Hirdetés
- M.2 csatlakozók terén (is) jónak ígérkezik az MSI közelgő AMD-s alaplapja
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Szinte a semmiből robbanna be az 1,4 nm-es eljárásával a Rapidus
- Félszáz terabájtos HDD-k előtt nyitotta ki az ajtót a Seagate
- Lassú lett a Windowsod? Ezeket kapcsold ki elsőnek!
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- SSD kibeszélő
- E-book olvasók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Aktív témák
-
CoolMan
MODERÁTOR
Üdv!
A kérdésed a Milyen asztali gépet vegyek? topicban tedd fel.
Legközelebb kérlek, ne nyiss új topicot,hanem használd a keresőt.Ezt zártam.
-
pajan2
csendes tag
Helló Mindenkinek,
Szeretném lecserélni jelen Core 2-es (Asus T4400, GF310m, 2GB RAM) laptopomat egy i7-es fotorealisztikus renderelésre is alkalamas gépre és ehhez szeretnék pár jó ötletet, tanácsot kérni.
Kezdetben kizárólag laptopban gondolkodtam, de látva a Cinebench R10/11-es benchmarkokat, azt hiszem semmi értelme belevágni. Bár tetszenek a 3610Qm 3630Qm procik teljesítményei, de egyedül az Asus K55/45 és Lenovo Y580 az ami jónak tűnhet, de több mint 2,5Kg-t nyomnak. Illetve az intel Z400 ami nagyon ütős 3632QM-mel , de olyan rideg designja van, hogy nem biztos lenne kedvem vele dolgozni (bár élőben még nem láttam) viszont elég könnyű kb. 2Kg kb 260k-ért.Mivel elég húzós lenne a fenti Z400-as opció, egy másik ötletem támadt, hogy talán veszek egy kisebb laptopot ami akár a munkák prezentációjára is alkalmas (Lenovo Edge E330 vagy S440), és oda viszem ahova akarom, netezésre pedig bőven tökéletes, vagy marad a régi - csak mert a büdzsé limitált...
Egy másik asztali gép pedig kiszolgálná a rendereléseket, mint vagy NODE vagy teljesértékű gép. Valami kisebb gépet szeretnék micro ATX vagy mini ITX (még böngészem mi a különbség).
A kérdés, hogy mennyi helyre lenne szükség, milyen méretű házat vegyek, ha videókártyát is szeretnék bele tenni? . Rengeteg fajta van a neten, minél kisebb és minél halkabb annál jobb. Ezenkívül egy i7 3770S (~65W)-os procira, min. 2-8GB RAM-ra (ennyi bőven elég arra amit renderelek), mini atx alapra (17x17cm) és valami egyszerűbb videókártyára max. Geforce 630 vagy AMD ati-ra gondoltam. Bár ha node gép lesz, erre talán nincs is szükség, a procié is elég jó. Merevlemeznek egy SSD-t gondoltam minimál tárhellyel vagy egy kisebb HDD-t. CD-rom-ra nincs szükség.
Nem tudom lehetséges-e de valamilyen virtual desktop megoldásra gondoltam, összekötve a laptoppal, amennyiben node-ként működne.
Előre köszönöm.
Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- PlayStation 5
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- bb0t: Gyilkos szénhidrátok, avagy hogyan fogytam önsanyargatás nélkül 16 kg-ot
- iPhone topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Ingatlanos topic!
- Milyen monitort vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- iMac 24" M1 tökéletes állpotban, dobozában
- Új, Gamer félgép - ASUS B860M-A WIFI + Intel Ultra 5 245KF + Patriot Viper 2x16GB DDR5 6000MHz CL30
- DDR5 Gamer PC - I5 12400f, RTX 3070, 16gb RAM
- Gamer PC - i5 11400f, RTX 2060 SUPER, 16gb RAM
- karcos Lenovo M920q Mini PC - Core i5 8500T - 16Gb ram - 256GB NVMe - számla + gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3835, 100% Akksi
- Apple iPhone 14 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Dell Latitude 7320 i5-1145G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi