-
PROHARDVER!
Ez a 3DMark verzió legacy státuszban van, így a következő linken ingyenes kulcsot találsz hozzá:
Legacy 3DMark benchmarks
A 3DMark06 listára kerülés feltételei
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
Hello!
Én is szeretnék a listára kerülni, tuningolt 3DMark06-os eredményem a következő: [link]
Köszi!
HGyu7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
Kiegészítés:
A meghajtóprogram az ATI Catalyst 7.4 volt, a kártya egy MSI Radeon X1900XT-256MB. Órajelei 681MHz / 828MHz (DDR-1656) voltak. A gyári hűtőjével hűtöttem, a GPU feszültséget az alap 1,400V-ról 1,450V-ra növeltem. Nem tudom, hogy ez már voltmodnak számít-e, hiszen az X18XX és X19XX kártyáknál ez szoftveresen módosítható. Az 1,2ns Samsung GDDR3 memók azt a tuningot teljesítették, amire skálázva is vannak, tovább nem bírták. Még ez is szép eredmény, mert az alap órajel az 720MHz lenne.
A processzor az a gyári 2200MHz-ről 2700MHz-ig volt felhúzva, feszemeléssel. A táblázatba bekerülendő: 2708MHz CPU / 541MHz RAM (DDR1 !!) Cache: 2*512k
Köszi, HGyu7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
A kiegészítés kiegészítése:
Megcsináltam az alapórajeles (CPU – VGA – RAM) tesztet is...
VGA és a hardverkörnyezet ugyanaz, mint a #3070-ben. Órajelei: 621 / 720 (DDR-1440)
CPU: 2200MHz RAM: 250MHz (DDR-500)
Az eredmény itt található: [link] Remélem hamar felkerülök én is, azt hallottam, hogy dícséretesen gyors az ügyintézés.
HGyu
[Szerkesztve]7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
Köszönööööm, köszönöööm! Sejtettem, hogy gyors leszel, na de hogy ennyire!
Szívélyes üdv: HGyu7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
-
04ahgy
nagyúr
GPU-Z 0.5.9-ben a BIOS után kiírja a VGA Board ID-t is, neked ez az össze-vissza módosított és flashelt BIOS miatt olyan érdekes.
GPU-Z 0.5.9 Changelog. "Added board ID to BIOS version readout".
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
Nekem a Vantage listán levő 4890 eredményem (1090MHz GPU) 1,65V-tal készült, Sapphire 4890 Vapor-X Toxic VGA-val. Alapfeszen ezret sem ment.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
válasz joshua7 #21688 üzenetére
1,4-gyel ez is vitte az 1050-et, de nekem az nem volt elég. Az a clock wall lépett fel, amit Subaruwrc is írt.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
-
04ahgy
nagyúr
válasz dangerzone #21696 üzenetére
Forrasztópákával, kérlek, forrasztópákával.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz joshua7 #21728 üzenetére
A nálam lévő 5600MHz-es példány szem szerette az 56-os szorzót, csak kicsit visszább, és a BCLK-val maxolást. Ez is ilyen?
A Sandy ilyen wallos fajta, az SBE is mutatja eme áldásos tulajdonságot.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz bagameri #21731 üzenetére
Linkelni is kell a futtatott eredményről a képet, a szabályok betartása mellett.
Amúgy jó kis eredmény az.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Azzal, hogy így reklámozod a sütögetős "tudományod" nem leszel valami sikeres VGA eladás terén a jövőben. Ma már ugyanezt profik csinálják infrás, több milliós BGA-zó gépekkel, sokkal jobb megbízhatósággal és hőterheléssel, mint a sütős módszer,
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Azért ha R4E-re telik akkor szerintem az az 5e sem sok.
Mindenesetre a régebbi kártyáknál úgy néz ki, még nem nagyon használták a Board ID-t, vagy bugosan olvassa ki a GPU-Z, azóta tapasztaltam én is a krikszkrakszot.
HGyu
-
-
04ahgy
nagyúr
Mit jelent, ha a 3DMark06 listán a pontszám piros valakinél?
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz helkis #21832 üzenetére
Pfff, lol. Hozzászoktam, hogy a Vantage / 3DMark 11 listán minden eredmény kattintható, fene sem gondolta, hogy itt nem. Epic fail részemről.
Köszi amúgy.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
-
04ahgy
nagyúr
válasz Alt4Ir #21856 üzenetére
Használd a szerkesztés gombot. Másrészt: PHToplista.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
CPU-Z alaplapos ablak alapból nem is kell. Details ablak a 3DMark esetén viszont igen.
HGyu
[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
válasz jones965 #21863 üzenetére
A jól tuningolható kártyákra neked sem lehet panaszod. Az 1015 MHz amúgy nem számít nagyon tuningosnak, a középmezőny teteje. De valóban nem szalad rosszul...
(#21865) Alt4Ir: Most legalább jó ideig nem felejted el a szabályos screenshot készítésének módját...
HGyu
[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
válasz joshua7 #21866 üzenetére
Gyári hűtővel csak tetézed a szépségét. A kolléga procija úgy 4000-4200MHz-en ment saccra.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz joshua7 #21881 üzenetére
Puding próbája az evés. Mindkettő mellett kb. ugyanannyi szól, szal tanácstalan lennék én is.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz joshua7 #21885 üzenetére
Az XP alatti anomáliák HD3000 és HD4000 széria multi GPU alatt nekem is fennállnak...
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz helkis #21889 üzenetére
A HX520 egyágas. Csak a címke nem megfelelő rajta.
Én meg VX450-nel futtattam HD5870 + 5970 3-way CF-et és bírta.HGyu
[ Szerkesztve ]
-
-
04ahgy
nagyúr
válasz helkis #21899 üzenetére
Nagyon sok Corsair táp ugyanaz, mint egy bizonyos Seasonic modell. Mégis a Seasonic-ek több-, a Corsairek egyágasak.
Az ágankénti áramkorlát NEM összeadható. Ha a lakásban a fő kismegszakító 25A-es, de 5 körre van a lakás osztva, melyek egyenként 10Akismegszakítóval védettek, attól még nem lesz a lakás hálózatának terhelhetősége 50A.
Az általam linkelt tesztben az áll, hogy a +12V kábelei két csoportba vannak osztva, és azok vannak elrendezve úgy, ahogy írtad is, de külön OCP áramkör nincs rájuk beállítva (attól és csakis attól lesz egy táp virtuálisan két vagy több ágas).
Az általam linkelt tesztben le is írják világosan, hogy a load testerük tud két, független 12V-os ágat leterhelni. A táp címkéje egyébként 3db 12V-os ágat ír.
A HD4870 X2 bőven táplálható a HX520-ról.
A tesztben írják:
"We didn’t see over power protection or over current protection in action, as the power supply turned on with values that were making it to work outside its specs. For testing over current protection (OCP) we pulled 33 A from EPS12V (the maximum we could configure using our load tester) putting all other connectors to pull a low value (5 A) and the power supply worked just fine, and the power supply didn’t shut down as it should. At least it didn’t burn, which is another good thing about this power supply." - Nem kapcsolt le, nem volt OCP. Ergo a HX 520 / HX620-nak nincs áramkorlátja.
Kérlek, még alaposabb utánaolvasásra, enélkül pedig hidd el, a HX520, HX620 egyágasak, a címke ellenére!
HGyu
[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
válasz helkis #21901 üzenetére
Azért kapcsolt le, mert azért nem védelem nélküli. És csak egy ág, nem kell tovább ragozni. Az egy ág az egy ág.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz helkis #21905 üzenetére
Egy ágas a valóságban, elektromos kapcsolást tekintve (egyetlen egyenirányítás, nincs áganként konfigurált OCP), de két csoportba vannak osztva a vezetékkötegek (ezek rövidzárral vannak összekötve, tehát egyben is lehetnének), a címkén pedig 3 ág szerepel, mint az eredeti, módosítatlan Seasonic esetén, de ez egyértelműen nem valós.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
-
04ahgy
nagyúr
válasz szabolcs1975 #21971 üzenetére
Egyszer: értsd meg, hogy CPU limites. Azért nem hoz több pontot az erősebb VGA. Mert már a HD4890 sincs a CPU által a 3DMark06-ban kihajtva.
Húzd meg a CPU-t, és nyílik az olló a HD4890 és a GTX560Ti eredménye között.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz Alister71 #21980 üzenetére
Nem. Ha nagyon a határon járatod a rendszert, akkor az instabilitás miatti hibajavítások csökkentik a pontszámot.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz szabolcs1975 #21977 üzenetére
A 3D11 modern kód, tízszer jobban kihasználja a VGA teljesítményét, mint az elavult 3D06. Van olyan tesztprogram, ami CPU limites és van olyan, ami nem az egy adott rendszeren.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz szabolcs1975 #21986 üzenetére
Szerinted az ötéves vagy a nála ötször frissebb program eredménye a mérvadóbb. Ülj le, gondolkozz és ne tedd nevetségessé magad.
Ha a VGA kihajtást nézzük csak, úgy terhel jobban a 3D11 tízszer. A használt processzormagok számától függetlenül.
De mind a 3DMark11, mind a CPU tuning off itt. A saját topikjukban cserélj eszmét ezekkel kapcsolatban.
HGyu
[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
válasz szabolcs1975 #21988 üzenetére
Érdemes megtartani, ha játszol. Nem érdemes, ha benchmarkolsz régi programokkal.
Tényleg nevetségessé teszed magad. Programfüggő, hogy hol van és hol nincs CPu limit.
HGyu
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest