- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Azonnali fotós kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Vezetékes FEJhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Dübörögnek a Black Friday akciók
-
PROHARDVER!
Ez a 3DMark verzió legacy státuszban van, így a következő linken ingyenes kulcsot találsz hozzá:
Legacy 3DMark benchmarks
A 3DMark06 listára kerülés feltételei
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dubmaster
aktív tag
válasz Hellsing_47 #6976 üzenetére
A 3DMARK CPU teszt része mindenhol ilyen alacsony fps-et mutat, hizsen a procidat nyúzza éppen!
A 700 pont viszont biztosan nem jó, az én 6550-em alapom 2300 körül, 2,8-ra húzva 2500 körül produkál.
RAM és CPU fsb-d szinkronban van?
CPUZ-ben mit mutat?
Nem hallgatok rádiót, ugyanazt a 300 számot, én láttam sírni a srácot, mikor a zenekar Hendrix-et játszott
-
Dubmaster
aktív tag
válasz Anthony28 #6970 üzenetére
Még húzz a procin, csak FSB-t. 3,6GHz-cel még + 4-500pötty!
Bár 14E pötty sem semmi!
A VGA alapon ment? Mert tuti több vann benne 14E-nél, nekem 1db 3870 -hoz 10765-öt (persze nyilván nem a duplájának kell lenni, de 17-18E van benne szerintem!
Gratula!
[ Szerkesztve ]
Nem hallgatok rádiót, ugyanazt a 300 számot, én láttam sírni a srácot, mikor a zenekar Hendrix-et játszott
-
Dubmaster
aktív tag
válasz Hellsing_47 #6990 üzenetére
Ez már jó!
a 6-os szorzó volt a gond sztem, amit nekem linkeltél be. De nem isértem, hogyan lehetett 6-os?!
Mi az hogy ugrál? valamennyit változik, de ez gondolom nem 2-300MHz!
-
Dubmaster
aktív tag
válasz Hellsing_47 #6993 üzenetére
Ez önmagában nem gond! Csak terhelés alatt használja a 8-as szorzót, gy kevesebbet fogyaszt!
Viszont ezt a lehetőséget letilthatod a bios-ban. ( de ezt már írták)
Futtass egy 3DMARK-ot, változott -e valami
Csak azt nem értem, hogy csak CPU-Z alkalmazásakor miért vált szorzót. Esetleg futtass egy Everest CPU sresst és közben nézd a CPU-Z -t, mert így tuti 8-on kell maradnia.
[ Szerkesztve ]
-
Dubmaster
aktív tag
válasz No_Oname01 #7021 üzenetére
A leírt konfighoz és tinung nélkül kb ennyit hozhat!
Ezt egy kis húzással úgy 5600-5700 környékére fel lehet tolni.
1, a CPU fsb-t biosban told fel 400MHz-re, így az órajeled 3,2GHz lesz a 8-as szorzóval. Ez a lépés kb 150-200 pontot is hozhat a procid eredményén.
Itt lényeges még, hogy a RAM-ok fsb-je szinkronban legyen a 400MHz-es CPU fsb-vel. Ezt szintén a bios-ban tudod állítani, valahol a CPU állítás alatt néhány sorral.
Azaz a Mem 800MHz-en legyen így lesz 1:1 az arány.A VGA-d gyári tuning progiját nem ismerem, ha van benne autotuning, futtasd le. Amit beállít, az nagy valószínűség szerint lefut 3DMARK-ban.
a 8800GT és a 8600GT között annyi a különbség, hogy kb 4500-5000 ponttal többet hoz a 88GT
Azaz a jelenlegi konfigod gyenge pontja a VGA!
-
Dubmaster
aktív tag
válasz No_Oname01 #7025 üzenetére
Ha Giga lapod van, akkor igen, ha más, akkor naggyából.
Igen a 86GT és a 88GT között óriási a különbség.
Az ASUS gyári tuninfg progijában tudod tesztelni a beállításaidat? Ha igen, akkor nem tudod túlhúzni. Ha az alap órajeled 540 (GPU), akkor kb 630-650-ig. De figyeld a GPU hőmérsékletet terhelés alatt.
A két csíknál gondolom a GPU és a VGA memória órajelre gondolsz.
A memória órajelen is emelhetsz.A Riva overclocking menüjének alsó részén van egy test "gomb", azzal tudod ellenőrízni a beállításaidat.
DE INDENT CSAK ÓVATOSAN. HA VAN IDŐD, AKKOR 5 MHz-ES EMELÉSEKKEL TESZTELD, NEM SZERETNÉM, HA FÜSTÉ VÁLNA A GPU-D
[ Szerkesztve ]
-
Dubmaster
aktív tag
válasz No_Oname01 #7030 üzenetére
Igen, az alsó az a VGA mem. órajel.
Szerintem olyan 5%-kal emeld meg, utána pedig csak 5MHz-enként tesztelt, mennyit bír.
600-on a GPU szerintem stabil marad, ennyi biztosan van benne!
-
Dubmaster
aktív tag
Igen, optimális esetben, ha minden bios-os, vagy más védelmet beállított, vagy defaultban azt hozza.
Nekem a Giga lapomban (p35-DS3L) azért állítgatnom kellett.
És fő a biztonság kezdő tuningosnál.
-
Dubmaster
aktív tag
válasz lamavok #7041 üzenetére
Azért ez nem ennyire egyszerű, mint ahogy a kérdéseket feltetted!
1, Igen, valószínűleg a 8400 a magasabb 3GHz alapórajel és a a 6MB cache miatt több pontot hoz azonos hardver környezetben, mint a 6750 a 2,66GHz-cel és 4MB cache-sel.
Ami a kérdésed et illeti. Azt, hogy pl 100MHz órajel emelés mennyi plussz pontot hoz, nem igazán lehet "hasraütésre" megjósolni. Vszínű különböző felépítésű konfigoknál más-más lesz a plussz pöttyök száma.
Sztem a 12E pöttyhöz alapban talán még egy Q6600 sem elég a 8800Gt mellett.
Találsz itt a fórumban biztosan erre elég példát.Az E8400 lazán felhúzható 3,6GHz-re, csak CPU fsb emeléssel. 9-es szorzó, 400MHz fsb
Egyébként pedig inkább az legyen szempont, hogy a játékaidat kiszolgálja a konfig, ne pedig a pöttyök száma.
Összegezve, ez hosszab ügy!
-
Dubmaster
aktív tag
Emberek!
Segítjük egymást, vagy jó újmagyar szokás szerint ba-ogatjuk!
ejnye-bejnye+dádá!
-
Dubmaster
aktív tag
válasz Rover623 #7059 üzenetére
Azért fimomabban is lehetett volna, nem kell egyből leugatni a fejét, mert nem rendelkezik olyan tapasztalattal, mint Te!
Én pedig pusztán oldani próbáltam a feszültséget...de végül is nekem mindegy.
-
Dubmaster
aktív tag
válasz Quiksilver #7062 üzenetére
Hááát, cseréld le ezt a VGA-t gyorsan, mert a procid az jó és még van benne tartalék is, de ez a VGA már...
Közben megnéztem az adatlapod, nem is értem, mit keres ebben a akonfigban egy X850XT
[ Szerkesztve ]
-
Dubmaster
aktív tag
válasz Quiksilver #7064 üzenetére
Őszintén? Igen.
Jó kis konfig ez, tényleg csak a vga-val van a gond!
Hogy milyet? csak pénz kérdése!
Mennyi kereted lenne rá?
Jah, és persze, hogy mire használod a géped. Játék?
[ Szerkesztve ]
-
Dubmaster
aktív tag
válasz Quiksilver #7078 üzenetére
Ment válasz privben.
-
Dubmaster
aktív tag
Nu, itt egy 3DMARK06 [link]
Konfig:
GBT P35-DS3L
C2D E6550 2,33GHz (2,8GHz)
4x1GB Kinston 800MHz DDR2
Sapphire HD3870 512MB DDR4alapon 10088 pötty, azt viszont nem töltöttem fel
Azért véleményezzétek, milyen!
[ Szerkesztve ]
-
Dubmaster
aktív tag
Üdv!
Beújítottam egy E8200-ba, kicsit többet vártam tőle az E6550 után
Alap beállítás:
http://kepfeltoltes.hu/view/080221/E8200_3870_alap_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Húzva:
E8200 3,2GHz
3870
GPU:865
Mem: 1201http://kepfeltoltes.hu/view/080221/E8200_3870_h_zva_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
[ Szerkesztve ]
-
-
Dubmaster
aktív tag
Üdv!
Legyilkoltam a Vistám, most viszont XP alatt nem indul a DMARK06. Valami fálj bemásolás rémlik, de nem emlékszem pontosan! PLZ segítsetek!
Köszönet!
-
Dubmaster
aktív tag
Nu, kicsikartam egy új saját rekordot
Konfig:
E8200 2,66GHz( 3,2GHz)
Sapphire HD3870 512MB GDDR4GPU:865MHz
Mem:1201MHzRover! Amennyiben megfelelő, rakd fel kérlek!
-
Dubmaster
aktív tag
-
Dubmaster
aktív tag
Új saját rekord még mindig alapfeszen!
Rover, kérlek, tedd fel, amennyiben megfelelő!
Konfig:
E8200
GBT P35- DS3L
Sapphire HD3870 GDDR4
Kingston Value Ram 4x1GB[ Szerkesztve ]
-
Dubmaster
aktív tag
Váltottam karit, 3870-ről 9600GT-re.
Érdekes, hogy alapon jobb, de kevésbé jön jobb eredmény a húzás után.
SM 3.0-ában hoz sokkal kevesebbet!
sztetek meddig húzható?
GBT P35-DS3L
E8200 3,2GHz
Galaxy 9600GT OC Xtreme Tune
4x1GB Kingston 800MHzeredény itt: [link]
Várok véleményeket
[ Szerkesztve ]
-
Dubmaster
aktív tag
Nah, egy kicsit még állítgattam, így egy picivel jobb lett
Rover! Kérlek, ha megfelelő, tedd fel!
-
Dubmaster
aktív tag
Nem valószínű, mert a procin nem tudok tolni a 800-as ramok miatt. Azok meg Kingston-ok, így nem nagyon bírnak 820-nál többet!
De azért egy próbát megér!
[ Szerkesztve ]
-
Dubmaster
aktív tag
És megvan!!!!! 11803 PÖTTY
konfig:
GBT P35-DS3L
E8200 1,15V 3,28GHz
Galaxy 9600GTOC Xtreme Tune 750/1840/2100
4x1GB Kingston 820MHzRover! Légyszi tedd fel!!!
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Dubmaster
aktív tag
...és ismét sikerült némi plussz pontot összeszednem
Giga P35-DS3L
E8200 3,8GHz CPU fesz:1,225V
4x1GB Kingmax 1000MHz-en745/1890/2100
Rover! Kérlek, javítsd az eredményemet!
-
Dubmaster
aktív tag
... asszem elértem a maximumot, amit ki lehet hozni a konfigomból:
konfig:
Giga P35-DS3L
E8200 4,0GHz (500x8) 1,275V
Kingmax 4x1GB 1000MHzVGA: 745/2000/2100
Rover! Kérlek, javítsd az eredményem, most egy darabig tuti nem zaklatlak!
9600GT tulajok véleményére kíváncsi vagyok!
-
Dubmaster
aktív tag
válasz Methos07 #7721 üzenetére
Szép eredmény ez! A VGA-ból kihoztad amit lehetett,a procin veszítessz sokat.
Nekem sajnos Vista van fent, ami meg is látszik az SM 3.0 eredményemen, még kb2-300 pöttyöt lépnék előre, ha XP lenne fent
-
Dubmaster
aktív tag
válasz Methos07 #7742 üzenetére
Nem, pont azt írtam, hogy a VGA-ból kihoztad, amit tud.
Tulajdonképpen a prociból is!
Csak arra utaltam, hogy Te és az én (12170) eredményem közötti különbség a prociból ered.
-
Dubmaster
aktív tag
-
Dubmaster
aktív tag
válasz Methos07 #7755 üzenetére
Mennyi a vid-je a procidnak?
csak a feszemelés miatt kérdezem, bár elvileg nem történhet baj, de azért gondolom nem akarsz füstöt látni.
Lényeges még, hogy mit bír az alaplapod. Most milyen FSB-vel és milyen szorzóval jött a 3,2? (8x400?)A Ramok az CPU/DRAM arányban játszik, alkalmazásokban term. jön a plussz, 3dmarkban nem.
-
Dubmaster
aktív tag
-
Dubmaster
aktív tag
válasz Methos07 #7765 üzenetére
Jah, értem! Ezért is írtam, hogy nem érdemes tovább nyúzni a gépedet.
Csak egy példa. Egy kollégám, aki mellesleg informatikus, Q6600-ról "visszaváltott" E8200-ra, amit 3,6-on használ lazán, miközben a fogyasztása (letöltések non-stop) jóval kisebb.
Mert pillanatnyilag a a3DMARK teszten kívül semmi (játékok) sem használja ki a 4 magot.
-
Dubmaster
aktív tag
Nah, nem bírtam magammal, így újra próbálkoztam a VGA beállításokkal - a prociból nem tudok többet kihozni 4GHz-nél, vszínű a tápom miatt.
konfig:
GBT P35-DS3L
E8200 (8x500) 4GHz 1,275V fesszel
VGA:760/2200/2100
4x1GB Kingmax 1000MHz-enDriver: FW 174.16
Rover! Sorry, hogy megint zaklatlak, kérlek, javítsd az eredményem!
-
Dubmaster
aktív tag
válasz Amoroso #7771 üzenetére
Jaj!
tehát: mivel a kollégám elsősorban letölt (gyakorlatilag egés évben megy a gépe folyamatosan) az általa használt játékok pedig men igénylik a 4 magot, ezért váltott E8200-ra. Szerintem elég világos, miért!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Külpolitika
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Futás, futópályák
- Azonnali fotós kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest