre próbáltam, mert a vista-t újra kellett tennem és még minden progi nincsen fenn.
De ami szemre jelentősen jobb az gondolom fps ben is több!!
Le fogom mérni, de ez a felbontás nálam nem nagyon mérvadó, mert nem sokáig lesz már meg ez a moncsim.Csak azért írtam le, hogy akinek ilyen felbontása van az tudja milyen procit kell tennie a 4850-mellé. Nem mindenkinek van 22"-26"-os moncsija.
-
-
sas1980
tag
válasz
HERR Z #14870 üzenetére
Csak nem hagyott nyugodni ez 4850 dolog, úgyhogy kipróbáltam. Feltettem a Crysist és az összes patch-et hozzá. Egyenlőre 2600 Mhz-en és 3000 Mhz-en próbáltam veryhigh beállítással (minden veryhigh) 1280x1024-ben.
Az eredmény annyi, hogy 2600 Mhz-en szó szerint játszhatatlan szerintem, majdnem "diavetítő" sebességet produkált a rendszer!!!!
3000 Mhz-en már jelentősen jobb volt ott már majdnem játszható. kb. 20-30% (szemre a javulás). Most sajnos tovább nem érek rá ezzel foglalkozni, de egy biztos minimum kell a 3000 Mhz!!!!!
Majd a hét valamelyik napján kipróbálom 3200 és 3300 Mhz-el is, de már borítékolom előre az eredményt.
A próbát a Crysis Paradise Lost pályáján csináltam!!!
-
HERR Z
veterán
válasz
sas1980 #14868 üzenetére
ez az okfejtés igaz ha crysis mediumba játszol
ha felcsűröd very high-ra akkor már csak 1-2 fps-t számít hogy 2500 vagy 3000-ret megy-e a proci
felesleges erős vga ha nem csűrsz mindent maxra -mert akkor procilimites lesz....ezd viszont a részletesség, AA, AFnövelésével kb meg tudod szüntetni -
sas1980
tag
válasz
Gerisz #14867 üzenetére
Teljesen igazad van!!!
Ha nem számítana a proci akkor még mindig az 1,8 as 3000+ om lenne.
A 4850 hez megfigyelésem szerint legalább a 3000 Mhz kell, ha nincs akkor abban a "ratyi" 1280x1024 ban is igen gyenge teljesítményt ad a vidkari. Akkor felesleges!!!!!
Elég egy olcsóbb.
Ha valakit érdekel mi hajtja ki a 4850 vidkarit, javaslom a topikjának az olvasgatását!!!
-
Gerisz
addikt
Jah! Hát nem tudom, hogy mit számít, de akkor bőven elég lenne egy 2Ghz-es proci is nem?
Mondjuk amit én megnéztem teszteben (kryfos) 1280x1024-ben, a 3Ghz és a 3500 között 2 fps van átlagban. a minimum nőtt meg. a kari, hogy 625-ön vagy 725-n ment jelentett sokat.De most tényleg akkor mi a f@sznak vannak oda az intel 4Ghz körül rohangáló procikkal, mikor azt mondjátok ez is fölösleges. Ez már megint a megmutatom mekkora van a gatyámban?
De mégis nagyobb procival akkor miért teljesít jobban a vidkari
(ne 3Dmark, game FPS)
Vagy ez nem igaz, csak a rendszer teljesít jobban.
Akkor minek írja le a gyártó, hogy a videókártyához ajánlott processzor sebesség XGhz?
Pl. az Nvidiának mi a haszna abból, hogy leírja az én 8800Gt-mhez ajánlott a 3Ghz -
éN79
addikt
válasz
Gerisz #14857 üzenetére
Gerisz és Tomate: kicsit kijöttem már a gyakorlatból, de egy 4850 esetén az a 2700 vs- 3200 vajon milyen szintű gyorsítás eredményez? Nyilván van, de saját régebbi megfiegyeléseim alapján egy kellően high beállításra állított játéknál (amit a kártya nyilván bír) az egyes tuningbeállítások között 1-2 frame vagy éppen elhanyagolható különbség adódott. Nem mondom, hogy nem gyorsabb 3200-on a proci, de pont játékokban nem biztos hogy annyira tettenérhető a változás. Nyilván sok mindentől függ a dolog.
Ezzel csupán csak arra céloztam, hogy nem feltétlenül éri meg neki egy másik procit venni csak azért, hogy átlépje a bűvös 3G-t. -
Tomate
veterán
-
KD6-3.7
őstag
Inkább eladom ezt és veszek egy 6000+-ost az csak elég nem?
-
Tomate
veterán
válasz
KD6-3.7 #14846 üzenetére
CPU-Z be nézd meg, mit ír! Ezek az infók kellenének.
-
Tomate
veterán
válasz
KD6-3.7 #14844 üzenetére
CPU-Z-be everestbe, HT=Hypertransport
-
Tomate
veterán
válasz
KD6-3.7 #14831 üzenetére
Az időzítés is fontos lehet, lehet túl szűk! Feszt pedig adjál neki kicsit, a HT-t(hypertransport) pedig vedd vissza 4x-esre vagy 800Mhz-re. (ahogy a biosban van az állítási lehetőség) 1000fölé ne nagyon kerüljön. Kék halál általában a ram miatt jön létre.
Töltsd ki az adatlapodon a cuccok részt a géped paramétereivel, könnyebben tudunk segíteni!
-
-
éN79
addikt
válasz
KD6-3.7 #14825 üzenetére
tibi34 amit írt, az is jogos, adott sebességen az időzítéseken is elcsúszhat a dolog.
Ahol megtalálod az 533-667-800-at, ott igen, állítsd vagy 533-re vagy 667-re, ezáltal a ramod kvázi alacsonyabb frekvenciáról indul, és tuning esetén így közelítesz majd hagyod el a gyári specifikált frekvenciát. Van itt valahol (talán #1 hsz) egy kalkulátor, amelyben a procid szorója és a beállított cpu freki arányában meg tudod határozni a várható ram sebességet.
A DDR2 feszt meg akkor kell elméletileg növelni, ha a gyári sebesség fölé hajtod a ramot (igaz hogy amd mellett nekem eddig általános volt, hogy 1.8V helyett 1.9 netán 2V-ot adtam a ramoknak akár alapon is, de végül is felesleges őket stresszelni, ha nem igénylik) magyarul ha "visszaosztod" a ramot akkor nem kell plusz fesz elvileg. -
KD6-3.7
őstag
Es ehez az osztóhoz melyiket kell beálltani?
Am kipróbáltam a cpu frekit 220-ra tettem a a másikat amit írtál hatyam 100-on és próbáltam a ddr2 voltage-t 1.90V és 1.95V is de egyikel sem indult!Az 1.95V-vel bejött a windows de újra is indult 1 perc múlva a másikkal a bootnál újraindult! -
éN79
addikt
válasz
KD6-3.7 #14817 üzenetére
Pedig általában kiválóak azok a "szájbarágós" leírások, én se igen tudom másként leírni valószínűleg. A CPU Frequency-t állítsd mondjuk 230-240 közé indulásként, a pci express clock maradjon 100-on fixálcca, a DDR2 voltage 1.9-2.0V ramtól függően, a cpu multiplier elvileg maradhat auton. Ennyi nagyjából. Még azt kellene megnézned, hogy ha emeled a cpu frequencyt 200->230, akkor a ram sebességed hogyan alakul, mert lehet azok nem bírnák egyből, így a kvzái visszaosztást kell választanod, de valahol úgyis írja majd a lapod, hogy éppen milyen sebességen járnak a ramjaid.
-
KD6-3.7
őstag
Hali!
Húzni szeretném a procimat Athlon64 x2 4800+ és azt szeretném megtudni mit hogyan csináljak hogy jólegyen?
Találtam itt tuningolós leírást szájbarágós izét de nem értettem meg!Ha valaki elmondaná mit milyen értékre állítsak azt nagyon megköszönném!
2,7GHz körülre szeretném húzni tudtommal az a vége!
Bioszról egy kép: -
Gerisz
addikt
válasz
Calibos #14809 üzenetére
Akkor miért írtad, hogy 6400+BE@3400Ghz
Mondtad volna előszörre ezt. Vagy most csak igazat adtál sas1980-nak -
lsc
nagyúr
Üdv
Ezt a párosítást :Giga GA-MA74GM-S2H Athlon 64 X2 4050e Box néztem ki egy irodai gépbe , viszont a giga oldalán erről a prociról nincs adat a cpu support listában . Nem hajt valaki ilyen párost ? A lap topicja igen gyenge , remélem itt több sikerem lesz . -
törölt tag
~46-55dB(A) teljes fordulaton. És ez tényleg ott körül van, ellenben pl a Thermaltake által megadott értékekkel, amiket minimum 1,5-tel szorozni kell. A stock-okat nézd. A Freezer 64 sem nevezhető halkabbnak max fordulaton.
-
sas1980
tag
-
-
Cadal
őstag
válasz
coroner78 #14804 üzenetére
Már ne is haragudj, de rossz helyre raktad!!! Neked Windsor magos procid van, és Te a Brisbane magosok közé tetted az eredményed, ha jól sejtem onnan törölni fogják előbb utóbb.
Plusz nem ártana valid-olni cpu-zvel az eredményt, mert úgy hiteles.
-
coroner78
csendes tag
válasz
Tomate #14799 üzenetére
Felraktam 3. helyet ír [link]
BlackDragon1: Arctic Cooling Freezer 64 ennél a hütőnál nálam volt hiba, de lehet, hogy csak én vagyok psches. Eltörte 2szer is a leszorítókeretről a fület, mind a kétszer menet közben és a hütő leesett a gép aljára. De nem lett semmi baj. Ahogy megnéztem a kereteket a fülnél volt egy légbuborék, lehet hogy az öntésnél került bele és anyagihba miatt fáradt el. A helyedbe olyan hütőt vennék amit a gyári alaplap lefogatóhely csavarjaival lehet lehúzatni, azzal nincs semmi baj.
-
iverson3
tag
üdv! [link] ez a proci ugye alapból 2 ghz-en fut. a kérdésem az, hogy meddig lehetne húzni (gyári hűtővel) biztonságosan, hogy ne kelljen aggódni mikor melegszik fel. és hol lehet húzni rajta? (bioson belül)
-
tibi34
tag
válasz
Tomate #14793 üzenetére
Kettővel ezelőtti biosnál ottkörül volt nekemis
De maradjunk csak a csupasz földön,1.8 még sok is,de szerintem halál stabilan tartja.Nemúgy mint a neo v3,a kis ugrabugrálós
Mellesleg nagy a valószínűsége hogy sohasem fogok annyit adni egyetlen procinak sem
Ui:Ezt azért nem kopogom le
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD I Phenom I Athlon I A10 I FX I Ryzen I FM2 - AM4-ig 2.000ft-tól
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 9 9950X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i5 14400F - 4.7 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP szerverek áron alul
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest