Aktív témák
-
Shán
csendes tag
Köszi a linket megnéztem megprobálkozom az átalakításokkal.
-
xxmen
tag
De egyébként már boot-kor is szemetelt. De már mind1, ha jó is akkor jól jártak vele. Ez van.
-
xxmen
tag
Késő már eladtam 6k-ért.
-
rudi
nagyúr
Valami retek lehet a RAMDAC körül. Lehetőség szerint próbáld ki a kábeleket másik géppel és VGA-val. Jó lenne egy full S-video-S-video kábellel is megnézni mi a helyzet. Közben nézz be ide: [L]http://vganfo.uw.hu/tvout.html[/L], lehet, hogy a SCARTban kellene ügyeskedni kicsit.
-
Shán
csendes tag
Megittam a sört....:DDD
-
hétalvó
addikt
Hali.
Szerintem ha szemeel az a mag hibája. Próbálj meg rárakni egy jó hűtést. Ha akkor is szemetel vedd lejebb az órajelet.(Omega driver)
Szerintem túlhajtották a kártyát. Hogy lehet rajta titan hűtő? :)
Rakj rá egy artic-coolin-got ha szerencséd van nem lesz semmi baj. Egy titan hűtő nem hinném hogy elég jó.
Sok sikert. Vagy add el Proként olcsóbban. -
Shán
csendes tag
Ha valaki segít fizetek neki egy sört!
-
Shán
csendes tag
Van egy sapphire radeon 9600xt-m a Tv kimenettel lenne problémám ha a régi bolti s video kábelt használom nincs a tv-n szín ez scartal megy be a tv-be. Ha azt a vezetéket használom amit hozzá adtak van szín de torz a kép és nem tudom külön állítani a tv és a monit szineit, csak egybe és olyan mintha a tv-re sok szín menne be, ilyen színtorzulás szerű ,átállítgattam mindent de nem jó. Plíííz H.E.L.P.
-
BaliTHC
tag
Nem értek egyet, sztem a mag sérült. Csak arra gondolok, hogy amikor én sarkaztam le agy Athlont, akkor még vartyogott valamit, a BIOS is előjött kissé szemetesen, aztán pár perc múlva kampec. Szóval hogy megy a kártya, és összevissza képet ad, az vszleg maghiba.
[Szerkesztve] -
g@bo
nagyúr
up.
-
Brekk
addikt
Hi!
A hiba tuti nem a magtol van, a kepen teljesen normalisan nez ki. A kartyan a memoria mondta fel a szolgalatot, ha lesarkaztad volna a gpu-t ugy hogy a csikok seruljenek akkor annak a kartyanak annyi...
Szvsz kerdezd meg a pulsarnal hatha garis meg. www.pulsar.hu
Sok sikert. -
xxmen
tag
Topik zárható, bár a probléma nem megoldott. Ne vegyen senki 3-4 hónapnál kevesebb garanciával semmit sem. Főleg nem magánszemélytől.
-
Agostino
addikt
Hello mindenkinek!
Olvasgattam itt a fórumot, és mivel nemrég vettem egy Sapphire Atlantis Radeon 9600XT VIVO 256MB-os videokártyát, elkezdtem aggódni, hogy az enyém is ilyenket fog csinálni:
lefagy
szemetel(megjegyzem nem tudom mit értetek alatta, fejtsétek ki plz)
megpúposodik vagy mi (LSD feljebb)
Nem tom a kártyákkal mit tetteket: tuning/odaragad-e a plafonhoz/jégkorong, de
elfogott a pánik,hogy az én jó 50 000 hufos kártyám is ilyeneket akar majd tenni.
Nyugtassatok má' meg! -
xxmen
tag
Beszopt@m! Ez van, többet nem veszek gar nélkül.
Mit ér igy ez a kari! Kell valakinek?
A Ramok biztos jók rajta 2,8 Nanos Samsungok. Lefut rajta minden progi, csak vagy nem látod vagy szemetel. -
Tul
aktív tag
Mondjuk ezzel a gpu-val az a furcsa, hogy szépen körbe van sarkazva. Ezzel valki nagyot nyűglődhetett, mert egy hirtelen véletlen percenés egy sarkat jelent leginkább...
-
MrRepa
tag
Csak annyit, hogy én nem emlékszem rá, hogy azt mondtam volna, hogy a Titan hűtő rajta gyári, én igy kaptam a kártyát. Ez beszámolásból volt, és ahogy irtad, 2 hétig (bár nekem 3-at mondtál, de mindegy) ment rendesen nálad, és én is megnéztem, mikor megkaptam, ezért is adtam tovább, ha már akkor rossz lett volna, akkor visszakapta volna a gazdája. Szerintem ha rossz lett volna, akkor már az elején rossz lett volna, én csak arra tudok gondolni, hogy valami történt a kártyával nálad.. Nem azt mondom, hogy te rontottad el, de valaminek történnie kellett, hogy ilyet csinál...
Csak sajnálni tudlak... Sajnos most mást nem tudok tenni... -
Tul
aktív tag
Nem hinném, hogy túl sokat segítene:U Fene tudja. Annyi biztos, hogy a 9600xt magja volt eddig a legsérülékenyebb, amit láttam. Még egy amd-re is szívesebben rakok fel egy olyan bordát, amit testből rányomva lehet csak beakasztani, mint 9600xt-re megint zalmant. Nagyon jó a zm, tulajdonképpen feltenni is fel lehet bármire ha elég óvatos vagy, de nem értem, hogy lehet egy ilyen monstrumot egyetlen egy ponton rögzíteni a kártyához:(
-
Tul
aktív tag
Szilikontól nem kell félni, erről nem érdemes vitát nyitni. Ezüst már kicsit rizikósabb, de elméletben az sem vezet. Na azért azzal már én sem kenném le az egész nyákot, de voltak olyan spórolósak, hogy 9600xt-k esetében nem kel ilyen abszolút szétfolyásos esetektől tartani.
-
xxmen
tag
Meg is nézhetitek. Klasszikus PH!-s vásárlás:
[L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=67413&arc=f[/L]
Sehol nem említi az 1 hét garanciát. -
Tul
aktív tag
válasz
parandroid #43 üzenetére
Azért gép mozgatására nem. Nyilván nem úgy kell ezt elképzelni, hogy szétporlad a kezedben a gpu, olyan gané:DD Nálam ez úgy volt, hogy a zm alaplaptól kifelé eső alsó és felső bordájának szélét (magyarul ahová az op1 is felkerül) cseppet megmarkolta haverom. És az egész hűtő csak a gpu-ra van rögzítve, semmi egyéb ponton nincs fixálva a kártyára. Így mikor összenyomódott a két borda, megfeszült a magon és sercent:Y
-
xxmen
tag
válasz
parandroid #46 üzenetére
Na látod ez itt a baj, hogy én ugy vettem. Gyári cuccokkal.
-
xxmen
tag
válasz
parandroid #46 üzenetére
Semekkorát gyárilag ott van rajta. :)).
-
xxmen
tag
Csak az a baj, hogy nem érzem magam hibásnak, dehát ez van 40 nap alatt buktam 28 ropit. Senki sem vegyen garanica nélkül cuccot. Főleg ne itt a PH!-n.
Bár a Garancia terén is van egy sejtésem. Nem tudom hova szólhat a Gari, de a C3D-kre ha jól tudom 2 év gari van mindenhol. Főleg a disztribútornál. -
Tul
aktív tag
Nekem csak az furcsa, hogy egy ideig jó volt:U Ez nem így működik, hogy lesarkazom, megy 2 hétig és csak aztán adja be a kulcsot. Lehet hogy mégis nálad percent le. Mondom, nem kell ahhoz nagy hibát véteni, nekem felszerelés után egy hónappal roppant meg, mikor rámarkoltunk a zm-ra. De hogy kicsit vigasztaljalak, nem lett semmilyen következménye:)) Mai napig jó:) A megfolyások normálisak a gpu körül, paszta miatt meg ne aggódj!
-
xxmen
tag
Nem tudom most mi van, nem hiszem hogy az én hibámból történt, amikor levettem a titánt és letöröltem az ezüst pasztát és akkor láttam meg.
-
Tul
aktív tag
Ez nagyon le lett sarkazva:( Ha gondolod feltölthetek neked egy képet az én volt xt-m magjáról, azon látszik, hogy kellene kinéznie:U Szerintem az segítene belátni, hogy abgeht... Bár, később én is lesarkaztam:DDD Minő véletlen, Zm volt a ludas. Részben:DD Nem felszereléskor, hanem káryta mozgatásakor. Én nem szívesen raknék fel azóta egy fél kilós hűtőt ilyen sérülékeny magra. Életveszély:)
-
xxmen
tag
Akkor a szemetelés lehet a GPU hibája is?
-
Horbal
őstag
Na ez már valami, megnéztem a mag környéke valóban ilyen...bocs a lámerságért.
Ezen a képen meg azt látom, hogy a sarkok igen gyanúsak (ha az nem paszta akkor nagyítóval vizsgáld meg a felületi integritást (alá stár trek)), meg iszonyat mennyiségű ezüst gány van mindenhol, szvsz simán attól dobta el magát... -
gabesz82
őstag
Hááát nem roppant meg az tuti... legalábbis hallani nem hallottam, meg nagyon odafigyeltem, hogy amikor szorítottam meg a csavarokat teljesen vízszinteses nálljon a borda és nem úgy húztam, hogy egyiket csontig behúztam aztán jöhet a másik... szóval nem hinném... ha pontosabb akarok lenni akkor a Doom3 alatt fagy csak ki... ez viszont már lehet hogy a Doom3 miatt van... mert más progiban nem csinálja 560-on sem úgyhogy azt hiszem át is vánszorgok a Doom3 topicba...:D
-
parandroid
félisten
hát, ez a mag pedig nagyon sérültnek látszik... :( :( :(
egyáltalán nem lepődnék meg, ha ő lenne a bűnös.
hétvégére kapom meg én is a zalman 80c-hp -met, itt az intő példa, hogy óvatosnak kell lennem... nem azt akarom mondani, hogy te hibáztál, csak úgy általában óvatosnak kell lenni. az a baj, hogy mivel egy darabig ment, és csak utána jelentkeztek a tünetek, így ez már megállapíthatatlan, hogy ki okozta a hibát. :(
mindenkinek kérdés: nem lehet egyébként attól, hogy billegett rajta a hűtő, vagy mittomén???
[Szerkesztve] -
xxmen
tag
válasz
parandroid #24 üzenetére
Semmi gond. De te esetleg valami?
-
xxmen
tag
Na itt a nagy kép:
[L]http://xxmen.uw.hu/9600kep_nagy.jpg[/L]
Inkább link.
[Szerkesztve] -
Nos :U :D hol is kezdjem.. zöld az ég kék a fű:D
az a baj a 9600 sorozattal, zalman felrakás szempontjából, hogy a gpu korul nincs tartókeret, mint a 9800-okon.. tehát.. ha nem figyel oda az ember kellőképpen, vagykicsit ugyetlen, vagy van egy rossz mozdulat, olyan könnyen le lehet srakazni a 9600-as magot, hogy csak na .:((
a 9800 kártyákon a kűlső keret már sok kártya életlt megmentette szerintem..:D -
gabesz82
őstag
És mivel lehet rendesen letakarítani a gyári hűtő alatti ezüstpasztát?? Én fültisztító pálcikával csináltam, meg utána jól áttöröltem...
-
_Volkovy_
nagyúr
Az nem elváltozás,annak ilyennek kell lennie.
A csík pedig nam barna csík,a fény úgy esik a szélére..:)
Viszont a lesarkazás egyértelmű,ha azok a Titan hűtők amikre gondolok,akkor azt elég nehéz lett volna felrakni stabilan..Lehet hogy ferdén raktad fel,feszült rajta,és most hirtelen megpattant a mag a feszülés miatt.
Más nem hiszem hogy lehetne. -
simán lehet a sok pasztától.. képzeld el.. felraksz rá egy tubussal, utána felszenveded rá mondjuk a zalmant, és jó erősen meghúzod a csavarokat, akkor a borda és a mag között lévő rengeteg paszta lecsordul a gpu további részére, ahol igen nagy bajokat tud okozni mondjuk egy ezustpaszta.. én ezustot akkor sem tennék rá ha lenne itthol 25kg...:U
-
rog
addikt
ezek szerint az történt, hogy ment egypár napig hiba nélkül, aztán egyszer csak fogta magát és jól megsérült a mag.....
:) -
Calogero
addikt
Megneztem az enyemet, de a mag folotti ''pupos'' resz nekem nincs, es a barna csik is hianyzik az enyemrol.
Sarkoknal szerintem pasztamaradvany, nezd meg nagyitoval hogy hianyzik el belole valami darab.
[Szerkesztve] -
Horbal
őstag
Hát nemtom, nekem leginkább a mag körüli elváltozások nem szimpik, mintha meg lenne olvadva, szvsz annak ott nem így kéne kinéznie, másrészt a mag sarkai a pasztától olyan színüek, vagy hiányzik is belőlük valami...?:(
-
-
xxmen
tag
Bocsi, ha kép tul nagy lett. Ja és nem procit, hanem magot.
[Szerkesztve] -
xxmen
tag
Sziasztok!
Ezelőtt 40 napja vettem MRepánál egy C3d 9600XT videókártyát. Minden rendben történt, az átvétel is, stb.. Persze az első két héten rendben ment minden, aztán az egyik napról a másikra kezdett fagyogatni. Az egyik reggel pedig elkezdett szemetelni és azóta is szemetel. Sajnos MRepa nem tud már rá garanciát vállalni. Hangsújozom, szerintem nem az ő hibája ez az eset. Lehet az barmolta szét akitől vette. Folyt.: MRepa tanácsára leszedtem a ventilátort (a szerinte gyárit), ami egyébként egy full-réz titán. Miután letöröltem az ezüst pasztát, ezt láttam.
Nem tudom ez kinek mit mond. Régebben láttam lesarkazott processzort és ez is nagyon hasonlít rá. Hangsújozom én nem értek ehhez a részéhez. Szereltem már sokat, de ilyen maggal először találkoztam. Nem tudom egyáltalán le lehet-e sarkazni egy ilyen procit. A Videókártyát egyszer húztam, 50MHz-t a GPU-n, 50Mhz- a Ramokon. Ez szerintem nem nagyon befolyásolta.
Szóval a kérdésem az lenne, hogy mi lehet a baja a kártyának? Le van sarkazva, vagy ezt nem is lehet? Valaki hozzáértő segítségét kérném.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Építő/felújító topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Eredeti játékok OFF topik
- Autós topik
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Szolnok és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest