- VR topik
- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Új, Prime szériás ház jelent meg az ASUS kínálatában
- Gépösszerakó topik kezdőknek
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pablo
csendes tag
Na jóval, feladtam... hol villog, hol nem villog a monitor... van hogy felkapcsolok 1280x1024 és nyugi van, elindul bármely 3D-s játék.. aztán jó idő eltelik, és biza' villog ..
És sem hiszem, hogy táp megoldja, úgy hogy ezzel nem is próbálkozom tovább.. valszeg, előre menekülve, kicserélem az HIS Excalibur-t ASUS-ra.. vagy mittudomán...
(Az furi, hogy a kártya HIGHTECH 9600XT 256MB típusnak ismeri fel, de látja, hogy csak 128MB ram van benne... bek@phatja ez a d*g!!) -
Pablo
csendes tag
Athlon 1800+ és Epox 8KHA+ - és nincs húzva.. nyuszi gép, mellette 2 kisebb vinyó és egy dvd//dvd-rw/cd író... szóval alig valami..
Mondom, az a furi, hogy amikor jön a feketeség, akkor halkan nyiszog a monitor hátul.. ''szenved'' valamin, csak nem tudom min..
Mindenesetre hétvégén kipróbálok 1 másik monitort, meg megpróbálok egy minőségi tápot találni.. majd mesélek, hogy okuljatok (ha akartok, ha nem)
-
Pablo
csendes tag
Kewl a link, csak az a baj, hogy 270Wattos tápot nem lehet venni
De a lényegre (komolyan) visszatérve, páran javasolták, hogy minőségi tápot vegyek a 350W-os codegen helyett (ez most kölcsönbe van csak) - hát nem tudom, egy FSP táp kb. annyiba kerül, mint a vga karcsi ...
Szóval az nem megoldás... -
8472
aktív tag
Itt kiszámolhatod mekkora táp kell a gépedbe: Bővebben: link
-
Pablo
csendes tag
válasz
Basmacskin #6 üzenetére
Köszi, ezek nagyjából stimmelnek, valahogy a táp gyanús vagy az 5. pontod - a fene, hogy csak 3 napig próbálkozhatok a cseréig ...
-
Pablo
csendes tag
Az ötlet nem rossz, most betettem egy 350W tápot (ezt sikerült kölcsönbe szereznem), és már megy a windows, de csak 2D... ha 3D játék indulna, akkor jön az, hogy feketén villog és monitor (hátul) cimmog - mintha mód váltással erőlködne vagy ilyesmi (a led zöld marad).. szóval úgy tűnik, hogy a régi 300W Acorp helyett a 350W Codegen-t félig elviszi a gépet..
Az nem lehet (ehhez baromira nem értek), hogy ez a kártya 1,5 voltos, mig az Epox 8KHA+ alaplap agp-je 3 voltra van feltüzelve? Ha hüleséget kérdeztem, ezer pardon, ehhez (sem) értek, de valami motoszkál ...
Lehet, hogy tényleg egy 400W táp lenne a megoldás?? -
Basmacskin
aktív tag
1. kábel tuti jó? Tedd vissza a ti200-t
2. bisoba agp-t vedd le 2x-re
3. agp emóriát tedd 64 megára... vagy 32-re bioszban
4. rendelj irq-t a vga-hoz bioszban
5. nézd meg másik monitorral
csak windowsba szarakodik, vagy más a boot sem látszi,k? -
Pablo
csendes tag
Nah, próbálkozom .. letéptem vinyókról, dvd íróról tápot, hogy úgy megy-e, de a helyzet rosszabb, alig villant fel a kép, utána már csak feketeség maradt.. (BIOS ablaknál megálltam)... kapcsolnám ki a gépet, DE vmi baromi halk ciccenést hallok ..egymásután (olyan, mint egy horrorregény,nem??).. belefekszem a gépbe, ott csönd van .. hajlok a moncsira, hát az cicceg.. a led zöld, nem ment le borostyánba, és ciccog.. vagy nyiszog ütemesen, kis szünetekkel,.. mint mikor módot vélt...
Egyelőre nem veszek tápot, de lehet, hogy monitort kellene vennem? De akkor nem menne a régi kártyával sem .... vagyis izé ...
(monitor LG 795FT-nem mai csirke ez sem)
Te Tomeck, akkor most a fiókban a kártyád, vagy vettél helyette másikat? Milyet? -
Tomeck
csendes tag
Nos nekem is volt,vagyis van ehhez hasonló gondom ugyanez a kártya csak éppenséggel asus de majdnem ez a gond én belépek windosba aztán egyszer csak ugy elmegy a kép........ sajna nekem ez a bajom
de ha valaki rájött a megoldásra azt írja le...................................
-
Tomeck
csendes tag
Nos nekem is volt,vagyis van ehhez hasonló gondom ugyanez a kártya csak éppenséggel asus de majdnem ez a gond én belépek windosba aztán egyszer csak ugy elmegy a kép........ sajna nekem ez a bajom
de ha valaki rájött a megoldásra azt írja le...................................
-
Agostino
addikt
Nem vagyok egy nagy guru de nem lehet hogy a táp nem kóser
-
Pablo
csendes tag
Sziasztok!
Épp ma tértem haza egy fresh HIS Excalibur Radeon 9600XT (128) karival, és kapom ki a régi ASUS Geforce3 ti200-ast, már rongyolnék hosszabb kábelért, hogy nézzem este tv-n a pompom meséket - erre mit látok? Villan egy feketét a moncsi.. villan még egyet.. sötétség.. felvillan ... villan windows alatt, villan BIOS setup képernyőn.. Karcsi kikap - karcsi nem forró...
Mi a szösz lehet? Anyalap epox 8kha+ 266-os, 4x agp.. a villogás között felrakta (látszólag) az új hardvert, de se restart, se kártya ki-kártya vissza nem segített.. csavart is kilazítottam, nehogy feszüljön ... de nem ér semmit.. a www.júzerz.hu trafikban vettem, igaz, ott nem próbáltam ki ..
Ha valakinek lenne ötlete, tapasztala - szívesen veszem ...
PS: mégiscsak jó lenne, ha értenék a hardverhez (legalább )
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest