- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- Canon EOS DSLR topic
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Apple asztali gépek
- 3D nyomtatás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nagyon kevés GeForce RTX 5090 készül, és senki sem tudja, hogy miért
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
T-CAT
tag
válasz imrufo #10392 üzenetére
Igen, nálam is 720p 60Hz-re kapcsol kalibrálás után, az eléggé feltűnő és át is váltok egyből 1080-ra. Azt úgy vettem észre mindegy a PowerDVD-nek, hogy 1080p(3D) 24Hz, vagy 1080p 60Hz, mert DB3D iso lejátszásnál átvált 24Hz-re automatikusan. Ezzel nem volt gond.
Hanem tegnap este filmnézés közben agybajt kaptam megint... Szépen elindul 3D-ben az iso, megy is egészen addig amíg nem nyomok egy "pause"-t(csörgött a teló), vagy bele nem tekerek, de elég csak az egeret megmozdítani, onnantól eldobta a 3D-t átváltot 2D-re és csak akkor lett megint jó, ha újraindítottam az egész filmet az elejéről. Nem a PowerDVD volt a ludas. Csak az odotta meg a problémát, hogy újraraktam az nvidia drivert "tiszta telepítés"-sel... Ezután (természetesen kalibrálás után) elmúlt ez a számomra érthetetlen jelenség.Gondolom valami telepített videodriverek összeveszhettek, vagy az nvidia Vison kavart be, mert elég sokmindent kipróbáltam mostanában...Egyszóval, elég labilis lábon áll ez a 3D kezelés nvidia fronton nagyon úgy fest...
Fő, hogy most amíg megy örülünk és élvezzük....
-
T-CAT
tag
válasz imrufo #10389 üzenetére
Nagyon köszi srácok a rávezetést! Hát persze, hogy én bénáztam!
A PowerDVD beállítások úgy voltak mint neked, a Source format-ot nem is lehet BD3D-nél másra állítani, csak "auto detect", a többi szürke maradt, úgyhogy a tegnapi ötletem itt megbukott az OU-val.
Hanem amit először írtál! Okés, hogy lefuttattam a Sztereoszkópikus 3D kalibrációt, csak nem hagytam bekapcsolva és úgy próbálgattam mindent. Úgy emlékszem volt, hogy visszakapcsoltam, de akkor vagy a felbontás nem volt 1080p(3D)-ra állítva, vagy a PowerDVD display device-t próbáltam más beállításon, nem a "HDMI 1.4"-en...
Szóval Murphy szívatott kicsit. Több tényezőn múlik, hogy jól működjön, de végül sikerült. Szépen felpörög a projektor színkerék 144Hz-nek megfelelő sebességre és a átvált automatikusan 3D-re, nem is enged mást!
Mintha a 3D mélység is még jobb lenne, mint az AMD kártyával. Lehet a kalibráció miatt, de lehet hogy szimplán csak placebo.Most már csak a MPC-BE beállításaival kell szórakoznom, mert ott még nem megy a BD3D, de majd rájövök miért...
@JoolsNOS:
Igen, az, hogy a játék "recésebb" még fullHD 16x antialiasing-nál is az marad bizonyos helyeken. Filmnél semmi ilyesmi nem látszik. Ha 4K-t nézek az 1080p-s projektoron érdekes módon az sokkal élesebb, mint a fullHD, ott már közelről nézve látszik, hogy a pixelek mérete a szűk keresztmetszet. No meg az ilyen youtube-os demó anyagokat direkt úgy veszik fel, olyan makró módokkal és éles fókusszal, hogy tutira leessen az ember álla...Egyetértek. Játékoknál sokkal jobb a térérzet 3D-ben, mint filmeken. Nagy valószínűséggel ezért. Én autós szimulátoroknál használom leginkább a 3D-t. Sokat játszottam direkt összehasonlítva 2D-ben és 3D-ben felváltva(120"-on 3 méterről) és a 3D-nél maradtam. A legnyomósabb ok, hogy sokkal rövidebb féktávokat lehet venni, mert tényleg érzed, hogy hol kezdődik a kanyar. Rengeteget jelent. Érdekes módon egy idő után, ha sokat játszik az ember 3D-ben azt vettem észre, hogy kicsit "tompul" a térérzet(kevésbé "hűha", mint az elején), viszont, ha utána visszaváltok 2D-re akkor sokkal rosszabb úgy menni, így maradtam a 3D-nél. Szóval mindenképpen van nem kevés hozzáadott értéke a 3D-nek ilyen estekben. Ha máshol nem is annyira, de az autós szimulátoroknál ezért tuti sikere lesz majd a VR-nek.
Bocs a kicsi OFF-ért és köszi szépen a segítséget még egyszer!
-
T-CAT
tag
válasz imrufo #10370 üzenetére
Szia!
Persze, megcsináltam a sztereoszkóp 3D beállítást, az alap. Tesztképek is jók, minden. Tridef 3D-ben játékok is szépen mennek. Viszont azok SBS 3D beállításokkal, Framepacked 3D nem akar csak működni a filmeknél. Film half SBS/OU is megy, viszont ott a felezés miatt jóval életlenebb, tompább a kép nagy méretben, nem az igazi. Ezért akarok mindenképp framepacked 3D-t, néztem úgy pár filmet még az AMD kártyával és hát elég sokkal jobb...Olyan mintha csak az egyik képet tudná értelmezni, mert 2D-ben 1080p-ben megjelenítve futnak a Framepacked 3D filmek, ha automatikus választásra van állítva a PowerDVD. AMD kártyánál így működött.
Azt még nem próbáltam, hogyha OU-ra állítom a PowerDVD-t és a projektort is, akkor mit lát. Mivel elvileg a Framepacked is OU, amolyan FULL OU csak a 2205x1920, 45 sor szünettel a két kép között.Este kipróbálom az OU-t, aztán jelzek mire jutottam...
Köszi a segítségeket, rávezetést!@Ragnar_
Köszi neked is![ Szerkesztve ]
-
-
Chalez
őstag
Vazze!! Hát erre nem is gondoltam, az AMD-nél anno nem volt ilyen macera...
És azt hittem, h a sztereoszkopikus 3D csak a játékokhoz kell...
...hát hogy is mondjam... SIKER!! A látvány egyszerűen pazar, még a half sbs, half ou mkv-knál is, a BD3D-től meg egyszerűen csak padlóóóó!Köszi a tippet!!
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- lejátszóprogramok aktiválása azok megvásárlása nélkül
- Canon EOS DSLR topic
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- (nem csak) AMD FX / Ryzen tulajok OFF topikja
- PlayStation 1 / 2
- Konteó topic
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Autós topik
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...